Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Έχω κάνει μία mikr;h ανάλυση για τη pentax λίγες σελίδες πριν. αν μπορείς ρίξε μια ματιά.
16MP vs 24MP --> βοηθάνε τα 24 μόνο εάν κάνεις μεγάλο crop μετά (δηλαδή κόβεις τη φωτογραφία αρκετά που αντιστοιχεί στο να κάνεις ζουμ)
image stabilization, -> της pentax είναι καλύτερο επειδή είναι μέσα στο σώμα. Έτσι μπορείς να πάρεις πιο φτηνό φακό που δε θα έχει image stabilization (αφού θα έχει το σώμα). Αλλά όπως είπα και στις προηγούμενες σελίδες, κυκλοφορούν λιγότεροι φακοί pentax (ίσως να πρέπει να ψωνίσεις από εξωτερικό).
Βέβαια οι φακοί της Pentax είναι κορυφαίοι οπτικά και ποιοτικά (ειδικά η σειρά "DA").
πολυ μεγαλυτερο ISO(51,600 vs 12,800) -> καμία χρησιμότητα. τα iso πάνω από το 6400 συνήθως δεν βλέπονται.
9 cross-type focus points vs 1 -> 9 είναι καλύτερα. κάτι παίζει όμως. μόνο 1? έχει πολλά περισσότερα σημεία φοκους, απλά κάτι παίζει με τον ορισμό του "cross-type". δεν το κατέχω καλά το συγκεκριμένο.
13,1 EV vs 12,8 EV --> αμελητέα διαφορά
Ταχ. Κλειστρου 1/6000s vs 1/4000s -> πολύ δύσκολα θα το χρησιμοποιήσεις οπότε δε θα καταλάβεις τη διαφορά. Αν δεν κάνεις φωτογράφηση μόνο αντίθετα στον ήλιο με ειδικά high speed φλας...τρέχα γύρευε. Νορμάλ φωτογραφήσεις σπάνια πιάνουν τέτοια ταχύτητα.
Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά βοηθούν στην καλύτερη ποιοτητα εικονας? --> για εμένα όχι.
Εγώ θα έπαιρνα την nikon d3300 γιατί βρίσκεις πιο εύκολα μεταχειρισμένους φακούς.
Αν κοιτούσες την pentax k-50 που είναι weather sealed τανκ σκληροπυρηνικό, θα σου έλεγα την pentax ώστε να μην ανησυχείς μην τη τραυματίσεις.
Η d3300 είναι και μια γενιά πιο νέα από την k-500, αλλά οι pentax έχουν καλύτερη υλοποίηση από τη Nikon οπότε ισοφαρίζει. Απλά οι pentax δεν έχουν το όνομα.