Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δε θέλω να είμαι προκατειλημμένος λόγω της nex3n... Canon & Nikon είναι κάτι σαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ (παλιά...) χαχαχαχα...

χαχαχα... Καλη Χρονια και Χρονια Πολλα!

Οντως , βουνο με βουνο ... ευχομαι να τη χαρεις , εστω και με λιγο banding, δε πειραζει του χρονου θα εχεις καινουργια!
Μακαρι να βρισκομαστε και οχι μονο κατω απο τετοιες συνθηκες.

Εμ αφού δεν έρχεστε όταν (αραιά και που) κανονίζουμε φωτο-βολτες που να γνωριστούμε.
Μονο αν τάξει μοντέλα ο Παυλος θα χρειαστεί waiting list

Καλή χρονιά υγεία σε όλους

Εμ αφού δεν έρχεστε όταν (αραιά και που) κανονίζουμε φωτο-βολτες που να γνωριστούμε.
Μονο αν τάξει μοντέλα ο Παυλος θα χρειαστεί waiting list

Καλή χρονιά υγεία σε όλους

Φαντασου τι σκλαβια ειναι ενα καταστημα λιανικης...
Θα κανω τα αδυνατα δυνατα για να παραυρεθω στο επομενο meeting...
Μεχρι τοτε ...
images

Εγώ στην απέξω πάλι.
Δεν πειράζει θα βλέπω μόνος μου το Αιγαίο.
Σχετικά με τη μάχη nikon - canon θα πω ότι χτες στη φωτογραφική βόλτα η nikon d7000 σαν σώμα έβαζε κάτω την 7d του φίλου μου.
Αυτό είδα εγώ μπορεί και να μην ισχύει αλλά και ο άλλος εντυπωσιάστηκε από τη "σωματάρα" μου!

Ερωτησης.. Κοινη μεν, σημαντικη δε.. Ζευγαρι αδερφικων μου φιλων, ψαχνεται για compact μικρουλα μηχανουλα. Budget 100-150e ουτε ευρω παρα πανω.. Μεταχειρισμενες, και γενικα ποιο ογκωδη σωματα πχ τυπου mini 4:3 ουτε καν το συζητανε καθαρα και μονο λογω μεγεθους. Με λιγα λογια να μπαινει ευκολα σε γυναικεια τσεπη.. Εγω να μαι ειλικρινεις τους προτεινα να παρουν ενα καλο κινητο, αλλα θελουν μηχανουλα...
Εγω σα canon ακιας και κατοχος μιας πολυ ικανοποιητικης ixus75, κοιταζω και λεω να τους προτεινω την ixus140.. Τι λετε εσεις βρε μαστορια;

Σχετικά με τη μάχη nikon - canon θα πω ότι χτες στη φωτογραφική βόλτα η nikon d7000 σαν σώμα έβαζε κάτω την 7d του φίλου μου.

Φιλε μου τα 8fps ισως ειναι ο μονος λογος που θα με εκανε να σκεφτω να δωσω την 60D μου για να παρω την 7D.. Aντε ισως και το μεταλικο body! :-)
Πολυ ωραιο πραμα η γρηγορη ριπη!! Και 2 frames παραπανω (απτην 7000) ειναι μεγαλο πραμα (για μενα μιλαω ε! Χο χο χο)

Φιλε μου τα 8fps ισως ειναι ο μονος λογος που θα με εκανε να σκεφτω να δωσω την 60D μου για να παρω την 7D.. Aντε ισως και το μεταλικο body! :-)
Πολυ ωραιο πραμα η γρηγορη ριπη!! Και 2 frames παραπανω (απτην 7000) ειναι μεγαλο πραμα (για μενα μιλαω ε! Χο χο χο)

φίλε μου αγαπητέ καλή χρονιά!!!!

