Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημέρα σας,
Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο να επιλέξω μία φωτογραφική μηχανή με maximum κόστος 500 . Η χρήση της θα είναι κυρίως πορτραίτα αλλά θέλω να τραβάω και το γιό μου που θα τρέχει.
Επίσης θα ήθελα να έχει/κάνει τα παρακάτω:

• Viewfinder
  • Manual focus
  • Να βγάζει σχετικά καλές φωτογραφίες (όσο γίνεται) με χαμηλό φωτισμό
  • Να βγάζει και σε RAW

Μετά από κάποια reviews που διάβασα κλίνω προς την Pentax K-500 αλλά θα ήθελα και την συμβουλή σας.
Ευχαριστώ!

Μετά από κάποια reviews που διάβασα κλίνω προς την Pentax K-500 αλλά θα ήθελα και την συμβουλή σας.
Ευχαριστώ!

Καλημέρα.
Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου την K-500 αλλά έχει φίλος την Κ-50.
Οι μηχανές είναι ίδιες, με μόνη διαφορά ότι έχει κάποια επιπλέον ευκολία νομίζω στο manual focus στην k-50 και το γεγονός ότι έρχεται με αδιάβροχο φακό.
Η ποιότητα κατασκευής τρομερή. Το weather seal σώμα είναι ένα τανκ.
Βαρύ αλλά ανθεκτικό όσο δε πάει. Δεν είναι μηχανή που θα έχεις για πολύ ώρα στο λαιμό σου, θα σε κουράσει.
Θα χρειαστείς κάτι τέτοιο: link

Viefinder έχει οπτικό όπως όλες οι DSLR. Που σημαίνει ότι σε λίγο φως θα έχεις λίγο φως και από το viefinder.

Η ποιότητα φωτογραφίας επίσης πάρα πολύ καλή! Τα jpeg της είναι καλύτερα κατά τη γνώμη μου από nikon & canon.
Χωρίς φως, σε iso 3200 οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται άνετα! Ειλικρινά μην τη φοβάσαι σε χαμηλό φωτισμό.

Φακοί: έχει λίγους φακούς να επιλέξεις, αλλά ποιοτικά είναι πολύ καλοί για την τιμή τους.

Τα raw της pentax έρχονται σε DNG φορμάτ που σημαίνει ότι έχεις περίπου ένα 20% κέρδος σε χώρο αποθήκευσης σε σχέση με τα raw άλλων εταιριών. Το lightroom και όλα βασικά τα προγράμματα είναι συμβατά με το raw της pentax.

Σου προτείνω να πας στα μαγαζιά που την έχουν και να κάνεις παζάρια ώστε να πάρεις την k-50 στα χρήματα που θέλεις. Δεν πουλιούνται πολλές pentax οπότε πιστεύω να θέλουν να τη διώξουν από τα ράφια. Η περίμενε λίγο να μαζέψεις χρήματα.
Αυτό στο λέω διότι ο WR (αδιάβροχος) φακός με τον οποίο έρχεται θα σου λύσει τα χέρια και θα σου επιτρέψει να φωτογραφίζεις το γιο σου και στην παραλία το καλοκαίρι χωρίς φόβο και τρόμο για άμμο και νερό (αρκεί να μην αλλάξεις φακό στην παραλία και μπει άμμος μέσα).
Το weather seal της Pentax είναι ίσως το καλύτερο. Δεν είναι απλά λίγο αδιάβροχο. Είναι πολύ καλό.
Και να έχεις σώμα αδιάβροχο χωρίς φακό δεν έχει πολύ νόημα (αυτό το κάνει η Nikon και μας κοροιδεύει :violent-smiley-030:).
Πριν λίγες μέρες φωτογραφίζαμε μαζί σκύλο στην παραλία.
Εγώ με την καινούργια Sony a6000 όρθιος. Αυτός σχεδόν ξαπλωμένος στην παραλία χωρίς φόβο. Προφανώς οι δικές του ήταν πιο ενδιαφέρουσες.

