Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Στα χαρτιά δείχνει πολύ καλή, και επίσης όταν την έπιασα στα χέρια μου εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κατασκευής. Φωτογραφικά δεν ξέρω τι λέει, μπορείς να δεις ένα σύντομο review εδώ: http://www.dpreview.com/articles/2367736880/roundup-enthusiast-zoom-compact-cameras/10

Καλησπέρα και πάλι! Συνεχίζοντας το διάβασμα και την έρευνα αγοράς προέκυψαν οι παρακάτω απορίες:

1. Στην κατηγορία των mirrorless (ίσως και dslr - ακόμα το σκέφτομαι), ποια φωτογραφική διακρίνετε για το tracking AF ? κατηγορία τιμής 300-500 (η τιμή αλλάζει ανάλογα με το αν έχει φακό ή όχι, τι φακό κτλ).
2. Μια canon g15 στα 300 (μεταχειρισμένη με εγγύηση απο γνωστό) θα με καλύψει σαν αγορά ως κύρια μηχανή (λόγω χαμηλού ζουμ) και tracking AF? Είναι καλή περίπτωση για τα χρήματα που την έχω βρει;
3. Τι γνώμη έχετε για τα tracking modes και τις manual ρυθμισεις της Panasonic FZ200? Πιστεύω πως είναι μια πολύ καλή all-arround επιλογή.

Όσοι έχετε κέφι join! :D

Last edited:

Καμιά mirrorless δεν είναι καλή στο AFC και στο tracking... καμιά (ακόμα). Όλες οι dslr τις ξεπερνούν ακόμη και οι εισαγωγικές, πολύ απλά διότι τους το επιτρέπει η τεχνολογία τους. Κάποιες όπως οι omd μπορούν να ακολουθήσουν μια κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά και το αντίστροφο, αλλά από το βάθος προς τα εμπρός και με αλλαγή κατεύθυνσης μέσα στο ίδιο κάδρο ακόμη όχι καμιά. Το ίδιο και χειρότερο για τις κόμπακτ.

Η fz200 έχει καταπληκτικό φακό, αλλά από διαστάσεις είναι σαν τις dslr. Τί ακριβώς θέλεις να κάνεις με μια μηχανή και ζητάς πληροφορίες για το tracking? Για όλα τα άλλα οι Mirrorless είναι καλές ώς άριστες. Όχι όμως σε αυτό. Ακόμα όχι.

Για να καταλάβεις τί ζητάς, είναι σαν να έχεις απαιτήσεις από τον φετινό παναθηναικό να παίζει καλή μπάλα σε όλα τα παιχνίδια. Είναι δυνατό;

Και σε κάποια παιχνίδια να ζητούσα να παίζει καλή μπάλα (δεν είμαι παναθηναϊκός!) πάλι δε θα γινόταν! :P
M' αρέσει να βγάζω φωτογραφίες σε κίνηση (την κόρη μου, φίλους κτλ) και γενικά τις προτιμώ απο τις στημένες φωτογραφίες. Το μέγεθος το θεωρώ ανεκτό, απλά την σκέφτομαι σαν επιλογή λόγω του ότι δεν θα χρειάζεται να έχω κάποιον φακό για ζουμ μαζί μου.
Αν πούμε πως συγκρίνουμε τις mirrorless με την fz200 (υπάρχει και στο πίσω μέρος του μυαλού και η fuji x-s1) για το tracking af (όσον αφορά την fz200 λέει πως έχει και ένα νεο AF mode για μη προβλέψιμες κινήσεις - μπορεί να είναι και marketing το όλο θεμα, δεν ξέρω), ποιά τα αποτελέσματα;

Όσον αφορά τις dslr, ασ μιλήσουμε πιο μετά αφού λύσω πρώτα το προηγούμενο θέμα! :D

Συγνώμη, αλλά φωτογραφίες ατόμων σε κίνηση πολύ πιο εύκολα θα πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις μεόπια dslr θέλεις παρά με τις μηχανές που ψάχνεις. Ειδικα οι μικρές dslr sony θα σε καλύψουν μια χαρά.

