Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπερα και πάλι!Σήμερα παρέλαβα τη μηχανή!Είμαι ικανοποιημενος με τις φώτο που τραβά,αλλά τη βρίσκω λιγο θορυβώδη στο zoom in/out.Όλες έκαναν έναν διακριτικό θόρυβο αλλά αυτή ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ο θορυβος του zoom δεν ακουγεται καθολου στα βιντεο. Απο τις λιγες ισως μηχανες της κατηγοριας και οχι μονο, που συμβαινει αυτο (καποια απο τα πρωτα βιντεο στο youtube ειχαν προβλημα - ισως αλλαξαν FW λιγο αργοτερα ή κατι αλλο ή ηταν θεμα παρτιδας). Για τσεκαρε το αυτο, γραψε ενα βιντεο και ακου το μετα (μηπως επεσες σε περιεργο κομματι).

Ο μηχανικος θορυβος στα αυτια μας (οχι σε βιντεο): Προσεξε, εχει δυο ταχυτητες. Στην αργη ακουγεται ελαχιστα σε δωματιο με ησυχια, στην γρηγορη φυσικα και ακουγεται πιο εντονα, φυσικο οταν σε λιγοτερο απο 2 δευτερολεπτα πας απο το 1Χ στο 14Χ και αντιστροφως. Γυρνα απαλα το δαχτυλιδι αριστερα η δεξια ωστε να ζουμαρεις με αργη ταχυτητα - να προσεξεις τις δυο ταχυτητες.

Πως και παρελαβες τοσο γρηγορα αφου μιλουσες για αμαζον; Την πηρες απο Ελλαδα τελικα; Καλα καδρα!

Ευχαριστω και παλι.Δεν την πηρα απο Ελλαδα γιατι δεν ηταν διαθεσιμη σε μαυρο σε λογικη τιμη.Την πηρα απο Γερμανικο αμαζον και ηρθε σε 1 (!) μερα.Αλλα δυστυχως στο βιντεο το ζουμ in/out ακουγεται.Μαλλον επεσα σε περιεργο θορυβο.
Αν την παω σε ελληνικο σερβις θα τη δεχτουν ή θα παιξει ιστορια επειδη ειναι απο Γερμανια?

Πως σου ηρθε σε μια μερα; Με ποιο carrier; Εχω ψωνισει απο Γερμανικο αμαζον πολλες φορες μεχρι και πραγματα ακριβα (πχ 600-700 ευρω) και παντα κανει απο βδομαδα και πανω.

Ολες οι αντιπροσωπιες εχουν προβλημα με αυτο, ετσι και η canon αν δεν κανω λαθος. Αν σιγουρευτεις οτι κατι δεν παει καλα, ενημερωνεις το αμαζον και σου στελνει αλλο, στελνεις εσυ πισω την πρωτη και σου πληρωνουν και τα μεταφορικα που δινεις. (αν ομως δεν εχει προβλημα αυτο που θα στειλεις πισω πιθανον να χρεωθεις τα μεταφορικα εσυ - θεωρητικα τουλαχιστον)

Ανεβασε καπου ενα δειγμα να το δω. Να εχει μεσα ζουμ και με την αργη και με την μεγαλη ταχυτητα. Θα συγκρινω με την δικια μου να σου πω.

Η φωτο πουλιόταν από το Amazon και διεκπεραιωνόταν από το ίδιο.Άσε έμεινα παγωτό όταν είδα τη UPS στην είσοδο,γιατί το υπολόγιζα τόσες μέρες και γω.Τετάρτη εκανα την ππαραγγελία,Πέμπτη απόγευμα τη στείλανε και Παρασκευή ήταν στην πόρτα μου!Θα σηκώσω.

Η φωτο πουλιόταν από το Amazon και διεκπεραιωνόταν από το ίδιο.Άσε έμεινα παγωτό όταν είδα τη UPS στην είσοδο,γιατί το υπολόγιζα τόσες μέρες και γω.Τετάρτη εκανα την ππαραγγελία,Πέμπτη απόγευμα τη στείλανε και Παρασκευή ήταν στην πόρτα μου!Θα σηκώσω.

Μπορει να παιζει.. Σε καποια ειδη το Amazon έχει συμφωνία με την UPS για next day delivery. Εγώ ειχα παραλάβει πριν 3-4 μήνες το Amazon Kindle απο Aμερική σε 36 ώρες..

