Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κανείς. Παίρνεις σκέτο σώμα και ψάχνεις για μτχ 14-45 όπως έκανα κι εγώ

δεν ειμαι δυστυχως ειδικος για να αγορασω κατι μεταχειρισμενο μονος μου. οταν ειμαι ετοιμος θα ηθελα αν μπορεις να με βοηθησεις.
σωμα απο την αγγλια συμφερει? ποσο κανει ο 14-45 μτχ?
http://www.srsmicrosystems.co.uk/8221/Panasonic-Lumix-G5-Camera-Body---WEEKEND-SPECIAL-.html απο εδω ειναι καλη η τιμη η οχι?
σορρυ για τις τοσες ερωτησεις αλλα μας καιει το ιδιο θεμα

Εννοείται ότι θα σου πω τη γνώμη μου, κανένα πρόβλημα. Οι τιμές ενός μτχ 14-45 είναι από 160 και πάνω στο ebay (ΕΕ)
Η τιμή της G5 στα 660 ευρώ (δεν ξέρω για μεταφορικά τι παίζεται) ακούγεται καλή, αλλά εγώ θα περιμένω να πέσει και θα την πάρω από Ελλάδα για να είμαι σίγουρος για την εγγύηση. Ο 14-42 που πήρα με τη G2 δεν δούλεψε ποτέ (νεκρός τελείως), τον πήγα πίσω και μου δώσανε έναν άλλο σφραγισμένο στο κουτί του, σε μία ώρα είχα καλυφθεί διαφορετικά θα ήμουν ακόμα στις συνεννοήσεις και στα mail

Αν μεταχειρισμένη προτείνω Panasonic GF1
Αν καινούργια δες την Olympus Pen E-PL3

Ταχύτατες σε όλα, οξύτατες, η Οly έχει καλύτερο jpeg, η Pana απαιτεί raw για καλά αποτελέσματα, εξαρτάται βέβαια και τι φακούς θα χρησιμοποιήσεις

για Sony nex 5 ποια είναι η άποψη σου;

για Sony nex 5 ποια είναι η άποψη σου;

Έχει εξαιρετικό αισθητήρα, πολύ καλό jpeg, βίντεο και ψηλά ISO, αλλά, εφόσον με ρωτάς, εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα ποτέ μου Sony για διάφορους λόγους. Κυριότερος αυτών η αντιπροσωπεία (ου μπλέξεις) και ακολουθεί η επιλογή των φακών (οι m4/3 υπερτερούν κατά πολύ εδώ). Ο λόγος που έχω επενδύσει σε Olympus και Panasonic είναι κατά βάση αυτός

Τη Fuji ναι, τη Sony για το θέμα της αντιπροσωπείας που ανέφερα παραπάνω και γιατί δεν θέλω να δώσω 600+ για μια κόμπακτ, όσο καλή κι αν είναι.

Νομίζω πως πλέον επικεντρώνεται η αναζήτηση σε mirror.
Οι NIKON j και v τι λένε; εχω διαβάσει ότι στο θεμα ταχύτητας ξεχωρίζουν.

Νομίζω πως πλέον επικεντρώνεται η αναζήτηση σε mirror.
Οι NIKON j και v τι λένε; εχω διαβάσει ότι στο θεμα ταχύτητας ξεχωρίζουν.

ναι σε αυτό ξεχωρίζουν , αλλά δεν προσφέρουν τίποτε παραπάνω σε σχέση με τις άλλες mirrorless.

γεια σας και από μένα
είμαι καινούριο μέλος εδώ και γενικά στον χορό τις φωτογραφίας θέλω την συμβουλή σας στο εξής
είμαι ανάμεσα στις 5100 nikon / 60d canon / 650d canon help my λίγο έχω μπερδευτεί.

Αφού είσαι νέος στο χώρο της φωτογραφίας όποια και να πάρεις μια χαρά θα είσαι
Τα λινκς από κάτω μπορεί και να σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση, οπότε ..καλό διάβασμα:)
Και να θυμάσαι, τα σώματα έρχονται και παρέρχονται, οι φακοί είναι αυτοί που μένουν

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=40882.0

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=47569.0

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=43765.0

γεια σας και από μένα
είμαι καινούριο μέλος εδώ και γενικά στον χορό τις φωτογραφίας θέλω την συμβουλή σας στο εξής
είμαι ανάμεσα στις 5100 nikon / 60d canon / 650d canon help my λίγο έχω μπερδευτεί.

Καλως ορισες στην παρεα μας!

