Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά. Μπήκε και η Canon στο παιχνίδι, μπερδεύονται τα πράγματα. :flipout:

Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του φίλου sifis_samos. Θα περάσω απο ένα κατάστημα να τις δω απο κοντά και να έχω μια πρώτη επαφή. Το βίντεο δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Εννοείται πως θα "παίξω" και με αυτό εφόσον προσφέρεται, αλλά δεν αποτελεί σημαντικό κριτήριο.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

http://hdewcameras.rtrk.co.uk/

Γνωρίζει κανείς αυτό το σαιτ ? Αν είναι αξιόπιστο κτλ ?
Έχει πάρα πολύ καλές τιμές με μικρά μεταφορικά και μου κίνησε υποψίες.

Συγνώμη για το άκυρο αλλά έρχεται η panasonic G5 και ψάχνομαι λίγο για να έπαιρνα έναν πιό φωτεινό φακό. Τι θα προτείνατε? Να υπενθυμίσω πως προορίζεται για φωτογραφίες νεογέννητου.

Από μαμά έρχεται με έναν 14-42 f/3.5-5.6

Last edited:

Συγνώμη για το άκυρο αλλά έρχεται η panasonic G5 και ψάχνομαι λίγο για να έπαιρνα έναν πιό φωτεινό φακό. Τι θα προτείνατε? Να υπενθυμίσω πως προορίζεται για φωτογραφίες νεογέννητου.

Με το καλό να τη δεχθείς. Όπως και το νεογέννητο αν δεν έχει έρθει ακόμη. Πές μας για πόσα χρήματα μιλάμε, πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις.

Να σου ζήσει το μωρό. Panasonic 20/1.7 είναι ο φακός του!
Σου μιλάω από εμπειρία:music-smiley-004:

Μέχρι 200 σκεφτόμουν. Αν κάτι αλλάζει δραματικά πάω και στα 250.

O φακός που προτείνει ο Pepper είναι πιο ακριβός ειδικά αν αγοραστεί καινούριος. Η ποιότητά του κορυφαία.

Ο πιο κατάλληλος και μέσα στον προυπολογισμό σου δεν έχει έλθει ακόμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον http://wetpixel.com/articles/sigma-announces-60mm-m43-and-nex-lens που θα σου δώσει την ευκαιρία να δουλέψεις από απόσταση (π.χ. πορτρέτο από 2-2.5 μ.) Στα χρήματά σου και λιγότερα ακόμα είναι ο sigma 30 2.8 τον οποίο θα βρεις στα αθηναικά καταστήματα κάπου ανάμεσα στα 100 και σττα 190 ευρώ.

O φακός που προτείνει ο Pepper είναι πιο ακριβός ειδικά αν αγοραστεί καινούριος. Η ποιότητά του κορυφαία.

Ο πιο κατάλληλος και μέσα στον προυπολογισμό σου δεν έχει έλθει ακόμα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον http://wetpixel.com/articles/sigma-announces-60mm-m43-and-nex-lens που θα σου δώσει την ευκαιρία να δουλέψεις από απόσταση (π.χ. πορτρέτο από 2-2.5 μ.) Στα χρήματά σου και λιγότερα ακόμα είναι ο sigma 30 2.8 τον οποίο θα βρεις στα αθηναικά καταστήματα κάπου ανάμεσα στα 100 και σττα 190 ευρώ.

Φωτογραφιση μωρου απτα 2.5 μετρα?..:FSGSFGS4:

Μέχρι 200 σκεφτόμουν. Αν κάτι αλλάζει δραματικά πάω και στα 250.

Δύσκολο, καινούργιος κάνει 400 και μτχ δεν βρίσκεις. Οπότε, οι Sigma 19/2.8 και 30/2.8 στα 109 ευρώ δείχνουν μονόδρομος. Δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινοί αλλά αν έχεις σώμα που αντέχει τα ψηλά ISO θα κάνεις τη δουλειά σου αξιοπρεπέστατα.
Δεν συνιστώ κάτι πάνω από 30mm γιατί μετά πας σε πορτρετοφακό και ξεφεύγεις και από το μπάτζετ σου. Υπάρχει και η λύση ενός χειροκίνητου αναλογικού, αλλά απαιτεί γνώση και εμπειρία.

Τον Panasonic 20/1.7 τον φέρνει ο amazon.de με τελική τιμή τα 329 .

Το σώμα που έχω είναι η panasonic g5 (αν αυτό είναι το σώμα:)).

Οι sigma που προτείνεις είναι καλύτεροι, ως φακοί, για τη δουλειά που τους θέλω από ότι είναι ο φακός μαμά της Panasonic?

Ο φακός μαμά (αν εννοείς τον 14-42) δεν είναι φακός για να τραβάς άφλασα μέσα στο σπίτι. Με φλας μια χαρά είναι αλλά δεν νομίζω ότι θέλεις να ταράξεις το μωρό με φλασιές....
Οι φακοί της Sigma είναι πολύ καλύτεροι για τη δουλειά που θέλεις, ειδικά με τη G5 που σηκώνει άνετα ψηλά ISO. Είναι σταθερής εστιακής απόστασης και αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να κινείσαι μπροστά-πίσω προκειμένου να καδράρεις το θέμα σου. Δεν έχουν δηλαδή το ζουμ του 14-42 όπου απλά αλλάζεις εστιακή απόσταση από τον φακό.

Φωτογραφιση μωρου απτα 2.5 μετρα?..:FSGSFGS4:

Μμμμ ναι γιατί όχι; Με ένα κοντό τηλεφακό φωτογραφίζεις το μωρό ολόκληρο από αυτή την απόσταση κι από πιο κοντινή απόσταση κάνεις καλό πορτρέτο (μπούστο). Με αυτό τον τρόπο δίνεις στο μωρό "αέρα". Δηλαδή δεν καταδυναστεύεις το οπτικό του πεδίο και το αφήνεις ελεύθερο να εκφραστεί, να γελάσει, να κάνει γκριμάτσες κλπ. χωρίς να είναι στραμμένο μπροστά στην κάμερα.

Δε το χα σκεφτει αυτο!.. Ευχαριστω!
Να ρωτησω κατι και γω.. Για την 60D μου, με κανα 150αρι-200αρι γιουργια, υπαρχει κανενας αξιολογος σταθερος φωτεινος φακος τυπου 28mm/1.8? εκτος τον 50αρη 1.8 ε.. Μεχρι τωρα παιζω με εναν manual 50αρη tacumar 1.8 αλλα βαρεθηκα το φουλ manual και το 50 μου φαινεται πολυ τελε. Θελω κατι ποιο wide με παρομοια φωτεινοτητα..
Καποια προταση να μπει στα υποψιν;

28 με 1.8 δεν θα βρεις γιατί και να βρεις θα τον πληρώσεις αδρά. Όταν είχα Canon είχα έναν Pentacon 29mm/2.8 που ήταν εντυπωσιακά καλός! Και δεν χρειάζεται να δώσεις ούτε 100 ευρώ, δες εδώ http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_t...R1.TRC0&_nkw=Pentacon+29mm&_sacat=0&_from=R40

Μαεστρο δε θελω παλι manual focus φακο.. Αντε αμα εχω εγω τη μηχανη στα χερια μου και βγαζω φωτο , ολα οκ . Αλλα πολλες φορες την δινω στη γυναικα. Που να καθεται να εστιαζει κτλ..

Μαεστρο δε θελω παλι manual focus φακο.. Αντε αμα εχω εγω τη μηχανη στα χερια μου και βγαζω φωτο , ολα οκ . Αλλα πολλες φορες την δινω στη γυναικα. Που να καθεται να εστιαζει κτλ..

http://www.aa-digitalphoto.gr/index..._id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1

Γεια σας κι απο εμενα! παρακολουθω εδω κ καιρο τις διαφορες συζητησεις σας πανω βεβαια σε θεματα φ.μηχανης κ προσπαθω κι εγω να καταληξω σε καποια! δυστυχως ομως ενα ,απο τα πολλα ,ελαττωμα μου ειναι κ τ οτι ειμαι αναποφασιστη κι εκει δημιουργειται το προβλημα ;) ....λοιπον, εχω εναν γιο 2 ετων κ οπως καταλαβαινετε εχω τρελα μαζι του κ θελω να βγαζω φωτογραφιες πολλες στιγμες του! κ προσπαθω να καταληξω σε καποια αφου η φ.μηχανη μου ειναι σχεδον τελειωμενη( την ειχα δωσει μωρο οταν ηταν να ασχοληθει κ την πειραξε αρκετα!)...η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πολλα απο φ.μηχανες αλλά μ αρεσει η τελειοτητα κ γι αυτο ψαχνω τοσο πολυ την καθε λεπτομερεια...στις φωτογραφιες εστιαζω αρκετα στο θεμα των χρωματων κ της καθαροτητας της απεικονισης..χμ..μαλλον θα πειτε οτι αυτο ειναι κ το λογικο...οσον αφορα το θεμα της τιμης, τα 600e νομιζω οτι αρκουν αν κ ειναι παρα πολλα για εμενα αλλά τα μαζευω εδω κ καιρο! αυτα απο εμενα..θα περιμενω τις αποψεις! ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια σας!

Θελεις κατι συμμαζεμμένο compact, η με εναλλάξιμους φακούς DSLR, η το ενδιαμεσο mirrorless;
Καθε συστημα εχει τα θετικα και αρνητικά του, το θέμα είναι ποιό ταιριάζει περισσότερο στις συνήθειες κ αναλγκες σου.

Αν είσαι αναποφάσιστη θα τα λέμε για καιρό:)
Αφού λες ότι μας διαβάζεις, θα έχεις προσέξει τις αναφορές που έχουν γίνει για το πόσο δύσκολη είναι η φωτογράφηση ενός παιδιού (αφενός λόγω αεικινησίας και αφετέρου λόγω χαμηλού φωτισμού μέσα στο σπίτι). Δεν σου φτάνει ένα καλό σώμα, χρειάζεσαι και έναν φωτεινό φακό. Χρειάζεσαι όμως και μια ψαγμένη απόφαση, σχετική με την αγορά μιας ογκώδους dslr ή μιας πλέον εύχρηστης mirrorless, αν θέλεις ενσωματωμένο σκόπευτρο ή/και φλας, σπαστή οθόνη με λειτουργία αφής κλπ. Ρίξε μια ματιά στο διαδίκτυο, πήγαινε σε ένα μαγαζί να πιάσεις δείγματα να δεις τι σου κάθεται καλύτερα στο χέρι και μετά εδώ είμαστε για τα περαιτέρω

Εγω τα παιδια μου τα ειχα μουρλανει στο φλας :flipout: