Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο POST!!

Ευχαρισώ tzo. Πάω και σε αγορά από grey στα 1630 και ο Θεός βοηθός να μην πάθει τπτ. Παιδιά η Α7 ΙΙΙ έρχεται με εξτρα φορτιστή? Οχι ε?

Με καθολου φορτιστη. Αγοραζεις εσυ δικο σου αν δεν θες να φορτιζεις μεσα στο σωμα.

Ευχαρισώ tzo. Πάω και σε αγορά από grey στα 1630 και ο Θεός βοηθός να μην πάθει τπτ. Παιδιά η Α7 ΙΙΙ έρχεται με εξτρα φορτιστή? Οχι ε?

Όχι, υποτίθεται τη φορτίζεις μέσω micro usb, κάτι άβολο στην πράξη και δεσμεύει τη μηχανή.

Πριν καν παραγείλεις τη μηχανή, κάνεις παραγελία εξωτερικό διπλό φορτιστή και δυο μπαταρίες και ξενοιάζεις από το θέμα.
Με μια μπαταρία εντός μηχανής και δυο στον εξωτερικό φορτιστή που μπορεί να παίρνει ρεύμα από powerbank όσο είναι στην τσάντα, πάντα θα είσαι γεμάτος από ρεύμα.

Από το official store της Durapro είμαι ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση και από τις μπαταρίες με τον διπλό φορτιστή.
2x μπαταρίες και διπλός φορτιστής = 47 ευρώ με τα μεταφορικά.

Με ενοχλεί που ακόμα και στα 300 iso έχω κόκο. Ποιοτικά δεν με τρελαινουν οι φωτο σε χαμηλό φωτισμό. Επίσης με τον sigma αρκετές φορές χάνω σε εστίαση..

Κόκκο στο ISO 300 !!! Για να είναι ενοχλητικός κάτι παράξενο κάνεις .. ή τραβάς με πολλή υποέκθεση .. ή μήπως με ηλεκτρονικό κλείστρο ?

Αν τραβάς σε f1.4 με την α6000 τότε με την Α7ΙΙΙ @f2.8 δεν θα κερδίσεις σε θόρυβο ..

Η α6500 είναι 0,5-1 στοπ καλύτερη στα ISO 320+

Δες σε ίδιο ISO και σε +2stop ISO την Α7ΙΙΙ (για να πάρουμε την περίπτωση f1.4 vs f2.8 .. )

https://www.dpreview.com/reviews/im...1&x=-0.8758279812437112&y=0.06672095343240543

https://www.dpreview.com/reviews/im...&x=-0.06957106900612972&y=-0.1566369827410493

Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο PO

Από το official store της Durapro είμαι ευχαριστημένος με την εξυπηρέτηση και από τις μπαταρίες με τον διπλό φορτιστή.
2x μπαταρίες και διπλός φορτιστής = 47 ευρώ με τα μεταφορικά.
Αγοράζοντας από το aliexpress έχεις τελωνείο;

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1

Σε μικρά τέτοια δεματάκια με μπαταρίες και φορτιστές δεν είχα ποτέ τελωνείο από AliExpress. Ο πωλητής δηλώνει και χαμηλή τιμή εννοείται.
Durapro έχω αρκετές μπαταρίες και 3-4 φορτιστές για διάφορες μηχανές.
Για έναν διπλό φορτιστή που δεν φόρτιζε η μία υποδοχή, μου έστειλαν δωρεάν καινούριο χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο POST!!

Υπάρχει περίπτωση η κάμερα να μην αναγνωρίζει τη μπαταρία;
Εγώ έχω την canon 80D

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο POST!!

