Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγάζει απλά καθαρές φωτογραφίες , είδα πρόταση από αυτό το thread για την samsung wb700, αλλά κοιτάζω και προς canon ixus 220hs , κάποια άλλη γνώμη;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Οι μηχανές που μου προτείνατε είναι στην κατηγορία τιμής κοντά στα 300 ευρώ.
Αν ανέβω τόσο (πίστευα ότι θα έβρισκα κάτι καλό κοντά στα 200 ευρώ) νομίζω πως αξίζει να πάω στην κατηγορία των compact με μεγάλα zoom σαν την canon powershot SX240 HS. Σε αυτή την κατηγορία η Canon είναι η καλύτερη ή προτείνετε και κάποια άλλη.

Υ.Γ. Σήμερα το απόγευμα θα λύσω μόνος μου την TZ5 να δω μήπως μπορέσω να την επισκευάσω, γιατί δεν αξίζει να δώσω 50-70 ευρώ μόνο και μόνο για να την δει κάποιος τεχνικός.

Αυτη που σου ειχα προτεινει πριν μια βδομαδα ειναι στα 200 ευρω και ειναι και στην κατηγορια compact με μεγαλο zoom. Ειναι η καλυτερη απο ολες της κατηγοριας για το 2011 και εχω και την υποψια οτι ειναι καλυτερη και απο την φρεσκια 240. (το γραφω με την ελπιδα οτι σου ξεφυγε, αν τα διαβασες γραψε ακυρο σε αυτο το νεο ποστ)

Αυτη που σου ειχα προτεινει πριν μια βδομαδα ειναι στα 200 ευρω και ειναι και στην κατηγορια compact με μεγαλο zoom. Ειναι η καλυτερη απο ολες της κατηγοριας για το 2011 και εχω και την υποψια οτι ειναι καλυτερη και απο την φρεσκια 240. (το γραφω με την ελπιδα οτι σου ξεφυγε, αν τα διαβασες γραψε ακυρο σε αυτο το νεο ποστ)

Ναι μου ξέφυγε...:blush:
Ευχαριστώ και πάλι!

Δεν λέει, ο σταθεροποιητής είναι ηλεκτρονικός, δηλαδή παρεμβαίνει στην λήψη, όχι στον φακό ή τον αισθητήρα...

μπορεις να μου εξηγησεις τι σημαινει αυτο? τι αποτελεσμα θα εχει στην φωτογραφια? τι πρεπει να ειναι ο σταθεροποιητης?

Ο σταθεροποιητής (stabilizer) στον φακό ή στο σώμα (αισθητήρα), είναι ένας μηχανισμός ο οποίος ελέγχει τις αθέλητες κινήσεις του χεριού του χρήστη και αποτρέπει τα αρνητικά αποτελέσματα τους στην λήψη. Η αποτελεσματικότητα τους διαφέρει ανάλογα με την υλοποίηση, και ενώ αυτοί που παρέμβαιναν στον φακό θεωρούντο καλύτεροι, πρόσφατες υλοποιήσεις στο σώμα είναι ίσες και καλύτερες. Αυτοί βέβαια είναι οι κανονικοί σταθεροποιητές, γιατί πολλές εταιρείες στα φθηνά κυρίως μοντέλα τους δεν βάζουν τίποτα και το αντιπαρέρχονται με "σταθεροποιητές" που ανεβάζουν ευαισθησία, ανοίγουν διάφραγμα και κατεβάζουν χρόνο, ή ακόμα χειρότερα κατά την επεξεργασία της φωτογραφίας, με αποτέλεσμα αυτή να δείχνει καλή στην οθόνη της μηχανής ή σε εκτυπώσεις μικρού μεγέθους, αλλά στην πραγματικότητα η ποιότητά της να είναι μέτρια έως κακή.
Οπότε όταν αγοράζουμε τσεκάρουμε αν η μηχανή έχει κανονικό σταθεροποιητή ή "μούφα". Οι κανονικοί συνήθως αναφέρονται ως optical, lens κ.λ.π.

δηλαδη αυτοι που λες καλους σταθεροποιητες ειναι κατι σαν αναλογικοι και ονομαζονται optical ή lens, ενω οι ψηφιακοι VR ειναι μουφα ή δεν υπαρχουν καθολου?

Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό... η Nikon ας πούμε το VR (Vibration Reduction) το έχει ψωμοτύρι, και πρέπει να μπείς στην αναλυτική περιγραφή για να δείς τι ακριβώς VR έχει το κάθε μοντέλο. Το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι - η Canon είναι πιο σωστή σε αυτό το θέμα, όταν δεν έχει δεν λέει τίποτα...

Στα 104 δεν νομίζω ότι μπορείς να βρείς κάτι παραπλήσιο... Η canon έχει τα διπλά χρήματα! Καλή περίπτωση, ειδικά αν σου φθάνουν τα 6mp - εμένα μου φθάνουν, και σκέπτομαι μήπως πάρω μια...

Δημητρη, 92-3 τα ευρω, οχι 104.
Τα MP, ναι, 6 αλλα μονο για EXR mode (dynamic-SN) κατα τα αλλα (HR mode) 12 ειναι (ccd), οχι βεβαια σαν της 220-230 (cmos) αλλα για τα λεφτα της που ειναι λιγοτερο απο τα μισα της sx, ουτε λογος. To video βεβαια της sx ειναι "ολα τα λεφτα", εκει η διαφορα τους ειναι μεγαλη.

Στην παραγγελία που έβαλα δοκιμαστικά μου έβγαλε 104 στην πόρτα μου. Σε ότι αφορά τα mp , είναι όπως τα λες αλλά η μηχανή δείχνει τα δόντια της στα 6...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Στην παραγγελία που έβαλα δοκιμαστικά μου έβγαλε 104 στην πόρτα μου.

Ναι γιατι απο default βαζει standard shipping και οχι FSS (Free saver shipping) - πρεπει να επιλεξεις FSS. ;) Επισης πληρωνουμε σε λιρες και αφηνουμε την μετατροπη συναλλαγματος στην τραπεζα μας. Ετσι θα σου βγει στα 93 ευρω.

Στην F80EXR αναφέρεστε η σας έχασα ?

Νομίζετε ότι θα δω καμμία αξιόλογη διαφορά στην F80 από ότι στην F31 που λειτουργώ ακόμα...

ευχαριστώ