Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Συμφωνώ για την ΧΖ-1 αλλά διαφωνώ με τα λεφτά που κάνει. Με λιγότερα παίρνεις μια mirrorless και ξεφεύγεις σε ποιότητα

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

παιδια για σας.επειδη ειμαι αρχαριος θα ηθελα τη βοηθεια σας.μπορειτε να μου πειτε πια μηχανη ειναι η καλυτερη κατα τη γνωμη σας μεχρι 250 ευρω max?

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

παιδια για σας.επειδη ειμαι αρχαριος θα ηθελα τη βοηθεια σας.μπορειτε να μου πειτε πια μηχανη ειναι η καλυτερη κατα τη γνωμη σας μεχρι 250 ευρω max?

Τι περίπου θα ήθελες και τι φωτογραφίες θα τραβάς;

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν θελεις να μην χρειαστει να αγορασεις αλλη καμερα, εκτος αν αναβαθμιστεις σε dSLR, αγορασε την Canon s95/s100 ειτε την Panasonic Lumix LX3/LX5.
Θα ξεπερασεις βεβαια το οριο των 250 ευρω, αλλα δεν θα σκεφτεις ποτε αναβαθμιση για τα επομενα πολλα χρονια. Οποτε σου ερχεται πιο οικονομικα..

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια αλλα παιδια ανεβαινουμε πολυ στην τιμη.η χρηση θα ειναι για ταξιδια και για εκδρομες δηλαδη για ερασιτεχνικη χρηση.το πολυ να παμε μεχρι 300 ευρω παραπανω με τιποτα.ακουω προτασεις.

Μια φθηνή - αλλά όχι φτηνιάρικη - λύση είναι η Samsung WB700 στα 140-150 . Καλοφτιαγμένη, φακός 24-432mm, χειροκίνητες ρυθμίσεις (εκτός από διάφορες αυτόματες), καλή φωτογραφική ποιότητα, βίντεο 720p με ενεργό ζούμ. Αν θες να πληρώσεις GPS και "όνομα", υπάρχει η Canon SX 230 HS στα 240 περίπου με φακό 25-500mm, βίντεο 1080p. Η φωτογραφική ποιότητα είναι πάνω-κάτω ίδια, δηλαδή καλή για την χρήση που την προορίζεις, αλλά να έχεις υπόψη σου ότι όλες αυτές οι "τσεπάτες" super zoom στο ευρυγώνιο παρουσιάζουν αρκετή παραμόρφωση και θολούρα στις γωνίες, στο άλλο άκρο δε είναι αρκετά δύσκολο να βγάλεις φωτό της προκοπής αν δεν έχεις άπλετο φως... Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις να χτυπήσεις μια Olympus XZ-1 στο Olympus.de

Μετά από μελέτη του φόρουμ χτύπησα τελικά μία XZ-1 από Olympusmarket εν αναμονή λοιπόν και ευχαριστώ

Μεγειές, όταν παραλάβεις περιμένουμε τις φωτογραφίες σου!

Με το καλό να την δεχθείς .

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Άλλαξε την κατάληξη .de σε .ie (για να έχεις τις τιμές σε ευρώ) ή .co.uk.
Δηλαδή αντί για ebay.de άλλαξέ το σε ebay.ie
Θα δεις τη σελίδα στα Αγγλικά. Ότι είναι ακόμη στα Γερμανικά, χρησιμοποίησε το google translate.

Re: παρουσίαση:top3 compact ανά κατηγορία τιμής 2010-11

Υπάρχει κάποια εξέλιξη στην κατηγορία έως 250-300 ; Καλούμαι να στείλω άμεσα πρόταση στους κουμπάρους μου!!

Τίποτα το συγκλονιστικό, η καλύτερη περίπτωση παραμένει μια refurbished XZ-1 στα ~280 από Olympus.de και η Canon S95 στα ~340 καινούρια. Για πιο ψαγμένους Olympus E-PL1 πάλι από Olympus.de πολλές φορές κάτω από 200 ...

Σ' ευχαριστώ Δημήτρη! Ηθελαν αγορά οπωσδήποτε σήμερα για εκδήλωση του μικρού! Με πάρα πολύ βιαστικό ψάξιμο τους πρότεινα μία από τις Nikon CoolPix S9300, Fujifilm Finepix F660EXR, Sony DSC-HX7V, Canon PowerShot SX260 HS, Fujifilm Finepix F750EXR, Canon PowerShot S95. Δεν ξέρω τι έκαναν τελικά... Πάντως γίνεται χαμός με τις κομπακτ - για πλάκα χάνεις την μπάλα!

Τίποτα το συγκλονιστικό, η καλύτερη περίπτωση παραμένει μια refurbished XZ-1 στα ~280 από Olympus.de και η Canon S95 στα ~340 καινούρια. Για πιο ψαγμένους Olympus E-PL1 πάλι από Olympus.de πολλές φορές κάτω από 200 ...

