Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ειναι στην κατηγορια εξοπλισμος;;γιατι δεν το βρισκω..παρεμπίπτοντος ειδα κ τη stylus 1 αλλα αυτη ξεφευγει απο το budget....

Καλησπέρα παιδιά,

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι να περάσω στο στρατόπεδο των DSLR. Εως τώρα είχα πάντα compact μηχανές (SONY P200, Panasonic FS16), αλλά πλέον θέλω κάτι καλύτερο.

Η χρήση θα είναι κυρίως σε εκδρομές (τοπία, παρέα σε εξωτερικό χώρο), σε οικογενειακές συναθροίσεις στο σπίτι (πορτρέτα, πιτσιρίκια, παρτυ γενεθλίων κτλ). Επίσης μου αρέσουν οι φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας με υπερεκθεση και περιστασιακά κανα βίντεο.

Το budget είναι 500-550 max.

Χωρίς να εχω ιδιαίτερη εμπειρία μου έχει γυαλίσει η Nikon D3300

Είναι μια χαρά μηχανή, αλλά μη δώσεις τζάμπα λεφτά αν σκοπεύεις να μείνεις με τον κιτ φακό. Σε χαμηλό φωτισμό θα χρειασθείς κάποιον φωτεινό σταθερής εστίασης, ειδάλως δεν...

Αποτι εχω καταλαβει ενα απο τα μεγαλα πλεονεκτηματα των dslr ειναι οτι μπορεις ν'αλλαζεις φακο αναλογα των απαιτήσεων της περιστασης, οποτε αφου γινουν τα πρωτα βηματα και μαθω πως δουλευει και τι ειναι αυτο που χρειαζομαι θα παρω και καποιον αλλο φακο.

Θα ηταν προτιμότερο να αγορασω απο την αρχη ξεχωριστα το σωμα και καποιον αλλο φακο?

Θα έλεγα ότι για ξεκίνημα ο κιτ είναι μια χαρά, και βλέπεις. Το άλλο σημαντικό βέβαια είναι να έχεις όρεξη να ασχοληθείς, γιατί αν την έχεις στο auto θα βαρεθείς πολύ γρήγορα.

Το γνωριζω αυτο, εχω αρχισει προκαταβολικα το διαβασμα :)
Οι επιλογες απο αλλες εταιριες (Cannon, Olympus, Sony?) σε αυτα τα λεφτα δεν εχουν καποια σημαντική διαφορα ωστε να κοιταξω κατι?

Για Canon ξεπερνάς τα 600 χωρίς κάποιο συγκλονιστικό όφελος, ενώ αν πας σε Olympus, Sony οι "καλές" λύσεις δηλαδή μηχανές με σκόπευτρο, ενσωματωμένο φλας κ.λ.π. είναι στα 750 περίπου, και στην συνέχεια οι φωτεινοί φακοί τους έχουν διπλάσιες+ τιμές από Nikon-Canon. Αν με ρωτήσεις γιατί έχω Olympus, θα σου απαντήσω ότι η διαφορά σε βάρος - όγκο είναι πραγματικά μεγάλη, ειδικά αν συνυπολογίσεις και τους φακούς...

Καταλαβα, ευχαριστώ για την βοηθεια cacau.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τη βοήθεια σας για αγορά φωτογραφικής μηχανής απο 250 έως 300 ευρώ. Θα την χρησιμοποιώ ερασιτεχνικά για εκδρομές και για φωτογραφίες των παιδιών μου. Θα ήθελα να βγάζει σχετικά καλές φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους αλλά και βραδυνές. Από την μικρή έρευνα που έκανα είμαι μεταξύ της sony nex 3n και της sony alpha 3000 ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο σ αυτήν την τιμή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τη βοήθεια σας για αγορά φωτογραφικής μηχανής απο 250 έως 300 ευρώ. Θα την χρησιμοποιώ ερασιτεχνικά για εκδρομές και για φωτογραφίες των παιδιών μου. Θα ήθελα να βγάζει σχετικά καλές φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους αλλά και βραδυνές. Από την μικρή έρευνα που έκανα είμαι μεταξύ της sony nex 3n και της sony alpha 3000 ή αν υπάρχει κάτι καλύτερο σ αυτήν την τιμή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βασικο γιατι προσφατα εκανα αντιστοιχη αναζητηση. Σκοπευεις στο μελλον να αγορασεις και αλλους φακους (οι οποιοι ειναι ψιλοακριβοι); Γιατι αν μεινεις με τους kit δε θα εχεις το καλυτερο αποτελεσμα που μπορεις να παρεις απο αυτες τις μηχανες, οποτε καλυτερα να πας σε μια απο τις πολυ καλες compact.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τη βοήθεια σας για αγορά φωτογραφικής μηχανής απο 250 έως 300 ευρώ ...

