Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μαθήματα θέλει να κάνει και να μπει στο χώρο της φωτογραφίας, ας αφήσει τα δύσκολα (παιδάκια να τρέχουν) για αργότερα :)

Από τη στιγμή που η OM-D είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος μιας νέας κατηγορίας και οι ιθύνοντες της Olympus ΔΕΝ την χαρακτηρίζουν επαγγελματική, τότε είναι το εισαγωγικό μοντέλο...

Καλά... ούτε η Canon 6D είναι τότε... ούτε καν η 5D2 (και ας ήταν οι πρώτοι που έτρεξαν να την πάρουν επαγγελματίες και δη του βίντεο).... αφού επαγγελματική χαρακτηρίζει η Canon μόνο τη σειρά 1....

Γειά σας!
Είμαι καινούργιος στο φόρουμ (αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα).Επομένως το σωστό είναι να σας συστηθω κι εγώ με την σειρά μου.(Διαβάζοντας αμέτρητα σας μηνύματα, νιώθω να σας ξερω) Με λένε Θοδωρή και θα με χαρακτηριζα(με επιείκεια) αρχάριο στον τομέα της φωτογραφίας. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας η κατηγορία των mirrorless με έχει τραβήξει.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλώς ήρθες! Αν χρειασθείς κάτι εδώ είμαστε...

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται από το πως λογίζει ο καθένας μας τη λέξη "επαγγελματική". Επικρατεί σύγχυση στον κόσμο και κανείς μας δεν μπορεί να βάλει μια τάξη, καθώς σχετικοί και άσχετοι υπεραμύνονται των απόψεών τους δημιουργώντας ένα ατελείωτο μπάχαλο.
Και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, προσωπικά χρησιμοποιώ επαγγελματικά όλον τον εξοπλισμό που έχω στην ταυτότητά μου. Και είμαι καλυμμένος παντού, εκτός του μηχανοκίνητου σε κλειστούς χώρους (τομέας που ούτως ή άλλως δεν ασχολούμαι). Το έχω ξαναγράψει, δεν κάνουν τα ράσα τον παππά!

Μαθήματα θέλει να κάνει και να μπει στο χώρο της φωτογραφίας, ας αφήσει τα δύσκολα (παιδάκια να τρέχουν) για αργότερα :)

Από τη στιγμή που η OM-D είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος μιας νέας κατηγορίας και οι ιθύνοντες της Olympus ΔΕΝ την χαρακτηρίζουν επαγγελματική, τότε είναι το εισαγωγικό μοντέλο...

Ένα μοντέλο σαν το E-M5 δεν θα δημιουργούσε προβλήματα σε έναν αρχάριο (σκεπτόμενος τον εαυτό μου); Διαβάζοντας διάφορες γνωμες στο διαδίκτυο (δύσκολο μενού, πολύπλοκος χειρισμος κι ένα μανουαλ που περισσότερο μπερδεύει παρά βοηθάει) με έχει απομακρύνει, πέρα της τιμής του. Κι έρχονται στο νου μου μηνυματα όπως του κ. Βλασιδη που αναφέρονται σε αρχάριους με ακριβά μοντέλα μηχανών ρυθμισμενα στο αυτόματο. Ή δικές σας συμβουλές προς αρχάριους να ξεκινήσουν με ένα φθηνό σώμα και σιγά σιγά να εξελιχθούν που με απομακρύνουν περισσότερο.

Φίλε rotsika πριν αποφασίσεις τι θα αγοράσεις πρέπει να σκεφθείς δύο πράγματα: τι φωτογραφίες θέλεις να τραβήξεις και πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις. Και να ρίξεις μια ματιά στο νήμα με τις βασικές αρχές φωτογραφίας εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82

Ένα μοντέλο σαν το E-M5 δεν θα δημιουργούσε προβλήματα σε έναν αρχάριο (σκεπτόμενος τον εαυτό μου); Διαβάζοντας διάφορες γνωμες στο διαδίκτυο (δύσκολο μενού, πολύπλοκος χειρισμος κι ένα μανουαλ που περισσότερο μπερδεύει παρά βοηθάει) με έχει απομακρύνει, πέρα της τιμής του. Κι έρχονται στο νου μου μηνυματα όπως του κ. Βλασιδη που αναφέρονται σε αρχάριους με ακριβά μοντέλα μηχανών ρυθμισμενα στο αυτόματο. Ή δικές σας συμβουλές προς αρχάριους να ξεκινήσουν με ένα φθηνό σώμα και σιγά σιγά να εξελιχθούν που με απομακρύνουν περισσότερο.