Σχετικά με αυτά που έγραψες παραπάνω έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1. Για να έχουμε τέτοιες ταχύτητες ανά δευτ. θα πρέπει να το επιτρέπει τόσο το κλείστρο μας, όσο και οι συνθήκες και ο λοιπός εξοπλισμός μας. Δηλαδή για να πιάσεις αυτές τις ταχύτητες θα πρέπει να πιάσει το κλείστρο τόσες φορές το κάθε δευτ. την ανώτατη ταχύτητα που επιτρέπει ο συνδυασμός φωτιστικών συνθηκών και φωτεινότητας φακού. Αν δηλαδή έχουμε ντάλα ήλιο μεσημέρι, τότε μπορείς να πιάσεις τα 8 καρέ με ότι νάναι φακό με ανοιχτό διάφραγμα. Αν όμως οι φωτιστικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές, τόσο είτε δεν θα πιάσεις τα αναγραφόμενα καρέ, είτε η ταχύτητα λήψης θα είναι πολύ χαμηλή, άρα δεν θα παγώσεις κίνηση. Διότι αν δεν θέελεις να παγώσεις κίνηση, τότε δεν σου χρειάζονται και τα 8 καρέ/δευτ. Επομένως σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς φακό με 2.8 σταθερό. Το is/vr θα σου είναι άχρηστο έως κι ενοχλητικό.

2. Σε πραγματικές συνθήκες θα πρέπει να μετρήσεις και τα εξής: Ότι οι φακοί 4.5-5.6 δεν δουλεύουν καλά με εντελώς ανοιχτό διάφραγμα, άρα θα πρέπει να το κλείσεις έστω και λίγο για να έχεις υποφερτή απόδοση. Άρα έχεις ένα φακό που θα τον δουλέψεις στο 6.3 vs κάποιου άλλου που θα τον δουλέψεις στο 3.2. Ξέρεις πόσο πιο δύσκολο είναι να πιάσεις υψηλές ταχύτητες, τόσο για να παγώσεις κίνηση, τόσες φορές/δευτ. με τον σκοτεινό φακό σε σχέση με τον φωτεινό; Το 2.8 επιτρέπει δυο φορές περισσότερο φως να περάσει στον αισθητήρα σε σχέση με το 5.6 . Δηλαδή αν οι καιρικές συνθήκες σου επιτρέπουν μια λήψη με πάνω όριο 1/2000 με ένα φακό 2.8 τότε για να πάρεις τα 8 καρέ/δευτ. θέλεις 2000/8 φορές, άρα η μέγιστη ταχύτητα είναι 1/250 σε κάθε καρέ, δηλαδή οριακά για να μην κουνηθεί η φωτογραφία αφού το όριο κουνήματος είναι 1/εστιακό μήκος και στο apsc 1/εστιακό μήκος +50%. Άν τώρα έχεις φακό 5.6 τότε οι καιρικές συνθήκες σου επιτρέπεουν μια λήψη με πάνω όριο 1/650 ή 1/750. Επομένως για να πιάσεις τα 8 καρέ θα πρέπει να έχεις ταχύτητα έστω 750/8 άρα ταχύτητα 1/100 το πολύ, άρα με καμιά παναγία δεν παγώνεις κίνηση με τηλεφακό. Άρα ή να μειώσεις τα καρέ, ή θα αυξήσεις το iso. Άρα ενώ με τον 2.8 θα τραβάς με iso 400 με τον 5.6 θα τραβάς υποχρεωτικά με iso 1600 που κατ´απάσα πιθανότητα θα σου δώσει αρκετά χειρότερες λήψεις.

3. Σε πραγματικές συνθήκες για να μπορέσεις να στοχεύσεις κινούμενο αντικείμενο με 8 καρέ και να έεχεις νετ σε 5-6 από τα 8 καρέ θα πρέπει να έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση (στα χέρια), να μην πίνεις καφέ, και να έχεις εξασκηθεί πολύ στη χρήση του εξοπλισμού σου με αυτά τα μήκη και πολύ μεγάλες ταχύτητες κίνησης του αντικειμένου. Π.χ. να περνά μπροστά σου αυτοκίνητο με τουλάχιστον 120 χλμ. την ώρα που θα περάσει στα 5 ή το πολύ 8 μέτρα από εσένα. Πουλί που θα περνά σφαίρα από μπροστά σου. Σουτ με μπάλα ποδοσφαίρου από πραγματικό εκτελεστή. Ή κάτι παρόμοιο. Η διαφορά των 5 καρέ από τα 8 ή 10 στην τεχνική είναι πολύ μεγάλη. Και δεν κατακτάται εύκολα. Και φυσικά πριν ξεκινήσεις να τραβήξεις κάτι κρίσιμο με τα 8 καρέ, θα πρέπει εκείνη την ημέρα να έχεις εξασκηθεί σε τουλάχιστον 8-10 τέτοιες ριπές, ώστε να έλθεις σε ετοιμότητα.

