Γειά σας και απο εμένα! :smile:
Ψάχνω για μια DSLR που θα με συντροφεύσει στα πρώτα μου βήματα στον όμορφο κόσμο της φωτογραφίας. Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με το θέμα και δεν έχω ιδέα απο εξοπλισμό, χαρακτηριστικά, τεχνικές, κλπ. Σκοπεύω όμως να παρακολουθήσω κάποια μαθήματα ώστε να μάθω τα βασικά, αφού αποφασίσαμε με ένα φίλο να γραφτούμε σε ένα φωτογραφικό σύλλογο. Άσχετος αυτός, άσχετος κι εγώ, το είδαμε σαν μια ευκαιρία για ένα νέο χόμπι που μπορούμε να συνδυάσουμε με εξορμήσεις και εκδρομές.
Το ερώτημα λοιπόν είναι ποια μηχανή θα με συμβουλεύατε να αγοράσω; Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα μου φάνηκε καλή περίπτωση η Nikon D3100. Κάπου εκεί κινείται και το διαθέσιμο budget, εκτός κι αν η συγκεκριμένη μηχανή δεν καλύπτει τις ανάγκες μου και θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσω με κάτι καλύτερο. Η Nikon D3200 πχ δικαιολογεί τη διαφορά τιμής; Έχετε κάποια άλλη εναλλακτική πρόταση; Για φακό σκέφτομαι να ξεκινήσω με τον βασικό 18-55 και αφού τον μάθω καλά και ξεστραβωθώ, θα είμαι σε θέση να κρίνω τότε αν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω. Συμφωνείτε με αυτή τη λογική ή θα ήταν καλύτερα να σκεφτώ το θέμα "φακός" απ' την αρχή;
Περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις των έμπειρων. Ευχαριστώ.