Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σαν value for money η Κ30 δεν έχει αντίπαλο 358GBP από amazon.uk βλέπω είναι τιμή το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει.
Εφόσον ψάχνεις για κάτι παραπανω από entry level. Τα αντίστοιχα μοντέλα των άλλων εταιρειών πάνε πολύ παραπάνω. Οι περιορισμοί βέβαια που έχει η Pentax σαν εταιρεία είναι γνωστοί

Οι περιορισμοί βέβαια που έχει η Pentax σαν εταιρεία είναι γνωστοί
Γενικότερα μπορεί να είναι γνωστοί, εγώ όμως δεν τους ξέρω, μήπως γίνεται να με διαφωτίσει κάποιος
:ears:

Οι περιορισμοί αφορούν στη δυσκολία εύρεσης φακών και άλλων αξεσουάρ, καθόσον η ελληνική αντιπροσωπεία είναι -λίαν επιεικώς- αδιάφορη. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς χαλάει την εικόνα της Pentax εντός συνόρων, ειδικά αν θέλεις να επενδύσεις στο σύστημα.

ανάμεσα στα

Canon EOS 60D + EF-S 18-135 IS
και
NIKON D7000 + 18-105 VR

Αν υποθέσουμε οτι έχουν την ίδια τιμή

ποιο πακέτο θεωρείται "καλύτερο"

Το 2ο εκτος αν ...

- σε ενδιαφέρει το video
- χρειάζεσαι τα επιπλέον mm στο tele ακρο (30% περισσότερο "reach" είναι σοβαρή διαφορά).
- σε ενδιαφέρει η σοβαρή αστροφωτογράφηση
- σε ενδιαφέρει να κάνεις ενα σούπερ σύστημα για μακροφωτογράφηση ...

Γενικότερα μπορεί να είναι γνωστοί, εγώ όμως δεν τους ξέρω, μήπως γίνεται να με διαφωτίσει κάποιος
:ears:
Σε ελαφρώς μτχ η ποικιλία που θα βρείς στα νέα μοντέλα φακων και φλας είναι μικρή στο εξωτερικό. Στη Ελλάδα είναι ελάχιστα που πουλιούνται. Σε παλαιότερους βέβαια φακούς ειδικά MF η κατάσταση εξισσοροπείται στο εξωτερικό καθώς Pentax έχει μερικούς από τους καλύτερους παλιους φακούς και σε σχετικά συμφέρουσες τιμές. Αλλος περιορισμός είναι ότι FF σώμα είναι ακόμα στα σχέδια και αυτό για έναν ερασιτέχνη που ξεπερνάει το entry level (όπως οι μηχανές που επέλεξες να συγκρίνεις) δεν είναι αμελητέο καθώς είναι μια πολύ πιθανή επόμενη αναβάθμιση. Βεβαια ίσως αυτό να μην είναι περιορισμός μέσα στο έτος αλλά αν δεν ανακοινωθεί κάτι δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Επίσης είναι ξεκάθαρο πια ότι η εταιρεία δεν απευθύνεται σε χρήστες που ψάχνουν κάθε χρόνο και μια σημαντική αναβάθμιση καθώς διατηρεί τα μοντέλα 2+ χρόνια ενώ και σε φακούς (ειδικά ζουμ) δεν έχει βγάλει κάτι νέο τα τελευταία χρόνια οπότε συμβιβασμοι με third party (sigma-tamron) είναι απαραίτητοι. Για την ελληνική αντιπροσωπεία στα έγραψε ο pepper

Από εκεί και πέρα IMHO η διαφορά τιμής είναι τεράστια υπερ της. Με τα λεφτά που δίνεις για το κιτ της D7000 που γράφεις παίρνεις σώμα και WR φακό (πχ 18-135 ή το διπλο κιτ πάλι WR ) και σου περισσεύουν και λεφτά για τον μικρό 35 μτχ ή ένα φλας. Αν επιλέξεις δε να πάρει καινούργιο μόνο το σώμα πιθανότατα με το 1000 του kit έχεις "πλήρες" συστημα (με prime και φλας) που φωτογραφικά δεν υπολείπεται πουθενά σχεδόν του ανταγωνισμού και με τα 500 πας ένα ταξιδι να το ευχαριστηθείς

Last edited:
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

λοιπόν έφτασε η εποχή για αντικατάσταση της αγαπημένης fuji F31. Για όσους δεν γνωρίζουν ώς πριν 2 χρόνια ήταν ο βασιλιάς στις compact.
Θα μου πείτε πάρε τον τωρινό βασιλιά, την σονυ rx100, αλλά 600 ευρώ ΔΕΝ ΔΙΝΩ. Θέλω κάτι που να πληρεί το εξής πακέτο, μικρή, με καλά βραδυνά, καλό βίντεο....
ϊσως ζητάω πολλά....

προτείνετε

Έχω και εγώ την f30 σε άριστη κατάσταση και σκέφτομαι να τη δώσω αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρχει ενδιαφέρον.
Και μετά τι να πάρω κάτω από 300 ευρώ για να την αντικαταστήσω?

να κάνουμε ανταλλαγή την f31 με την f30 !!! :violent-smiley-030:

γλυκοκοιτάω την pentax k30 αλλά δεν είναι μικρή....

Θα έχεις το (βασιλιά) της κατηγορίας :)
-αδιαβροχοποίηση σώματος και κιτ φακών ( φακοί με το διακριτικό WR )
-ίδιος αισθητήρας με πολύ ακριβότερα μοντέλα ( δηλαδή ίδιο καλό υψηλό iso, ίδια καλή δυναμική περιοχή, ίδιο καλό βάθος χρώματος κλπ )

Δεν θα έχεις :
- Το ίσος καλύτερο AF των canon - nikon Τελευταία λέγεται ότι και η Pentax έχει βελτιωθεί κατά πλύ
-την ποικιλία φακών που έχουν άλλες εταιρίες όπως Canon - Nikon
Αλλά με τους καινούργιους φακούς τον άλλων εταιριών πχ tokina 11-16 f2.8 - Tamron 24-70 f2.8 USD - Tamron 70-200 f2.8 USD κλπ Δεν έχεις να σε προβληματίσει κάτι αν θελήσεις να φύγεις από τους κιτ φακούς
- την πολύ καλή και γρήγορη αυτόματη εστίαση στο βίντεο της Sony
-Το πλήθος των μεταχειρισμένων που υπάρχει στις Canon - Nikon

Δες και συγκριτικά :
http://www.dpreview.com/reviews/stu...310&x=-0.5088822355289421&y=0.082233892660433

http://snapsort.com/compare/Nikon_D7000-vs-Pentax-K-30

:operator::operator::operator:

Καλή επιλογή και καλές φωτό

Yiannaka από f31 σε Κ30 είναι "κάπως", καλή μηχανή αλλά πήγαινε δες την και πιάστην. Μήπως να έβλεπες καμιά φθηνή mirrorless? Ή την X10 (την χάζευα καιρό, αλλά τελικά πήρα την RX100 σε τιμή "χώμα")...

η x10 παρόλο τον φωτεινό της φακό δεν με ενθουσιάζουν τα υψηλά iso της.

Συμφωνώ μαζί σου στα 12mp, έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά βέβαια στο EXR mode 6mp και καταπληκτικά jpeg, αλλά είναι και μεγαλούτσικη, ίδια με μια e-pm1 ή μια GF3 με μικρό φακό. Από την άλλη έχει σκόπευτρο και καλά "κουμάντα", οπότε εξαρτάται από την χρήση που θα κάνεις...

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

γλυκοκοιτάω την pentax k30 αλλά δεν είναι μικρή....

Να την πάρεις με κλειστά μάτια, μην το σκέφτεσαι. Τα θέματα με το AF της Κ5 έχουν βελτιωθεί αισθητά
Από την άλλη, υπάρχουν οι παλιοί καταπληκτικοί MF Pentax-K που κουμπώνουν χωρίς αντάπτορα και σου προσφέρουν
1. Ποιότητα εικόνας
2. Επιβεβαίωση εστίασης οπτική και ακουστική
3. Φωτομέτρηση

η αλήθεια είναι ότι είχα μία pentax k100d, την οποία χάρισα και μου έμεινε ένας σιγμα 30mm f1,4 φακός. Θα ήταν ωραία να κουμπώσει πάνω σε μία μπλε k30, αλλά πάλι θα μείνω με την fuji f31. Δεν χωράει στην τσέπη η Κ-30 !!!!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

η αλήθεια είναι ότι είχα μία pentax k100d, την οποία χάρισα και μου έμεινε ένας σιγμα 30mm f1,4 φακός. Θα ήταν ωραία να κουμπώσει πάνω σε μία μπλε k30, αλλά πάλι θα μείνω με την fuji f31. Δεν χωράει στην τσέπη η Κ-30 !!!!

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα! Η Κ30 είναι εργαλείο και μια κόμπακτ είναι "λύση" ανάγκης

Yiannaka το πάλεψα κι εγώ με την e-pm1 αλλά μόνο με τους pancake χωράει σε τσέπη μπουφάν, σε παντελόνι όχι. Οπότε πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις (α) αντικαταστάτη της f31 ή (β) άλλη κατηγορία μηχανής. Γιατί στην πρώτη περίπτωση το sort list είναι:

- S90/95/100/110 κυκλοφορούν σε συμπαθητικές τιμές (και μεταχειρισμένες στα ~150 )
- XF1 ίδια συμπεριφορά με την Χ10 με λιγότερα κουμπιά χωρίς σκόπευτρο κ.λ.π.
- RX100 η επιλογή μου αλλά τιμή άστα...
- Με κάποιο ζόρι Olympus XZ1 (όχι η 2, είναι σαφώς πιο ογκώδης στην πράξη).

Μετά πας σε λύσεις mirrorless m4/3 + pancake ή κατι αντίστοιχο από Sony, Nikon... ...και στην γωνία σε περιμένουν οι DSLR :chinscratch:

Αν είσαι Αθήνα βεβαίως μπορείς να δοκιμάσεις τις δικές μου...

Μια διορθωση σε όσα έγραψε ο Pepper
O Tokina 11-16 και ο Tamron 24-70 δεν υπάρχουν για pentax Κ-mount εκτός αν έχω χάσει επεισόδια

Μάλλον που δεν έχεις χάσει επεισόδια.
Προφανώς αναφέρεσαι σ αυτό που έγραψα εγώ και έχεις δίκιο. Βέβαια στο εστιακό μήκος ~ 10 εως 200mm, υπάρχουν επιλογές και από την ίδια την Pentax και από τρίτους κατασκευαστές