Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ PO

Είναι μικρή ακόμα..
Ασε που άμα αρχίσει να βλέπει τα unboxing / reviews του tzo και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων από εδώ, θα πρέπει να πουλήσω κανένα νεφρό για να μπορέσω να ακολουθήσω..
Μακάρι πάντως να της αρέσει και να κολλήσει με το χόμπυ!

Re: Προτάσεις για αγορά νέας ή αναβάθμιση φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ PO

Σε περίπτωση που θελήσεις να πουλήσεις νεφρό ειδοποίησε με γνωρίζω γύρω στις 10000 που περιμένουν εν αγωνιωδώς ένα νεφρό για να επιζήσουν.

Είναι μικρή ακόμα..
Ασε που άμα αρχίσει να βλέπει τα unboxing / reviews του tzo και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων από εδώ, θα πρέπει να πουλήσω κανένα νεφρό για να μπορέσω να ακολουθήσω..
Μακάρι πάντως να της αρέσει και να κολλήσει με το χόμπυ!

Είμαι δωρητής οργάνων οπότε θέλω να πιστεύω οτι όταν πάω για τις αιώνιες ξάπλες κάποιοι θα κερδίσουν λίγα ή περισσότερα χρόνια ζωής από εμένα.

Είμαστε όμως εκτός θέματος..

Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος μιας Fuji X100t εδώ και 1 χρόνο σαν δεύτερη μηχανή για οικογενειακές φωτο και για γενική χρήση (υπάρχει και μια Nikon D600 ποιο πολύ για χρήση στην δουλειά μου).

Είμαι ευχαριστημένος με την κάμερα αλλά ο φακός με περιορίζει για την χρήση που θέλω (πορτραίτα λίγο μακρινά και τοπία wide).

Σκέφτομαι να την πουλήσω και να πάρω μια mirrorless με φακό γενικής χρήσης (πχ 18-105). Τι θα προτείνατε με περιορισμό να έχει αισθητήρα crop και να μην δώσω πολλά περισσότερα από τα λεφτά που θα πάρω από την Fuji.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Αυτό εξαρτάται από το πόσο θα πουλήσεις τη x100t.
Επίσης αφού έχεις και nikon και fuji έχεις κάποια προτίμηση σε μενού κτλ;

Αν εχεις νικον φακους, γιατι δεν δινεις και D600 και την fuji για μια Z6 ?

Κοίτα δύσκολα θα δώσεις την X100T πάνω από 600-650 στην Ελλάδα, σε αυτά τα χρήματα (και αφού βάλεις λίγα ακόμα) πολύ καλή λύση είναι η Sony A6000 με τον Sony 18-105f4. Υπάρχουν και πολύ καλές λύσεις και σε m4/3 αισθητήρα αν θες. Π.χ. Η Olympus em10II, Panasonic gx80. Οικονομικές και οι 2 και με άπειρα κυριολεκτικά φακουδάκια να διαλέξεις.
Τώρα αν θες fuji, μόνο την X-T100 με τον 15-45 μπορείς να πάρεις σε αυτά τα χρήματα από την Ελλάδα.

Καλησπέρα. Είμαι κάτοχος μιας Fuji X100t εδώ και 1 χρόνο σαν δεύτερη μηχανή για οικογενειακές φωτο και για γενική χρήση (υπάρχει και μια Nikon D600 ποιο πολύ για χρήση στην δουλειά μου).

Είμαι ευχαριστημένος με την κάμερα αλλά ο φακός με περιορίζει για την χρήση που θέλω (πορτραίτα λίγο μακρινά και τοπία wide).

Σκέφτομαι να την πουλήσω και να πάρω μια mirrorless με φακό γενικής χρήσης (πχ 18-105). Τι θα προτείνατε με περιορισμό να έχει αισθητήρα crop και να μην δώσω πολλά περισσότερα από τα λεφτά που θα πάρω από την Fuji.

υπάρχουν και οι επιλογές wide και tele converter για την Χ100t ,αν την κρατήσεις τελικά.

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο POST!!

Καλησπερα και απο εμενα. Θα ξανακανω παρομοια ερωτηση με κανα 4μηνο πριν. Εχω μια α6000 με τον sigma 30mm 1,4. Εδώ και καα χρόνο έχω ξεκινησει κ πηγαινω σε μυστήρια ως 2ος. επειδη με την α6000 δεν βγαινει το επιθυμητο αποτελεσμα, σκέφτομαι για αναβαθμιση σε Α7 ΙΙΙ με Tamron 28-75 ή α6500. Η διαφορα αναμεσα στις 2 σε autoofocus και ISO είναι τόσο μεγάλη? Σκέφτομαι για την Α7ΙΙΙ στα 1630 σε grey market με 700 τον φακό. Γνωμες?

Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1ο PO

Να ρωτησω κάτι ? Ως δεύτερος σε μυστήριο σε καλύπτει η εστιακή του Tamron ? τραβάτε ταυτόχρονα από κοντά ?

τραβας με flash ή οχι ?

Η ποιοτητα εικονας της α6000 σε σχεση με την α6500 , σε φωτο, δεν θα εχει μεγαλη διαφορα.

Με την α7 III , σαφως μεγαλυτερη. Αλλα με φακο με f2.8 , η διαφορα εξανεμιζεται !

ΥΓ... εννοειται οτι τραβας σε RAW, γαι να εχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

Κοίτα δύσκολα θα δώσεις την X100T πάνω από 600-650 στην Ελλάδα, σε αυτά τα χρήματα (και αφού βάλεις λίγα ακόμα) πολύ καλή λύση είναι η Sony A6000 με τον Sony 18-105f4. Υπάρχουν και πολύ καλές λύσεις και σε m4/3 αισθητήρα αν θες. Π.χ. Η Olympus em10II, Panasonic gx80. Οικονομικές και οι 2 και με άπειρα κυριολεκτικά φακουδάκια να διαλέξεις.
Τώρα αν θες fuji, μόνο την X-T100 με τον 15-45 μπορείς να πάρεις σε αυτά τα χρήματα από την Ελλάδα.
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν. Μια μεταχειρισμένη α6000 και ένα φακό 18-135. Νομίζω είναι η καλύτερη λύση για οικογενια, ταξίδια και πεζοπορία. Θα χάσω σε low light performance αλλά το ποσοστό των φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι μικρό για εμένα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 1

Να ρωτησω κάτι ? Ως δεύτερος σε μυστήριο σε καλύπτει η εστιακή του Tamron ? τραβάτε ταυτόχρονα από κοντά ?

Νομιζω πως θα με καλύψει απ' την στιγμη που βολευομαι με τον 30αρη σε κροπ. Ο 28αρης ταμρον θεωρω οτι θα ειναι οκ. Απο φέτος θα είμαι κ 1ος σε κάποια μυστήρια οποτε γι' αυτό θέλω κ ν'αναβαθμιστώ.
Γιάννη δεν τραβάω με φλας μέσα στην εκκλησιά . Γιατι ρωτάς? eννοειται παντα RAW

Αν εχεις νικον φακους, γιατι δεν δινεις και D600 και την fuji για μια Z6 ?
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την d600 και τους φακούς που έχω για αρχιτεκτονική φωτογραφιση.

Γιατί αν τραβάς με φλας, λογικά πρέπει να σε καλύπτει η α6000 με τόσο καλό φακό.
Αφού δε τραβάς με φλας και δε καλύπτεται τώρα, είτε θέλεις κάποιο καλό φλας, είτε πας για full frame.

Δεν μας είπες όμως ακριβώς, τι δεν σου αρέσει, τι πρόβλημα έχεις;
Χρώματα, θόρυβος ..τι ακριβώς;

Γιατί αν τραβάς με φλας, λογικά πρέπει να σε καλύπτει η α6000 με τόσο καλό φακό.
Αφού δε τραβάς με φλας και δε καλύπτεται τώρα, είτε θέλεις κάποιο καλό φλας, είτε πας για full frame.

Δεν μας είπες όμως ακριβώς, τι δεν σου αρέσει, τι πρόβλημα έχεις;
Χρώματα, θόρυβος ..τι ακριβώς;

Με ενοχλεί που ακόμα και στα 300 iso έχω κόκο. Ποιοτικά δεν με τρελαινουν οι φωτο σε χαμηλό φωτισμό. Επίσης με τον sigma αρκετές φορές χάνω σε εστίαση..

Με ενοχλεί που ακόμα και στα 300 iso έχω κόκο. Ποιοτικά δεν με τρελαινουν οι φωτο σε χαμηλό φωτισμό. Επίσης με τον sigma αρκετές φορές χάνω σε εστίαση..
Πάρε μια full frame να ησυχάσεις. Ένας φωτεινός φακός δεν είναι απαραίτητα και πρακτικός σε γάμους εκτός και αν τραβάς μονίμως με ρηχο βάθος πεδιου. Δύσκολο το βλέπω.

Αυτό εξαρτάται από το πόσο θα πουλήσεις τη x100t.
Επίσης αφού έχεις και nikon και fuji έχεις κάποια προτίμηση σε μενού κτλ;
Σιγουρα προτίμηση μενού σε Nikon. Επίσης διαβάζω ότι τα μενου σε Sony τουλάχιστον σε α6000 είναι λίγο μπάχαλο.

Πάρε μια full frame να ησυχάσεις. Ένας φωτεινός φακός δεν είναι απαραίτητα και πρακτικός σε γάμους εκτός και αν τραβάς μονίμως με ρηχο βάθος πεδιου. Δύσκολο το βλέπω.

Κάπου στα 2 παίζω..Δν παίζω στο 1.4 γτ κ παλι θα χάνω σε εστίαση κ γι αυτό σκέφτομαι Α7 ΙΙΙ, απλά δεν ξέρω αν ξίζει τνν διαφορά χρημάτων σε σχέση με την 6500.

Κάπου στα 2 παίζω..Δν παίζω στο 1.4 γτ κ παλι θα χάνω σε εστίαση κ γι αυτό σκέφτομαι Α7 ΙΙΙ, απλά δεν ξέρω αν ξίζει τνν διαφορά χρημάτων σε σχέση με την 6500.

Τεράστια είναι η αναβάθμιση από α6500 σε α7ΙΙΙ. Η διαφορά χρημάτων αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρώ.

α7ΙΙΙ+28-75 είναι πολύ δυνατός συνδυασμός. Μην το σκέφτεσαι καν.