Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φτου και εδωσα την 600D γιατι ηταν γκουμουτσα. Δηλαδη ουτε καποια καλη mirrorless δεν με σωζει;

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

...αλλά προβληματίστηκα τώρα που ψάχνω μικρή μηχανή μέχρι 300 ευρώ αν αξίζει να πάρω την nikon 1 j1 ή την olympus xz-1.

- Η Oly είναι σαφώς πιο μαζεμένη λόγω φακού
- Με τον κιτ φακό είναι περίπου ισοδύναμες
- Η Nikon είναι ~50 φθηνότερη (!)

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πρεπει να ειναι η ποιο φτηνη με δυνατοτητα αλλαγης φακων. Μετα απο αυτη ποιες ειναι φτηνες που αλλαζουν;

Ερωτηση ασχετου: Για να βγαλω φωτογραφιες μερα παιδια που τρεχουν τι πρεπει να κανω; Στις ρυθμισεις εκτος απο manual εχει αυτοματη επιλογη σκηνης, αυτοματο προγραμμα, αυτοματη προτεραιοτητα διαφραγματος, αυτοματη προτεραιοτητα κλειστρου.

Για να βγάλεις παιδια που τρέχουν θελεις DSLR...To έχουμε πει και στο εχουμε προτείνει αλλά δεν σε βλέπω να πείθεσαι.. Δυστυχώς ολες οι αλλες υλοποιήσεις πάσχουν στο C-AF (ακόμα)

Η Nikon D3100 εχει C-AF στο βιντεο;

LLLLEFTERIS δεν ξέρουμε καν τι έχεις στο μυαλό σου.
Θέλω να βγάλω μια "άψογη" φωτογραφία. Και ένα "άψογο" video. Bλέπω τις ωραίες φωτογραφίες από επαγγελματίες και από ταλαντούχους ερασιτέχνες. Αν μπω στο flickr πληκτρολογώντας οποιοδήποτε μοντέλο μηχανής βλέπω διαμάντια. Τι σημαίνει αυτό; Οι χρήστες εντρυφούν και μαθαίνουν τα χαρακτηριστικά της μηχανής τους τόσο πολύ που μπορούν να μεγιστοποιούν την απόδοση στα θετικά στοιχεία τους και να μην τονίζουν τα αρνητικά τους.

Έχουν περάσει στα χέρια μου 5 - 6 μηχανές από compact μέχρι DSLR (εννοώ από φίλους μου που βρισκόμαστε και κάνουμε δοκιμές). Άλλος έχει Nikon, άλλος Panasonic, άλλος Sony.
Κάθε μια έχει τον χαρακτήρα της.

Πάντως δεν είναι δυνατόν με μηχανή των 300 ευρώ να πάρεις αποτέλεσμα μηχανής των 800 ευρώ. Μπορεί να καταφέρεις όμως με μια μηχανή των 300 ευρώ να βγάζεις ικανοποιητικές φωτογραφίες μαθαίνοντας λεπτομερώς τον χειρισμό της και κυρίως μαθαίνοντας βασικές έννοιες τις φωτογραφίας (σύνθεση, καδράρισμα).

Αν δώσεις μια μηχανή των 300 ευρώ σε ένα επαγγελματία ή ένα ενθουσιώδη ερασιτέχνη να είσαι σίγουρος ότι θα σου την παραδώσει με πολύ ωραίες φωτογραφίες. Αυτό δεν γίνεται γιατί οι φωτογραφίες είναι τέλειες τεχνικά (εστιασμένες, φωτισμένες κλπ). Γίνεται γιατί καδράρουν τα θέματα με βασικούς κανόνες που ισχύουν πάντα και δίνουν αισθητικά ωραίο αποτέλεσμα.