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Παιδια απο αμαζον Γερμανιας δεν μου εχει κατσει ποτε ups (και πιστευω οσο το εψαξα οτι απο Amazon - Γερμανια δεν φευγει ποτε τιποτα με ups). Απο το Αγγλικο μου εχει κατσει Ups αρκετες φορες με παραδοση μιας μερας.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αν δεις το κουτι πανω στο ταμπελακι του εχει διευθυνση Αγγλιας. Για κοιτα και πες μου. Πιστευω δλδ οτι παροτι το αγορασες απο το Γερμανικο, εφυγε απο αποθηκη Αγγλιας. Μηπως ειχες και κατι αλλο μεσα στην παραγγελια και οχι μονη της την μηχανη;

ΥΓ (φαντασου οτι την 220 την πηρα απο Αγγλικο Αμαζον και μου ηρθε απο αποθηκη Γερμανιας, εκανε 10 μερες με deutsche post απλο - ΕΛΤΑ)

Last edited:

H παραγγελία μου αποτελουταν απο 2 τμηματα.Το ενα ηταν η φωτογραφικη και το αλλο ενας σκληρος δισκος (ο οποιος πουλιεται απο καταστημα και θα ερθει κατα τις 10/4).Κοιταξα τη συσκευασια και ηρθε απο Ιταλια με UPS Saver,παροτι ολα εγιναν μεσα απο το γερμανικο.Δεν ψωνισα απο το αγγλικο γιατι η διαφορα τιμης ηταν τεραστια.
Αυτο που λεει για european warranty μεσα δεν ισχυει?Βλεπω ότι η Canon ειναι Παιανία...
το βιντεο πως την ακουω οταν ζουμαρω View My Video

Δεν ηθελα τετοιο βιντεο, αλλα απο την ιδια τη μηχανη. Εισαι σε δωματιο χωρις καθολου θορυβο, η ευαισθησια του μικροφωνου της καμερας εγγραφης ειναι στο φουλ. Τραβα 2 βιντεακια με την 230, ενα εκει στην ησυχια οπως εισαι και αλλο ενα με μουσικη στον χωρο σου σε ενταση οπως οταν μιλαμε πχ, ωστε να εχω μετρο συγκρισης.

(Πανευρωπαικη εχουν ολες, αλλα οι αντιπροσωπιες εδω κανουν κογξες, κανε μια δοκιμη, καν'τους αυριο ενα τηλεφωνο και κανε μια ερωτηση χωρις να αναφερεις προβλημα κλπ, απλα και καλα για να ξερεις, "το πηρα απο εξω, με καλυπτετε εσεις;"... ).

ΥΓ(απο αγγλικο πηρα την 220 αρχες Δεκεμβρη , 160ευρω )

Last edited:

Το ξερω οτι δε θες τετοιο,αλλα το αλλο βιντεο που τραβηξα με την 230 δεν ανεβαινει για καποιο λογο...236 απο αγγλικο αμαζον και την 220 202ε!θα προσπαθησω αργοτρα για το βιντεο που ζητησες.

Βρε βλεπω τωρα ποσο εχει, γι αυτο αλλωστε και οταν εγραψες (πριν την παρεις) οτι θα την παρεις απο το Γερμανικο αμαζον, δεν σου ειπα κατι αλλο, ειχα τσεκαρει τιμες και ειδα οτι ηταν φτηνοτερα αυτη τη στιγμη απο Γερμανια. Απλα σου λεω ποσο την πηρα Δεκ. απο Αγγλια, οι τιμες του αμαζον παιζουν τρελα πανω-κατω.

Προς θεου δεν απαντησα με εχθρικο/δεικτικο τονο!Τα γραπτα δεν αποτυπωνουν σε επαρκη βαθμο τη χρεια της συζητησης.
ΥΓ:Το ρημαδι το βιντεο αρνειται πεισματικα να ανεβει!

Οχι φιλε μου, δεν το πηρα ετσι σε καμια περιπτωση, απλα ηθελα να πω οτι πετυχες πολυ καλη τιμη στο σωστο μαγαζι (μιας και αλλαζουν συνεχως τιμες και συσχετισεις).

Δοκιμασε αλλου αν στο tiny δεν θελει, κανενα mediafire ή jumbofiles.com

Επιτέλους!MVI_0002.MOV - 99.0 Mb
Βίντεο δεν τραβηξα οταν παιζει πχ μουσικη στο χωρο,γιατι ο θορυβος υπερκαλυπτει το ζουμαρισμα!