Θετικό:
ποιότητα

αρνητικό:
δεν είναι δημοφιλής οπότε δε βρίσκεις πολλά μεταχειρισμένα (φακούς) και συνοδευτικά μπιχλιμπίδια ειδικά για pentax

θετικό ξανά:
όταν βρεις μεταχειρισμένα, ή ακόμα και καινούργια, τα βρίσκεις σε χαμηλότερες τιμές. Φίλος βρήκε μαγαζί εξωτερικού που του δίνει τους φακούς pentax σε τιμή χώμα.
Γενικότερα το ότι δεν είναι δημοφιλής είναι πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα. Απλά αν θελήσεις κάτι πιθανόν να πρέπει να ψωνίσεις από εξωτερικό αν δεν το έχουν εδώ.

dstil ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση. Δεν την έχω δει την k-50. Θα πάω σε κάποιο μαγαζί που την έχει να τη δω.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ποιο είναι το μαγαζί του εξωτερικού που έχει χώμα τιμές σε μτχ φακούς πενταξ dstil?
Δεχομαι και pm αν δεν θες δημόσια

Γνωστή μου ψάχνει για φθηνή εως πολύ φθηνή μηχανούλα. Budget κάτω από τα 150 σιγουρα και εως 100 θα έλεγα. Το ξέρω ότι πληρώνεις παίρνεις και ότι σε αυτά τα λεφτά λιγο πολύ είναι ίδιες αλλά αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο θα με βοηθούσε πολύ

Γνωστή μου ψάχνει για φθηνή εως πολύ φθηνή μηχανούλα. Budget κάτω από τα 150 σιγουρα και εως 100 θα έλεγα. Το ξέρω ότι πληρώνεις παίρνεις και ότι σε αυτά τα λεφτά λιγο πολύ είναι ίδιες αλλά αν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο θα με βοηθούσε πολύ

ας πάρει ένα xiaomi red rice και θα είναι εντάξει.... σοβαρά το λέω!

Της το'πα αλλά στο κινητό θέλει να έχει κουμπιά ειναι λιγο παλαιολιθική. Λες δηλαδή να της πω όποια βρει πρώτα μπροστά της και να τελειώνει το θέμα. Δεν είναι άσχετη από φωτογραφικές μηχανές (αναλογικές κυρίως)

Της το'πα αλλά στο κινητό θέλει να έχει κουμπιά ειναι λιγο παλαιολιθική. Λες δηλαδή να της πω όποια βρει πρώτα μπροστά της και να τελειώνει το θέμα

δεν είμαι τόσο σίγουρος, ότι όλες είναι το ίδιο. Σίγουρα θα υπάρχουν διαφορές στο σύστημα εστίασης και στο ζουμ.

εγω για παρομοια αναγκη ενος φιλου, βρηκα απο αγγελια μια ολοκαινουρια canon ixus 1000 με 80ευρω και μειναμε απολυτα ικανοποιημενοι!... ειναι η 2η ixus που αγοραζω και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος απο την ποιοτητα φωτογραφιας και απτις 2..

Δε χαλασε ο κοσμος για ενα offtopic μνμ σε ενα τοσο σοβαρο θεμα οσο ειναι το sar.

Βλεπω οτι προταθηκε ενα κινητο (offtopic και αυτο), και αν ξερει καποιος το sar το λεει.

Για μενα ειναι βασικοτατο κριτηριο επιλογης κινητου.

Α,:grandpa:

Παιδια το κινητο το προτεινε ο Βλασης σαν φωτογραφικη μηχανη.

Οποτε, οχι καρτα (sim), οχι SAR.

:ernaehrung004:

Πραγματικά εγώ το πρότεινα μόνο για τις κάμερές του. Για το πόσο καλό τηλέφωνο είναι, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Λοιπον εκατσα κ διαβασα αρκετες σελιδες προς τα πισω κ πηρα μια γευση απο τις προτασεις που εχετε κανει αλλα θα ηθελα αν ειναι δυνατον να προτεινεται κατι κ για την δικη μου περισταση.
Σε γενικες γραμμες στην καθημερινοτητα μου με καλυπτει η φωτογραφικη του κινητου μου αν κ παλιο(gαlaxy s2). Οπως καταλαβαινεται δεν εχω κ μεγαλες απαιτησεις αλλα εκει που θα ηθελα κατι πολυ καλυτερο θα ηταν σε περιπτωσεις ταξιδιων, οπου θα ηθελα να αποθανατισω τοπια και αρχιτεκτονικες χωρις φυσικα να ξοδεψω παρα πολλα χρηματα. Ταβανι μου ειναι τα 300-350 ευρω. Σαν ασχετος που ειμαι οι πρωτες μηχανες που μου τραβηξαν το ενδιαφερων ηταν οι bridge μιας κ δειχνουν εντυπωσιακες κ με μεγαλο zoom. Μετα απο αρκετο ψαξιμο και διαβασμα σε forum κ site κατεληξα στην Panasonic LZ200 η οποια συνδιαζει πολυ καλο ζουμ, αλλα κ εναν πολυ φωτεινο φακο καταλληλο για συνθηκες ελλιπους φωτισμου ή θεματος σε κινηση.
Αυτο που με απετρεψε απο την αγορα της, ειναι το θεμα φορητοτητας. Η υπαρξη compact μηχανων με μεγαλο ζουμ πχ Panasonic TZ40, Sony DSC-HX50V, Canon PowerShot SX700 HS μου φανηκαν πιο βολικες. Μαλιστα στις εικονες που ειδα ως δειγματα ολες μου αρεσαν παρα πολυ αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ο περισσοτερος κοσμος τις ''κραζει'' για τον μικρο τους αισθητηρα. Συμφωνα με τις απαιτησεις μου το αποτελεσμα τους ειδικα σε συνθηκες καλου φωτισμου μου φαινεται παρα πολυ καλο.
Ετσι αρχισα να ψαχνομαι να δω τι αλλο υπαρχει. Ετσι επεσα πανω στην Olympus Stylus XZ-2 (η οποια συνισταται κ απο πολλους εδω)
Αυτο που θελω ρωτησω ειναι εαν η ποιοτητα της Stylus XZ-2 ειναι πια τοσο καλη σε σχεση με τις travel zoom που ανεφερα πιο πανω ωστε να συμβιβαστω με το μικρο ζουμ που προσφερει. Υποψιαζομαι οτι σε συνθηκες καλου φωτισμου δεν θα υπαρχει αισθητη διαφορα κ οτι η Stylus θα υπερεχει σε βραδυνες φωτο κ φωτο κλειστων χωρων αλλα ας μας πουν οι ειδικοι του χωρου καλυτερα. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων :)