4. Το af της μηχανής θα πρέπει να είναι το καλύτερο που κυκλοφορεί και να το γνωρίζεις άριστα, θα πρέπει να το χειρίζεσαι με κλειστά μάτια και κυριολεκτώ καθώς μπορεί να βλέπεις μόνο τον καθρέφτη να ανεβοκατεβαίνει.

Δεν είμαι υπερβολικός. Συγνώμη που τα λέω έτσι, αλλά έτσι είναι. Μόνο αν δεις τον Λεωνίδα να δουλεύει με βαρείς τηλεφακούς θα καταλάβεις την επιτυχία και την αποτυχία και το πόσο εύκολα πηγαίνεις από το ένα στο άλλο. Ούτε ο εξοπλισμος μόνο αρκεί, ούτε οι καλές προθέσεις.

Ερωτησης.. Κοινη μεν, σημαντικη δε.. Ζευγαρι αδερφικων μου φιλων, ψαχνεται για compact μικρουλα μηχανουλα. Budget 100-150e ουτε ευρω παρα πανω.. Μεταχειρισμενες, και γενικα ποιο ογκωδη σωματα πχ τυπου mini 4:3 ουτε καν το συζητανε καθαρα και μονο λογω μεγεθους. Με λιγα λογια να μπαινει ευκολα σε γυναικεια τσεπη.. Εγω να μαι ειλικρινεις τους προτεινα να παρουν ενα καλο κινητο, αλλα θελουν μηχανουλα...
Εγω σα canon ακιας και κατοχος μιας πολυ ικανοποιητικης ixus75, κοιταζω και λεω να τους προτεινω την ixus140.. Τι λετε εσεις βρε μαστορια;

Δεν είναι κακή μηχανούλα η ixus 140 - κάθε άλλο - αρκεί να ξέρουν τι ψωνίζουν οι φίλοι σου, δηλαδή μια κλασσική, μικρή και φθηνή compact. Θα πρέπει να αποδεχθούν δηλαδή τους περιορισμούς της, αλλά αν ασχοληθούν λίγο μπορούν να πάρουν καλά αποτελέσματα, ειδικά με καλό φως. Το βράδυ ένα τρίποδο τσέπης, και η επισήμανση από πλευράς σου να κλείνουν το φλας θα βοηθήσουν πολύ.

τωρα πουυ το ξαναβλέπω, μου φαίνεται ότι αυτά που έγραψα για το μοίρασμα του φωτός σε κάθε λήψη χωριστά δεν ευσταθούν, καθώς η μηχανή πρέπει να κάνει φωτομέτρηση χωριστά σε κάθε λήψη. Όμως και πάλι η διαφορά στις ταχύτητες είναι πολύ μεγάλη.

Τι δυνατότητες έχουμε σαν φορουμ να κάνουμε διορθώσεις σε μήνυμα μετά την παρέλευση των 10 min ?.
Eίναι κρίμα κατι που γράφτηκε απο λάθος να μένει έτσι και μπορεί να επηρρεάσει και κάποιους αναγνώστες .. εστω και αν γραφεί διορθωτικό μήνυμα, αρκούν μερικά ενδιάμεσα μηνύματα ή και αλλαγή σελίδας για να μπερδευτεί κάποιος ..