Συγνώμη, αλλά φωτογραφίες ατόμων σε κίνηση πολύ πιο εύκολα θα πάρεις τα αποτελέσματα που θέλεις μεόπια dslr θέλεις παρά με τις μηχανές που ψάχνεις. Ειδικα οι μικρές dslr sony θα σε καλύψουν μια χαρά.

Για ποιές λες? α35, α57?

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Y.Γ. Δινει για καποιες μέρες το amazon την Panasonic G3 στα ~325 ευρω.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/...act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3P5ROKL5A1OLE

299 λίρες δεν είναι 325 ευρώ. Κατ' αρχάς θα σου χρεώσει τον ελληνικό ΦΠΑ (το κάνει αυτό το άμαζον) και θα πάει στις 306.50. Με τη μετατροπή που κάνει το άμαζον σε ευρώ αυτό είναι περίπου 375.

οτιδηποτε με κινηση και ειδικα παιδια και κατοικιδια , θελουν καλη dslr ή mirrorles με καποιους περιορισμους και πολυ εξασκηση απο μερους σου.

Με μια sony a58 εισαι καλυμμενος και για φωτο και για βιντεο.

Φυσικα, καλο θα ηταν να επαιρνες εναν καλο φακο και οχι τον κιτ... αλλα αυτοισχυει σε ολες τις dslr.
Ειναι πολυ τιμια αγορα και σχετικα οικονομικη http://www.skroutz.gr/s/2960786/Sony-SLT-A58K-18-55mm-kit.html

οτιδηποτε με κινηση και ειδικα παιδια και κατοικιδια , θελουν καλη dslr ή mirrorles με καποιους περιορισμους και πολυ εξασκηση απο μερους σου.

Δλδ που κοιτάω?

αυτη που σου ειπα μολις απο πανω... sony A58 για φτηνη dslr , αλλιως για καποια m4/3 με γρηγορο focus αλλα η τιμη θα ειναι παρομοια ή πιο ψηλη !

Οι λογοι για να πάω στην συγκεκριμένη ή στην α57 (που φαινεται απο χαρακτηριστικά πιο γρήγορη, τι λες? ) και όχι σε κάποια mirrorless με m4/3 με παρόμοια τιμή ποιοι είναι (και για ποιές μιλάμε?) ?

Υ.Γ. Διάβασα πως η nikon j1 έχει γρήγορο AF (δεν ξέρω όσο αφορά το tracking τι κάνει) και τιμή 199 ...γνώμη?

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός με τις πολλές απορίες!

Last edited:

Επίσης (η μια ερώτηση πίσω απο την άλλη!) η διαφορά στο ότι η a57 έχει sensor shift σταθεροποιητή εικόνας και η a58 optical ποια είναι ? (και σε σύγκριση με το ότι η α58 στα χαρακτηριστικά δείχνει πιο αργή)

Υ.Γ.: a55...? Τι μας λέει?

Υ.Γ.: a55...? Τι μας λέει?

Και για την α65...τις έχω βρει μεταειρισμένες οπότε αν είναι ψάχνω να δω ποιά είναι πιο value4money και ποια αξίζει πιο πολύ!

Οπότε για να συνοψίσω:

Συγκριτικά οι επόμενες μηχανές όσον αφορά το tracking AF :
a55 vs a57 vs a58 vs a65 και nikon j1 (λόγω πολύ χαμηλού κόστους)

Υ.Γ.: οι τιμές που έχω βρει για όλες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα πλην της Nikon J1 που είναι πολύ πιο χαμηλή

Και συγγνώμη για τα συνεχόμενα posts!

δεν υπάρχει πρόβλημα με τα συνεχόμενα Posts. Από εκεί και πέρα θα σου λυθούν πολλές απορίες διαβάζοντας το νήμα μόλις.... sony a65 που είχε ανοίξει κάποτε ο Γιάννης. Αν το διαβάσεις θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Για τη nikon ji. Γνωρίζω άτομο που έχει μια ji και φωτογραφίζει τρένα εν κινήσει. Αλλά έχει πολλά χρόνια εμπειρία φωτογραφίας και γνωρίζει απόλυτα αυτό που κάνει, άρα δεν μετρά .... είναι ίσως η πιο γρήγορη Mirrorless αλλά γενικά η τεχνολογία ακόμα δεν μπορεί να ακολουθήσει ένα κινούμενο αντικείμενο μέσα στο κάδρο ειδικά όταν η κίνησή του δεν είναι ευθύγραμμη απότη μια άκρη προς την άλλη. Π.χ. είναι πολύ δύσκολο για τις Mirroless να ακολουθήσουν ένα άτομο που περπατά ή τρεχει (πιτσιρίκι) προς εμάς.

Αυτό ισχύει και για τις κορυφαίες όχι μόνο τις μεσαίες ή φθηνές Mirroless. Αντίθετα Αντίθετα οι κορυφαίες ρεφλές μπορούν να παρακολουθούν ακόμα και μπαλάκι του τένις. Εγώ ο ίδιος (μετά από εξάσκηση βέβαια) μπορούσα να ακολουθήσω με τη δική μου μηχανή (nikon d700) Και καλό τηλεφακό ολόκληρο το σουτ σε εκτέλεση φάουλ ποδοσφαιρικού αγώνα. Ξέρεις τί είναι να έχει 8 φωτογραφίες ενός σουτ και να είναι εστιασμένες στη μπάλα οι 6 ή οι 7;

Η α65 είναι καλύτερη μηχανή από τις άλλες. Όμως εκείνο που αξίζει περισσότερο είναι ο φακός sony 16-50 2.8. θα προτιμούσα λιγότερο καλό σώμα με αυτό το φακό, παρά το αντίθετο. Αλλά καλύτερα διάβασε το νήμα του Γιάννη.

A65 με κλειστα τα ματια!
Η πιο ολοκληρωμενη μηχανη που ειχα … διαβασε οντως το νημα , αλλα με φακο οχι κιτ.

A65 με κλειστα τα ματια!
Η πιο ολοκληρωμενη μηχανη που ειχα … διαβασε οντως το νημα , αλλα με φακο οχι κιτ.

Λοιπόν, όσον αφορά την α65, την έχω βρει μεταχειρισμένη αλλά είναι χωρίς εγγύηση (2ο χέρι) και αυτό λιγάκι με εμποδίζει να πω την αληθεια... Στα ίδια χρήματα παίζει η α58 και 50 παραπάνω η α57.

Νομίζω πως πλέον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και πάω για sony slt ή για nikon j1 (λόγω κόστους), Αυτό που θέλω να ρωτήσω για την j1: το nikon 1 mount που έχει, δεν περιορίζει πολύ την επιλογή φακών;
Τι εννοώ:
Απόσο έχω διαβάσει η nikon j1 έχει μηχανισμό AF επάνω στον φακό. Οι φακοί με AF motor που να ταιριάζουν στο σύστημα αυτό (μέχρι στιγμής) είναι μόνο της nikon. Καιν αν θέλω να επιλέξω κάποιον άλλο τότε πρέπει να βάλω αντάπτορα σε F-mount. Αν επιλέξω να χρησιμοποιήσω αυτόν τον αντάπτορα τότε, εκτός του κόστους (γυρω στα 150 νομίζω), χάνω το tracking AF και κλειδωνει το focus μόνο στην πρώτη λήψη.

2 ερωτήσεις επάνω στα προηγούμενα:

1. Ισχύουν;
2. Αν ισχύουν, γίνεται το ίδιο και με την d3100;

Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Και 2 ερωτήσεις σχετικά με το tracking AF:
1. Η επιλογή του αντικειμένου γίνεται αυτόματα ή το επιλέγω εγώ με την χρήση του κέρσορα;
2. Στην Panasonic G3, που έχει touch screen, η επιλογή του αντικειμένου γίνεται απλά με την επιλογή του μέσω της touch οθόνης;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν ξερω αν θα πρεπει να μπει εδω αλλα ειδα οτι το Amazon εχει την Panasonic G3 με 323 ευρω και σου επιστρεφει και 30 ευρω στην επομενη αγορα.

Μαλλον ξεστοκαρισμα ειναι γιατι εχει 2 χρονακια στην πλατη. Εδω τα δικα μας μαγαζια ξεστοκαρουν με τιμες next model