Αν δεν είναι "μαμά" μπορεί

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1

Σε μικρά τέτοια δεματάκια με μπαταρίες και φορτιστές δεν είχα ποτέ τελωνείο από AliExpress. Ο πωλητής δηλώνει και χαμηλή τιμή εννοείται.
Durapro έχω αρκετές μπαταρίες και 3-4 φορτιστές για διάφορες μηχανές.
Για έναν διπλό φορτιστή που δεν φόρτιζε η μία υποδοχή, μου έστειλαν δωρεάν καινούριο χωρίς δεύτερη κουβέντα.

tzo ευχαριστώ για την βοήθεια. Επειδη είχα διαβάσει σε άλλο ποστ οτι οι 3rd party μπαταρίες μπορεί και να μην αναγνωρίζονται, ισχύει για τις συγκεκριμένες? Επίσης , αν τις έχεις δοκιμάσει για πόσες λήψεις κρατάνε περίπου?

Απλά μια φορά όταν πρωτοανοίγεις τη μηχανή, σου βγάζει μια προτροπή η μηχανή να χρησιμοποιείς original μπαταρία.
Εξαφανίζεται με το πρώτο πάτημα πλήκτρου.

Μία FZ100 μπαταρία κρατάει όσο τρεις FW50 που έχεις συνηθίσει στην α6500.

Mε μία FZ100 εντός και δυο ρεζέρβα καλύπτεις άνετα ολοήμερη φωτογράφιση γάμου.
Μιλάμε για χιλιάδες φωτό ή 7-8 ώρες συνεχόμενο βίντεο.
Τυχόν μικροδιαφορές μεταξύ Sony και Durapro είναι ασήμαντες έχοντας τέτοιο απόθεμα ενέργειας.

Και αν μάλιστα έχεις μόνιμα συνδεδεμένο τον εξωτερικό διπλό φορτιστή με ένα powerbank στην τσάντα σου, απλά είναι λήξαν το θέμα.
Έχεις έτσι ανά πάσα στιγμή δυο φορτισμένες μπαταρίες, δεν ξεμένεις ούτε την επόμενη μέρα, ούτε ποτέ, ακόμη και όταν ξεχαστείς να ασχοληθείς με το θέμα μπαταρία πριν από μια επόμενη δουλειά.

Απλά μια φορά όταν πρωτοανοίγεις τη μηχανή, σου βγάζει μια προτροπή η μηχανή να χρησιμοποιείς original μπαταρία.
Εξαφανίζεται με το πρώτο πάτημα πλήκτρου.

Μία FZ100 μπαταρία κρατάει όσο τρεις FW50 που έχεις συνηθίσει στην α6500.

Mε μία FZ100 εντός και δυο ρεζέρβα καλύπτεις άνετα ολοήμερη φωτογράφιση γάμου.
Μιλάμε για χιλιάδες φωτό ή 7-8 ώρες συνεχόμενο βίντεο.
Τυχόν μικροδιαφορές μεταξύ Sony και Durapro είναι ασήμαντες έχοντας τέτοιο απόθεμα ενέργειας.

Και αν μάλιστα έχεις μόνιμα συνδεδεμένο τον εξωτερικό διπλό φορτιστή με ένα powerbank στην τσάντα σου, απλά είναι λήξαν το θέμα.
Έχεις έτσι ανά πάσα στιγμή δυο φορτισμένες μπαταρίες, δεν ξεμένεις ούτε την επόμενη μέρα, ούτε ποτέ, ακόμη και όταν ξεχαστείς να ασχοληθείς με το θέμα μπαταρία πριν από μια επόμενη δουλειά.

Ευχαριστώ tzo. Οπότε α πάω σε grey market και ο θεός βοηθός..Θα περιμενω λίγο ακόμα μπας κ πέσει η τιμή κ αλλο κ βλέπουμε..

Θα πω κάτι με αφορμή το τελευταίο post αλλά δεν είναι προσωπικό. Είναι προς όλους που πάνε με το Θεό βοηθό σε αγορά Grey.
Για εμένα αν μόνο με γκρευ μπορείς να αγοράσεις τη μηχανή, τότε κάνεις λάθος επιλογή.
Διότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις την οικονομική άνεση να πας σε καλό φακό της κατηγορίας, π.χ. σε έναν zeiss.
Αρα δε θα απολαύσεις τη μηχανή στο μέγιστο.
Στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις apsc με καλό φακό που θα κάνει διαφορά. Έχω προσωπικά πάρει κατεύθυνση προς φακούς και φλας που κάνουν μεγάλη διαφορά στην οπτική ποιότητα, μεγαλύτερη από ότι ένα καλό σώμα χωρίς καλό φακό.

