Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
A65 με κλειστα τα ματια!
Η πιο ολοκληρωμενη μηχανη που ειχα … διαβασε οντως το νημα , αλλα με φακο οχι κιτ.
Λοιπόν, όσον αφορά την α65, την έχω βρει μεταχειρισμένη αλλά είναι χωρίς εγγύηση (2ο χέρι) και αυτό λιγάκι με εμποδίζει να πω την αληθεια... Στα ίδια χρήματα παίζει η α58 και 50 παραπάνω η α57.
Νομίζω πως πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και πάω για sony slt ή για nikon j1 (λόγω κόστους), Αυτό που θέλω να ρωτήσω για την j1: το nikon 1 mount που έχει, δεν περιορίζει πολύ την επιλογή φακών;
Τι εννοώ:
Απόσο έχω διαβάσει η nikon j1 έχει μηχανισμό AF επάνω στον φακό. Οι φακοί με AF motor που να ταιριάζουν στο σύστημα αυτό (μέχρι στιγμής) είναι μόνο της nikon. Καιν αν θέλω να επιλέξω κάποιον άλλο τότε πρέπει να βάλω αντάπτορα σε F-mount. Αν επιλέξω να χρησιμοποιήσω αυτόν τον αντάπτορα τότε, εκτός του κόστους (γυρω στα 150 νομίζω), χάνω το tracking AF και κλειδωνει το focus μόνο στην πρώτη λήψη.
2 ερωτήσεις επάνω στα προηγούμενα:
1. Ισχύουν;
2. Αν ισχύουν, γίνεται το ίδιο και με την d3100;
Ευχαριστώ!
Υ.Γ. Και 2 ερωτήσεις σχετικά με το tracking AF:
1. Η επιλογή του αντικειμένου γίνεται αυτόματα ή το επιλέγω εγώ με την χρήση του κέρσορα;
2. Στην Panasonic G3, που έχει touch screen, η επιλογή του αντικειμένου γίνεται απλά με την επιλογή του μέσω της touch οθόνης;