Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

και ο άλλος με την G3/pan 14-45..

Δυστυχώς η G3 συνοδεύεται με τον 14-42 και όχι τον απίστευτο 14-45. Διαφορετικά, στα 375 ευρώ θα έπαιρνα κι εγώ ακόμα μία!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέο μέλος και είναι μόλις το πρώτο μου mail. Παρακαλουθώ με πολύ ενδιαφέρον την συζήτηση στην οποία λαμβάνουν μέρος άτομα με αρκετές γνώσεις. Είμαι εντελώς ερασιτέχνης φίλος της φωτογραφίας, ο οποίος κάποια στιγμή θα ασχοληθώ περισσότερο με το σπορ. Επειδή το διάστημα συτό είμαι και εγώ σε διαδικασία αγοράς νέας φωτογραφικής μηχανής, μετά από αρκετή έρευνα έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα. Την Samsung WB850F και την Olympus SZ 31MR. Θα ήθελα την άποψη από όσους γνωρίζουν ή και καλύτερα έχουν κάποια από τις συγκεκριμένες μηχανές. Ευχαριστώ πολύ.

Αν και Ολυμπάκιας μέχρι κόκκαλο, Olympus superzoom δεν θα αγόραζα ποτέ μου. Είχα μια περίοδο μια Samsung WB 700 και την είχα καταευχαριστηθεί, ο φίλος που μου την είχε δώσει την πούλησε, πήρε την 850 και το έχει μετανιώσει. Δες εδώ http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_wb700_review/

Επειδή και εγώ ψήνομαι για την αγορά μιας OLYMPUS SZ-31MR θα μπορούσε κάποιος να πει λίγο πιο συγκεκριμένα ποια είναι τα μειονεκτήματα αυτής της μηχανής; Γιατί γενικά φαίνεται μια αξιόλογη μηχανή με δυνατά χαρακτηριστικά και φθίνουσα τιμή...

Επειδή και εγώ ψήνομαι για την αγορά μιας OLYMPUS SZ-31MR θα μπορούσε κάποιος να πει λίγο πιο συγκεκριμένα ποια είναι τα μειονεκτήματα αυτής της μηχανής; Γιατί γενικά φαίνεται μια αξιόλογη μηχανή με δυνατά χαρακτηριστικά και φθίνουσα τιμή...

Πολύ απλά πρόκειται για μια μηχανή με αξιόλογα χαρακτηριστικά, τα οποία μένουν στο χαρτί και ποτέ δεν φαίνονται στην πράξη. Στα συγκριτικά τεστ των υπερζουμ συνήθως καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

Τα πιο απλά να σου πω από την μικρή εμπειρία μου με δική μου κάρτα σε πολυκατάστημα. Από το wide για να πάει στο τηλέ ήθελε κάτι περισσότερο από 2 δευτ Ένα παιδάκι βρίσκεται ήδη τρία μέτρα μακριά. Το σύστημα εστίασης δεν μπορεί να εστιάσει σε μεγάλες απόστάσεις παρά μόνο στην ηλιοφάνεια (υποθέτω). Συνήθως πάει να εστιάσει αλλά τελικά "χαζεύει". Δηλ. βζιτ, βζιτ, μπρος πίσω θολό, νετ. Σε καταστάσεις τηλε, ανάλυση υπάρχει αλλά του λείπει κάτι το οποίο δεν μπόρεσα να εξακριβώσω τί είναι, αν λείπει παντελώς το κοντράστ ή ο αισθητήρας δεν έχει το δυναμικό εύρος που έχει σε κατάσταση wide.

τα περισσότερα είναι γενικότερα χαρακτηριστικά των μηχανών κόμπακτ της Olympus των φθηνών σειρών. Η ίδια εταιρεία μας δίνει σε κόμπακτ εξαιρετικές υλοποιήσεις παλιότερα στη σειρά C με τέσσερα ψηφία (για όσους θυμούνται 5050, 5060, 7070, 8080) και τώρα στη σειρά Xz. Λες και πρόκειται για διαφορετική εταιρεία.

Κάθε φορά που ψάχνω για μηχανή κοιτώ πολύ σοβαρά τις Olympus. Δυστυχώς μέχρι τώρα σε κόμπακτ βρήκα πάντα καλύτερες λύσεις. Π.χ. πριν πέντε χρόνια ένα τότε πολυδιαφημιζόμενο μοντέλο της Olympus (Κάποια 290 άν θυμάμαι καλά) μιλούσε για ένα πλήρες πακέτο σε χαμηλή τιμή και με καλή απόδοση στα υψηλά iso. Η σύγκριση όμως με τις Fuji f10/11/20/30/31/40) ήταν συντριπτικά αρνητική για την Oly. Oi Fuji υπερτερούσαν σε όλα (και μάλιστα πολύ) εκτός από τις παραμορφώσεις του φακού στο wide που ήταν μεγαλύτερη και μάλιστα ο φακός της δεν ήταν καν ευρυγώνιος (37άρης).