Η επιλογη σου ειναι να μην παρει ;;; Να παρει πιο χαμηλου μπατζετ ;;; Να παρει μεταχειρισμενη ;;; Η να μην παρει καθολου ;;; Σε ρωταω γιατι στην ιδια ακριβως φαση ειμαι κι εγω , εχω παραγγειλει φακο και ετοιμαζομαι να κανω το ιδιο και με το σωμα. Και ναι δεν εχω 1600 ευρω να την αγορασω απο ελλαδα , και προτιμησα το εξωτερικο με οποιο ρισκο υπαρχει απο τα grey. Αυτο που δεν αντιλαμβανομαι ειναι το εξης: η λαθος επιλογη που ειναι;;;;

Δεν είναι υποχρεωτικά λάθος, απλά εμπεριέχει κάποιο ρίσκο. Προσωπικά δεν έχω αγοράσει ποτέ σώμα από Grey, προτιμώ ένα μεταχειρισμένο με εγγύηση από Ελλάδα ή Amazon. Ή καινούργιο φθηνότερης κατηγορίας...

Για το ρισκο συμφωνω και επαυξανω!! Αλλα το ιδιο ρισκο ειναι αν αγορασω σε μεταχειρισμενο απο εδω. Οι πιθανοτητες να ειναι σε εγγυηση ειναι απειροελαχιστες εως μηδενικες και στο λεω εν πληρη γνωση γιατι το εψαξα απο τον οκτωβριο εως τωρα. Για μενα ειναι καλυτερα να αγορασω καινουρια απο grey market , κι αν παθει ζημια να τρεχω - αν και σε επικοινωνια με την εδω εταιρεια πηρα διαβεβαιωση οτι αν πληρωσω θα γινει κανονικα επισκευη - παρα να παρω μεταχειρισμενη χωρις να ξερω τι μεταχειριση εχει υποστει και που στο τελος παλι θα πληρωσω για να την επισκευασω αν τυχον παθει κατι.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο PO

Θα πω κάτι με αφορμή το τελευταίο post αλλά δεν είναι προσωπικό. Είναι προς όλους που πάνε με το Θεό βοηθό σε αγορά Grey.
Για εμένα αν μόνο με γκρευ μπορείς να αγοράσεις τη μηχανή, τότε κάνεις λάθος επιλογή.
Διότι αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις την οικονομική άνεση να πας σε καλό φακό της κατηγορίας, π.χ. σε έναν zeiss.
Αρα δε θα απολαύσεις τη μηχανή στο μέγιστο.
Στα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις apsc με καλό φακό που θα κάνει διαφορά. Έχω προσωπικά πάρει κατεύθυνση προς φακούς και φλας που κάνουν μεγάλη διαφορά στην οπτική ποιότητα, μεγαλύτερη από ότι ένα καλό σώμα χωρίς καλό φακό.

Θα συμφωνούσα αν μιλούσαμε για αγορά α7ΙΙΙ + καμιά φτηναδούρα vintage MF φακό λόγω εξάντλησης του μπάτζετ. Τότε ναι, θα χαραμιζόταν η α7ΙΙΙ.

Αλλά εδώ η πρόθεση του φίλου είναι α7ΙΙΙ + Tamron 28-75/2.8, που είναι συνδυασμός κορυφαίας ποιότητας και ταχύτητας AF.
Η μετάβαση σε full-frame τον απελευθερώνει από τα δεσμά του APS-C, που στη Sony δεν υπάρχει αντίστοιχος φακός.
Μάλιστα η χρήση αναφέρθηκε ότι θα είναι και επαγγελματική.
Θα αποζημιωθεί ο φίλος με το παραπάνω με την επιλογή που κάνει.

