Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εσεις κυριε Jim ποιόν φακό προτεινεται για πορτραιτα και ειδικα νυχτερινά;

Εσεις κυριε Jim ποιόν φακό προτεινεται για πορτραιτα και ειδικα νυχτερινά;

Πως ακριβως σκεφτεσαι το "νυχτερινο πορτραιτο"?
Εννοεις καλλιτεχνικο? Μισο προσωπο να φαινεται μισο οχι, η κατι παρομοιο?

Αν θελεις, εχει ειδικο νημα για "Πορτραιτα" που μπορεις να αντλησεις σημαντικες πληροφοριες.

Θέλω απλά ενα τυπικο νυχτερινο πορτραιτο με ζωντανα χρωματα και καθαρα πρόσωπα. Σε κανα μηνα περίπου αποφάσισα να κάνω μαθήματα φωτογραφίας στο πνευματικο κεντρο της πόλης όπου ζω. Εκει θα μάθω αρκετά αλλα κι η δικια σας γνώμη είναι σεβαστη και πολύτιμη.

Ειμαι ηδη απο ωρα εκει και το διαβαζω. Ευχαριστω....

Επιλογη νεας φωτογραφικης μηχανης

Η ιστορια εχει ως εξης: Με την αφιξη του νεου μελους της οικογενειας, αγοραστηκε μια καμερα panasonic hdc sd40. Ταυτοχρονα υπαρχει και για φωτογραφικη μια panasonic fz 5. Η καμερα δεν με εχει αφησει και πολυ ευχαριστημενο. Η φωτογραφικη εαν και "ηλικιωμενη" σε γενικες γραμμες με καλυπτει. Βεβαια το καλοκαιρι ετυχε να "δουλεψω" με μια ευρεια γκαμα απο slr canon ( 450 , 550, 40 , 60 ,5) και το αποτελεσμα τους ηταν παρα πολυ καλο. Οποτε με εχει φαει το μικροβιο να παω σε καλυτερη μηχανη. Διαβοζοντας διαφορα review και ακουγωντας γνωμες κατεληξα να παω σε slr, συγκεκριμενα μου γυαλισε η nikon d5100 με το set 18-55 & 55-200. Και η ερωτηση του "αρχαριου" φωτογραφιες θεωρητικα με λιγο ψαξιμο θα εχει καλυτερες απο οτι η fz5 , βιντεο ομως? Ρωταω για το βιντεο διοτι στο νετ και η sd40 ειναι και καλα HD τραβα εκπληκτικα.ΑΞιζει η "επενδυση" σε 5100 ή και η 3100 θα με καλυψει οσαν αρχαριος που ειμαι ?

Απάντηση: Επιλογη νεας φωτογραφικης μηχανης

nikon d5100 με το set 18-55 & 55-200.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει : Βάστα Τούρκε να γεμίσω .

Το χρησιμοποιώ στην k100d με τους 18-55 & 55-200 όταν πρέπει να αλλάξω φακό αλλά δεν έχω χρόνο , την 5100 την έχω στα υπ όψιν αλλά με τον 18-105 μιας πάνω από 100mm δεν βγάζω συχνά .

Απάντηση: Επιλογη νεας φωτογραφικης μηχανης

O kosmous έχει δίκιο Vagouridis. To set με τους δύο φακούς είναι δύσχρηστο καθώς χρειάζεται αλλαγή φακού όλη την ώρα και ο νόμος του Μέρφυ λέει οτι πάντα θα έχεις επάνω τον λάθος φακό. Δεν σου λέω να πάρεις τον 18-200 VR που είναι αρκετά ακριβός, αλλα πάρε το κιτ με τον 18-105 που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εστιακού εύρους που θα χρειαστείς. Κερδίζεις και 100 . Αργότερα, αν δεις οτι χρειάζεσαι και ισχυρό τηλεφακό, αγόρασε μια και καλή τον 55-300 VR, όχι τον πτωχό 55-200.

Αφού το ψάχνεις το θέμα, πήγαινε κατ ευθείαν στην D5100, αξίζει την διαφορά και με το παραπάνω.

Για βίντεο δεν ξέρω...

Re: Επιλογη νεας φωτογραφικης μηχανης

Αφου θελεις και βιντεο, εγω θα σου προτεινα την Sony A35 + Sony 16-105 .
Πολυ καλη φωτογραφικη και βιντεο με ευοκλιες που δε θα βρεις αλλου (σε αλλες εταιρειες).

Αφου εχεις βιντεοκαμερα, γιατι να βασανιζεσαι αδικα με εστιασεις και ρυθμισεις εκτος αν ξερεις πολυ καλα τι κανεις.

Και γω ετσι σκεφτομουν αρχικα, αλλα κατεληξα να τραβαω βιντεο με βιντεοκαμερα και φωτογραφιες με φωτογραφικη.

Η D3100 ειναι ιδανικη καμερα για να αρχισεις και να συνεχισεις. Η σπαστη οθονη δεν ειναι κατι ιδιαιτερο οπως αρχικα νομιζα. Εχω την D5000.

Οσο για φακους, εγω πηρα το κιτ των 2 φακων. Δεν το μετανιωσα.

Πιστέυω οτι το δεδομένο οτι έχεις μωρό....

Και επειδή ερχονται πολλά γενεθλια...

Μια 5100 με τον σταθερο 35mm 1.8 είναι οτι πρεπει

Αν θελεις με δυνατοτητα ζουμ παρε τον 18-55 VR μια χαρα θα σου κατσει

Και αργότερα πας για τον 55-200

να ξαναρωτησω ακομα μια φορα γιατι μπερδεψε ο πωλητης...βρηκα την 5100 με τον 18-55 620 ευρω. Απο τα συφραζομενα εδω καταλαβα να προτιμησω τον 18-105. Σωστα? Επισης σαν δευτερο φακο θελω τον 55-300. Ο πωλητης θεωρει χαζο να παω εκει γιατι,την εστιακη αποσταση 55-105 την εχω ηδη και επισης να μην παω στον 300 γιατι συμφερει ο 200αρης λογο τιμης. Εχει δικηο?

να ξαναρωτησω ακομα μια φορα γιατι μπερδεψε ο πωλητης...βρηκα την 5100 με τον 18-55 620 ευρω. Απο τα συφραζομενα εδω καταλαβα να προτιμησω τον 18-105. Σωστα? Επισης σαν δευτερο φακο θελω τον 55-300. Ο πωλητης θεωρει χαζο να παω εκει γιατι,την εστιακη αποσταση 55-105 την εχω ηδη και επισης να μην παω στον 300 γιατι συμφερει ο 200αρης λογο τιμης. Εχει δικηο?

Κοίταξε, όταν θα θέλεις να φορέσεις τον τηλεφακό στη μηχανή δε θα σε νοιάζει αν καλύπτει κάτω από τα 105, ίσα ίσα, που μπορείς να βγάλεις και κανένα πορτραιτάκι χωρίς να χρειαστεί να βάλεις τον 18-105. Αυτό με τα επικαλυπτόμενα εστιακά είναι λίγο μούφα (ή τα κενά στα εστιακά, δηλαδή αν έπαιρνες τον 18-55 και τον 70-300) μικρό το κακό έως ανύρπακτο. Τώρα ο 18-105 δεν είναι πολύ καλύτερος απο τον 18-55 αλλά έχει πιο βολικό εστιακό μήκος.
Αν επίσης δεν είναι θέμα η χρηματική διαφορά θα έλεγα να δεις λίγο τους 55-200 και 55-300 για το ποιός είναι καλύτερος και αν πιστεύεις ότι θα σου λείψουν τα 100 (χ1.5) mm παραπάνω :)

δηλαδη προτεινεις 18-55 55-300 αν καταλαβα...οκ ευχαριστω

1000 συγνωμη δεν θελω να γινομαι σπαστικος ,μονο ενα αν μπορει καποιος να μου πει....ειναι πιο δυσχρηστος ο 18-105 ή πιο βαρυς ή οχι τοσο ποιοτικος? ή για λογο τιμης να προτιμησω τον 18-55 ?

δηλαδη προτεινεις 18-55 55-300 αν καταλαβα...οκ ευχαριστω

Δεν πρότεινα κάτι.. Απλά είπα να μη σε προβληματίζει το 18-105 με τον 55-300.

Και οι 2 φακοί είναι το ίδιο ευχρηστοι. Ο 18-105 είναι πιο μεγάλος και πιο βαρύς αλλα όχι σε σημείο που να το λες βαρύ.

Επίσης... καλό είναι να κοιτάμε και λίγο το νήμα προς τα πίσω..

O kosmous έχει δίκιο Vagouridis. To set με τους δύο φακούς είναι δύσχρηστο καθώς χρειάζεται αλλαγή φακού όλη την ώρα και ο νόμος του Μέρφυ λέει οτι πάντα θα έχεις επάνω τον λάθος φακό. Δεν σου λέω να πάρεις τον 18-200 VR που είναι αρκετά ακριβός, αλλα πάρε το κιτ με τον 18-105 που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εστιακού εύρους που θα χρειαστείς. Κερδίζεις και 100 . Αργότερα, αν δεις οτι χρειάζεσαι και ισχυρό τηλεφακό, αγόρασε μια και καλή τον 55-300 VR, όχι τον πτωχό 55-200.

Nikon D90 ή κάτι άλλο ?

Καλησπέρα.

Σιγά σιγά λεω να επιστρέψω σε ενα παλιό μου χομπι.

Επειδή σε επίπεδο γνώσεων γύρω απο τον εξοπλισμό εχω μείνει πίσω, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια.

Πρσανατολίζομαι σε αγορά κάποιας Nikon D90, η οποία τιμολογιακά βλέπω οτι παίζει σε kit, γύρω στα 650 .

Κυρίως με ενδιαφέρουν τα τοπία και τα πορτραίτα.

Υπάρχει κάποια πρόταση σε φακό ή γενικά σε κάποια άλλη μηχανή, σε αυτό το budget ?

Ευχαριστώ.

Εντελώς τυχαία στα προηγούμενα post θα βρείς και στοιχεία για τους φακούς -bye-

Re: Nikon D90 ή κάτι άλλο ?

Καλησπέρα.

Επειδή σε επίπεδο γνώσεων γύρω απο τον εξοπλισμό εχω μείνει πίσω, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια.

Πρσανατολίζομαι σε αγορά κάποιας Nikon D90, η οποία τιμολογιακά βλέπω οτι παίζει σε kit, γύρω στα 650 .

Υπάρχει κάποια πρόταση σε φακό ή γενικά σε κάποια άλλη μηχανή, σε αυτό το budget ?

Ευχαριστώ.

σ´αυτο το budget θα πας στον 18-105...

αν μπορεις να ανεβεις λιγο οικονομικα και σε καλυπτει η εστιακη αποσταση, εξαιρετικος φακος ειναι και ο Tamron 17-50/2.8...

Απάντηση: Nikon D90 ή κάτι άλλο ?

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ.

Σε σώμα υπάρχει κάποια εναλλακτική ? Θέλω να εχω εναλλακτικές.

Βλέπω για Nikon d5100 και Canon EOS550d.
Προφανώς τα 2 τελευταία είναι νεότερα μοντέλα, αλλά σε σύγκριση με την D90, πως είναι τα πράγματα ?