Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Όχι, δεν περιμενω αναβάθμιση σε εικόνα. Μόνο σε σώμα έλεγα(αδιάβροχο φακό θα πάρω μάλλον τον 18 ή τον 23), με περισσότερα κουμπάκια για ρυθμίσεις κλπ
Τι θα χάσω δε ξέρω.
Η χ-τ2 ανεβαίνει, θάθελα να πάρω φακό με τα παραπάνω
μακάρι να ήμουν Αθήνα..δυστυχώς εδω δεν υπάρχει καμμία fuji ούτε olympus....ουτε dslr. Κάτι compact μόνο.
Λες ο bayer ναναι καλύτερος σε τοπία; κι εγω δε ξέρω.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δεν υπάρχει σωστή λύση, είναι θέμα αναγκών, προσωπικά δεν την άντεξα πολύ την X-T100 για διάφορους λόγους (αργή απόκριση και εστίαση, μικρό σκόπευτρο, απουσία αδιαβροχοποίησης κλπ.), ενώ με την X-T1 είμαι πολύ ευχαριστημένος. Προφανώς χάνει σε ανάλυση ο αισθητήρας της X-T1, από την άλλη τα jpeg είναι θέμα γούστου. Σε iso ίσως και να είναι καλύτερη η X-T1 με τον 16αρη αισθητήρα.
Από εκει και πέρα η X-T1 είναι σαφώς ανώτερο σώμα, τόσο σε κατασκευή, σε εργονομία, σε χειρισμό, σε σκόπευτρο που είναι μαγικό, είναι αδιάβροχη, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι εστιάζει και λειτουργεί ταχύτερα από την X-T100. Την κρατάς και νιώθεις ότι κρατάς ένα premium σώμα που χαίρεσαι να φωτογραφίζεις, με την X-T100 δεν το ένιωθα αυτό.
Άλλα όπως είπα όλα είναι θέμα αναγκών, για μένα πάντως με τις τιμές που παίζουν στα μεταχειρισμένα οι X-T1 δεν βρίσκω κυριολεκτικά σχεδόν κανένα λόγω να πάω στην X-T100. Αν ήσουν κοντά ευχαρίστως να βρισκόμασταν να την δοκίμαζες.
Γενικότερα έχοντας την εμπειρία της X-T1 δεν πρόκειται να ξαναπάρω fuji σώμα ''χαμηλότερης'' κατηγορίας, αν την αλλάξω κάποια στιγμή μάλλον θα πάω σε X-T2 ή X-T3 αν με παίρνει και τίποτα άλλο.

Νήμα για την x-T30 νομιζω είναι εδώ:
https://avclub.gr/forum/showthread.php/167003-Fuji-X-T30

Γιαυτό το σώμα λέω κι εγώ(χαχα) ...εξαλλου είπα και πριν πώς καινούργια "ναυαρχίδα" δε θα πιάσω ποτέ στα χέρια μου (οικονομικοί οι λόγοι βέβαια), οπότε ήταν ευκαιρία η τιμή της
Αν όμως λόγω ανάλυσης δεν θα παίρνω το ίδιο αποτέλεσμα, θα μείνω εδω που είμαι και θα περιμένω να πέσει η χ-τ2
Για την χ-τ100 τα έχουμε πει νομίζω. Ένα απλό ηλιοβασίλεμα (πριν κρυφτεί ο ήλιος, με μπόλικο φως) ήθελα να βγάλω χθες και κάποιες φορές δε μου εστίαζε(εντάξει ..είναι και θέμα φακού, μα δε μιλω για σκοτάδια).
ΜΑ οι φωτο της είναι υπέροχες!

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Αν ξεκινούσατε σήμερα το ταξίδι σας στον κόσμο της φωτογραφίας, σε ποια εταιρεία θα επενδύατε και γιατί;

Οι δικές μου σκέψεις είναι:

1. SONY, σκέφτομαι να αγοράσω μία sony α6500 με έναν Sony E 50mm f/1.8 ή Sigma 56mm f/1.4 για αρχή.

Έτσι θα μπω στο σύστημα της sony,

α) το οποίο μελλοντικά θα μου επιτρέψει να πάω και σε full frame αν χρειάζομαι.

β) έχοντας την α6500 θα μου επιτρέψει αν θέλω να κάνω bird and sports photography χρησιμοποιώντας τον Canon EF 400mm f/5.6L USM με τον Sigma MC-11 adapter.

Όπου διάβασα ότι το IBIS της α6500 σταθεροποιεί τον canon 400mm, το AF δουλεύει τέλεια και image quality σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ισχύουν τα παραπάνω;

2. CANON, πιστεύω είναι το σύστημα που θα πρωταγωνιστήσει στις FF mirrorless και στους φακούς υψηλής ποιότητας για όλα τα βαλάντια.

Αλλά, δεν είναι ώριμο και συνετό, ούτε τα χρήματα έχω για να επενδύσω στο σύστημα R σύντομα.

Οπότε είτε επενδύω σε canon dslr, τώρα που βρίσκεις πολύ καλές τιμές σε μεταχειρισμένα, και φωτογραφίζω τα πάντα (sports, portrait κτλ.).

Είτε πάω σε canon M για την φορητότητα και για να κάνω το hobby μου, μέχρι να αποφασίσω τι κατεύθυνση θέλω να ακολουθήσω.

3. FUJI, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι θέλω να δοκιμάσω τις φωτογραφικές της.

Σκεφτόμουν να μπω στο σύστημα με μία XT-2 ή καλύτερα μία ΧΗ1 και τον 35mm f2.

Πως συγκρίνεται ο Sony E 50mm f/1.8 με τον fuji 35mm f2 σε ποιότητα εικόνας και bokeh;

Επίσης πιστεύω ότι οι sony και canon μου δίνουν περισσότερες επιλογές σε πολλούς τομείς από ότι η fuji.

Εσείς τι κατεύθυνση θα ακολουθούσατε αν ξεκινούσατε από την αρχή;

Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω;

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Αν ξεκινούσατε σήμερα το ταξίδι σας στον κόσμο της φωτογραφίας, σε ποια εταιρεία θα επενδύατε και γιατί;

1. SONY, σκέφτομαι να αγοράσω μία sony α6500 με έναν Sony E 50mm f/1.8 ή Sigma 56mm f/1.4 για αρχή.

β) έχοντας την α6500 θα μου επιτρέψει αν θέλω να κάνω bird and sports photography χρησιμοποιώντας τον Canon EF 400mm f/5.6L USM με τον Sigma MC-11 adapter.

Όπου διάβασα ότι το IBIS της α6500 σταθεροποιεί τον canon 400mm, το AF δουλεύει τέλεια και image quality σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ισχύουν τα παραπάνω;

2. CANON, πιστεύω είναι το σύστημα που θα πρωταγωνιστήσει στις FF mirrorless και στους φακούς υψηλής ποιότητας για όλα τα βαλάντια.

Αλλά, δεν είναι ώριμο και συνετό, ούτε τα χρήματα έχω για να επενδύσω στο σύστημα R σύντομα.

Οπότε είτε επενδύω σε canon dslr, τώρα που βρίσκεις πολύ καλές τιμές σε μεταχειρισμένα, και φωτογραφίζω τα πάντα (sports, portrait κτλ.).

Είτε πάω σε canon M για την φορητότητα και για να κάνω το hobby μου, μέχρι να αποφασίσω τι κατεύθυνση θέλω να ακολουθήσω.

3. FUJI, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι θέλω να δοκιμάσω τις φωτογραφικές της.

Σκεφτόμουν να μπω στο σύστημα με μία XT-2 ή καλύτερα μία ΧΗ1 και τον 35mm f2.

Πως συγκρίνεται ο Sony E 50mm f/1.8 με τον fuji 35mm f2 σε ποιότητα εικόνας και bokeh;

Επίσης πιστεύω ότι οι sony και canon μου δίνουν περισσότερες επιλογές σε πολλούς τομείς από ότι η fuji.

