Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

μετα απο αρκετο ψαξιμο και με την ευκαιρια της επιστροφης στην ελλαδα φαινεται να καταληγω αναμεσα στην Olympus Pen και την Sony Nex.
θα ηθελα να με βοηθησει καποιος, εαν ξερει στα εξης?
1) εαν αξιζει η διαφορα τιμης (η Nex μου φανηκα ακριβοτερη)
2) εαν αξιζουν τη διαφορα τιμης τα νεοτερα μοντελα (π.χ Nex3,Nex5)
3)εαν μπορει να μου προτεινει καποιο μαγαζι που θα μπορουσα να δω αρκετα μοντελα μηχανων, εαν ειναι δυνατον με μπαταρια, γιατι στα περισσοτερα οι μηχανες ειναι κλειστες και δεν μπορεις να τις σκαλισεις και με εξυπηρετικο προσωπικο. για το τελευταιο για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις ας μου στειλετε p.m
ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα

Δύσκολη ερώτηση, θα σου πρότεινα να δεις τα 2 νήματα που αφορούν τις μηχανές αυτές. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι οι Nex υπερέχουν στη φωτογράφιση με χαμηλό φωτισμό, λόγω καλύτερης συμπεριφοράς σε υψηλή ευαισθησία (από iso 800/1600 και πάνω). Οι m4/3 όμως είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένες σαν σύστημα, με περισσότερη ποικιλία σε σώματα, φακούς, και αξεσουάρ.
Δεν νομίζω ότι θα μετανοιώσεις, ότι κι αν αποφασίσεις - προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μικρό μου σύστημα 4/3+m4/3...

μετα απο αρκετο ψαξιμο και με την ευκαιρια της επιστροφης στην ελλαδα φαινεται να καταληγω αναμεσα στην Olympus Pen και την Sony Nex.
θα ηθελα να με βοηθησει καποιος, εαν ξερει στα εξης?
1) εαν αξιζει η διαφορα τιμης (η Nex μου φανηκα ακριβοτερη)
2) εαν αξιζουν τη διαφορα τιμης τα νεοτερα μοντελα (π.χ Nex3,Nex5)
3)εαν μπορει να μου προτεινει καποιο μαγαζι που θα μπορουσα να δω αρκετα μοντελα μηχανων, εαν ειναι δυνατον με μπαταρια, γιατι στα περισσοτερα οι μηχανες ειναι κλειστες και δεν μπορεις να τις σκαλισεις και με εξυπηρετικο προσωπικο. για το τελευταιο για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις ας μου στειλετε p.m
ευχαριστω πολυ και χρονια πολλα

Μόνο και μόνο για την after sales κάλυψη, Sony δεν θα έπαιρνα με τίποτα! Μακριά κι αγαπημένοι, όποιος καεί στο χυλό φυσάει και ...τη Sony!

Μόνο και μόνο για την after sales κάλυψη, Sony δεν θα έπαιρνα με τίποτα! Μακριά κι αγαπημένοι, όποιος καεί στο χυλό φυσάει και ...τη Sony!
+100!

Την βοηθεια σας παρακαλω ή ακομη καλυτερα τις ιδεες σας μηπως και βγαλω ακρη.

Τελος Μαιου θα βρισκομαι στο Λονδινο για τον τελικο του CL.
Δυστυχως η 500D δεν μπορει να χρησιμοποιηθει μεσα στο Wembley μια και απαγορευονται οι "professional cameras and them with interchangeable lenses"

Χαζος(αλλη λεξη χρειαζεται...) κανονας και απο οσο διαβαζω,θεωρητικα μπορω να προσπαθησω να περασω την καμερα μου αλλα αν αποτυχω μεγαλυτερη θα ειναι η ταλαιπωρια.
Αναγκαστικα πρεπει να ψαξω για μια κομπακτ η οποια πρακτικα δεν υπαρχει ακομη γιατι...
Οι θεσεις θα ειναι στο περιστερωνα οποτε πρεπει να δουλευει με σχετικα χαμηλο φωτισμο σε μεγαλο Iso,με μεγαλο Zoom με ταχυτητα τουλαχιστον 1/250 και διαφραγμα τουλαχιστον 3,5 και κατω.

Οποιαδηποτε ιδεα που να μπορει να βοηθησει καπως την κατασταση δεκτη.

Οποιαδηποτε ιδεα που να μπορει να βοηθησει καπως την κατασταση δεκτη.
Ασε το CL και πάνε στο Εργοτέλης - Εθνικός Κάτω Βλυχάδας (και πάρε μαζί σου και κανα μπαζούκας) :p

Σε αυτές ίσως μπορείς να προσθέσεις την Fuji F550EXR την οποία "ψαχουλεύουμε" αυτή την περίοδο με τον Ηλία, και ίσως αποδειχθεί κορυφαία επιλογή στην κατηγορία... Περισσότερα εδώ: http://www.kimletkeman.blogspot.com/
Μια ματια που εριξα παντως στο forum του dpreview την ψιλοθαβουν...

Καμια σχεση λεει με όσα ισχυρίζεται ο Καναδος (περι σκοτεινων κλπ)....

Γνώμη μου, προσπάθησε να περάσεις την 500D και αν δεν τα καταφέρεις κάτσε και απόλαυσε τον αγώνα.. Καμία compact δε θα σου δώσει έστω αποδεκτές φωτογραφίες.

Αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτόν τον κανονισμό.

Δύσκολη ερώτηση, θα σου πρότεινα να δεις τα 2 νήματα που αφορούν τις μηχανές αυτές. Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι οι Nex υπερέχουν στη φωτογράφιση με χαμηλό φωτισμό, λόγω καλύτερης συμπεριφοράς σε υψηλή ευαισθησία (από iso 800/1600 και πάνω). Οι m4/3 όμως είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένες σαν σύστημα, με περισσότερη ποικιλία σε σώματα, φακούς, και αξεσουάρ.
Δεν νομίζω ότι θα μετανοιώσεις, ότι κι αν αποφασίσεις - προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το μικρό μου σύστημα 4/3+m4/3...

Στην αναζητηση μου για να βρω κατεφυγα κατω στην αθηνα σε καποια εξειδικευμενα μαγαζια. Δυστυχως εκει τις βρηκα για αλλη μια φορα χωρις μπαταρια οποτε δεν μπορεσα να παιξω.
Με αποθαρρυνε η ελλειψη φλας στην Pen και το βαρος της.
Στο Public καταφερα και βρηκα τελικα την Nex-5. Μου φανηκε ευκολη στη χρηση αλλα καπως τσιμπημενη η τιμη.
Και μεσα σε ολα εκει διπλα η Nikon D3100. Μου τραβηξε την προσοχη αφου μου την ειχατε προτεινει παλιοτερα. Το ξερω οτι προκειται για μια τελειως διαφορετικη μηχανη αλλα μπερδευτηκα λιγο.
Θα κανω αλλη μια προσπαθεια να βρω καπου Pen
Οι ερωτησεις που εχω αυτη την φορα ειναι οι εξης?
1) εαν καταληξω τελικα σε καποια μηχανη τι αλλο θα πρεπει να υπολογισω στο κοστος της κ?
Εγω λεω καρτα μνημης (Χωρητικοτητας?) και καποια τσαντα. Τι θεωρειται ενα λογικο ποσο για αυτα.
2)θα μπορουσατε να μου πειτε καποιες λεπτομερειες τι εννοεις για το after sales tis Sony?
Διοτι εγω φευγω για εξωτερικο(Καταρ) και για οτι εχω ρωτησει η απαντηση ειναι παντα οτι η εγγυηση ισχυει μονο για την χωρα σου
Ευχαριστω και συγνωμη που δοκιμαζω την υπομονη σας!

Υπάρχει και η E-PL1, με φλας. Δύο κάρτες μνήμης τουλάχιστον 4gb η καθε μια, τσάντες από 15 (με 30 παίρνεις την E-system της Olympus). Μια 2η μπαταρία θα σε κάνει να νοιώθεις σιγουριά...

Καλησπερα και καλως σας βρήκα! Ψαχνω για μια αξιοπρεπη compact μηχανη μεχρι 150 ευρω. Διαβασα το τοπ3 αλλα δε με διαφωτισε ιδιαιτερα καθως καποιες προτασεις ηταν αρκετους μηνες πριν και σιγουρα ολο και καποιο μοντελο σε αυτη την κατηγορια θα χει βγει. Η μηχανη θα αντικαταστηστησει μια ολυμπους 7 ετιας... Δεν ειμαι δεινος φωτογραφος οπως καταλαβαινετε αλλα θα ηθελα καθαρες ομορφες φωτογραφιες!:smile:

Έχει πέσει πολύ η τιμή της Fuji F80exr http://www.skroutz.gr/s/260924/Fujifilm-Finepix-F80EXR.html, καλή λύση και η Samsung WB600 για τεράστιο εύρος ζουμ http://www.skroutz.gr/s/257751/Samsung-WB600.html, η Panasonic Lumix DMC-FS10 ακόμα φθηνότερη http://www.skroutz.gr/s/255088/Panasonic-Lumix-DMC-FS10.html με φωτεινότερο φακό, και ακούγονται καλά λόγια για την Canon 3200IS http://www.skroutz.gr/s/316792/Canon-PowerShot-A3200-IS.html

Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου Δημητρη! η περιπτωση της samsung και της φουτζι φαινονται πολυ ενδιαφερουσες. Μ αρεσει που εχουν καλο οπτικο ζουμ σε σχεση με τις αλλες. Το διπλο συστημα σταθεροποιησης να υποθεσω οτι οντως υπερτερει εναντι των αλλων ή προκειται απλα για μαρκετινγκ?

Στην πραγματικότητα, άλλος έχει το όνομα κι άλλος την χάρη: η Fuji έχει sensor shift που είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το optical (στον φακό), που έχουν οι άλλες τρείς. Έχει επίσης την καλύτερη συμπεριφορά σε ότι αφορά χαμηλό φωτισμό και δυναμική περιοχή, αν αρκεστείς στα 6mp που δουλεύει στα exr modes.
Αν είναι για απλή χρήση χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, η Samsung θα σε καλύψει μια χαρά, κυρίως με τα 24mm στο κάτω όριο του ζούμ - οι άλλες ξεκινάνε από τα 28mm.

Ψαχνωντας καποια reviews ειδα τα εξης: Η fuji δεν εχει και πολυ καλη ποιοτητα εικονας για τα χρηματα της, ενω η σαμσουνγκ εμφανιζει πολυ θορυβο απο την αλλη.
Ποια η γνωμη σου Δημητρη για τις canon ixus 105 κ 130?

Ψαχνωντας καποια reviews ειδα τα εξης: Η fuji δεν εχει και πολυ καλη ποιοτητα εικονας για τα χρηματα τη, ενω η σαμσουνγκ εμφανιζει πολυ θορυβο απο την αλλη.
Ποια η γνωμη σου Δημητρη για τις canon ixus 105 κ 130?

υποδεέστερες αλλά πιο εύκολες στη χρήση (δηλ. καλή φωτο με τη μια προσπάθεια σχετικά χαλαρά). Οι άλλες δυο έχουν περισσότερες δυνατότητες, αλλά θέλουν και χέρι.

Μήπως να ξεκινήσουμε από τα βασικά; Τί θέλεις να τραβάς; Τα παιδιά, τοπία, τουριστικά; Εντός σπιτιού, εκτός σπιτιού;

Πραγματι ειναι υποδεεστερες ειδικα σε χαρακτηριστικα οπως οπτικο ζουμ και λειτουργιες αλλα καποια δειγματα που ειδα εδω κι εδω, δε με ενθουσιασαν. Αντιθετα βρηκα πιο αξιοπρεπη τα δειγματα της 105 (για τα λεφτα της παντα). Θα θελα να ακουσω και τη γνωμη σου ομως σαν πιο ειδικου επι του θεματος,
Κατα 60 % προοριζεται για τοπια και το υπολοιπο 40 κλειστοι χωροι πορτραιτα κτλ.

Οι φωτογραφικές μηχανές δεν είναι ΗΥ. Δηλαδή το σύνολο των χρακτηριστικών δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον την επικράτηση της μιας μηχανή σε σχέση με τις άλλες.

Ο κύριος παράγοντας είναι αυτός που τραβάς τις φωτογραφίες όχι η μηχανή. Ένας καλός φωτογράφος θα βγάλει καλές φωτογραφίες. Ένας ανίδεος δεν θα βγάλει καλές φωτογραφίες, ακόμη και με μηχανές τέρατα - εργοστάσια. Ένας ερασιτέχνης με ευαισθησίες και <μάτι> θα βγάλει καλές φωτογραφίες. Κι αυτός που θα ασχοληθεί μεθοδικά με το αντικείμενο θα βελτιωθεί τόσο, ώστε να μη βγάζει τυχαία καλές φωτογραφίες, αλλά να το κάνει με σκοπό και επαναλαμβανόμενα.

Αυτά είναι τα βασικά.

Από εκεί και πέρα.

Στα 150 ευρώ δεν θα βρεις μηχανή που να κάνει τα πάντα έτσι όπως τα φαντάζεσαι. Θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών. Ποιών; Αυτό θα το ορίσεις εσύ με βάση τις προτεραιότητές σου.

Π.χ. αν θέλεις να τραβάς πιτσιρίκια που παίζουν ή τρέχουν το καλό AF έχει απόλυτη προτεραιότητα.
Αν θέλεις να τραβάς πορτρέτα τότε μάλλον πρέπει να ανεβείς κατηγορία, διότι καμιά μηχανή σε αυτή την κατηγορία δεν μπορεί να αποδώσει πιστά το δέρμα, ούτε να ξεφοντάρει το θέμα (πρόσωπο) από το φόντο.
Αν θέλεις μηχανή για τουριστικές λήψεις , τότε μια μηχανή με μεγάλο ζουμ, είναι ό,τι πρέπει.
Αν θέλεις καλές φωτογραφίες για κόμπακτ, τότε θα πας σε PANASONIC LX5/LX3, SAMSUNG EX1, CANON S90/S95/G11/G12.
Αν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τη φωτογραφία (δηλ. αυτό που κάνουν οι μισοί από αυτούς που απευθύνουν στην κατηγορία αυτή την ερώτηση τί να πάρω με τόσα ευρώ; ) τότε άσε όλες τις κόμπακτ κατά μέρος και πάρε μια μτχ. DSLR με 200-250 ευρώ. Σίγουρα θα βγάλεις καλύτερες φωτογραφίες στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, σίγουρα στο τέλος του πρώτου μήνα θα ξέρεις να βγάλεις καλές φωτογραφίες, και στο τέλος του καλοκαιριού θα ξέρεις και γιατί βγάζεις καλές φωτογραφίες.
Αν όμως έχεις <κάτι...> με τα μτχ. τότε ξαναγυρνούμε στο ίδιο σημείο.

:afro::afro:
:BDBDG54::BDBDG54:

Last edited:

Kαλα εννοειται οτι δεν περιμενω την ποιοτητα μιας μηχανης που κανει 300-400 ευρω... οτι πληρωνεις παιρνεις... Για μεταχειρισμενη dslr δεν το σκεφτομαι γιατι στα ηλεκτρονικα δεν ειμαι υπερ των μεταχειρισμενων αλλα και επειδη δε νομιζω οτι ειμαι σε αυτο σταδιο ακομα. Τωρα σε οτι αφορα τις κατηγοριες που αναφερεις, μαλλον ειμαι σε αυτην του ερασιτέχνη (πλην φτωχου...:coool:) με ευαισθησίες και <μάτι>. Οποτε μαλλον θα μεινω στις προτασεις του Δημητρη. Φυσικα αν εχεις καποια αλλη προταση για τη χρηση που ανεφερα, ειναι ευπροσδεκτη.

Αν κάποια στιγμή θελήσεις να "ανέβεις" κατηγορία, υπάρχουν σε μαγαζιά μεταχειρισμένα με εξάμηνη γραπτή εγγύηση, σε ελκυστικές τιμές καθ' ότι στην Ελλάδα πάσχουμε από την μανία του καινούριου, νέου κ.λ.π.
Λάβε υπόψη, ότι βρίσκεις top compact (LX3, S90, κ.λ.π.) κάτω από 200 , καθώς και DSLR στα ίδια ή λίγο περισσότερα (π.χ.Olympus e420 200 ). Από θέμα αξιοπιστίας οι Panasonic είναι μακράν οι καλύτερες (αλλά με χάλια αντιπροσωπία), και ακολουθούν δεύτερες οι Fuji,Canon,Nikon,Sony κ.λ.π. Από τις καλύτερες αντπροσωπίες η Olympus.