Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Το YouTube βρίθει από βίντεο γυμναστικής και το Google σου προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ότι σχετική πληροφορία ζητήσεις.
Τι λέτε; Άς μειώσουμε τα έξοδα μας αφού τα λεφτοδεντρα ξεράθηκαν...
Πως σας φαίνεται η ιδέα ;
Αν είναι να τα ισοπεδωσουμε ολα, να μια αρχή. ..

Ηρθε στο γραφείο μου, Παρασκευη την άνοιξα, ήταν σπασμένη, τηλεφώνησα στο κατάστημα, το είπα, την κράτησα 5 μέρες, ηρθε καποιος προχτές την Παρασκευή την πήρε και θα μου φέρει αλλη.
Με το κινέζο δεν θα καθάριζα τόσο απλα. Νομιζω

Παντως συνάδελφος που παρέλαβε ελαττωματικό τηλέφωνο από το minideal, κατόπιν συνεννόησης με συνοπτικές διαδικασίες το επέστρεψε πισω και σε 20 μέρες ειχε τη νέα συσκευή στο γραφείο του. Σιγουρα βέβαια αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα όσο σε ενα ντόπιο κατάστημα, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα υπέρ της Ελληνικής αγοράς και πραγματικότητας (τιμές Ζυρίχης και μισθοί Βουλγαρίας)

Στους δε φίλτατους φίλους εμπόρους θα πρότεινα να το δουν αλλιως (όσο μπορούν) γιατί το παιχνίδι αλλάζει γρήγορα

Last edited:

Παντως συνάδελφος που παρέλαβε ελαττωματικό τηλέφωνο από το minideal, κατόπιν συνεννόησης με συνοπτικές διαδικασίες το επέστρεψε πισω και σε 20 μέρες ειχε τη νέα συσκευή στο γραφείο του. Σιγουρα βέβαια αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα όσο σε ενα ντόπιο κατάστημα, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα υπέρ της Ελληνικής αγοράς.

Δεν ισοπεδωσα τιποτα Γιωργο.
Στον Παναγιωτη απαντησα για συγκεκριμενη εμπειρια μου

Ε θα το πω φιλικά και όχι για τον Ντίνο, μετά σας φταίει ο κινέζος και το ψυρίζετε....

Ηρθε στο γραφείο μου, Παρασκευη την άνοιξα, ήταν σπασμένη, τηλεφώνησα στο κατάστημα, το είπα, την κράτησα 5 μέρες, ηρθε καποιος προχτές την Παρασκευή την πήρε και θα μου φέρει αλλη.
Με το κινέζο δεν θα καθάριζα τόσο απλα. Νομιζω

Δεν απάντησα προσωπικά σε εσένα Ντίνο. Ενα απλό γενικό σχόλιο έκανα
Με καλό να δεχτείς το νέο μοντέλο (απροβλημάτιστο αυτή τη φορά..)

Νομιζα οτι απαντουσες σε εμενα επειδη με εκανες quote

-bye-

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θελω να ασχοληθω σοβαρα με τη φωτογραφια και μου προτειναν να παρω καποια
ΝΙΚΟΝ απο τη σειρα D5000 5100 5200
Τη χρειαζομαι κυριως για εκδηλωσεις
Ποια θα προτεινατε ή και καποια αλλη
Τιμες νομιζω γυρω στα 600ε παιζουν

Ειδα κι αυτη την προσφορα http://www.plaisio.gr/fotografia-vi...mm-55-200mm-plus-bag-plus-tripodo-1370871.htm

Last edited:

Στο Skroutz παίζει το ίδιο σετ με επιπλέον δεύτερη μπαταρία , στα ίδια χρήματα .

Αν και θα προτιμούσα την νέα Nikon-D5200-18-105mm-VR-Kit με λίγα επιπλέον χρήματα .
Στις εκδηλώσεις δεν έχεις την ευχέρεια να αλλάζεις φακούς , οπότε ο 18-105 καλύπτει τις πιο συνηθισμένες εστιακές αποστάσεις .

Last edited:

Ευχαριστω πολυ
Σε λιγοτερα χρηματα εχει νοημα να κοιταξω πχ 450-500 ή κανεις πολλες υποχωρησεις?