Εσείς τι κατεύθυνση θα ακολουθούσατε αν ξεκινούσατε από την αρχή;

Τι γνώμη έχετε για τα παραπάνω;

Αν βγάζουμε εκτός συζήτησης τον οικονομικό παράγοντα, πάλι σε Nikon θα πήγαινα, και ας είναι 1 κιλό ελαφρύτερος ο 400άρης της Canon. Άλλωστε η εκτίμηση ότι το σύστημα της Canon "είναι το σύστημα που θα πρωταγωνιστήσει στις FF mirrorless και στους φακούς υψηλής ποιότητας για όλα τα βαλάντια" δεν βλέπω πού μπορεί να στηρίζεται.

Από την άλλη, σκέψεις για σπορ και 400άρηδες δεν νομίζω ότι χωράνε στην ίδια κουβέντα με την Fuji.

Επίσης, IBIS, VR, και λοιπά συστήματα σταθεροποίησης είναι άχρηστα σε sports και bird photography.

Πιθανότατα, αν ξεκινούσα αυτή την εποχή, όπου υπάρχει... οργασμός στα στρατόπεδα των εταιριών, δε θα επένδυα σοβαρό ποσό σε κανένα σύστημα, ώστε να μπορώ με σχετικά μικρή ζημιά να απεμπλακώ και να μεταβώ σε άλλο. Θα περίμενα ένα χρόνο ακόμα, να "περπατήσουν" λίγο τα νέα mirorrless συστήματα Canon & Nikon και να δω τις κινήσεις που θα γίνουν εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων (αφού σε ενδιαφέρουν και τα σπορ).

στο (α), μια sony a6500 με τους φακούς που αναφέρεις δε θα σου επιτρέψει να αναβαθμιστείς σε full frame διότι οι φακοί είναι για aps-c σώμα, άρα στην ουσία θα ξεκινήσεις από την αρχή την όποια επένδυση σε full frame, αφού θα χρειαστείς και νέο σώμα και νέους φακούς.

Βέβαια αν αγοράσεις σώμα με ανάλυση >40mpix δλδ a7rii, a7riii μπορείς να δουλεύεις και τους crop φακούς με καλά αποτελέσματα, έχεις δηλαδή μεγαλύτερη ευελιξία σε αυτή την περίπτωση

Το αντίθετο όμως προφανώς γίνεται, να έχεις full frame φακούς και να τους χρησιμοποιήσεις και σε crop σώμα.

Sony επιλέγεις αν σε ενδιαφέρει το μικρό μέγεθος/βάρος των σωμάτων και κάποιων φακών, να έχεις αυτή τη δυνατότητα να έχεις τελευταίας τεχνολογίας crop k full frame σώμα και να παίζεις μεταξύ τους με τους ίδιους (ff) φακούς, να μπορείς να αγοράσεις προήγουμενης γενιάς σώματα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, ειδικά σε μεταχειρισμένα - βρίσκεις σχετικά εύκολα a7 στα 500 ευρώ και με IBIS a7ii στα 800-900, ενώ το ίδιο ισχύει και για πολλούς φακούς που είναι αρκετά οικονομικοί. Τέτοιες τιμές θα αργήσουμε να δούμε στα ff mirrorless συστήματα που ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες.

Γενικά πάντως αν ο προσανατολισμός σου είναι να κάτσεις σε αυτό που θα αγοράσεις, δηλαδή μια apsc μηχανή, η fuji νομίζω ότι δίνει (αρκετά) περισσότερες επιλογές απ'οτι η sony, ειδικά στους φακούς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Αν βγάζουμε εκτός συζήτησης τον οικονομικό παράγοντα, πάλι σε Nikon θα πήγαινα, και ας είναι 1 κιλό ελαφρύτερος ο 400άρης της Canon. Άλλωστε η εκτίμηση ότι το σύστημα της Canon "είναι το σύστημα που θα πρωταγωνιστήσει στις FF mirrorless και στους φακούς υψηλής ποιότητας για όλα τα βαλάντια" δεν βλέπω πού μπορεί να στηρίζεται.