Re: Βασικές Αρχές Φωτογραφίας για Αρχάριους

καλισπερα παιδια, ειμαι νεος στο forum και νεος στις φοτογραφιες.. πριν λιγες μερες αγορασα μια fujifilm finepix s4000. Εμενα μου αρεσουν οι φοτογραφιες που εστιαζουν σε ενα σιμιο και ολα τα αλλα ειναι θολα.. επειδη δεν ξερω πως να το κανω αυτο, θα μπορουσατε να μου πειτε? στην μιχανη μου γινετε μονο αν κανω πολυ κοντινο zoom σε καποιον δλδ στο προσοπο του.. δεν γινετε να το κανω αυτο οταν τραβαω απο μακρινη αποσταση? help sas parakalw :)

Θέλω και εγώ λίγη βοήθεια. Η Panasonic DMC-TZ5 που έχω έπαθε το κλασσικό πρόβλημα με τον αισθητήρα του auto focus και μάλλον θα πάει για αντικατάσταση, αφού δεν αξίζει να δώσω 100 ευρώ για επισκευή σε μια μηχανή 4 ετών. Αν εξαιρέσουμε το ότι χάλασε με μερικές χιλιάδες μόνο τραβηγμένες φωτογραφίες, είμαι άκρως ικανοποιημένος από αυτή.
Τα κριτήρια είναι ΠΟΛΥ συγκεκριμένα.
1. Να μπαίνει σε κωλότσεπη. Το μέγεθος της panasonic που έχω είναι τελείως οριακό σε σχέση με αυτό. Δεν θέλω με τίποτα κάτι μεγαλύτερο, ενώ κάτι λίγο μικρότερο θα ήταν θεμιτό.
2. Να δουλεύει τέλεια σε point and click κατάσταση ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται να ρυθμίσω κάτι για να πάρω μια καλή φωτογραφία. Κοινώς το software της μηχανής στην αυτόματη ρύθμιση να τα κάνει όλα μόνο του, εγώ να ασχολούμαι μόνο με το zoom.
3. Να μην έχει μεγάλο χρόνο ενεργοποίησης. Δηλαδή βλέπω κάτι, την βγάζω από την κωλότσεπη την ανοίγω και μπορώ σχεδόν άμεσα να τραβήξω φωτογραφία.
4. Να βγάζει το δυνατόν καλές φωτογραφίες χωρίς flash το σούρουπο και την αυγή. Η σύγκριση να γίνεται με την υπάρχουσα φωτογραφική όχι με κάποια DSLR για να μην παρεξηγηθώ.
5. Να έχει καλό σταθεροποιητή εικόνας, γιατί πολλές φωτογραφίες τις τραβάω εν κινήσει.
6. Κατά προτίμηση (αυτό δεν είναι περιοριστικό όπως τα παραπάνω) να παίρνει κάρτες SD γιατί υπάρχουν μερικές μεγάλης χωρητικότητας και πολύ γρήγορες ήδη για καταγραφή high definition video απροβλημάτιστα.
Τη μηχανή αυτή, όπως και τους προκατόχους της, την θέλω για ταξιδιωτικές φωτογραφίες, που περνάς από μέρη γρήγορα και δεν έχεις χρόνο να ασχολείσαι με ρυθμίσεις, απλώς θες την αποτύπωση του στιγμιότυπου που βλέπεις.

+1, αν ψάχνεις κάτι φθηνότερο Nikon P300 (εγώ έχω την S95 - να εξηγούμεθα...)

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Επιτέλους!MVI_0002.MOV - 99.0 Mb
Βίντεο δεν τραβηξα οταν παιζει πχ μουσικη στο χωρο,γιατι ο θορυβος υπερκαλυπτει το ζουμαρισμα!

Μετα απο συγκριση με δικο μου δοκιμαστικο βιντεακι (απο τα πρωτα δοκιμαστικα) μου φαινεται λιγο πιο θορυβωδης η δικια σου. Ανεβασα το τρακ του ηχου και στο δινω για να συγκρινεις και εσυ. Μαλιστα παρατηρω οτι η δικη μου κατα το zoom out κανει περισσοτερο θορυβο (και παλι λιγοτερο απο το δικο σου) και στο zoom in λιγοτερο, πιο "μαλακο". Προκειται για εγγραφη σε δωματιο, οπως και η δικη σου. Σε εγγραφες εξω δεν παρατηρειται καποιος θορυβος αφου καλυπτεται απο τον ηχο του περιβαλλοντος.

Ο πρωτος θορυβος ειναι zoom out, o δευτερος zoom in.

http://www.2shared.com/file/Qq4l20yn/MVI_0006.html

Last edited: