Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Ευχαριστώ φίλε μου. Την έχω δει την τιμή, αλλά θεωρώ ότι ένα 10% κάτω δεν είναι αμελητέο στην προκειμένη. Θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε για προϊόντα χωρίς εγγύηση ουσιαστικά και στα 2 σενάρια. Για το συγκεκριμένο μοντέλο, με fix (και όχι βάλε-βγάλε) φακούς, πιστεύω ότι δεν υπάρχει πολύ περιθώριο να έχει βγάλει πρόβλημα μέσα σε 6 μήνες και 1500 φωτογραφίες. Εμφανισιακά είναι άριστη.

Σκέφτομαι δηλαδή ότι αν θέλω να την πουλήσω μέχρι το καλοκαίρι, η καινούργια θα έχει χάσει ήδη μια αρχική αξία με το που την ανοίξω. Πάλι ως μεταχειρισμένη θα πουληθεί. Πες για παράδειγμα ότι τη δίνω 550 . Στην ήδη μεταχειρισμένη θα έχω χάσει 20 . Στην καινούργια 90 .
Αν ήμουν σίγουρος ότι θα την κρατήσω για χρόνια, ίσως προτιμούσα του κουτιού από e-infin.

Δεν ξέρω πως βλέπετε τη σκέψη...

Re: Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

To μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτές τις μηχανές είναι το μοτέρ κίνησης του φακού. Αν μπει κόκκος άμμου, άντε γεια..

εγώ αντί για RX100 V με λιγότερα από τα μισά χρήματα προτίμησα μια PANASONIC GF7 με τον 12-32 σχεδόν καινούρια από τον kbouk. Ίδια τάξη μεγέθους σε τσέπη μπουφάν και δυνατότητα και για prime φακό πιο φωτεινό. Της έχω έναν 20 1.7. Λιγότερα από τα μισά και δεν πρόκειται να πάθει τίποτε από την κακομεταχείριση.

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Δεν είναι όμως το ίδιο η GF7, Ναι μεν έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και βάζεις ότι φακό θέλεις, άλλα ο κιτ 12-32 είναι σκοτεινός οπότε τον υπερκαλύπτει η rx100, δεν είναι το ίδιο μικρή, καθώς η rx100 χωράει και σε τσέπη τζιν, επίσης η rx100 έχει σκόπευτρο, κορυφαίο CAF και EYE AF, 4Κ με full readout του αισθητήρα. Χοντρικά είναι άλλη κατηγορίας μηχανή που καλύπτει άλλες ανάγκες.
Για τον φίλο μας τώρα θα έλεγα πάρτη σε αυτά τα χρήματα. Εναλλακτικές υπάρχουν μηχανές όπως π.χ. η Panasonic lx10 που έχω προσωπικά (την έχω πάρει μεταχειρισμένη σε τιμή χώμα) και την προτιμώ από την rx100VA, έχει πιο φωτεινό φακό, Touch οθόνη, καλύτερη εργονομία και κατασκευή, καλύτερη σταθεροποίηση, καλύτερο μενού, πιο γρήγορο saf, περισσότερες γκατζετιές-φιλτράκια αν σε ενδιαφέρουν κλπ. άλλα χάνει σε 4Κ βίντεο καθώς έχει crop και δεν έχει σκόπευτρο. Αλλα είναι αισθητά πιο φτηνή και με αισθητά καλύτερο value for money. Την βρίσκεις από Ελλάδα καινούρια στα 540 και μεταχειρισμένη πολύ χαμηλότερα.
https://www.skroutz.gr/s/11089127/P...15.html?from=catspan&keyphrase=panasonic+lx10

Υπάρχει επίσης και η Canon G7XII στα ίδια χρήματα με επίσης touch οθόνη, πανέμορφα Jpeg, μεγαλύτερο εύρος ζουμ, εύκολη λειτουργία κλπ. δεν έχει βέβαια 4Κ βίντεο.
https://www.skroutz.gr/s/8455091/Ca...II.html?from=autocomplete&keyphrase=canon+g7x

Παρόμοιες είναι όλες και καμία δεν αξίζει πάνω από 500 ευρώ, για αυτό σου έγραψα ότι τα 500+ που θα πάρεις την Rx100VA είναι οριακά καλά. Αφού την θες πάρτην και αν δεν σου αρέσει δεν θα χάσεις κάτι. Εναλλακτικά δες και τις προτάσεις που σου ανέφερα σε αυτά τα χρήματα.

Ευχαριστώ και τους 2!

karamela οι προτάσεις σου είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Οι εναλλακτικές που μπορώ να βάλω κάτω και να συγκρίνω. Γενικά μου φαίνεται ανώτερη η sony, αλλά ίσως όχι τόσο που να δικαιολογεί την τιμή της. Είναι γεγονός ότι πληρώνεις ένα "premium" το οποίο ρισκάρεις αν θα το πάρεις πίσω εύκολα στη μεταπώληση.´

Πόσο πήρες την lumix αν επιτρέπεται;

Ευχαριστώ και τους 2!

karamela οι προτάσεις σου είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Οι εναλλακτικές που μπορώ να βάλω κάτω και να συγκρίνω. Γενικά μου φαίνεται ανώτερη η sony, αλλά ίσως όχι τόσο που να δικαιολογεί την τιμή της. Είναι γεγονός ότι πληρώνεις ένα "premium" το οποίο ρισκάρεις αν θα το πάρεις πίσω εύκολα στη μεταπώληση.´

Πόσο πήρες την lumix αν επιτρέπεται;

Η sony έχει καλύτερο 4Κ, καλύτερο caf και σκόπευτρο...παίζει σημαντικό ρόλο πόσο βάση δίνεις σε αυτά. Η panasonic από την άλλη τα έγραψα πριν που υπερέχει και κατά την γνώμη μου είναι συνολικά καλύτερη μηχανή από την rx100VA, καθώς κυρίως είναι πιο ευχάριστη και πιο απολαυστική στην χρήση και όλα γίνονται πιο εύκολα, προσωπική φυσικά άποψη έχοντας δουλέψει και με τις 2, άλλα οκ είναι και θέμα γούστου και προτεραιοτήτων. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν αξίζει η rx100VA τα διπλά από τις lx10/gx7II...στην καλύτερη έπρεπε να κάνει 50-100 ευρώ παραπάνω και αν....Την lx10 την πήρα από μέλος του Forum εδώ στα 200 ευρώ!!! και η γνώμη είναι ότι τέτοιες μηχανές δεν αξίζουν και πολύ παραπάνω λόγω κυρίως αισθητήρα. Για αυτό το λόγο θεωρώ προσωπικά τα 500+ της rx100VA πολλά. Από την άλλη όπως σου είπα πάρτην και αν δεν σου κάνει δεν θα χάσεις πολλά να την δώσεις!!! Τα 1.000 ευρώ που κάνει πάντως καινούρια η rx100VA είναι το λιγότερο αστείο ποσό!!

Συμφωνούμε στα περισσότερα και στη γενικότερη οπτική.

CAF και σκόπευτρο με ενδιαφέρουν ναι. Βίντεο από την άλλη καθόλου.

Την πήρες σε καταπληκτική τιμή τη μηχανή πάντως. Αν την έβρισκα τόσο την αγόραζα... χθες! Τώρα που το σκέφτομαι πάω να ρίξω μια ματιά στις αγγελίες για όσα μοντέλα αναφέρθηκαν. Δέχομαι και ΠΜ χεχε!:ears::tongue:

Απάντηση: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις, σε σχέση με τα reviews και τα σχόλια χρηστών, για μένα ήταν η RX100 (1). Κάκιστη ποιότητα φωτογραφίας. Δεν ξέρω, αν έχει αλλάξει ο φακός στις επόμενες εκδόσεις.

Συμφωνούμε στα περισσότερα και στη γενικότερη οπτική.

CAF και σκόπευτρο με ενδιαφέρουν ναι. Βίντεο από την άλλη καθόλου.

Την πήρες σε καταπληκτική τιμή τη μηχανή πάντως. Αν την έβρισκα τόσο την αγόραζα... χθες! Τώρα που το σκέφτομαι πάω να ρίξω μια ματιά στις αγγελίες για όσα μοντέλα αναφέρθηκαν. Δέχομαι και ΠΜ χεχε!:ears::tongue:

Κοίτα σε CAF στις φώτος είναι το ίδιο οι lx10 με την rx100VA, στο βίντεο υπερέχει σε caf η sony, από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο θα κοίταγα πολύ σοβαρά την lx10 και gx7II ειδικά αν τις βρεις σε καλές τιμές. Το σκόπευτρο πάλι της rx100 μην ξεχνάς ότι είναι μινιατούρα!! Μια συμβουλή μου είναι πάρε όποια βρεις φτηνότερη.

