Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Post!

Αν αντί των δύο που προτάθηκαν (lx15 και g7x ii) κοίταγα για μεταχειρισμένη Panasonic DMC-LX100;

Μία γνώμη σας παιδιά;

Είναι καλύτερη σαν μηχανή από τις άλλες άλλα έχει κάποια ''θεματάκια'' καταρχάς είναι πιο μεγάλη αισθητά, δεν χωράει εύκολα σε τσέπη, δεν έχει σπαστή οθόνη, ''ρουφάει'' εύκολα σκόνη μέσα ο φακός και κυρίως ο φακός της ειδικά στο ευρυγώνιο είναι λίγο soft ειδικά στα άκρα. Προσωπικά προτιμώ τις lx10 και g7xII...από την άλλη η lx100 έχει σκόπευτρο (αν και μέτριο), καλύτερη εργονομία, μεγαλύτερο αισθητήρα και καλύτερη κατασκευή.

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Ευχαριστώ. Δε με νοιάζει το απόλυτα μικρότερο μέγεθος. Ας μπαίνει σε τσέπη μπουφάν αντί για παντελόνι. Πιο πολύ με ενδιαφέρει σαν χαρακτηριστικό το CAF πχ.

Η Panasonic Lumix DMC-TZ100;

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1

Γιάννη, αυτό το έκανες μόνος σου ή θέλει τεχνικό;
Η RΧ1 που πήρε (μεταχειρισμένη) κολλητός μου, έχει το ίδιο πρόβλημα. Και έχει ξενερώσει.
Είναι πολύ εύκολο....

https://youtu.be/hu6LGYi2n-o

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Νίκο, ένας λόγος που πήγα πάλι σε FF μηχανή, είναι και η εμπειρία χρήσης με μεγάλο σκοπευτρο.

Θα πήγαινα σε a6500 αλλά δεν μπορώ κι εγώ τα μικρά σκοπευτρα.

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστ

Ευχαριστώ. Δε με νοιάζει το απόλυτα μικρότερο μέγεθος. Ας μπαίνει σε τσέπη μπουφάν αντί για παντελόνι. Πιο πολύ με ενδιαφέρει σαν χαρακτηριστικό το CAF πχ.

Η Panasonic Lumix DMC-TZ100;

Την έχω δυο χρόνια (και κάτι μήνες), εδώ https://avclub.gr/forum/showthread....ρα-1-!?p=1057804977&viewfull=1#post1057804977 μπορείς να βρείς κάποια test shots δικά μου και στα επόμενα posts εντυπώσεις από την συμβίωση μαζί της. Επίσης αρκετές φωτογραφίες μου στο flickr είναι με αυτήν (δες τα exif): https://www.flickr.com/photos/dimitriospi/

Ευχαριστώ, τα διάβασα. Πολύ ευχαριστημένος βλέπω.

Τελευταία ερώτηση (ελπίζω:2thumb22sup:):
lx15 vs g7x ii vs tz100 όσο νυχτώνει;

Ποιά κρατάει όσο μπορεί την ποιότητά της όσο πέφτει το φως (δε λέω νυχτερινά για να μην το τραβήξουμε!); 'Η, έστω, είναι κάποια από τις τρεις που μειονεκτεί πολύ σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε να την απέκλεια;

Το range της tz100 με ψήνει. Πιο πολύ είμαι ανάμεσα στις 2 Panasonic, ανάλογα και ποια θα βρω σε καλή τιμή.

Ευχαριστώ, τα διάβασα. Πολύ ευχαριστημένος βλέπω.

Τελευταία ερώτηση (ελπίζω:2thumb22sup:):
lx15 vs g7x ii vs tz100 όσο νυχτώνει;

Ποιά κρατάει όσο μπορεί την ποιότητά της όσο πέφτει το φως (δε λέω νυχτερινά για να μην το τραβήξουμε!); 'Η, έστω, είναι κάποια από τις τρεις που μειονεκτεί πολύ σε αυτό το κομμάτι έτσι ώστε να την απέκλεια;

Το range της tz100 με ψήνει. Πιο πολύ είμαι ανάμεσα στις 2 Panasonic, ανάλογα και ποια θα βρω σε καλή τιμή.