Από την άλλη, σκέψεις για σπορ και 400άρηδες δεν νομίζω ότι χωράνε στην ίδια κουβέντα με την Fuji.

Επίσης, IBIS, VR, και λοιπά συστήματα σταθεροποίησης είναι άχρηστα σε sports και bird photography.

Πιθανότατα, αν ξεκινούσα αυτή την εποχή, όπου υπάρχει... οργασμός στα στρατόπεδα των εταιριών, δε θα επένδυα σοβαρό ποσό σε κανένα σύστημα, ώστε να μπορώ με σχετικά μικρή ζημιά να απεμπλακώ και να μεταβώ σε άλλο. Θα περίμενα ένα χρόνο ακόμα, να "περπατήσουν" λίγο τα νέα mirorrless συστήματα Canon & Nikon και να δω τις κινήσεις που θα γίνουν εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων (αφού σε ενδιαφέρουν και τα σπορ).

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Ποιόν Nikon φακό εννοείς για bird and sports photography;

Αν επέλεγα Fuji θα το έκανα κυρίως για still photography.

Επίσης για σπορ και 400άρηδες, αναφέρομαι μόνο σε sony, canon.

Συμφωνώ ότι κάποιος πρέπει να περιμένει για να δει που θα μας οδηγήσουν οι εξελίξεις.

Τέλος, είναι πολύ σημαντική η άποψη των πιό έμπειρων που έχουν δοκιμάσει φωτογραφικό εξοπλισμό από διαφορετικές φωτογραφικές εταιρείες.

Γιατί σίγουρα έχουν σκεφτεί, "Αν ξεκινούσα από την αρχή, τι θα επέλεγα σήμερα";

Γενικά αν κάποιος θέλει APSC σύστημα και να κάτσει εκει καιρό νομίζω και εγώ ότι η Fuji είναι η καλύτερη επιλογή, μεγάλη γκάμα πολύ καλών φακών που συνεχώς βελτιώνεται, πολύ καλά σώματα για όλα τα βαλάντια που παίρνουν updates και αναναιώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κορυφαία jpeg engine με εντυπωσιακά film simulations. Και (προσωπικό αυτό) τις βρίσκω πολύ όμορφες, με ωραία αίσθηση και εμπειρία χρήσης που σε κάνει να θες να φωτογραφίσεις. Ενώ ακόμα και σε βίντεο έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και ειδικά οι νέες X-T3/X-T30 έχουν μάλλον το καλύτερο βίντεο που κυκλοφορεί εκει έξω σε Crop αισθητήρα.

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Αν πήγαινα σε Sony FF φακούς θα αγόραζα, για να υπάρχει συμβατότητα όταν θα πήγαινα σε FF σώμα.

Επίσης βλέπω αποτελέσματα από τον Canon EF 400mm f/5.6L USM και είναι εκπληκτικά, τον οποίον μόνο με canon, sony μπορώ να τον δοκιμάσω.

Έχουν δίκιο όμως οι φίλοι πιό πάνω ότι η Fuji είναι καλή περίπτωση.

Απλά εγώ έχω το εξής πρόβλημα: Όταν βλέπω δείγματα από φακούς Fuji στο Internet και youtube τις περισσότερες φορές μου φαίνονται υποδεέστερα από τους αντίστοιχους φακούς sony, canon. Και αν πάμε να δούμε δείγματα από τον Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR εκεί τα βλέπω ακόμα χειρότερα από τους αντίστοιχους canon.

Όμως το πιο πιθανό είναι να κάνω λάθος, γιατί ούτε εμπειρία έχω, ούτε monitor της προκοπής.

Το ότι είναι πανέμορφες οι fuji και σε κάνουν να θέλεις να φωτογραφίσεις μαζί τους είναι αδιαμφισβήτητο.