Δες παρακάτω πόσο καλό Caf σε φώτος έχει η lx10. Είναι εξαιρετική εκει.
https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-lx10-lx15/7

Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις, σε σχέση με τα reviews και τα σχόλια χρηστών, για μένα ήταν η RX100 (1). Κάκιστη ποιότητα φωτογραφίας. Δεν ξέρω, αν έχει αλλάξει ο φακός στις επόμενες εκδόσεις.

Εχει αλλάξει ο φακός από την rx100III...είναι καλύτερος μεν άλλα όχι κάτι τρομερό και αυτός....άλλος ένας λόγος σε συνδυασμό με τον αισθητήρα ότι δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για τέτοιες μηχανές.
Γενικά μην στηρίζεσαι 100%τι λένε τα reviews, αν δεν δοκιμάσεις κάτι μόνος σου μην εμπιστεύεσαι κανέναν και ειδικά Yputubers που λένε ότι θέλουν και ότι τους συμφέρει. Παίρνεις μια γνώμη άλλα μέχρι εκει.

Αν τη δουλεύεις ημέρα χρειάζεσαι οφθαλμοσκόπιο... γι αυτό είναι ακριβότερη συν το άριστο βίντεο 4k... το οποίο όσο μικρο είναι άλλο τόσο θαυματουργό.
... το caf δεν είναι μόνο σε βίντεο χρήσιμο μα κι σε κινούμενο στόχο, η RX100 έχει περισσότερα σημεία εστίασης άλλο ένα συν. Ακριβής εστίαση = πετυχημένη φωτογραφία.

Εξαρτάται Βασίλη, η Canon G7X Και η Panasonic lx10 έχουν αισθητά καλύτερες οθόνες από την sony και κυρίως πιο φωτεινές οπότε καλύπτουν σε ένα βαθμό την έλλειψη του σκοπεύτρου που έτσι και αλλιώς είναι και κούτσικο και μπελάς ο όλος μηχανισμός του. Ευτυχώς το ψιλοφτιάξανε στην rx100VI. Για το CAF στις φώτος, εξίσου ικανή αν όχι καλύτερη είναι η lx10, και σε saf μάλιστα είναι πιο γρήγορη και πιο ακριβής από την rx100, ειδικά σε Low light, μην ξεχνάς ότι έχει και οθόνη Touch πατάς εκει που θέλεις και μπαμ ακαριαία έχεις την φώτο και δεν στηρίζεσαι στις ορέξεις της μηχανής. Στο έχω πει Βασίλη τις έχω δουλέψει και τις 2 και η sony δεν με έπεισε ούτε στο ελάχιστο ότι αξίζει έστω και ένα ευρώ παραπάνω από την lx10, το αντίθετο θα έλεγα. Μόνο και μόνο ότι η lx10 έχει φακό 2/3 stop πιο φωτεινό στο ευρυγώνιο από την rx100, εκει τελειώνει το όλο παιχνίδι. Κατά την γνώμη μου η rx100V είναι η πιο υπερκοστολογημένη μηχανή στην αγορά αυτή την στιγμή (εξαιρώ τις Leica). Ετσι και αλλιώς για να μην λέμε και τα ίδια συνεχώς κατά την γνώμη μου καμιά από αυτές τις μηχανές λόγω μικρού αισθητήρα δεν αξίζει να δώσεις πολλά. Μόνο για συμπληρωματικές κάνουν ή για backup.
Οπότε θες ευχαρίστως να βρεθούμε να δεις την lx10 Και να δεις πόσο πιο εύκολη και βολική είναι στη χρήση, από το μενού της, τον χειρισμό της μέχρι και την φωτεινή οθόνη touch, Και πίστεψέ με θα εκπλαγείς αν δεις πως εστιάζει στις φώτος.

Υ.Γ. Να προσθέσω επίσης ότι όλες ο μηχανές sony (Και σε αυτό είμαι απόλυτος) έχουν με διαφορά τις χειρότερες οθόνες της αγοράς, σκοτεινές, δεν βλέπεις τίποτα κάτω από τον ήλιο, σχετικά θολές, ξεφτίζουν ύστερα από χρίση και ότι ναναι χρώματα. Ντροπή για μια εταιρία όπως η Sony που κατασκευάζει και τηλεοράσεις. Καλύτερες με διαφορά έχει η Canon και ύστερα η Nikon...όλοι οι υπόλοιποι στα ίδια πλαίσια με τελευταία και με διαφορά την Sony. Βλέπω την οθόνη τώρα που μιλάμε της Sony A6400 δίπλα στην Canon m6 και μου ρχεται να βάλω τα κλάματα...

Με χαρά να βρεθούμε στο είχα προτείνει άλλωστε πρόσφατα στο νήμα της Sony a6400.
Με την ευκαιρία φερε την Olympous να τη συγκρίνουμε με την α6000... η οποία μετά τόσα χρόνια χρήσης δεν έχει φθορά.

Έπαιζα με τη σταθεροποίηση όχι το πόσο γρήγορα θα εστιάσει. Ήταν σχεδόν απόλυτο σκοτάδι... με χαρά να δοκιμάσουμε μαζί τη κάμερα που αναφέρεις με την α6400 και την α6500.

Το ξεφτισμα είναι γνωστό θέμα.... Αλλα δεν είναι θέμα!

Πρόσφατα πήρα την a7R II με το ίδιο πρόβλημα.
Απλα έβγαλα την μεμβράνη που είχε, κι έβαλα καινούργια, με 10 ευρώ. Τώρα είναι σαν καινούργια!

Δεν ειναι οι οθόνες που ξεφτιζουν, αλλά οι μεμβράνες προστασίας που έχουν εργοστασιακά, ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

Με χαρά να βρεθούμε στο είχα προτείνει άλλωστε πρόσφατα στο νήμα της Sony a6400.
Με την ευκαιρία φερε την Olympous να τη συγκρίνουμε με την α6000... η οποία μετά τόσα χρόνια χρήσης δεν έχει φθορά.

Βασίλη αυτή την στιγμή έχω 5 μηχανές από 5 διαφορετικούς κατασκευαστές (olympus, sony, panasonic, fuji, canon) δεν έχω μετοχές σε καμία εταιρία, ούτε έχω ''κόλλημα'' με καμία εταιρία. Κάνω συγκρίσεις μόνος μου και μην ξεχνάς ότι έχω την Α6400 και στο ξαναγράφω ότι το βράδυ δεν μπορεί να εστιάσει όπως η Em1. Ξέρω μια χαρά να την ρυθμίζω, να κλείνω το face af, να την βάζω σε caf κλπ. άλλα πάλι απλά σε saf η em1 απλά εστιάζει πιο γρήγορα ότι και αν κάνεις τόσο στην Α6400 όπως και στις άλλες μηχανές που έχω με εξαίρεση την Panasonic lx10 που είναι πύραυλος. Τέλος πάντων να κανονίσουμε μέσα στην εβδομάδα να βρεθούμε.

Απλα έβγαλα την μεμβράνη που είχε, κι έβαλα καινούργια, με 10 ευρώ. Τώρα είναι σαν καινούργια!

Δεν ειναι οι οθόνες που ξεφτιζουν, αλλά οι μεμβράνες προστασίας που έχουν εργοστασιακά, ακριβώς γι αυτό το λόγο.

Ναι και γρατζουνιουνται σαν βούτυρο, πιάσε μια Canon και προσπάθησε να γρατζουνίσεις την οθόνη, πολύ δύσκολα της κάνεις σημάδι και ούτε μεμβράνες ούτε τίποτα.....επίσης πως εξηγείται αυτή η θαμπάδα που έχει η οθόνη της Α6400? ( πέρα ότι είναι μινατούρα η οθόνη) χαμηλή ανάλυση?, κακή κατασκευή? κακή ποιότητα?? αν δεν κάνεις ζουμ στην φώτο δεν καταλαβαίνεις καν αν είναι σωστά εστιασμένη. Επίσης η χάλια φωτεινότητα και η χάλια θέαση κάτω από τον ήλιο που οφείλεται?? Ακόμα και τα χρώματα είναι αλλού, τραβάς φώτο και άλλα χρώματα δείχνει το σκόπευτρο άλλα η οθόνη και πας μετά στον υπολογιστή και άλλα χρώματα βλέπεις και εκει....μόνο στις sony μου συμβαίνει αυτό. Να μιλήσω για την touch λειτουργία που δεν δουλεύει (σε όσες το έχουν που είναι λίγες) στο μενού και δουλεύει μόνο σε πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες, και εκει ακόμα νιώθεις ότι καθυστερεί σε σχέση με άλλες μηχανές. Μην το ψάχνεις Γιάννη μας δουλεύει η Sony, άλλα μην ξεχνάμε έχει EYE AF, αυτό ''καλύπτει'' τα πάντα!!!

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

βρε Νικο...κατι εχεις παθει ! :p

Κι εμεις εχουμε αλλαξει 100 μηχανες κι εχουμε αντιστοιχες εμπειριες.
Δε διαφωνουμε πουθενα, απλα ο καθενας ριχνει το βαρος του σε καποια σημεια, που μπορει να μην ταιριαζουν με τα δικα σου πχ.

Αλλος πχ ριχνει το βαρος στην εργονομια-πιασιμο κλπ...οποτε ολες οι μικρες Mirroless πανε περιπατο .

Αλλος ριχνει το βαρος στο βιντεο , οποτε εκει καποιες εταιρειες υπερεχουν εναντι αλλων.

αλλος κοιταει μονο τα ετοιμα jpg και τα χρωματα...κι εκει καποιες υπερεχουν.

αλλος κοιταει να εχει καλο raw και να μπορει μετα να τα κανει οτι θελει στο Post....

Απ ολα εχει ο μπαχτσες !

Γι αυτο υπαρχουν πολλες μηχανες να διαλεξει ο καθενας.

Υπαρχουν επισης πραγματα που καποιος δεν τους δινει σημασια, για διαφορους λογους...εγω πχ αυτο που λες για το να εχει καποια μηχανη touch screen Με προσβαση στα menu, ουτε που μ ενδιαφερει και να το ειχα, δεν θα το χρησιμοποιουσα.
Το ειχα πχ στις canon - olympus και δεν το χρησιμοποιησα ποτε!

Υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα για τη μια και την αλλη πλευρα.

Κατι που για σενα ειναι σημαντικο, για αλλον ειναι ασημαντο.

Δεν υπαρχει "καλυτερη" μηχανη...δεν υπηρξε ουτε θα υπαρξει ! Γιατι το "καλυτερη" σημαινειι κατι διαφορετικο για το καθενας μας.

Αν για παραδειγμα, πουμε πες τε μας τη καλυτερη mirrorless με βαση μονο το τελικο αποτελεσμα σε raw, μια FF μηχανη θα ηταν μονοδρομος!
Δεν ειναι ομως για τους περισσοτερους, γιατι μπαινουν πολλοι παραγοντες μετα....

Γι αυτο επισης δεν προτεινουμε την ιδια μηχανη σε ολους...αν καποιος φιλος με ρωταγε (και με βαση και τα χρηματα) για ποια μηχανη να επαιρνε τωρα για ν αρχισει, θα του ελεγα μια canon 200D γιατι ειναι φτηνη, εχει καλο αρχειο σχετικα, και βρισκεις ευκολα φακους και φτηνους.

Δεν ειναι κανεις κολλημενος, κι εδω ειμαστε για να τα συζηταμε. :ernaehrung004:

ΥΓ... οι μονες μηχανες που δεν εχω σχεση ειναι οι nikon, αν και αρχισα με μια . Γι αυτο και δεν μπορω να προτεινω ουτε να κρινω , ειδικα για φωτο.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Γιάννη, αυτό το έκανες μόνος σου ή θέλει τεχνικό;
Η RΧ1 που πήρε (μεταχειρισμένη) κολλητός μου, έχει το ίδιο πρόβλημα. Και έχει ξενερώσει.

Κοίτα σε CAF στις φώτος είναι το ίδιο οι lx10 με την rx100VA, στο βίντεο υπερέχει σε caf η sony, από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο θα κοίταγα πολύ σοβαρά την lx10 και gx7II ειδικά αν τις βρεις σε καλές τιμές. Το σκόπευτρο πάλι της rx100 μην ξεχνάς ότι είναι μινιατούρα!! Μια συμβουλή μου είναι πάρε όποια βρεις φτηνότερη.

Δες παρακάτω πόσο καλό Caf σε φώτος έχει η lx10. Είναι εξαιρετική εκει.
https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-lx10-lx15/7
Αν αντί των δύο που προτάθηκαν (lx15 και g7x ii) κοίταγα για μεταχειρισμένη Panasonic DMC-LX100;

Μία γνώμη σας παιδιά;

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Γιάννη δεν διαφωνώ σε κάτι, προφανώς είναι θέμα γούστου και αναγκών, άλλα όταν μιλάω για την οθόνη δεν μιλάμε π.χ. για το digital ibis που δεν έχει η A6400 Και αυτομάτως καταστρέφεις το βίντεο με prime Φακούς όπως οι sigma1,4. Αυτό να το δεχτώ είναι και θέμα αναγκών, κάποιος που δεν ενδιαφέρεται για βίντεο απλά θα αδιαφορήσει. Η οθόνη όμως είναι το μέσο που επικοινωνούμε με την μηχανή, είναι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας, οφείλει και πρέπει να είναι εξαιρετική, ανεξαρτήτους του Eye Af Και ενός σκασμού άλλων χαρακτηριστικών. Η οθόνη δεν πρέπει να σχολιάζεται αρνητικά γιατί πρέπει να είναι κορυφαία. Στο ξαναλέω δες τι οθόνες βάζουν οι Canon/nikon, κορυφαίες...η canon m5 έχει οθόνη που ντροπιάζει οτιδήποτε έχει μπει ποτέ σε sony Μηχανή.
Για να σου πω ένα απλό παράδειγμα. Εχτες σε βόλτα στο πάρκο με τα μικρά σε ηλιοφάνεια είχα μαζί μου την Α6400 και την Fuji x-t1, κλασικά με ανοιχτή την οθόνη από χαμηλά ξεκίνησα να βγάζω φώτος με την Α6400...αμ δε, δεν έβλεπα την τύφλα μου για το τι έβγαζα, ούτε μπορούσα να ελέγξω στην οθόνη αν εστίασα σωστά, έβλεπα τις φώτος στο σκόπευτρο και που αυτό είναι απλός μέτριο και παρατήρησα ότι έχασα και μπόλιες φώτος καθώς το '''super'' EYE AF δυσκολεύτηκε σε κάποιες περιπτώσεις να εστιάσει στα μάτια των παιδιών και εστίασε στο Backround. Εκνευρίστηκα που δεν έβλεπα τίποτα από την οθόνη και βγάζω την 5ετίας fuji xt1, είδα με το καλημέρα το ''φως το αληθινό'', κατευθείαν η μηχανή έκατσε στο χέρι μου άνετα, ο χειρισμός της με τις ροδέλες πανεύκολος και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έβλεπα στην οθόνη τι τράβαγα!!! Για σιγουριά που και που έβλεπα τις φώτος στο μαγικό σκόπευτρο της X-T1...τελικά όλη την μέρα την έβγαλα με την X-T1 Και η A6400 απλά έμεινε στη τσάντα.
Ηταν ένα απλό παράδειγμα που δεν θα διαβάσεις στα reviews και δεν θα στο πουν οι περισσότεροι sony χρήστες που το μόνο που τους νοιάζει είναι το ΕΥΕ Af Και άγιος ο Θεός.
Στο διατάυτα η Sony (ύστερα από προσπάθειες να συμβιώσω μαζί της εδώ και 3 εβδομάδες) μπήκε σε αγγελία σήμερα και αύριο το πρωί θα έχει νέο ιδιοκτήτη. Για μένα μάλλον ήταν και η τελευταία προσπάθεια (ύστερα από δεκάδες προσπάθειες) σε sony μηχανές (τουλάχιστον crop). Οταν και αν αποφασίσει η sony να βγάλει έναν φακό ζουμ αδιάβροχο της προκοπής που να συνοδεύει τις αδιάβροxες a6XXX και αφήσει στην άκρη τους G master, loxia κλπ. που μας τα έχει ''πρήξει'', και όταν αποφασίσει να δώσει έστω και λίγο βάση στην εμπειρία χρήσης μιας φωτογραφικής μηχανής, ε τότε μπορεί να ξανασχοληθώ μαζί της...