Καλύτερα να περιμένεις άλλα παιδιά από εδώ που κατέχουν πολύ καλύτερα από μένα το αντικείμενο. Αλλά είναι νομίζω προτιμότερο να επιλέξεις κάτι σαν αυτή τη φωτ. μηχανή.

canon-eos-1100d-dslr-front-angle-lens.jpg

Canon EOS 1100D

Last edited:

Ψαχνω μια μηχανή που να με καλύπτει σ αυτά τα χρήματα. Έτσι προς το παρόν δεν σκοπεύω να αγοράσω έξτρα φακούς. Ξέχασα να αναφέρω παραπάνω ότι θέλω να έχει και ένα ικανοποιητικο βίντεο.

Η Nex 3N θα σε καλύψει σε μεγάλο βαθμό, ενώ παράλληλα μπορεί να σε "γαργαλήσει" για περισσότερη ενασχόληση με την φωτογραφία.

Καλησπερα στο φορουμ. Ειμαι και εγω σε φαση αγορας μηχανης για να εχω ποιοτικοτερη φωτογραφια απο οτι μπορει να μου προσφερει το κινητο μου. Να σημειωσω οτι ειμαι τελειως ασχετος αλλα εχω βγαλει τα ματια μου να διαβασω reviews κ forum τις τελευταιες μερες. Ως αρχαριος ημουν ετοιμος να παρω καποια travel zoom ομως γρηγορα διαπιστωσα οτι οι travel zoom εχω ποιοτητα φωτογραφιας εφαμιλλη συχρονου camera smartphone απλα με το πλεονεκτημα του μεγαλου ζουμ(διορθωστε με αν κανω λαθος
Μετα στραφηκα αλλου και εχω καταληξει αναμεσα στην Olympus ZX-2 και την Sony Nex 3N. Απο οτι εχω καταλαβει μετα το τοσο διαβασμα η Olympus, αν κ compact δεν χωραει σε τσεπη, οποτε απο θεμα φορητοτητας βρισκεται στο ιδιο επιπεδο με την Sony. Απο θεμα ποιοτητας φωτογραφιας η Olympus αν κ εχει μικρο αισθητηρα μπορει κ εχει ποιοτικες φωτο λογω εξαιρετικου φακου. Απο την αλλη η Sony αν κ εχει πολυ μεγαλυτερο αισθητηρα, εχει ιδια ποιοτητα φωτογραφιας λογω κιτ φακου, με την δυνατοτητα ομως αυτο να αλλαξει αρδην μελλοντικα με την αγορα καλυτερων φακων. Εχω καταλαβει σωστα;
Επισης στο θεμα βιντεο εχουν διαφορες ή εκει ειναι πανω κατω ιδιες (μιλαμε παντα με τον κιτ φακο για Sony);
Κατι πηρε το ματι μου οτι η Sony ειναι αργη στην εστιαση οποτε αυτο δεν παιζει αρνητικο ρολο για την ληψη βιντεο;
Τελος, αν εχω καταλαβει σωστα, το μεγεθος του αισθητηρα κ η ποιοτητα/φωτεινοτητα του φακου παιζει μεγαλο ρολο σε καταστασεις χαμηλου φωτισμου οπου ανεβαινουν τα iso. Σε καταστασεις ημερας με λιακαδα ή ακομη και συννεφια, εκει εχουμε διαφορες ή ειναι αμελητεες;
Μιλαμε παντα για ματι ερασιτεχνη κ οχι επαγγελματια.
Ευχαριστω πολυ

Καλησπερα στο φορουμ. Ειμαι και εγω σε φαση αγορας μηχανης για να εχω ποιοτικοτερη φωτογραφια απο οτι μπορει να μου προσφερει το κινητο μου. Να σημειωσω οτι ειμαι τελειως ασχετος αλλα εχω βγαλει τα ματια μου να διαβασω reviews κ forum τις τελευταιες μερες. Ως αρχαριος ημουν ετοιμος να παρω καποια travel zoom ομως γρηγορα διαπιστωσα οτι οι travel zoom εχω ποιοτητα φωτογραφιας εφαμιλλη συχρονου camera smartphone απλα με το πλεονεκτημα του μεγαλου ζουμ(διορθωστε με αν κανω λαθος
Μετα στραφηκα αλλου και εχω καταληξει αναμεσα στην Olympus ZX-2 και την Sony Nex 3N. Απο οτι εχω καταλαβει μετα το τοσο διαβασμα η Olympus, αν κ compact δεν χωραει σε τσεπη, οποτε απο θεμα φορητοτητας βρισκεται στο ιδιο επιπεδο με την Sony. Απο θεμα ποιοτητας φωτογραφιας η Olympus αν κ εχει μικρο αισθητηρα μπορει κ εχει ποιοτικες φωτο λογω εξαιρετικου φακου. Απο την αλλη η Sony αν κ εχει πολυ μεγαλυτερο αισθητηρα, εχει ιδια ποιοτητα φωτογραφιας λογω κιτ φακου, με την δυνατοτητα ομως αυτο να αλλαξει αρδην μελλοντικα με την αγορα καλυτερων φακων. Εχω καταλαβει σωστα;
Επισης στο θεμα βιντεο εχουν διαφορες ή εκει ειναι πανω κατω ιδιες (μιλαμε παντα με τον κιτ φακο για Sony);
Κατι πηρε το ματι μου οτι η Sony ειναι αργη στην εστιαση οποτε αυτο δεν παιζει αρνητικο ρολο για την ληψη βιντεο;
Τελος, αν εχω καταλαβει σωστα, το μεγεθος του αισθητηρα κ η ποιοτητα/φωτεινοτητα του φακου παιζει μεγαλο ρολο σε καταστασεις χαμηλου φωτισμου οπου ανεβαινουν τα iso. Σε καταστασεις ημερας με λιακαδα ή ακομη και συννεφια, εκει εχουμε διαφορες ή ειναι αμελητεες;
Μιλαμε παντα για ματι ερασιτεχνη κ οχι επαγγελματια.
Ευχαριστω πολυ

ΑΚΡΙΒΩΣ στη θεση σου ημουν και τελικα πηρα την xz-2, γιατι δε σκοπευα να παρω φακους για την 3n (οι οποιοι ειναι αρκετα ακριβοι για τις mirroless). Ετσι ηταν καλυτερη επιλογη.

Δεν ξερω αν σε ενδιαφερει καθολου το macro, να ξερεις οτι με τον kit φακο την 3n το ξεχνας. Macro φωτογραφιες με την xz-2 θα δεις στο αντιστοιχο topic.

Ενταξει σπανια εχω βγαλει macro αλλα καλο ειναι να υπαρχει. Αρα εκει εχουμε μια μεγαλη διαφορα.
Για να βγαλεις macro σε mirroless τι φακος χρειαζεται;
Επισης αν θελεις πες μου κ για το video; Οταν τραβας ακουγεται θορυβος απο το ζουμ;

Ενταξει σπανια εχω βγαλει macro αλλα καλο ειναι να υπαρχει. Αρα εκει εχουμε μια μεγαλη διαφορα.
Για να βγαλεις macro σε mirroless τι φακος χρειαζεται;
Επισης αν θελεις πες μου κ για το video; Οταν τραβας ακουγεται θορυβος απο το ζουμ;

Για τους φακους δεν εχω ιδεα. Θα σου πουνε οι εμπειροι.

Θορυβος στο zoom ναι ακουγεται. Ελαχιστος μεν αλλα ακουγεται.

Θορυβος στο zoom ναι ακουγεται. Ελαχιστος μεν αλλα ακουγεται.

Φλασια!

Εχω διαβασει πως αν καλυπτεις με το χερι απο κει που βγαινει ο θορυβος δεν ακουγεται καθολου. Θα το δοκιμασω, δε τοχω δοκιμασει γιατι σπανια τραβαω video.