Επέστρεψα και τώρα είδα ότι θέλει για μυστήριο.
Αλλά γενικά ναι θεωρώ ότι καλύτερα κάποιος να μπορεί να πάρει φακό zeiss, canon l, Sony gm, κτλ και ας μείνει προσωρινά με υποδεέστερα σώματα.
Η διαφορά στο αποτέλεσμα μπορεί να εκπλήξει. Δοκίμασα zeiss και έπαθα σοκ.
Θεωρώ καλύτερη επιλογή μεταχειρισμένο και φακό καλό.η επίσης φλας και φακό καλό. Πάρα νέο σώμα.
Ακόμα και το a7 iii με Tamron 2.8 δε θα συγκριθεί με a7 ii στα χίλια ευρώ η μεταχειρισμένο ακόμα πιο κάτω, και με φακό Sony zeiss 50 mm 1.4 και έναν Sony 24mm 1.4

Έχω και τον Tamron 28-75/2.8 και τον αντίστοιχο Gmaster 24-70/2.8 όπως και primes 1.4.
Άνετα θα επέλεγα τον Tamron με α7ΙΙΙ, παρά παλιό μοντέλο α7+GMaster.
Ο Tamron είναι διαμαντάκι, που υπερέχει κιόλας στα σημεία, π.χ. ελάχιστη απόσταση εστίασης.

Αν και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, τονίζοντας τη σπουδαιότητα ενός εξαιρετικού φακού, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα απόδειξης του κανόνα, γιατί ο Tamron ανήκει στην υψηλή κατηγορία απόδοσης.

Επίσης η α7ΙΙΙ απέχει τόσο από mkI και mkII που δεν τίθεται καν δίλημμα μεταξύ των μοντέλων.

Αν λόγω περιορισμένου μπάτζετ επιλέξει κανείς mk1/mk2, πάλι τον Tamron 28-75/2.8 προτείνω.
Αν το μπάτζετ είναι υψηλότερο κι επιλέξει κανείς α7ΙΙΙ, πάλι τον Tamron 28-75/2.8 προτείνω + όσους άλλους φακούς θέλει και μπορεί να πάρει.
Αλλά να μοιράσει το μπάτζετ πέφτοντας σε α7/α7ΙΙ μόνο και μόνο για να πάρει 1-2 φακούς GMaster/Zeiss, χάνοντας την ευκαιρία να αποκτήσει α7ΙΙΙ+Tamron 28-75/2.8, όχι, δεν το προτείνω.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια παιδιά. Θεωρώ οτι είναι καλύτερα να πάς σε αγορα καινούριου σώματος απο grey παρα σε μεταχείρο χωρίς εγγύηση απο εδώ. Ειδικά με τις αριστες εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει όλα απο αγορά προϊόντων απ' τα γνωστά σαιτ. Μάλιστα και φίλος έκανε όγω για λατωματικόυ σώματος απο einfinity το οποίο του το αντικατέστησαν με καινούριο, ο οποίο παρέλαμε 1 μέρα μετά. Παιδί πάλι απ' το forum (από Ρόδο αν θυμάμαι καλά) παλεύε κανα 2-3μηνο να βρεί άκρη με προβληματική Α7ΙΙΙ αγορασμένη απο Ελλάδα με εγγύηση, μετά δεν παρακολούθησα τι έγινε. Το μόνο τεράστιο μειονέκτημα είναι οτι δεν μπορείς να έχεις την 5ετη εγγύηση.
Το ερώτημα μου ήταν αν άξιζε η διαφορά των χρημάτων μεταξύ α6500 και Α7ΙΙΙ και μου είπατε οτι αξλιζει.
Κατα τα άλλα λίγο υπομονή ακόμα μπας και πέσει η τιμή μιας και δεν την βιάζομαι.

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Μια ερώτηση προς στου εμπειρότερους που παρακολουθούν την αγορά παρακαλώ:

Πόσο αξίζει μια μεταχειρισμένη panasonic GX80 (πακέτο με τον 12-35 & 35-100) σε υπεράριστη κατάσταση ?

Εδιτ
~ 490 - 595 με τον 12-35 την βλέπω σήμερα στο σκρούτζ