Σε λιγοτερα χρηματα εχει νοημα να κοιταξω πχ 450-500 ή κανεις πολλες υποχωρησεις?

Εάν δεν έχεις την "πάθηση" πολλών μας εδώ μέσα , να αλλάζεις συχνά τα gadget σου σύμφωνα με το πως τρέχει η τεχνολογία , πάρε μια και καλή την καλύτερη που μπορείς . Εάν μας "μοιάζεις" , τότε να το κοιτάξουμε .

Συμφωνώ και με τον Βλάση για το φλας , εάν δεν έχεις σκοπό να πάρεις αργότερα κάποιον φωτεινό φακό .

οχι δεν εχω σκοπο να αλλαζω συχνα
θελω να παρω κατι καλο που να κανει τη δουλεια του για 3-4 χρονια
Τη σειρα 3 να μην την κοιταξω καθολου , ουτε αλλες μαρκες?
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.565398

Last edited:
Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θελω να ασχοληθω σοβαρα με τη φωτογραφια και μου προτειναν να παρω καποια
ΝΙΚΟΝ απο τη σειρα D5000 5100 5200
Τη χρειαζομαι κυριως για εκδηλωσεις
Ποια θα προτεινατε ή και καποια αλλη
Τιμες νομιζω γυρω στα 600ε παιζουν

Ειδα κι αυτη την προσφορα http://www.plaisio.gr/fotografia-vi...mm-55-200mm-plus-bag-plus-tripodo-1370871.htm

Τι εννοεις ή τι εχεις στο μυαλο σου λεγοντας οτι θελεις να ασχοληθεις σοβαρα με την φωτογραφια ?

Κατα την αποψη μου, (βαση της ελαχιστης εμπειριας που εχω αποκομισει με την ενασχοληση μου) το ποιο σοβαρο βημα ειναι η μελετη, και ακολουθει ο προβληματισμος σχετικα με τον εξοπλισμο. Κοινως παρονομαστης, το ειδος της φωτογραφιας που σε ενδιαφερει κυριως.

Πχ, αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το πορτραιτο, "καθαριζεις" μαλλον φτηνοτερα απο οτι με το wildlife....

Η κυρια χρηση θα ειναι για παιδια παρτυ γεννεθλια κλπ

Τότε ξέχνα την σειρά 3 διότι δεν έχει σπαστή οθόνη , η οποία βοηθάει αρκετά όταν θες να φωτογραφίσεις στο ύψος των παιδιών .
Επίσης θα χρειαστείς φλας οπωσδήποτε καθώς τα παιδιά είναι δύσκολο θέμα .

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η κυρια χρηση θα ειναι για παιδια παρτυ γεννεθλια κλπ

Μήπως θα χρειαστείς και το video ?. Aν ναι θα έλεγα πήγαινε καλύτερα σε D5200 αλλιώς D5100 ως πιο value for money.

Είχα lumix tz5 4 έτη χρειάζομαι μια βολικη τσέπης αλλα να τραβάει κίνηση και σε κλειστό χώρο χωρίς καλο φωτισμό"βλέπε" αγώνες taekwondo".
Δεν με βολεύουν οι dslr και σκέφτομαι entry level mirrorless . Τι προτείνετε 200-300 ;

αν θελεις απλά να κάνεις την δουλειά σου ναι.
αν θελεις να την κάνεις καλά, όχι. Και κίνηση, Και mirorless ΚΑΙ Βράδυ ΚΑΙ 200-300 ευρώ να είσαι έτοιμος για μεγάλους συμβιβασμούς.

Εγω νομιζω πως ουτε το "απλά να κάνεις την δουλειά σου" θα καταφερεις.

Εκτος αν εισαι πανω στο ταπι....

Εντάξει δεν θα το κάνω επαγγελματικά ούτε έχω ψηλές απαιτήσεις.
Πάντως υπαρχει άλλη λύση σε αυτά τα λεφτά;
Compact πρέπει να τι ξεχάσω σωστά;

Βρήκα samsung nx1000 222 και nikon j3 239 στο πλαίσιο
Pen E pm1 149 χωρίς φακό
Μπορώ να βρω μεταχειρισμένο φακό κάτω απο 100;