Aφου, απο πλευρας κοστους, κοιταζεις και την 60D, θα ελεγα τοτε να περιμενεις να τσεκαρεις και την νεα Nikon 5200 που θα βγει περιπου στην ιδια τιμη, τον Δεκεμβρη.

http://www.engadget.com/2012/11/06/nikon-d5200-dslr-hands-on/
http://www.nphotomag.com/2012/11/06/nikon-reveals-24-1-megapixel-d5200-dslr/
http://www.dpreview.com/news/2012/11/06/nikon-announces-nikon-d5200

καλησπερα φιλοι μου συμφορουμιτες!
ΘΑ ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με την αγορα μιας ψηφιακης compact (κατα προτιμηση) μηχανης!

1) μεχρι 250 αντε 300 αν αξιζει για compact.

2) Οσο το δυνατον γινεται καλυτερο video 1080p η εστω 720p στα 30fps. (αν υπαρχει και κατι περισσοτερο απο 30 fps εννοειται πως δεν λεω οχι!) με φωτεινα -ζωντανα χρωματα,ευκρινεια, ομαλη κινιση ειδικα την νυχτα (ζηταω πολλα.. ξερω)

3) ικανοποιητικη και πανω ληψη φωτο,ειδικα την νυχτα σε εξωτερικους χωρους και οσο το δυνατον καλυτερες φωτο την ημερα, χωρις υπερκορεσμους χρωματων,κοκους,μπλεδιασματα,θολουρες

ξερω πως ολα τα παραπανω ειναι δυνατα σε μεγαλο βαθμο μονο με μια dslr σε τριποδο ...αλλα ειπα να ψαξω κατι σε οσο το δυνατον μικροτερο γινεται..και για οικονομικους λογους.

ευχαριστω.
Γιωργος

Αυτή την στιγμή το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι μια olympus e-pm1 στα 309 καινούρια από Ελλάδα. Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι που να την πλησιάζει φωτογραφικά...

Παρόμοιες απαιτήσεις με τον φίλο παραπάνω έχω και 'γω.
Η Canon ixus 5ετιας και βάλε που έχω παραδίνει πνεύμα σιγά σιγά.
Σκέφτομαι να διαθέσω κάτι παραπάνω αφού δεν αγοράζω συχνά φωτογραφική.
Πρέπει να είναι compact όμως γιατί θα τη χρησιμοποιήσω πολύ στις ποδηλατόβολτες στα βουνά και σε πεζοπορίες σε βουνά-φαράγγια κτλ.
Νομίζω μια mirrorless δε θα μου ταίριαζε για το βουνό-πρέπει να χωράει στη τσέπη.
Ποια είναι η γνώμη σας για τις καινούριες hi-end compact όπως την:Panasonic LX7,Canon G15,Olympus XZ-2,Fujifilm XF1 και Sony RX100?

απο δείγματα που είδα η Panasonic έχει τα χρώματα ποιο κοντά στα γούστα μου, η Olympus επίσης πολύ καλή αλλά υπερβολικός θόρυβος απο τα 800iso και πάνω νομίζω και η Fujifilm κάπου εκεί είναι,η Canon παλι έχει την περισσότερη λεπτομέρεια και είναι η καλύτερη σε υψηλά iso κάτι δε μου ταιριάζει στη εικόνα ομως χμ.
Βέβαια και κάτι φθηνότερο να βρούμε ακόμη πιο καλά :-)

για πείτε καμιά γνώμη :ears:

Last edited:

Αυτή την στιγμή το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι μια olympus e-pm1 στα 309 καινούρια από Ελλάδα. Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι που να την πλησιάζει φωτογραφικά...

Αν και είσαι ο γκουρού του νήματος βλέποντας βίντεο και φώτο από την συγκεκριμένη δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα!

Αν και είσαι ο γκουρού του νήματος βλέποντας βίντεο και φώτο από την συγκεκριμένη δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα!

Εξαρτάται με τι συγκρίνεις... από compact μέχρι 500 ευρώ νομίζω ότι είναι μια κλάση πάνω. Πιθανώς όχι από την RX100 αλλά αυτή παίζει στα 600+
Τώρα στα 300 ευρω... δύσκολο να βρείς κάτι καλύτερο...

...μεχρι 250 αντε 300...

Υπάρχει άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα: πάμε πάλι σε oly XZ-1 refurbished από olympus.de. Λόγω φωτεινού - και πολύ ποιοτικού - φακού, είναι συγκρίσιμη με πολύ ακριβότερες μηχανές με τον ΚΙΤ ΦΑΚΟ! Επαναλαμβάνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων με τον κιτ φακό, που συνήθως είναι αρκετά σκοτεινός (f3.5-5.6 οι περισσότεροι).

Edit: guru δεν είμαι (με τίποτα), απλά αναφέρω εμπειρίες δικές μου και άλλων - όταν προλαβαίνω. Υπάρχουν συμφορουμίτες σαφέστατα πιο καταρτισμένοι από όλες τις απόψεις.

Last edited:

Είσαι η ψυχή του θέματος χωρίς να θέλω να μειώσω και άλλα παιδιά που βοηθούν πολύ επίσης.