Αν θέλω να παραμείνω σε compact της Olympus δηλαδή θα πρέπει να στραφώ αναγκαστικά στην ΧΖ-1 για κάτι πραγματικά ποιοτικό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τελικά καταλαβαίνω οτι η Olympus 31MR δεν αρέσει σε αρκετους. Για την Samsung WB850F όμως δεν διάβασα απόψεις εως τώρα. Υπάρχουν κάπιοι που να έχουν άποψη?

Να προτιμήσεις την 750 ή την 700. Ή κάποια από τις Canon SX230/40/60, μιλάμε πάντα για σούπερ ζουμ τσέπης - οι οποίες βέβαια είναι άλλη κατηγορία από την XZ1, ποιοτικά χειρότερες (ειδικά σε εσωτερικούς χώρους και νύχτα).

Ωραία λοιπόν να δω την ΧΖ1 λίγο καλύτερα τότε γιατί η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να αλλάξω μάρκα.
Κατά τη γνώμη σου η ΧΖ1 έχει κάποιο σοβαρό μειονέκτημα που πρέπει να γνωρίζω πριν την αγορά της;

Κατά τη γνώμη σου η ΧΖ1 έχει κάποιο σοβαρό μειονέκτημα που πρέπει να γνωρίζω πριν την αγορά της;

Δεν έχει το εστιακό εύρος που ψάχνεις, κοινώς δεν θα σε καλύψει όταν χρειαστείς τηλεφακό. Κατά τα λοιπά είναι φωτογραφικό εργαλείο

Γειά σας και απο εμένα! :smile:

Ψάχνω για μια DSLR που θα με συντροφεύσει στα πρώτα μου βήματα στον όμορφο κόσμο της φωτογραφίας. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με το θέμα και δεν έχω ιδέα απο εξοπλισμό, χαρακτηριστικά, τεχνικές, κλπ. Σκοπεύω όμως να παρακολουθήσω κάποια μαθήματα ώστε να μάθω τα βασικά, αφού αποφασίσαμε με ένα φίλο να γραφτούμε σε ένα φωτογραφικό σύλλογο. Άσχετος αυτός, άσχετος κι εγώ, το είδαμε σαν μια ευκαιρία για ένα νέο χόμπι που μπορούμε να συνδυάσουμε με εξορμήσεις και εκδρομές.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ποια μηχανή θα με συμβουλεύατε να αγοράσω; Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα μου φάνηκε καλή περίπτωση η Nikon D3100. Κάπου εκεί κινείται και το διαθέσιμο budget, εκτός κι αν η συγκεκριμένη μηχανή δεν καλύπτει τις ανάγκες μου και θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσω με κάτι καλύτερο. Η Nikon D3200 πχ δικαιολογεί τη διαφορά τιμής; Έχετε κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση; Για φακό σκέφτομαι να ξεκινήσω με τον βασικό 18-55 και αφού τον μάθω καλά και ξεστραβωθώ, θα είμαι σε θέση να κρίνω τότε αν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω. Συμφωνείτε με αυτή τη λογική ή θα ήταν καλύτερα να σκεφτώ το θέμα "φακός" απ' την αρχή;

Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των έμπειρων. Ευχαριστώ.

Λοιπόν, για το σώμα δεν έχω αποφασίσει ακόμα. 3200 ή 3100 θα είναι πάντως. Κάποιος μου "σφύριξε" και την 5100 που έχει πέσει η τιμή της, αλλά αυτό περισσότερο με μπερδεύει παρά με βοηθά να αποφασίσω. ΑΝ έχει κάποιος όρεξη να σχολιάσει επι του θέματος θα χαρώ να ακούσω την άποψή του.

Για φακό σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνω απ' την αρχή την αναβάθμιση και γλυκοκοιτάζω τον 18-105. Σκέψεις, συμβουλές;

υ.γ. Στον χώρο της φωτογραφίας προτείνεται γενικότερα η αγορά απο διαδίκτυο ή απο φυσικό κατάστημα;

Γεια χαρα φιλε μου.. Λοιπον κοιτα φιλε.. Εφοσον εισαι αρχαριος και δε εχεις κατι συγκεκριμενο υποψιν, να ξερεις πως σχεδον οτι dslr και να παρεις, θα σε καλυψει 90% και βαλε.. Ακομα και μεταχειρισμενη 2-3ετιας.. Οι διαφορες που ψαχνεις πχ μεταξυ 3100 και 3200 ειναι τριχες κατσαρες. Οχι οτι δε υπαρχουν διαφορες ε. Απλα θες πολυ δρομο ωστε να μπορεις να τις αξιολογησεις..
Συμβουλη μου: πηγαινε μια τσαρκα απτα μαγαζια εχοντας υποψιν καμποσα μοντελα. Πχ Canon 500d/550d/600d/650d. Nikon 3100/3200 , pentax k-r/k20 κτλ κτλ..ΜΗΝ νομιζεις πως οτι ποιο καινουριο αρα ποιο καλο..

Πιασε στα χερια σου οτι μηχανη δεις και ειναι εντος budget. Οποια σε βολεψει κ σου αρεσει στο πιασιμο παρτηνε! Αν εχεις καποιον ενδιασμο ρωτα εδω! Αλλα να χεις πρωτα μια εικονα στο μυαλο σου.

Απο φακο τωρα.. Εξαρταται τι θες να φωτογραφιζεις φιλε.. Εγω πχ (στα λεω λιγο χονδρικα για να καταλαβεις το νοημα) αρχισα με εναν 18-55.. Πηγα σε 17-70 μετα σε 18-200 μετα σε 28-300 και τελικα κατεληξα σε 17-70 παλι, μιας και με τον φακο αυτο καλυπτομαι κατα 95% και σαν εστιακα μηκη και ποιοτικως.. ΑΡΑ, παρε τον βασικο κιτ φακο. Μην λαχταρισεις απτην αρχη σουπερ ζουμ φακο γιατι ειδικα σε low light ληψεις ΘΑ ΦΑΣ ΗΤΤΑ!.. Παιξε, μαθε, και οσο μαθαινεις, τοτε πραγματικα θα ξερεις τι φακο πρεπει να παρεις μετα.. Μεχρι να μαθεις κτλ , θα χει περασει αρκετος καιρος, ισως χρονια! Και τοτε φιλε μου θα ξερεις ΑΚΡΙΒΩΣ να αξιολογεις τα σωματα! Τοτε θα ξερεις αν σε καλυπτει μια entry level μηχανη η αν πραγματικα σου χρειαζεται κατι ποιο ανωτερο. + του οτι δε θα εισαι ερμαιο των reviews και της "μοδας" που επιτασει το καιε τι νεο ως πολυ καλυτερο!

Πληροφοριακα εγω καταληξει σε μια Canon 60D με φακο Sigma 17/70 και με βλεπω να μενω ετσι για καιρο ακομα... Ισως παρω καποιον φωτεινο full auto σταθερο 28αρη η 35αρη καποια στιγμη..

^ Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τις συμβουλές σου φίλε μου. :a0210:

Μου αρέσει αυτή προσέγγιση και απλοποιεί πολύ την κατάσταση. Με λίγα λόγια μη το σκαλίζεις πολύ, πάρε μια μηχανή και ξεκίνα να τραβάς φωτογραφίες, να ψάχνεσαι, να διαβάζεις, να μαθαίνεις... όπως είπες κι εσύ, ως αρχάριος είναι σίγουρο οτι οποιαδήποτε DSLR θα με καλύψει. Εγώ αυτό που θα ήθελα κατά κάποιο τρόπο να εξασφαλίσω είναι:

1) Να μη κάνω "χαζή" αγορά λόγω άγνοιας, να μη σπαταλήσω τα χρήματα μου δηλαδή.

2) Επειδή θέλω να ασχοληθώ και να μάθω 5 πράγματα θέλω να πάρω κάτι που θα με καλύψει.

Δεν ζητάω τίποτα φοβερό, ούτε πάω για επαγγελματίας. Μια μηχανή και ένα φακό που θα με βοηθήσουν να κάνω το χόμπι μου θέλω. Η εικόνα που έχω φανταστεί και με γοητεύει είναι να αρπάζω τη μηχανή και να βγαίνω έξω, να φωτογραφίζω ό,τι μου τραβήξει την προσοχή, ό,τι μου φαίνεται όμορφο και ενδιαφέρον. Αλλά θέλω να ξέρω τι κάνω και πως να χρησιμοποιήσω τα εργαλεία που έχω στα χέρια μου για να πάρω αυτό που θέλω.