Kανόνας των τρίτων:
http://www.youtube.com/watch?v=mhYRPYYxop8

http://www.youtube.com/watch?v=ceyWgCFy7d8

Last edited:

θελεις dslr. Αν έχεις μηχανή με 5-6 καρέ /δευτ. όχι παιδί, αλλά και το σουτ σε αγώνα ποδοσφαίρου προλαβαίνεις να έχεις νετ σε 5 καρέ. Δες στο http://www.flickr.com/photos/72422941@N05/

Κάτι που δεν έχω καταλάβει μάλλον καλά: Λες πως η nikon j1 δεν έχει αρκετά fps γιαυτό βγάζει κουνημένες φωτογραφίες; Ή έχει να κάνει με την ταχύτητα του autofocus? (Απ' όσο θυμάμαι διάβασα πριν από μία ή δύο σελίδες πως έχει ;aνα από τα πιο γρήγορα AF).
Στα χαρακτηριστικά της έχει 10fps σε continuous drive. Δεν είναι αρκετό αυτό;
Δλδ για παράδειγμα σε μια μικρή σύγκριση όσον αφορά τα fps και το AF με την Sony SLT A37 τι παίζει;

Πολλές ερωτησεις...:FSGSFGS4:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αυτο ειναι και εμενα το ερωτημα μου

Φταιει η μηχανη που εχω η εγω δεν κανω κατι καλα;

Σε παιδοτοπο υπαιθριο μερα προσπαθω να βγαλω φωτογραφιες τα παιδια μου που ως φυσικο παιζουν και τις βγαζω κουνημενες αν οχι ολοκληρες τουλαχιστον καποιο ποδι χερι θα ειναι κουνημενο.

Φταει η Nikon J1 η εγω;

Τέλεια μηχανή δεν υπάρχει όπως και τίποτα δεν είναι τέλειο στη ζωή.
Μια καλή μηχανή (200 ή και 1000 ευρώ) τραβάει 100 φορές καλύτερα από τις φωτογραφίες που μας είχαν τραβήξει οι γονείς μας όταν είμασταν μικροί.
Ελάχιστες φωτογραφίες με σχέση αυτές που τραβάμε σήμερα, κακοεστιασμένες, κακοφωτισμένες, κιτρινισμένες και χωρίς κανόνες τρίτων τετάρτων και πέμπτων.
Είναι όμως η μαγεία της στιγμής που σου δημιουργεί αυτό το αμήχανο χαμόγελο στη θέαση τους, η νοσταλγία της εποχής που πέρασε, το δάκρυ για αυτούς που τυπώθηκαν στο χαρτί και δεν μας συνοδεύουν πια.
Αυτή είναι η δύναμη της φωτογραφίας η πάλη της ματαιοδοξίας για τη ζωή που περνά και δε χάνεται αλλά κρατιέται ζωντανή στα καρέ του φιλμ ή στα mb της κάρτας μνήμης.
Ζήσε τις στιγμές, φωτογράφισε της, κράτησε τις είναι οι δικές σου στιγμές με αυτούς που αγαπάς και σ' αγαπούν!

Tiniakos η D3100 τραβαει μονο 10 λεπτα βιντεο η εβγαλαν καμια αναβαθμιση για περισσοτερο χρονο;

Οποιον τον ενδιαφερει το βιντεο στην σειρα 1 της Nikon τραβαει 20 λεπτα σε 1080/30p και 1080/60i και 29 λεπτα σε 720/60p

Oταν λες κουνημενες , μαλλον εννοεις οτι ειναι blur καποια κινουμενα μερη των παιδιων (πχ χερια - ποδια κλπ) ,
Αυτο δεν ειναι θεμα της μηχανης μονο αλλα των ρυθμισεων κυριως.

Οταν θελουμε να τραβηξουμε κινουμενο θεμα, πρεπει να ξερουμε σε γενικες γαμμες τη ταχυτητα του αντικειμενου.Ση προκειμενη περιπτωση, πρεπει να επιλεξεις προγραμμα προτεραιοτητας ταχυτητας (στις περισσοτερες μηχανες ειναι με το γραμμα S (Speed).
Αυτο σημαινει οτι εσυ αποφασιζεις για τη ταχυτητα και η μηχαν για τα υπολοιπα (διαφραγμα και ISO ).
Εννοειται οτι εχεις το ISO στο auto και με πανω οριο πολυ μεγαλο (3200 και πανω).

Η ταχυτητα που θα επιλεξεις μπορει να ειναι απο 1/125 μεχρι 1/250 (για παιδια) , τραβας και βλεπεις.
Αυτο φυσικα προυποθετει αρκετο φως , γιατι αν δεν υπαρχει θα εχεις προβλημα.

Σε παιδοτοπο υπαιθριο μερα προσπαθω να βγαλω φωτογραφιες τα παιδια μου που ως φυσικο παιζουν και τις βγαζω κουνημενες αν οχι ολοκληρες τουλαχιστον καποιο ποδι χερι θα ειναι κουνημενο.

Φταει η Nikon J1 η εγω;

D3100 10 λεπτά βίντεο αλλά δεν τραβάω, έχω την panasonic για αυτή τη δουλειά.
Nikkon 24-70 f2.8 φακός όνειρο!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Oταν λες κουνημενες , μαλλον εννοεις οτι ειναι blur καποια κινουμενα μερη των παιδιων (πχ χερια - ποδια κλπ) ,
Αυτο δεν ειναι θεμα της μηχανης μονο αλλα των ρυθμισεων κυριως.

Οταν θελουμε να τραβηξουμε κινουμενο θεμα, πρεπει να ξερουμε σε γενικες γαμμες τη ταχυτητα του αντικειμενου.Ση προκειμενη περιπτωση, πρεπει να επιλεξεις προγραμμα προτεραιοτητας ταχυτητας (στις περισσοτερες μηχανες ειναι με το γραμμα S (Speed).
Αυτο σημαινει οτι εσυ αποφασιζεις για τη ταχυτητα και η μηχαν για τα υπολοιπα (διαφραγμα και ISO ).
Εννοειται οτι εχεις το ISO στο auto και με πανω οριο πολυ μεγαλο (3200 και πανω).

Η ταχυτητα που θα επιλεξεις μπορει να ειναι απο 1/125 μεχρι 1/250 (για παιδια) , τραβας και βλεπεις.
Αυτο φυσικα προυποθετει αρκετο φως , γιατι αν δεν υπαρχει θα εχεις προβλημα.

Γιαννη στην λειτουργια εκθεσης εχει αυτες τις επιλογες μονο δεν εχει καπου speed

scene Αυτοματη επιλογη σκηνης
P Αυτοματο προγραμμα
S Αυτοματη προτεραιοτητα κλειστρου
A Αυτοματη προτεραιοτητα διαφραγματος
M Χειροκινητη

Μηπως ειναι το S το speed?

Το iso το εχω αυτοματο 100-3200
Την λειτουργια εστιασης AF-C συνεχης AF

Την λειτουργια επιλογης περιοχης AF που την βαζω; εχει...

Αυτοματη επιλογη περιοχης
Μεμονωμενο σημειο
Παρακολουθηση θεματος

Αυτο το εκθεση μακρας διαρκειας NR τι ειναι το εχω στο off και το υψηλη αποθορυβοποιηση iso στο on

Edit: Εκανα μερικες δοκιμες στο S και επαιξα λιγο με 1/125 1/250 και ποιο πανω αλλα δεν ειχα κατι σε κινηση να φωτογραφισω απλα κουνησα εγω την καμερα αποτομα δεξια η αριστερα και ηταν καπως καλα τα αποτελεσματα.

Last edited:

Καλημερα λεφτερη αφησετο στο S βαλε ταχυτητα 500 το iso στο auto και βλεπεις πειραματισου λιγο

nai, to S ειναι (speed) , βαλε Αγγλικα menu για να καταλαβαινομαστε!!!-bye-

Ταχυτητα οπως ειπαμε…. απο 125 και πανω. Οσο πιο μεγαλη ομως , τοσο πιο πολυ φως θελεις.
Αν ειναι μερα , βαλε 1/500 και εισαι ΟΚ .

Για εστιαση μονο με πειραματισμο θα δεις τι δουλευει καλυτερα στη δικια σου μηχανη, δεν την εχω δουλεψει και δεν ξερω.

Το ατου της Nikon ειναι οτι εχεις Nikon και με εναν ανταπτορα βαζεις τους φακους σου συν οτι εχει 80 ευρω ποιο φτηνα απο την Ολυ απο την αλλη εχει 1.8 η Ολυ.