Υπάρχουν πάντως και καλές ευκαιρίες:)
http://www.insomnia.gr/classifieds/gadgets/cameras/59875-νεα-τιμη-olympus-xz-1/

Καλησπερα σας. Θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου τη γνωμη σας για αγορα φωτογραφικης μηχανης. Απο το 2005 εχω την μια και μοναδικη ψηφιακη φωτο μηχανη την Canon Powershot A520. Εχετε να προτεινετε κατι καλο. Τι θελω θα μου πειτε. Λοιπον αν ειναι δυνατον να μπαινει στο τσεπακι που λεμε, να ειναι μικρη σαν ενα πακετο τσιγαρα, να βγαζει ΚΑΛΕΣ φωτογραφιες, να εχει φωτεινο φακο, να εχει ολα τα καλα και ολες τις συνδεσεις, να τραβαει βιντεο ΚΑΛΟ σε SD καρτα, εχω mini DV βιντεοκαμερα Sony, και λεω αν γινεται να τραβαω απο φωτογραφικη μηχανη οποτε χρειαστει βιντεο, τελος να εχει λιγο απ' ολα. Ποσα διαθετω? 200 εως 240 ευρω. Δεν θα κολλησω στις διαστασεις πακετου τσιγαρων οπως προειπα διαβαζοντας πιο πανω για τη Samsoung των 140 περιπου ευρω μου αρεσε μπορω να πω αρκετα. Επισης βασικο που ξεχασα να αναφερω ειναι και το να εχει zoom αρκετο απο 10Χ και πανω. Δεν ξερω μπορει τη δουλεια μου να την κανω και με 100 η 140 ευρω μπορει λεω. Παντα ομως ηθελα και ποτε δεν ειχα μια μηχανη με ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Zoom, ετσι να τραβας σαν να ησουν εκει ΚΟΝΤΑ. Αυτα, συγνωμη για την πολυλογια και ευχαριστω για τον χρονο σας και το AVCLUB.GR με ολα τα μελη κλπ που βοηθουν τον κοσμο να αποφασιζει. Καλο μηνα απο αυριο σε ολους!

Καλησπερα και σε σενα!

Αυτο που μπορω να σε συμβουλευσω ειναι να αποφυγεις το μεγαλο ζουμ παση θυσια.
Η εμπειρια μου με pocket size μηχανες, οπως αυτη που ζητας, ειναι οτι ο,τιδηποτε πανω απο 5χ δεν κανει δουλεια και δεν θα εχεις καλο αποτελεσμα εκτος και αν τραβας σε τριποδο, αλλα και παλι οι φωτο θα ειναι δευτερης ποιοτητας σε ευκρινεια.
Οσο και αν μπορει να σου φανει παραξενο μονο μεχρι 3χ μπορεις να παρεις αξιολογο αποτελεσμα. Απο κει και πανω θυσιαζεις ποιοτητα για ζουμ και δεν ξερω αν θα σου αρεσει.

Aν δεις, οι κορυφαιες compact cameras οπως οι panasonic LX3/LX5, Canon S95/S100, Olympus XZ-1, Nikon P300 etc, εχουν απο 2.5χ εως μαξιμουμ 5χ ζουμ. Η δε LX3, την οποια και εχω και δεν την αλλαζω με τιποτα, εχει 2.5χ!

Καλησπερα σας. Θα ηθελα και εγω με τη σειρα μου τη γνωμη σας για αγορα φωτογραφικης μηχανης. Απο το 2005 εχω την μια και μοναδικη ψηφιακη φωτο μηχανη την Canon Powershot A520. Εχετε να προτεινετε κατι καλο. Τι θελω θα μου πειτε. Λοιπον αν ειναι δυνατον να μπαινει στο τσεπακι που λεμε, να ειναι μικρη σαν ενα πακετο τσιγαρα, να βγαζει ΚΑΛΕΣ φωτογραφιες, να εχει φωτεινο φακο, να εχει ολα τα καλα και ολες τις συνδεσεις, να τραβαει βιντεο ΚΑΛΟ σε SD καρτα, εχω mini DV βιντεοκαμερα Sony, και λεω αν γινεται να τραβαω απο φωτογραφικη μηχανη οποτε χρειαστει βιντεο, τελος να εχει λιγο απ' ολα. Ποσα διαθετω? 200 εως 240 ευρω. Δεν θα κολλησω στις διαστασεις πακετου τσιγαρων οπως προειπα διαβαζοντας πιο πανω για τη Samsoung των 140 περιπου ευρω μου αρεσε μπορω να πω αρκετα. Επισης βασικο που ξεχασα να αναφερω ειναι και το να εχει zoom αρκετο απο 10Χ και πανω. Δεν ξερω μπορει τη δουλεια μου να την κανω και με 100 η 140 ευρω μπορει λεω. Παντα ομως ηθελα και ποτε δεν ειχα μια μηχανη με ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ Zoom, ετσι να τραβας σαν να ησουν εκει ΚΟΝΤΑ. Αυτα, συγνωμη για την πολυλογια και ευχαριστω για τον χρονο σας και το AVCLUB.GR με ολα τα μελη κλπ που βοηθουν τον κοσμο να αποφασιζει. Καλο μηνα απο αυριο σε ολους!

Φωτεινός φακός με ζουμ και όλα τα άλλα στα 240 απλά δεν υπάρχει:operator:
Και όπως πολύ σωστά σου λέει και ο Χιώτης, ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ κόμπακτ με μεγάλο ζουμ. Βρες μια μτχ από αυτές που σου γράφει και όλα καλά!