Κοίτα από την στιγμή που έχουν ίδιο αισθητήρα τότε υπερέχει αυτή που έχει φωτεινότερο φακό. Η lx10 έχει αισθητά φωτεινότερο φακό και κρατάει σαφώς καλύτερα το βράδυ. Βασικά έχεις να επιλέξεις ανάμεσα στα 2:
1) Tz100 με σκόπευτρο και μεγαλύτερο εύρος ζουμ φακό.
2) Lx100 φωτεινότερος και μάλλον καλύτερος οπτικά φακός και σπαστή οθόνη.

Δεν υπάρχει ιδανική λύση, αποφασίζεις εσύ ανάλογα τις ανάγκες σου, π.χ. προσωπικά δεν κοιτάζω ούτε για πλάκα μηχανή που δεν έχει σπαστή οθόνη καθώς τραβάω πολλές φώτος χαμηλά με ανοιχτή την οθόνη.

Νίκο, ένας λόγος που πήγα πάλι σε FF μηχανή, είναι και η εμπειρία χρήσης με μεγάλο σκοπευτρο.

Θα πήγαινα σε a6500 αλλά δεν μπορώ κι εγώ τα μικρά σκοπευτρα.

Συμφωνώ Γιάννη, σκέψου ότι η Sony κάποτε είχε την αρκετά καλή εργονομικά για την εποχή Nex 7, Που είναι ο αντικαταστάστης της? Είναι ξεκάθαρο, και αυτό φαίνεται και από τους φακούς που δεν βγάζει στις Crop, ότι η Sony προσπαθεί να στρέψει τον κόσμο στις FF...εκει είναι τα λεφτά, στις Crop απλά βγάζει ότι κάτσει για να έχει και εκει μερίδιο αγοράς χωρίς να ''βάζει'' τα δυνατά της.
Η σειρά Α7 είναι σαφώς εξαιρετική, απλά προσωπικά τα βαλάντια τόσο των σωμάτων όσο και των φακών σε συνδυασμό με τον όγκο του όλου συστήματος είναι ψιλοαπαγορευτικά για μένα.

Υ.Γ. Τα μικρά σκόπευτρα δεν τα μπορώ και εγώ πλέον καθόλου, μεγέθυνση Χ0,75 είναι πλέον το Minimum που ζητάω, βέβαια λέμε για μικρά σκόπευτρα των Α6ΧΧΧ, τι να πουν και οι Fuji με την σειρά Χ-Τχχ και Χ-Εχ που τα σκόπευτρα είναι μινιατούρες.

βρισκεις λυσειις αν ψαξειις παντως...πχ την a7r ii μπορεις να τη βρεις στο χιλιαριικο, που ειναι ευκαιρια για τετοια μηχανη.

Για φακους , ειδικα Primes επισης υπαρχουν πολλοι σχετιικα οικονομικοιι πχ 50μμ 1,8 , 35mm 2.8 + 24mm 2.8 (samyang) , 85mm 1.8, 20mm f2 κλπ
Τωρα για ζοομ , παλι κατι βρισκεις , οπως τον 24-70 zeiis στα 500 (τοσο τον πηρα εγω σα καινουργιιο), και ειναι και πολυ καλη κοπια.

Γιια wide kai tele zoom , εγω χρησιμοποιω τους παλιους minolta που ειχα, με πολυ καλα αποτελεσματα καιι τους βρισκεις παμθηνα .
Aλλωστε οι αντιστοιχοι zoom με σταθερο διαφραγμα για apsc της fuji (το μονο αντιπαλο συστημα της sony σε apsc) εχουν αντιστοιχες τιμες της sony.

τεσπα...εγω δυσκολα με βλεπω να φευγω απο το FF τωρα , μονο αμα βγαλει καποιο θηριο η sony σε APSC.

σε μικροτερο αισθητηρα (απο apsc) δε παω παλι ..πολυ λιγο για μενα.

οσον αφορα ογκο καιι βαρος, αν δε πας σε πολυ tele zoom... δεν εχει τοση διαφορα πια.

vs1.jpg

vs2.jpg

βρισκεις λυσειις αν ψαξειις παντως...πχ την a7r ii μπορεις να τη βρεις στο χιλιαριικο, που ειναι ευκαιρια για τετοια μηχανη.

Για φακους , ειδικα Primes επισης υπαρχουν πολλοι σχετιικα οικονομικοιι πχ 50μμ 1,8 , 35mm 2.8 + 24mm 2.8 (samyang) , 85mm 1.8, 20mm f2 κλπ
Τωρα για ζοομ , παλι κατι βρισκεις , οπως τον 24-70 zeiis στα 500 (τοσο τον πηρα εγω σα καινουργιιο), και ειναι και πολυ καλη κοπια.

Γιια wide kai tele zoom , εγω χρησιμοποιω τους παλιους minolta που ειχα, με πολυ καλα αποτελεσματα καιι τους βρισκεις παμθηνα .
Aλλωστε οι αντιστοιχοι zoom με σταθερο διαφραγμα για apsc της fuji (το μονο αντιπαλο συστημα της sony σε apsc) εχουν αντιστοιχες τιμες της sony.

τεσπα...εγω δυσκολα με βλεπω να φευγω απο το FF τωρα , μονο αμα βγαλει καποιο θηριο η sony σε APSC.

σε μικροτερο αισθητηρα (απο apsc) δε παω παλι ..πολυ λιγο για μενα.

Και πάλι Γιάννη μου φαίνονται πάρα πολλά (για μένα) τα 1.000 ευρώ για σώμα μεταχειρισμένο, όχι ότι δεν τα αξίζει βέβαια. Σκέψου ότι π.χ. την Olympus em1 την είχα πάρει κάπου 250 ευρώ και με τον φτηνό Panasonic 12-60 έχω ένα αδιάβροχο σετάκι σχετικά μαζεμένο που μου στοίχισε 400 ευρώ και τα 2 μαζί...με την A7RII και τον 24-70 θα ξεφύγω τόσο σε βάρος και όγκο άλλα και σε χρήματα καθώς θα πάω στα 1.500 ευρω minimum, κάτι που δεν το σηκώνω και θα πρέπει να πουλήσω άλλες μηχανές, φακούς κλπ. που δεν το θέλω, καθώς μου αρέσει η ποικιλία!! Φυσικά καλύτερο σετ μεν άλλα δεν έχω την εμπειρία να το αξιοποιήσω σωστά και δεν είμαι και επαγγελματίας με ειδικές ανάγκες. Γενικά πλέον δεν κρατάω μηχανές που στοιχίζουν πάνω από 400-500 ευρώ. Για αυτό έδωσα και την Α6400 (πριν λίγο!) καθώς για μένα δεν άξιζε αυτά τα χρήματα που έδωσα για να την πάρω, σύμφωνα πάντα με τις δικές μου ανάγκες. Χοντρικά με την τρελή απαξίωση παλιών σωμάτων και τον κατακλυσμό νέων σωμάτων, βρίσκεις παλιές ναυαρχίδες σε τιμές χώμα και έτσι δεν βρίσκω κανένα λόγω να σκάσω τεράστια ποσά για μηχανές την στιγμή που βρίσκω μηχανές όπως η Olympus em1 και Fuji X-T1 ίσως και κάτω από 300 ευρώ. Όπως βολεύεται ο καθένας.

