Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ΧΑΧΑ καλο.λοιπον canon g12 η dslr?? και αν ναι ποια??κτ οικονομικο βεβαια

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εγώ προτείνω Sony a580, έχω μάθει ότι κέντρο Αθήνα(από πού είσαι φίλε μου?) πάει γύρω στα 500 αμα ψάξεις μαζί με το φακό κιτ 18-55...Ή αμα δώσεις 650 περίπου παίρνεις την Pentax Kx μαζί με δύο φακούς...τον 18-55 και τον ??-200 δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή...

κατεληξσ σε dslr τελικα.μια οικονομικη βεβαια.μεχρι 600 το πολυ.μια αλλη ερωτηση θα ηθελα να κανω.εχω μια sony dsc-t70.θελω μια αδιαβροχη θηκη για το πολυ 15Μ ξερετε που μπορω να βρω??εψαξα στ ewa-marine αλλα τπτ.

σκεφτομαι dslr για αρχαριο..
να βγαζει ωραιες φωτογραφιες και να ειναι σε μια τιμη της ταξεως 300-400 ευρω
μπορειτε να με κατατοπισετε???
ευχαριστω

εχω μια sony dsc-t70.θελω μια αδιαβροχη θηκη για το πολυ 15Μ ξερετε που μπορω να βρω??εψαξα στ ewa-marine αλλα τπτ.

Αν σου αρκούν τα 6μ. δες λίγο τις Aquapack που είναι σχεδόν ολόκληρες τελείως διάφανες. Όχι τόσο καλές όσο oι Ewa, αλλα για compact μια χαρά.

Βοήθεια για επιλογή Compact

Γειά σας,
θα ήθελα την βοήθειά σας για την αγορά μιας Comact.
Λοιπόν ....
γενικής χρήσης, εύκολη στη μεταφορά, μ' ενδιαφέρει το οπτικό zoom πάνω από 8Χ και ευρυγώνιος, επίσης τo HD movie (>= 720p) και μαζί μ' όλα αυτά όσο ποιό καλή ποιότητα φωτογραφίας γίνεται (χαμηλές παραμορφώσεις, χρώμα κλπ). Budget maximum ta 230E.
Κινούμαι ανάμεσα στις Nikon S8100 (229E), Olympus VR-330 (159E), Panasonic ZX3 (183E), Panasonic (DSC-FS37 ή FS33 στα 218 και 169E) kai Canon SX210IS (230E).
H Nikon φαίνεται να κερδίζει έδαφος κυρίως λόγω HD movie στα 1080p και ήχο stereo, αλλά σε review δεν παίρνει καλή βαθμολογία και είναι η αιτία που με φρενάρει. Επίσης καλή επιλογή φαίνεται και η Olympus με zoom X12.5 και 3D (αν και προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει) αλλά κι εκεί παρατήρησα σε διάφορα review (όχι για την συγκεκριμένη, δεν υπάρχει κάτι ακόμη) γενικότερα για τις compact Olympus, ότι στον τομέα ποιότητα photo δεν βαθμολογούνται καλά. Βέβαια τα reviews αυτά με προβληματίζουν λίγο γιατί εγώ ξέρω ότι πχ οι Olympus και Nikon είναι κορυφαίες μάρκες στον χώρο. Πόσο "χάλια¨μπορεί να είναι; Τέλος πάντων.

Θα ήθελα και δικές σας γνώμες. Δεκτές και άλλες προτάσεις. Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν μπορώ να ξεφύγω από το παραπάνω budget. Όπως πχ φαίνεται εκπληκτική η καινούργια Canon SX220 HS αλλά αρχίζει από τα 280Ε. Η Αγορά γίνεται λόγω της 3 μηνών κόρης μου, αλλιώς οι εποχές δεν επιτρέπουν και πολλά, πολλά ....

Ευχαριστώ

Re: Βοήθεια για επιλογή Compact

Γειά σας,
θα ήθελα την βοήθειά σας για την αγορά μιας Comact.
Λοιπόν ....
γενικής χρήσης, εύκολη στη μεταφορά, μ' ενδιαφέρει το οπτικό zoom πάνω από 8Χ και ευρυγώνιος, επίσης τo HD movie (>= 720p) και μαζί μ' όλα αυτά όσο ποιό καλή ποιότητα φωτογραφίας γίνεται (χαμηλές παραμορφώσεις, χρώμα κλπ). Budget maximum ta 230E.
Κινούμαι ανάμεσα στις Nikon S8100 (229E), Olympus VR-330 (159E), Panasonic ZX3 (183E), Panasonic (DSC-FS37 ή FS33 στα 218 και 169E) kai Canon SX210IS (230E).
H Nikon φαίνεται να κερδίζει έδαφος κυρίως λόγω HD movie στα 1080p και ήχο stereo, αλλά σε review δεν παίρνει καλή βαθμολογία και είναι η αιτία που με φρενάρει. Επίσης καλή επιλογή φαίνεται και η Olympus με zoom X12.5 και 3D (αν και προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει) αλλά κι εκεί παρατήρησα σε διάφορα review (όχι για την συγκεκριμένη, δεν υπάρχει κάτι ακόμη) γενικότερα για τις compact Olympus, ότι στον τομέα ποιότητα photo δεν βαθμολογούνται καλά. Βέβαια τα reviews αυτά με προβληματίζουν λίγο γιατί εγώ ξέρω ότι πχ οι Olympus και Nikon είναι κορυφαίες μάρκες στον χώρο. Πόσο "χάλια¨μπορεί να είναι; Τέλος πάντων.

Θα ήθελα και δικές σας γνώμες. Δεκτές και άλλες προτάσεις. Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν μπορώ να ξεφύγω από το παραπάνω budget. Όπως πχ φαίνεται εκπληκτική η καινούργια Canon SX220 HS αλλά αρχίζει από τα 280Ε. Η Αγορά γίνεται λόγω της 3 μηνών κόρης μου, αλλιώς οι εποχές δεν επιτρέπουν και πολλά, πολλά ....

Ευχαριστώ

Όσες αναφέρεις είναι χάλια. Και τα προβλήματα εντοπίζονται στην ποιότητα εικόνας και στην ταχύτητα του af.

SONMY HXV5, PANASONIC TZ7/TZ10/LX5, CANON S95/G12, NIKON P7000.

Αν θέλεις να ανεβείς κατηγορία τότε πάρε SONY NEX3 ή OLYMPUS EPL1 στα 400 και κάτι ευρώ.

Θα πρότεινα να δεις και τα μεταχειρισμένα.

Απ' ότι κατάλαβα την χρειάζεσαι περισσότερο για απλή χρήση (πχ οικογενειακές στιγμές κτλ...) Οπότε στην περίπτωσή σου η Sony HX5V ή η Panasonic TZ10 είναι οι ιδανικότερες κατά τη γνώμη μου..Ειδικά η Sony είναι απ' τις καλύτερες στην κατηγορία της και στην τιμή της...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μετά κια από υπόδειξη του μέλους ΒΛΑΣΙΔΗΣ είδα κι εγώ την SONY HXV5 κάπου στα 230Ε που είναι και το Budget μου, οι άλλες σίγουρα είναι καλές αλλά ξεφεύγουν και δεν θέλω να πάω σε μεταχειρισμένη. Είδα και κάτι samples Video HD που μου φάνηκαν πολύ καλά για φωτογραφική μηχανή. Επίσης είδα και μια καινούργια, μάλλον, την WX9 κοντά στα 225Ε με μικρότερο zoom Χ5, 16.2 Mp, και 3D. Ποιά η γνώμη σας ; Το μόνο που με προβληματίζει με τις SONY είναι η κακή εμπειρία μου με το Service σε άλλες συσκευές.
Πάντως στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μετά κια από υπόδειξη του μέλους ΒΛΑΣΙΔΗΣ είδα κι εγώ την SONY HXV5 κάπου στα 230Ε που είναι και το Budget μου, οι άλλες σίγουρα είναι καλές αλλά ξεφεύγουν και δεν θέλω να πάω σε μεταχειρισμένη. Είδα και κάτι samples Video HD που μου φάνηκαν πολύ καλά για φωτογραφική μηχανή. Επίσης είδα και μια καινούργια, μάλλον, την WX9 κοντά στα 225Ε με μικρότερο zoom Χ5, 16.2 Mp, και 3D. Ποιά η γνώμη σας ; Το μόνο που με προβληματίζει με τις SONY είναι η κακή εμπειρία μου με το Service σε άλλες συσκευές.
Πάντως στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας.

Αν ρίξεις μια ματιά σε αυτό το νήμα, θα δεις ότι αποφεύγουμε τα πολλά megapixel :)

Κατά τη γνώμη μου η Sony WX1 και Sony HX5V είναι οι δύο καλύτερες Sony στην κατηγορία των compact τιμής 190-250 ...Γενικά οι νέες Sony έχουν υπερβολικά πολλά άχρηστα megapixels και πολλές επιπλέον λειτουργίες πολλές από τις οποίες δεν είναι και πολύ χρήσιμες...Εγώ πάντως που αγόρασα την WX1 170 δε με χάλασε καθόλου...! Έχει εξαιρετική ποιότητα τη μέρα και ειδικά τη νύχτα σε σχέση με άλλες ίδιου μεγέθους-κατηγορίας και ίδιας τιμής...Η SONY HX5V είναι καλύτερη πάντως και είναι μια από τις πιο πλήρης και ποιοτικές compact στην τιμή της, μαζί με την Panasonic TZ10 η οποία είναι αρκετά καλή αλλά παλαιότερη από την HX5V και δεν έχει όσες χρήσιμες ρυθμίσεις η άλλη...Γενικά η ποιότητά τους είναι ίδια αλλά η μία είναι πιο πλήρης, με εύκολα μενού και πολλές χρήσιμες λειτουργίες [HX5V] και η άλλη έχει μερικές παραπάνω φωτογραφικές δυνατότητες σε σχέση με την άλλη [TZ10]...Γι' αυτό και σου προτείνω την HX5V, που πραγματικά, πίστεψέ με, δεν θα το μετανιώσεις...!

καλησπέρα σε όλους.

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για το request μου. Ενδιαφέρομαι για άμεση αγορά μιας φωτογραφικής μηχανής χωρίς να έχω χρόνο να το ψάξω ιδιαίτερα. Χρήση της θα είναι η φωτογράφιση αντικειμένων και καταστημάτων, για λόγους διαφήμισης, χωρίς φυσικά να θέλω την δουλειά που θα έκανε ένας επαγγελματίας φωτογράφος που θα χρησιμοποιούσε μια πανάκριβη μηχανή. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχει εργονομική λαβή τύπου slr που με βολεύει..
Μπορεί κάποιος να μου προτείνει αν υπάρχουν 2 αξιόλογα μοντέλα κάτω των/ή έστω maximum 200 ?

Ευχαριστώ πολύ

Leroi, για την λαβή θα έλεγα να μην πολυστενοχωριέσαι ... έτσι και αλλιώς για την δουλειά που την θέλεις θα χρειαστείς τρίποδο.

Η standard ποιοτική αγορά σε αυτά τα χρήματα: Sony WX1 Και για την αντικαταστάτρια WX5 ακούγονται συμπαθητικά σχόλια, αλλά για όσο θα υπάρχει, προτιμούμε την "παλιά".

Εναλλακτικά, μεταχειρισμένη DSLR, αλλά συνήθως οι κιτ φακοί ξεκινάνε από τα ~28mm (αντιστοιχία 35mm), οπότε ίσως δυσκολευτείς σε λήψεις εσωτερικών χώρων. Απαραιτήτως τρίποδο γιατί είναι και λίγο σκοτεινοί ~f3.5.

Ηλια, Και πάλι, θα προτιμούσα να έχει εργονομικη λαβή. Μαλλον δε θα μπαίνω στη διαδικασία να βάζω τριποδο όταν Θέλω να βγάλω φωτό Απο ένα κατάστημα μέσα και και Απο έξω. Δεν με ενδιαφέρει να είναι επαγγελματική δουλειά ας πούμε.
Cacau, η Sony wx1 είναι compact..

Τι λέτε πχ για τις nikon coolpix L110 και fujifilm s1800 ?

Καλησπέρα σε όλους…
Αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι που το είχα απωθημένο από παλιά, τη φωτογραφία. Μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες τοπίων, φυτών, ζωών και προσώπων. Είμαι αρχάριος και έχω μπερδευτεί με την επιλογή φωτογραφικής μηχανής. Ξεκίνησα ψάχνοντας για τα παρακάτω 3 μοντέλα για τα οποία απ ότι κατάλαβα απ το πνεύμα των σχολίων σας μάλλον δεν έχετε σε ιδιαίτερη υπόληψη.

1.KODAK EASYSHARE Z981 http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=3851
2.NIKON COOLPIX L110 http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=3615
3.NIKON COOLPIX L120 http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=5717

…είπα λοιπόν να ανεβάσω λίγο το χρηματικό ποσό που διαθέτω και να δω και την

4.NIKON D3000 KIT 18-55mm http://cptpapadakisphoto.gr/product_info.php?products_id=5767

…η οποία σίγουρα είναι ποιοτικότερη από τις 3 πρώτες. Ποια η γνώμη σας?
Ευπρόσδεκτη η οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση χωρίς όμως να ξεφεύγει απ τα 350 τα οποία έχω θύσει ως ανώτατο όριο χρημάτων προς διάθεση.

Last edited: