Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

επειδή δεν ήξερα που να το βάλω, δείτε ενα ωραιο βίντεο πως φτιάχνονται οι φακοί στα μακρινά εργοστάσια της Σιγμα στην Ιαπωνία

Ωραίο βιντεάκι, thanks!

ελπίζω να μη βγαίνουν ραδιενεργοί οι φακοί... (το εργοστάσιο είναι 58 μίλια από τη Φουκουσίμα)

Μην αγχεσαι
H Φουκουσιμα εχει λιγοτερη ραδιενεργεια απο οτι η Νεα Υορκη.
Ημουν διπλα (περι τα 20 χλμ) απο την Φουκουσιμα περισυ τον Μαιο

sony nex 5n/r or nikon aps-c

Καλησπέρα,
θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το ποιά μηχανή θα καλύπτε τις παρακάτω ανάγκες καλύτερα κ με όσο δυνατόν μικρότερο κόστος:

Θέλω μια σχετικά compact (αλλά όχι κατ' ανάγκη) Β camera για βίντεο που να τραβά στα 30fps.
Δέν είναι για εξωτερικά γυρίσματα, αλλά σταθερά πλάνα σε εσωτερικό χώρο.
Mέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τηSony DSC-HX9V που για τη δουλειά που την ήθελα είναι αξιοπρεπέστατη (όχι ιδανική), πλήν όμως η συγκεκριμένη ειναι Ευρωπαϊκή και τραβά στα 25/50i που με δυσκολεύει στο συχρονισμό με την άλλη που τραβα στα 30/60.
Σκεφτόμουν κάποια με μεγαλύτερο αισθητήρα APS-C, απο τις nex5n 5r ή κάποια nikon 3200/5200, συνδυασμένες με υπάρχοντες φακούς Νικον κ Olympus.

Oi Nex5n /5R έχουν σημαντικές διαφορές όσων αφορά το video; αξίζει η διαφορά τιμής;
Θα συνδύαζα μια απο τις δυο με αντάπτορα olympus&nikon με τους υπάρχοντες φακούς.

Ή μια nikon 5200/3200 θα ήταν προτιμώτερη παρά τον όγκο τους λόγω νεότερου αισθητήρα;
Αναμένω τις απόψεις σας.

Αφού έχεις Olympus φακούς (φαντάζομαι 4/3 - m4/3) πας για Panasonic GH2, στις προσφορές πάει 500$ καινούργια. Ψαξτο, για βίντεο είναι η καλύτερη ειδικά με το Hack.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αφού έχεις Olympus φακούς (φαντάζομαι 4/3 - m4/3) πας για Panasonic GH2, στις προσφορές πάει 500$ καινούργια. Ψαξτο, για βίντεο είναι η καλύτερη ειδικά με το Hack.
Δυστυχως την Gh2 απο Amazon που θα γινει η αγορα βρισκω μεταχειρισμενη απο 600, σχεδον διπλά απ´την 5Ν.
Φακoi olympus υπαρχουν οι παλιοι manual...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα.

Φίλος μου ψάχνει για compact μηχανή (τον απέτρεψα από αγορά super-zoom/bridge) στα 250-300 ευρώ.

Έκανα μία αναδρομή στα πρόσφατα posts του νήματος και είδα μέχρι στιγμής:
- Panasonic Lumix DMC-TZ25
- Panasonic Lumix DMC-TZ30
- Canon SX260 HS

Δεν προορίζεται για κάποια συγκεκριμένη χρήση, all-around χαρακτήρα θα έχει.

Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση να προστεθεί στην λίστα;;

Και κάτι άλλο: είδα να προτείνεται η TZ25 έναντι της TZ30. Γιατί;; Με μια γρήγορη ματιά βλέπω την TZ30 πιο εξελιγμένη.

Δες αυτό http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/68776-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-top3-compact-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%82?p=1056419585&viewfull=1#post1056419585 και το επόμενο post. Υπάρχουν και οι Samsung WB750 και 150 σε πολύ χαμηλές τιμές, η πρώτη είναι καλύτερη φωτογραφικά η δεύτερη πιο γκατζετιά...

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση!

Σχετικά με την απορία μου για τις δύο Panasonic;;

Στις παραπομπές (Ελληνικά links) του post μπορείς να δείς με τα μάτια σου γιατί...