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Επιπρόσθετα, δεν θέλω σώνει και καλά να κάνω bird and sports photography με τον Canon EF 400mm f/5.6L USM.

Απλά είναι ωραίο αν υπάρχει έστω και σαν μελλοντική επιλογή στο σύστημα που θα επιλέξεις.

Στο Fuji σύστημα τι επιλογές έχουμε στο παραπάνω είδος φωτογράφησης (εκτός από τους 2 ακριβούς φακούς της).

Επίσης μπορούμε να το βγάλουμε εντέλως το παραπάνω είδος φωτογράφησης, γιατί το πρωτεύων είναι η καθημερινή κλασική φωτογραφία.

Απλά είναι ωραίο να έχεις επιλογές στο σύστημα που θα διαλέξεις.

Κοίτα αν κυρίως ενδιαφέρεσαι για bird and sports photography, πρώτα από όλες η Canon Και ύστερα Nikon και Sony είναι οι πρώτες σου επιλογές. Γενικότερα δες στο σύστημα που θα επιλέξεις τι φακούς θα επιλέξεις, τι φακούς χρειάζεσαι και αν τους έχει το σύστημα. Τα σώματα έρχονται και παρέρχονται οι φακοί μένουν.

Γενικά αν κάποιος θέλει APSC σύστημα και να κάτσει εκει καιρό νομίζω και εγώ ότι η Fuji είναι η καλύτερη επιλογή, μεγάλη γκάμα πολύ καλών φακών που συνεχώς βελτιώνεται, πολύ καλά σώματα για όλα τα βαλάντια που παίρνουν updates και αναναιώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κορυφαία jpeg engine με εντυπωσιακά film simulations. Και (προσωπικό αυτό) τις βρίσκω πολύ όμορφες, με ωραία αίσθηση και εμπειρία χρήσης που σε κάνει να θες να φωτογραφίσεις. Ενώ ακόμα και σε βίντεο έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και ειδικά οι νέες X-T3/X-T30 έχουν μάλλον το καλύτερο βίντεο που κυκλοφορεί εκει έξω σε Crop αισθητήρα.

Και το "κορυφαίο jpeg engine", είναι προσωπική εκτίμηση. Εμένα, τα χρώματα της Fuji, ήταν ένας από τους λόγους που επέστρεψα την Χ-Τ2 και πήγα σε Canon.
Εγώ αν ξεκινούσα τώρα, θα πήγαινα σε Α7ΙΙΙ και όποιον φακό μπορούσα να αγοράσω. Έστω τον φθηνό 50mm 1.8. Δεν ξέρω αν έμενα σε αυτό το σύστημα, αλλά από εκεί θα ξεκινούσα.

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Και το "κορυφαίο jpeg engine", είναι προσωπική εκτίμηση. Εμένα, τα χρώματα της Fuji, ήταν ένας από τους λόγους που επέστρεψα την Χ-Τ2 και πήγα σε Canon.
Εγώ αν ξεκινούσα τώρα, θα πήγαινα σε Α7ΙΙΙ και όποιον φακό μπορούσα να αγοράσω. Έστω τον φθηνό 50mm 1.8. Δεν ξέρω αν έμενα σε αυτό το σύστημα, αλλά από εκεί θα ξεκινούσα.

Σωστό και αυτό, σίγουρα είναι προσωπικό γούστο, απλά γενικά θεωρούνται πολύ καλά τα jpeg της fuji, από εκει και πέρα σαφώς υπάρχουν αρκετοί που δεν τους αρέσουν. Για την Canon που ανέφερες επίσης βγάζει ωραία χρώματα και ειδικά το skin είναι κορυφαίο. Αν τραβάς συχνά πρόσωπα σε jpeg τότε η Canon μάλλον είναι η καλύτερη εκει.
Αν σε παίρνει οικονομικά τότε η Α7ΙΙΙ είναι πράγματι τρομερή λύση...προσωπικά αν ξεκίναγα τώρα και έπρεπε να πάρω ένα και μόνο σώμα για καιρό θα έπαιρνα μάλλον την Fuji X-T3 με τον 18-55f2,8-f4 ή την Olympus em1II με τον 12-40f2,8.