Φιλε Βλασιδη πολυ κατατοπιστικα ολα οσα εγραψες! Ολοσωστα.. Δε θα μπορουσα να τα γραψω εγω γιατι πολλες λεπτομερειες δε τις ξερω, απλα πολλα τα χω δει πρακτικα. Δηλαδης, η διαφορα αναμεσα στην "ριπη" της 450D που ειχα με την "ριπη" της 60D ειναι εμφανως εμφανης! Σιγουρα βεβαια αλλο πραμα να πας απτα 3.5fps στα 5.3fps και αλλο στα 8fps..
Οπως και να χει ειναι ενα ωραιο spec που οταν μπορεις να το δουλεψεις ειναι πολυ πολυ ωραιο!!!
Εγω βεβαια χρειαζομαι πολυυυ δουλεια ακομα ωστε να εκμεταλευτω πληρως την 60D μου οποτε καθε σκεψη για κατι "καλυτερο" ειναι μαλον χαζη...

Tα παιδια που σκεφτονται την compact, παντα μικρουλες μηχανες ειχαν, οποτε ειναι εξοικιωμενοι με το τι μπορει να κανει μια μικρουλα compact.. Απλα αναρωτιεμαι , στα χρηματα αυτα 100-150ε ποια ειναι η καλυτερη λυση με προτεραιοτητα την ποιοτητα εικονας και το μικρο μεγεθος, και μετα τα υπολοιπα ;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η ριπή, Βλάση, περιορίζεται, ως είναι και το λογικό εξάλλου, από τις αργές ταχύτητες κλείστρου, όχι στις ψηλές. Φυσικά μπορείς να έχεις 8 καρέ/δευτ. με ταχύτητες 1/8000.

Για όποιον θυμάται οι υψηλές ταχύτητες ήταν θέμα πχ με την Canon 40D, η οποία είχε μια άριστη για την εποχή της επίδοση με 6,3 καρέ/δευτ., αλλά το θέμα ήταν πως τα έπιανε με ταχύτητες 1/2000 και άνω. Στο 1/250 έπεφτε στα 5.7 καρέ.

Αυτό με την 40D ήταν περίεργο δηλ. να έχει καλύτερη ταχύτητα ριπής ακόμη και απο 1/2000 σε 1/4000. http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/13
Κανονικά δεν θα έπρεπε να αλλάζει κάτι απο 1/250 (ταχύτητα συγχρονισμού του φλάς**) και πάνω διότι τόσο περίπου κρατάει η λήψη απλά σε μεγαλύτερες ταχύτητες στενεύει το παράθυρο ανάμεσα στις κουρτίνες που επιτρέπει να περνάει το φώς ...

** Δεν ξέρω αν η πραγματική ταχύτητα είναι ακριβώς η ταχύτητα συγχρονισμού.

Πάντως στην 7D μέτρησαν τα 8fps σε 1/640 ..

Βλαση για τις ταχυτητες και το AF διαβαστε ολο το νημα με τον ειρωνικο τροπο που αντιμετωπιζει τους αδαεις επαγγελματιες και μη η εξαιρετικη marianne oelundhttp://www.dpreview.com/forums/post/52816962 αποκλεισε για σοβαρη δουλεια κινουμενων αντικειμενων νυχτερινη φωτογραφιση τις d800 d800e ποσο δε μαλλον τις δ600 δ610 απιστευτη πηγη γνωσης και εμπειριας ολα τα νηματα παρακαλω να διαβαστουν.Neither!: Nikon FX SLR (DF, D1-D4, D600-D800) Talk Forum: Digital Photography Review

Last edited:

Τι δυνατότητες έχουμε σαν φορουμ να κάνουμε διορθώσεις σε μήνυμα μετά την παρέλευση των 10 min ?.
Eίναι κρίμα κατι που γράφτηκε απο λάθος να μένει έτσι και μπορεί να επηρρεάσει και κάποιους αναγνώστες .. εστω και αν γραφεί διορθωτικό μήνυμα, αρκούν μερικά ενδιάμεσα μηνύματα ή και αλλαγή σελίδας για να μπερδευτεί κάποιος ..

Δυστυχώς δεν έχουμε, θα πρέπει να στείλετε pm σε διαχειριστή για τις διορθώσεις.