Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θέλει μία φίλη μια φωτογραφική για γενική χρήση και καμιά εκδρομή.
Μέχρι 100 ευρώ άντε 120 αν μιλάμε για κάτι εξαιρετικό.

Δεν υπάρχει τιποτα εξαιρετικό μέχρι 120 Ευρώ (δυστυχώς). Τυπικά, τα περισσότερα smartphones της αγοράς βγάζουν καλύτερες πλέον φωτογραφίες απο τις compact των 100 Ευρώ.. Δες μια Canon που προτεινει ο Δημήτρης (cacau) σε αναλογη ερώτηση μια σελίδα πριν.

νομιζω οτι ειναι αυτή..
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.564674&sid=1

Last edited:

H W150 ειναι καλη νομιζω, αν και παλαιό μοντέλο πλεον. Δες τι θα σου πουν και οι "γνώστες"..

Ναι για φθηνή travel zoom είναι καλή. Λίγο καλύτερη η WB750

τρομερη προσφορα.... http://www.amazon.com/dp/B00BQKESTM/
για λιγο φανταζομαι, γιατι θα εξαντληθει συντομα... οποιος εχει θειο στην αμερικη ....

Αρε νε μην ειμαστε στην Αμερικη, Panasonic G5 με 2 φακους, 415 ευρω!!!
Eδω εχει 1000 ευρω περιπου

51hu63JoldL.jpg

Last edited:

Έλεος Ιωάννη, μπάρμπα στο Αμέρικα έχεις? :bigcry:

Της φίλης δεν την κάθεται καλά η Samsung σαν όνομα και δίνει λέει και μέχρι 170 ευρώ για φωτογραφική.

Κύριοι καλησπέρα σας, εδώ και λίγο καιρό είμαι σε αναζήτηση μηχανής για all around χρήση, ταξίδια, εκδηλώσεις και τα συναφή, σαφώς κοιτάζω για compact λόγω μεγέθους. Μετά από σχετικό διάβασμα έχω καταλήξει(?) στις παρακάτω.
Nikon Coolpix P310
Canon PowerShot SX240 HS
Sony DSC-HX10V
Samsung WB750
Το να διαβάσω τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και να τα καταλάβω όλα είναι κάτι δύσκολο για μένα οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας για το ποία θα ήταν ιδανικότερη για μένα βάση πάντα των απαιτήσεών μου.

Οι Canon SX240 και Samsung WB750 είναι πολύ βολικές γενικής χρήσης με ικανοποιητική ποιότητα.

την samsung δύσκολα θα την βρει, προσπάθησα αλλά δεν υπήρχε stock

Από άποψη χαρακτηριστικών και μόνο βλέπω ότι στα δικά μου μάτια υπερτερεί η Nikon, λόγω HDR, 3D, και εύρος φακού (αν το λέω σωστά) απ´την άλλη η Canon έχει πολύ μεγαλύτερο zoom, δεν ξέρω κατά πόσο είναι λειτουργικό βέβαια το τόσο zoom, αναφέρομαι κυρίως σ' αυτές τις 2 γιατί τις έχω πρώτες στη λίστα μου.

Η Nikon P310 είναι μια "περίεργη" μηχανή, με την έννοια ότι ενώ έχει πολύ φωτεινό φακό - στα 24mm μόνο - που βοηθάει στον χαμηλό φωτισμό και χειροκίνητες ρυθμίσεις, κατά τα λοιπά είναι μια "κανονική" compact με μικρό (1/2,3") αισθητήρα. Περισσότερα εδώ: http://www.dpreview.com/reviews/nikon-coolpix-p310

Μάλλον κατάλαβα τι εννοείς, είδα και το συγκριτικό σε σχέση με την 240 και βλέπω ότι στην πράξη είναι σε όλα τα βασικά υποδεέστερη. Αν στο παιχνίδι μπει και η panasonic TZ25, μιας και έχω δει ότι γενικά προτείνεται σαν μηχανή, ποια πιστεύεις θα με κάλυπτε, μιας και είδα ότι και αυτή έχει κάποια πράγματα παραπάνω απ' την canon.

Για τη μηχανή της φίλης εκτός την canon sx230 έχουμε τίποτα άλλο στα 150-170 ευρώ?

OLYMPUS SZ-31MR

Παιδιά καλησπέρα σε όλους,

είμαι σε αναζήτηση νέας ψηφιακής και θα ήθελα τη γνώμη σας για την OLYMPUS SZ-31MR

http://www.olympus.com.gr/site/el/c/cameras/digital_cameras/traveller/sz_31mr/index.html

Σε τι κατηγορία υπάγεται η συγκεκριμένη;
Η προηγούμενη μου ήταν η FE-370 και η προ-προηγούμενη (και πρώτη!) η Olympus C-350!
Αν σας πω ότι η ζωντάνια των χρωμάτων στη C-350 ήταν καλύτερη θα με πιστέψετε;

Τώρα θα ήθελα να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή (χωρίς να ξεπεράσω τα 250 αν γίνεται) και η OLYMPUS SZ-31MR μου φάνηκε αρκετά δυνατή σε τεχνικά χαρακτηριστικά.
Η δικιά σας εμπειρία τι λέει;

Και βέβαια θα σε πιστέψουμε, δυστυχώς η Oly στις compact πλην ΧΖ1/2 δεν... Κοίτα κάποια από αυτές που αναφέρονται στο παρόν νήμα.

Καλησπερα και παλι. Δυο επισημανσεις
1) Η CANON sx 260 που αγορασα προ ημερων ειναι απολυτως ικανοποιητικη τοσο στις ευκολιες και δυνατοτητες χειρισμου οσο και στην ποιοτητα εικονας, απ' οσο μπορω να κρινω, χωρις να εχω κανει χρηση και σε αλλες της κατηγοριας της. Βεβαια, αν και η οθονη ειναι πολυ καλη, σε χρηση στο φως της ημερας με ηλιο, βασανιζεσαι, αλλα δε νομιζω οτι υπαρχουν και καλυτερες λυσεις σε μηχανες χωρις σκοπευτρο.
2)Αγορασα την OLYMPUS 340 για καποιον δικο μου με ελαχιστες απαιτησεις. Κατοπιν καποιων δοκιμων, θα ελεγα οτι: H οθονη ειναι πολυ αδυνατη στο φως ημερας. Οι φωτογραφιες στην οθονη της μηχανης φαινοντα με καπως ξεθωριασμενα και αδιαφορα χρωματα αν και στην οθονη του υπολογιστη φαινονται καλυτερες, χωρις να πλησιαζουν τα γλυκα χρωματα της CANON sx 260. Βεβαια εχει κοστος το 1/3 της CANON...-bye-