Λοιπον εκατσα κ διαβασα αρκετες σελιδες προς τα πισω κ πηρα μια γευση απο τις προτασεις που εχετε κανει αλλα θα ηθελα αν ειναι δυνατον να προτεινεται κατι κ για την δικη μου περισταση.
Σε γενικες γραμμες στην καθημερινοτητα μου με καλυπτει η φωτογραφικη του κινητου μου αν κ παλιο(gαlaxy s2). Οπως καταλαβαινεται δεν εχω κ μεγαλες απαιτησεις αλλα εκει που θα ηθελα κατι πολυ καλυτερο θα ηταν σε περιπτωσεις ταξιδιων, οπου θα ηθελα να αποθανατισω τοπια και αρχιτεκτονικες χωρις φυσικα να ξοδεψω παρα πολλα χρηματα. Ταβανι μου ειναι τα 300-350 ευρω. Σαν ασχετος που ειμαι οι πρωτες μηχανες που μου τραβηξαν το ενδιαφερων ηταν οι bridge μιας κ δειχνουν εντυπωσιακες κ με μεγαλο zoom. Μετα απο αρκετο ψαξιμο και διαβασμα σε forum κ site κατεληξα στην Panasonic LZ200 η οποια συνδιαζει πολυ καλο ζουμ, αλλα κ εναν πολυ φωτεινο φακο καταλληλο για συνθηκες ελλιπους φωτισμου ή θεματος σε κινηση.
Αυτο που με απετρεψε απο την αγορα της, ειναι το θεμα φορητοτητας. Η υπαρξη compact μηχανων με μεγαλο ζουμ πχ Panasonic TZ40, Sony DSC-HX50V, Canon PowerShot SX700 HS μου φανηκαν πιο βολικες. Μαλιστα στις εικονες που ειδα ως δειγματα ολες μου αρεσαν παρα πολυ αλλα δεν καταλαβαινω γιατι ο περισσοτερος κοσμος τις ''κραζει'' για τον μικρο τους αισθητηρα. Συμφωνα με τις απαιτησεις μου το αποτελεσμα τους ειδικα σε συνθηκες καλου φωτισμου μου φαινεται παρα πολυ καλο.
Ετσι αρχισα να ψαχνομαι να δω τι αλλο υπαρχει. Ετσι επεσα πανω στην Olympus Stylus XZ-2 (η οποια συνισταται κ απο πολλους εδω)
Αυτο που θελω ρωτησω ειναι εαν η ποιοτητα της Stylus XZ-2 ειναι πια τοσο καλη σε σχεση με τις travel zoom που ανεφερα πιο πανω ωστε να συμβιβαστω με το μικρο ζουμ που προσφερει. Υποψιαζομαι οτι σε συνθηκες καλου φωτισμου δεν θα υπαρχει αισθητη διαφορα κ οτι η Stylus θα υπερεχει σε βραδυνες φωτο κ φωτο κλειστων χωρων αλλα ας μας πουν οι ειδικοι του χωρου καλυτερα. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων :)

Μπες μια στο topic της xz-2 και θα σου λυθουν πολλες αποριες. ;)