Ωραια.. Στην περιπτωση σου λοιπον χαζη αγορα θα χαρακτηριζα ενα ακριβο Σωμα, με δυνατοτητες που πιθανων να μην εχεις ιδεα τι να τις κανεις τουλαχιστον μεχρι να μαθεις καποια βασικα πραγματα.. Οπως επισεις χαζη αγορα θα χαρακτηριζα εβαν ακριβο φακο ο οποιος μπορει μεν να σε καλυπτει απολυτα ως προς την ποιοτητα εικονας αλλα να μην σε καλυπτει ως προς το εστιακο μηκος.
Με λιγα λογια.. Οι κιτ φακοι συνηθως ειναι ταμαμ για αρχη. Μολις μαθεις 5 πραματακια πουλα τον και παρε κατι καλυτερο και κατι να σε καλυπτει καλυτερα.

Εγω ως canon-ακιας θεωρω πως οποιαδηποτε 500/550/600/650d σε καλυπτει αψογα..

Αα Κατι αλλο που πρεπει να σκεφτεις ειναι το μεγεθος. Γιαυτο σου πα πηγαινε να δεις απο κοντα.

Μπορείς να βρεις τις προτάσεις και τις λύσεις στα θέματα πουσ ε απασχολούν σε αυτό το σάιτ. Δεν είναι δύσκολο. Trial, error, reshoot. Σηκώνεις και τις φωτογραφίες σου στις αντίστοιχες; κατηγορίες και βλέπεις και τις γνώμες των άλλων μελών.

Προτείνω ένα φθηνό σώμα για αρχή με ένα βασικό φακό ίσως κάτι παραπάνω.

Εκτός κι αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με full HD βίντεο, οπότε θα πρέπει να ληφθεί κι αυτό στα υπόψη και θα αλλάξουν οι επιλογές.

Να μια καλη επιλογη για μεγαλοπρεπη εισοδο στην φωτογραφια.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.564619

Ο φακος μη σε ξεγελα το οτι ειναι βασικος. Ειναι Αξιοπρεπεστατος!
Βαλε στο πακετο και ενα UV φιλτρακι για προστασια του φακου και μια εξτρα μπαταρια απο ebay , δυο τρεις class10 SD μνημουλες , μια καλη ζαλατινα η τζαμακι για προστασια της οθονης, και μια ωραια θηκουλα και εισαι αμεσα ΜΑΧΗΜΟΣ!!

ωπα τωρα το προσεξα.. ειναι σε προσφορα,..να μουρθε Mail.. θελει τον κωδικο προσφορας και η τιμη πευτει στα 529euros! τζαμπα πραμα! λογικο παντως να πεσουν οι τιμες στις entry level.. τωρα που φορτσαρουν οι Mirrorless... οπως και να χει η 600d ειναι μια πολυ καλη επιλογη..ειναι πολυ καλο εργαλειο..

Attachments

• offer.jpg
    offer.jpg
    23.7 KB · Views: 82

Λοιπόν, για το σώμα δεν έχω αποφασίσει ακόμα. 3200 ή 3100 θα είναι πάντως. Κάποιος μου "σφύριξε" και την 5100 που έχει πέσει η τιμή της, αλλά αυτό περισσότερο με μπερδεύει παρά με βοηθά να αποφασίσω. ΑΝ έχει κάποιος όρεξη να σχολιάσει επι του θέματος θα χαρώ να ακούσω την άποψή του.

Για φακό σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνω απ' την αρχή την αναβάθμιση και γλυκοκοιτάζω τον 18-105. Σκέψεις, συμβουλές;

υ.γ. Στον χώρο της φωτογραφίας προτείνεται γενικότερα η αγορά απο διαδίκτυο ή απο φυσικό κατάστημα;

Tην D5100 +18-55 την βλέπω στα 550 στον Σκρουτζ .. είναι η καλύτερη αγορά κατά την γνώμη μου αν αντέχει η τσέπη. Τα 80Ε διαφορά απο την 3200 τα αξίζει.

Πήγαινε σε φυσικό κατάστημα, συνήθως πετυχαίνεις καλύτερες τιμές.

Tην D5100 +18-55 την βλέπω στα 550 στον Σκρουτζ .. είναι η καλύτερη αγορά κατά την γνώμη μου αν αντέχει η τσέπη. Τα 80Ε διαφορά απο την 3200 τα αξίζει.

Πήγαινε σε φυσικό κατάστημα, συνήθως πετυχαίνεις καλύτερες τιμές.

έτσι είναι, λογικά θα τη βρεις από κοντά στα 500 ευρώ.