Κάποιος που θέλει να αγοράσει την πρώτη του μηχανή του προτείνετε mirrorless επειδή είναι το μέλλον;

Ή και dslr;

Επίσης αυτό που με "φοβίζει" στις dslr είναι το lens calibration που διαβάζω ότι σίγουρα κάποιος φακός θα χρειαστεί.

Είναι όντως συχνό φαινόμενο ή όχι;

Re: Sony RX100/mkII/mkIII/mkIV/mkV φωτογραφία

570 για ελάχιστα χρησιμοποιημένη RX100 VA πώς σας φαίνεται σαν προσφορά;

Με τρώνε τα δάχτυλα να την αγοράσω για να δοκιμάσω μία κόμπακτ ποιοτική. Αν δω ότι δε μου κάνει θα μπορούσα να την δώσω στην ίδια τιμή σε κανα-δυο μήνες λέτε;

Καλή τιμή είναι, τώρα αν θα την δώσεις στα ίδια λεφτά δεν ξέρω, μιλάμε για μια ''εξωφρενικά'' κοστολογημένη μηχανή κατά την γνώμη μου, που είναι και λίγο τύχη να την δώσεις τόσο...500 ευρώ θα την δώσεις σχετικά εύκολα, από εκει και πάνω είναι και λίγο θέμα τύχης.

Ελάχιστη χρήση με εγγύηση; Αν όχι μόνο από πολύ έμπιστο πρόσωπο.
Δε μπορείς να ξέρεις τι χρήση έχει κάνει ιδιαίτερα σε βίντεο.

Ενός εξαμήνου πρέπει να είναι, αλλά απ' ότι ξέρω αν δεν είναι στο όνομά σου η απόδειξη, δεν έχεις εγγύηση. Οπότε γενικά ας τη θεωρήσουμε άνευ εγγύησης.

karamela υπερκοστολογημένη εννοείς γενικά σαν σειρά ή η VA;

Ενός εξαμήνου πρέπει να είναι, αλλά απ' ότι ξέρω αν δεν είναι στο όνομά σου η απόδειξη, δεν έχεις εγγύηση. Οπότε γενικά ας τη θεωρήσουμε άνευ εγγύησης.

karamela υπερκοστολογημένη εννοείς γενικά σαν σειρά ή η VA;

Όλες οι 1 ίντσες compact είναι υπερκοστολογημένες ανεξαρτήτου κατασκευαστή, απλά η Sony το πήγε σε ακόμα πιο εξωφρενικά επίπεδα!! Την έχω δουλέψει την μηχανούλα κάμποσο (rx100VA) τίμια άλλα μέχρι εκει, στα λεφτά που θα την πάρεις μάλλον αξίζει, άλλα ούτε ευρώ παραπάνω. Οσα καλούδια και αν έχει, ο αισθητήρας 1 ίντσας ειδικά σε φώτο δεν μπορεί να πλησιάσει μηχανές με μεγαλύτερους αισθητήρες. Αν σε ''τρώει'' πάντως χτύπα την, καλή τιμή θα την πάρεις και αν δεν σου κάνει δεν θα χάσεις πολλά αν την πουλήσεις και ίσως δεν χάσεις και τίποτα.

Εναλλακτικές σε ίδιο price range (σε καινούργια μοντέλα) που θα μπορούσα να κοιτάξω; Θέλω με λίγα λόγια να βρω μεταχειρισμένες σε αντίστοιχη τιμή και παρόμοιο στυλ για να δω τι εναλλακτικές θα είχα αν έλεγα όχι.

Πάνω κάτω μια αξιόλογη κόμπακτ (έστω και κιτ με μεγαλύτερο σένσορα) που να μπαίνει στην τσέπη και να κινείται στο 24-70 δηλαδή.

Καινούργια στο e-infin στα 639