Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Μετά από κάποια reviews που διάβασα κλίνω προς την Pentax K-500 αλλά θα ήθελα και την συμβουλή σας.
Ευχαριστώ!
Καλημέρα.
Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου την K-500 αλλά έχει φίλος την Κ-50.
Οι μηχανές είναι ίδιες, με μόνη διαφορά ότι έχει κάποια επιπλέον ευκολία νομίζω στο manual focus στην k-50 και το γεγονός ότι έρχεται με αδιάβροχο φακό.
Η ποιότητα κατασκευής τρομερή. Το weather seal σώμα είναι ένα τανκ.
Βαρύ αλλά ανθεκτικό όσο δε πάει. Δεν είναι μηχανή που θα έχεις για πολύ ώρα στο λαιμό σου, θα σε κουράσει.
Θα χρειαστείς κάτι τέτοιο:
link
Viefinder έχει οπτικό όπως όλες οι DSLR. Που σημαίνει ότι σε λίγο φως θα έχεις λίγο φως και από το viefinder.
Η ποιότητα φωτογραφίας επίσης πάρα πολύ καλή! Τα jpeg της είναι καλύτερα κατά τη γνώμη μου από nikon & canon.
Χωρίς φως, σε iso 3200 οι φωτογραφίες χρησιμοποιούνται άνετα! Ειλικρινά μην τη φοβάσαι σε χαμηλό φωτισμό.
Φακοί: έχει λίγους φακούς να επιλέξεις, αλλά ποιοτικά είναι πολύ καλοί για την τιμή τους.
Τα raw της pentax έρχονται σε DNG φορμάτ που σημαίνει ότι έχεις περίπου ένα 20% κέρδος σε χώρο αποθήκευσης σε σχέση με τα raw άλλων εταιριών. Το lightroom και όλα βασικά τα προγράμματα είναι συμβατά με το raw της pentax.
Σου προτείνω να πας στα μαγαζιά που την έχουν και να κάνεις παζάρια ώστε να πάρεις την k-50 στα χρήματα που θέλεις. Δεν πουλιούνται πολλές pentax οπότε πιστεύω να θέλουν να τη διώξουν από τα ράφια. Η περίμενε λίγο να μαζέψεις χρήματα.
Αυτό στο λέω διότι ο WR (αδιάβροχος) φακός με τον οποίο έρχεται θα σου λύσει τα χέρια και θα σου επιτρέψει να φωτογραφίζεις το γιο σου και στην παραλία το καλοκαίρι χωρίς φόβο και τρόμο για άμμο και νερό (αρκεί να μην αλλάξεις φακό στην παραλία και μπει άμμος μέσα).
Το weather seal της Pentax είναι ίσως το καλύτερο. Δεν είναι απλά λίγο αδιάβροχο. Είναι πολύ καλό.
Και να έχεις σώμα αδιάβροχο χωρίς φακό δεν έχει πολύ νόημα (αυτό το κάνει η Nikon και μας κοροιδεύει :violent-smiley-030

.
Πριν λίγες μέρες φωτογραφίζαμε μαζί σκύλο στην παραλία.
Εγώ με την καινούργια Sony a6000 όρθιος. Αυτός σχεδόν ξαπλωμένος στην παραλία χωρίς φόβο. Προφανώς οι δικές του ήταν πιο ενδιαφέρουσες.
Θετικό:
ποιότητα
αρνητικό:
δεν είναι δημοφιλής οπότε δε βρίσκεις πολλά μεταχειρισμένα (φακούς) και συνοδευτικά μπιχλιμπίδια ειδικά για pentax
θετικό ξανά:
όταν βρεις μεταχειρισμένα, ή ακόμα και καινούργια, τα βρίσκεις σε χαμηλότερες τιμές. Φίλος βρήκε μαγαζί εξωτερικού που του δίνει τους φακούς pentax σε τιμή χώμα.
Γενικότερα το ότι δεν είναι δημοφιλής είναι πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα. Απλά αν θελήσεις κάτι πιθανόν να πρέπει να ψωνίσεις από εξωτερικό αν δεν το έχουν εδώ.