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου για ευνόητους λόγους. Πολλή πληροφορία που δεν μπορείς να βάλεις σε σειρά, να αξιολογήσεις, πολύ πήξιμο...
Αν δεν είχα άλλη επιλογή, θα έκλεινα τα μάτια και θα αγόραζα αυτή που μου έχει κάνει κλικ. Μπορεί στην πορεία να δεις ότι ήταν λάθος επιλογή, αλλά -τουλάχιστον-θα είναι ολόδική σου και δεν θα μπορείς να τα βάλεις με τρίτους! Στο μεταξύ θα έχεις μάθει πολλά και η επόμενη αγορά σου θα είναι πιο στοχευμένη. Οι mirrorless που αναφέρεις ότι σου αρέσουν είναι μια σωστή επιλογή για την περίπτωσή σου, πρόσεξε μόνο τι θα επιλέξεις

Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου για ευνόητους λόγους. Πολλή πληροφορία που δεν μπορείς να βάλεις σε σειρά, να αξιολογήσεις, πολύ πήξιμο...
Αν δεν είχα άλλη επιλογή, θα έκλεινα τα μάτια και θα αγόραζα αυτή που μου έχει κάνει κλικ. Μπορεί στην πορεία να δεις ότι ήταν λάθος επιλογή, αλλά -τουλάχιστον-θα είναι ολόδική σου και δεν θα μπορείς να τα βάλεις με τρίτους! Στο μεταξύ θα έχεις μάθει πολλά και η επόμενη αγορά σου θα είναι πιο στοχευμένη. Οι mirrorless που αναφέρεις ότι σου αρέσουν είναι μια σωστή επιλογή για την περίπτωσή σου, πρόσεξε μόνο τι θα επιλέξεις

Τα είπατε όλα :πληροφορίες που δεν μπορώ να αξιολογήσω :)
Για να είμαι ειλικρινής η Pen e-pl5 με τραβάει περισσότερο

Τα είπατε όλα :πληροφορίες που δεν μπορώ να αξιολογήσω :)
Για να είμαι ειλικρινής η Pen e-pl5 με τραβάει περισσότερο

Αν την αντέχει η τσέπη σου πάρτη με κλειστά μάτια, έχει τον ίδιο αισθητήρα με την ΟΜ-D και μια προίκα φακών που θα καλύψει -σχεδόν- κάθε ανάγκη σου

Σε σύγκριση με την Panasonic Lumix DMC-TZ 30 ;;

Ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, δεν μπορούν να συγκριθούν, η ΧΖ είναι premium με μεγάλο αισθητήρα και φωτεινό φακό, η ΤΖ είναι travelzoom με έμφαση στο μεγάλο εστιακό εύρος.

όπως και η Olympus SZ-31MR με το τρελο zoom?

Last edited:

Ερωτησης..φιλος αδερφικος ψαχνει για μηχανουλα... βασικες προυποθεσεις ειναι καλη φωτογραφια φυσικα , αξιοπρεπης αποδοση indoor και lowlight , αλλα και καλο βιντεο! αρα μηχανη με auto focus.. δεν ψαχνει κατι σε compact αλλα dslr η mirrorless...budget κανα 500αρικο max.. καποια προταση?

Τελικα καταληξαμε στην Panasonic G3 με τον κιτ φακο.. Νομιζω θα ναι καλη λυση!
λυστε μου μια απορια..Γιατι βρε παιδια τοση διαφορα τιμης στην Ιταλια απ οτι στην Ελλαδα; Εδω η φθηνοτερη ηταν 520 με 550 και την παραγκειλαμε απο ιταλια με 385!

Οι τιμές είναι περίεργες, εντός Ευρώπης θέλει παρακολούθηση το θέμα γιατί αλλάζουν συνεχώς και όχι πάντα προς τα κάτω.

Χμμ.. Παντως εχω αγωνια να την δω.. Θα πεσει βολτα φωτογραφικη με τα φιλαρακια. Εγω με την 60D/sigma 17/70 , o ενας κολητος με την e-pl1/oly 12-50 και ο αλλος με την G3/pan 14-45.. Θα χει ενδιαφερον!!

Κατι αλλο παιδες.. Καποια στιγμη, μεχρι το καλοκαιρι , θελω να αντικαταστησω την ixus75 της γυναικας μου, με κατι ποιο αξιολογο για allround pocket camera.. Budget 200-250e.. Με ενδιαφερει η φορητοτητα, και φυσικα η ποιοτητα εικονας.. Κοιταω την Oly xz-1 , φανταζει σουπερ αλλα μαλον ειναι λιγο γκουμουτσα για μηχανη τσεπης... Καποια προταση;

Στην Olympus XZ-1 αναφέρεται στο βίντεο με την εξής περιγραφή 720p movie mode (30 fps σε μορφή Motion JPEG).
Είναι το κλασικό βίντεο ή κάτι διαφορετικό?

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέο μέλος και είναι μόλις το πρώτο μου mail. Παρακαλουθώ με πολύ ενδιαφέρον την συζήτηση στην οποία λαμβάνουν μέρος άτομα με αρκετές γνώσεις. Είμαι εντελώς ερασιτέχνης φίλος της φωτογραφίας, ο οποίος κάποια στιγμή θα ασχοληθώ περισσότερο με το σπορ. Επειδή το διάστημα συτό είμαι και εγώ σε διαδικασία αγοράς νέας φωτογραφικής μηχανής, μετά από αρκετή έρευνα έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα. Την Samsung WB850F και την Olympus SZ 31MR. Θα ήθελα την άποψη από όσους γνωρίζουν ή και καλύτερα έχουν κάποια από τις συγκεκριμένες μηχανές. Ευχαριστώ πολύ.