Καλησπέρα παίδες,

Καλή φίλη ενδιαφέρεται να ξεκινήσει το σπορ, και είναι ανάμεσα σε Canon 4000D και Nikon 3500, προφανώς με τους κιτ φακούς για την ώρα. Απ'ό,τι κατάλαβα κοιτάζει με οροφή τα ~400 ευρώ. Έχει κανείς άποψη, ή εναλλακτική; Σκέφτηκα και την Fuji XA3 σαν μίρορλεςς, αλλά δεν έχει σκόπευτρο και μάλλον με χαλάει σαν ιδέα, ειδικά για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί λίγο εκπαιδευτικά.

Συμφωνώ 110%! Ας κοιτάξει την 200D αν επιμένει για Canon, αλλά και την Nikon 3400 ως ελαφρά φθηνότερη λόγω "παλαιότητας" - θα τρελαθούμε εδώ μέσα με τις αλλαγές μοντέλων "για τις αλλαγές"...

Εγώ πήρα την 200D μετά από χρόνια χρήστης Nikon.
Για τα λ7 της πολύ καλή.
Στα μεγάλα + το Dual pixel AF κατά τη σκοπευση από την φουλ σπαστη οθόνη.
Ίσως σε ποιότητα αρχείου η 3500 είναι καλύτερη, αλλά η fixed οθόνη πλέον με απωθεί (τα 11 σημεία εστίασης στο μικροσκοπικο σκοπευτρο είναι πλέον πολύ λίγα - η 200D έχει ...9 στο δικό της ! ) και το CD AF της είναι αργό.
Η 4000D έχει τον αρχαίο 18ρη αισθητήρα και ΠΛΑΣΤΙΚΌ mount !!

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Οι φωτογραφίες που μου αρέσουν είναι portrait photography με bokeh και bird photography (για αρχή ας τα φωτογραφίζω ακίνητα τα birds, μέχρι να βελτιώσω την τεχνική μου και αγοράσω καλύτερο εξοπλισμό).

Μου αρέσουν οι φακοί canon και τα σώματα ποιότητας και μεγέθους olympus.

Οπότε σκέφτομαι, μήπως να αγοράσω μία canon 6d ή canon 5d ii και τον κατάλληλο φακό για να φωτογραφίζω τα πορτρετα μου και ότι άλλο μπορώ;

Ή μήπως να αγοράσω την canon 7d ii και τον κατάλληλο φακό για bird photography; Επίσης με την 7d ii μπορώ με τον κατάλληλο φακό να φωτογραφίζω πορτρέτα με bokeh;

Ή τίποτα από τα παραπάνω, αλλά μια olympus em-1 που δεν θα κινδυνεύει να μείνει στο ράφι και να φωτογραφίζω ότι βλέπω και μου αρέσει;

Μπορείτε να μου προτείνετε παλιότερα μεταχειρισμένα σώμα και φακό για να δοκιμάσω τα παραπάνω είδη φωτογράφησης; Ή θα μου πείτε να πάρω την olympus em-1 και να μην το κουράζω πολύ;

Τέλος, όποιος μπορεί θα ήθελα να μου εξηγήσει το παρακάτω σχόλιο που διάβασα για την canon 7d ii:

Have both the Canon 400mm F5.6 and the Canon 100-400mm II. Both are great lenses! I like the Canon 7D Mark II. But with either lens and the Canon 1.4x Extender III, I had only 1 AF point at f/8. Not great for BIF. Bought a refurbished Canon 80D from Canon USA. Using the Canon 80D, 100-400mm III, and the Canon 1.4x III at 896mm I have 27 AF points at f/8.

Δηλαδή τα AF points δεν είναι ίδια σε όλα τα στοπ;

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Όπως πάντα πρέπει να μιλήσουμε για λ7 πρώτα...

Καλημέρα.

Για αρχή επειδή θέλω να δω πόσο θα μου αρέσει και τι χρόνο θα βρίσκω για την φωτογραφία, θέλω κάτι φτηνό, παλιό και μεταχειρισμένο. Ας πούμε έως 600 - 700 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, αν δω ότι μου αρέσει, βρίσκω χρόνο και ξέρω πλέον τι θέλω και τι εξοπλισμό χρειάζομαι, το budget πλέον δεν θα είναι πρόβλημα.