Γεια σας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας κάμερας που να εχει καλή σχέση ποιότητα φωτογραφίας και τιμής. Δεν υπάρχουν πολλά $$$ αυτή τη περίοδο.
Την προορίζω για γραφιστική δουλειά οπότε το να κρατά τις φωτογραφίες σε μορφή raw έτσι ώστε να μην εχει απώλειες (για περεταίρω επεξεργασία στον υπολογιστή) ειναι παρα πολυ σημαντικό όπως και το να βγάζει καλή ποιότητα εικόνας στις φωτογραφίες, χωρίς θορύβους.
Μπορείτε να μου προτείνετε; Τι επιλογές έχω;

Γεια σας.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μιας κάμερας που να εχει καλή σχέση ποιότητα φωτογραφίας και τιμής. Δεν υπάρχουν πολλά $$$ αυτή τη περίοδο.
Την προορίζω για γραφιστική δουλειά οπότε το να κρατά τις φωτογραφίες σε μορφή raw έτσι ώστε να μην εχει απώλειες (για περεταίρω επεξεργασία στον υπολογιστή) ειναι παρα πολυ σημαντικό όπως και το να βγάζει καλή ποιότητα εικόνας στις φωτογραφίες, χωρίς θορύβους.
Μπορείτε να μου προτείνετε; Τι επιλογές έχω;
Θα επαιρνα μια μηχανή με οσο μεγαλυτερο αισθητήρα αντεχε ο προυπολογισμος μου. ΑPS-C δηλ. Κ ας μην έιναι τελευταίο μοντέλο ή ακόμα κ καινουργια μηχανή. Θα εχεις κ τη δυνατότητα εναλλαγής φακων με οτι συνεπάγεται, εκτος αν ψαχνεις κατι βολικο, μικρο να εχεις παντα μαζι. Πες μας περιοχη τιμων κ χρήση πιο αναλυτικά.

πες μας μεχρι ποσα λεφτα διαθετεις και αν θελεις μηχανη με εναλλαξιμους φακους ή οχι.
Μια dslr ή mirrorles ειναι πολυ καλη επιλογη, αλλα πρεπει να δωσεις καποια χρηματα για καλους φακους , αλλιως δεν εχει νοημα (με κιτ φακο).

το οτι μπορεί να αλλάζει φακούς είναι πολυ βολικό γιατί όταν θα έχω τα χρήματα θα μπορώ να επενδύω σε καλύτερους φακούς κάθε φορά , δουλεύοντας με τους υπάρχοντες οσο καλύτερα μπορώ.
Με μια μικρή έρευνα στο ιντερνετ είδα πως η μέση τιμή είναι τα 1000 ευρώ για τέτοια κάμερα αλλα δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν μπορώ να διαθέσω παραπάνω απο 300 ευρώ (εαν ειναι αστείο το ποσό μην γελάτε)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κοίτα για μεταχειρισμένη ή refurbished. Άν έχεις δυνατότητα κ απο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία σε καλές τιμές κοντά στο όριο σου.
Απο φακούς ένας κλασσικός 50άρης f/1.8 βρίσκεται ~100 μ εξαιρετικές επιδόσεις.

ευχαριστώ πολυ για την απάντηση
θα με βοηθούσε παρα πολυ εαν ειχα να ψάξω για μοντέλα γιατί έτσι στο γενικό και με βάση τη τιμή μπορεί να ειναι λιγάκι παγίδα
γιατί καμια φορά η τιμή δεν συμβαδίζει με την ποιότητα.

δε νομιζω οτι με αυτα τα λεφτα μπορεις ν αρχισεις καν κατι σε καινουργιο.

Ειναι πολυ λιγα.... ενα σωμα μονο εχει τοσα η και παραπανω, μεταχειρισμενο μονο μπορεις να βρεις κατι.

Ισως να παρεις μια nex 3-5 με 300 ευρω και μετα να κοιταξεις για φακους.

ριξε μια ματια εδω ... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104161-Sony-Nex-5-Φακός-16mm-2-8
με 300 ευρω κανεις μια καλη αρχη.

Last edited:

ναι, το φαντάστηκα.
αυτή που εχω τώρα, casio , δεν βγάζει καλές φωτό και το είδα σε μια δουλειά που εκανα πρόσφατα.
Καταρχήν τις μετατρέπει σε jpeg , δεν τις κρατά raw.
Οπότε μαλλον θα κάνω λιγάκι υπομονή μέχρι να ανέβει το ποσό για μια dslr.