Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Όχι, παρά μόνο αν έχεις σύστημα μ4/3 και θες ένα τρίτο σώμα "ρεζέρβα ανάγκης" ή αν βγάζεις σπυριά με τις compact - αλλά τότε θα βγάλεις και με αυτήν, ο χειρισμός της είναι... compact!

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ήθελα να ρωτήσω τον cacau σχετικά με την Sony nex 3n, όταν λέμε ότι θα με καλύψει σε αρκετά μεγάλο βαθμό αν μπορεί να μου το εξηγήσει λίγο παραπάνω.

Οι μηχανές σε αυτό το επίπεδο τιμής έχουν αρκετούς συμβιβασμούς, αυτό εννοώ. Ένα βασικό θέμα είναι η ταχύτητα εστίασης, δεν μπορούν π.χ. να πιάσουν παιδιά που τρέχουν. Το άλλο είναι οι κιτ φακοί που είναι σκοτεινοί, οι φωτεινοί σταθερής εστίασης κοστίζουν λίγο παραπάνω από την ίδια την μηχανή. Είναι όμως μιά καλή βάση για ξεκίνημα!

Ευχαριστώ πολύ cacau. Θα καταλήξω στην sony nex 3n είναι νομίζω ότι καλύτερο στα 300 ευρώ.

Η προσφορά του eshop στην Nikon coolpix p330 στα 200 ευρώ, αξίζει?

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

γειά σας κ από μενα,λοιπόν φίλος θέλει μια ''καλή '' μηχανή για να τραβά τον γιο του σε αγώνες Taekwondo ,να έχει συνεχόμενες λήψεις -για να πιάνει τις κινήσεις - κ καλούτσικο zoom
τι προτείνεται μέχρι 400 -450

Καλησπερα,

Επανέρχομαι και παλι μιας και στην αναζητηση της πρωτης μου D-SLR παροτι ειχα καταλήξει στην D3300 διάβασα καποιες καλες κριτικές για την Pentax K-500 η οποια ειναι σχεδον στην ιδια τιμη (-50ε).

Απο τα λιγα που καταλαβαινω απο τα χαρακτηριστικά βλεπω οτι εχει
16MP vs 24MP
image stabilization,
πολυ μεγαλυτερο ISO(51,600 vs 12,800)
9 cross-type focus points vs 1
13,1 EV vs 12,8 EV
Ταχ. Κλειστρου 1/6000s vs 1/4000s

Τελικα ποια ειναι καλύτερη?
Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά βοηθούν στην καλύτερη ποιοτητα εικονας?

Ευχαριστώ

Έχω κάνει μία mikr;h ανάλυση για τη pentax λίγες σελίδες πριν. αν μπορείς ρίξε μια ματιά.

16MP vs 24MP --> βοηθάνε τα 24 μόνο εάν κάνεις μεγάλο crop μετά (δηλαδή κόβεις τη φωτογραφία αρκετά που αντιστοιχεί στο να κάνεις ζουμ)
image stabilization, -> της pentax είναι καλύτερο επειδή είναι μέσα στο σώμα. Έτσι μπορείς να πάρεις πιο φτηνό φακό που δε θα έχει image stabilization (αφού θα έχει το σώμα). Αλλά όπως είπα και στις προηγούμενες σελίδες, κυκλοφορούν λιγότεροι φακοί pentax (ίσως να πρέπει να ψωνίσεις από εξωτερικό).
Βέβαια οι φακοί της Pentax είναι κορυφαίοι οπτικά και ποιοτικά (ειδικά η σειρά "DA").
πολυ μεγαλυτερο ISO(51,600 vs 12,800) -> καμία χρησιμότητα. τα iso πάνω από το 6400 συνήθως δεν βλέπονται.
9 cross-type focus points vs 1 -> 9 είναι καλύτερα. κάτι παίζει όμως. μόνο 1? έχει πολλά περισσότερα σημεία φοκους, απλά κάτι παίζει με τον ορισμό του "cross-type". δεν το κατέχω καλά το συγκεκριμένο.
13,1 EV vs 12,8 EV --> αμελητέα διαφορά
Ταχ. Κλειστρου 1/6000s vs 1/4000s -> πολύ δύσκολα θα το χρησιμοποιήσεις οπότε δε θα καταλάβεις τη διαφορά. Αν δεν κάνεις φωτογράφηση μόνο αντίθετα στον ήλιο με ειδικά high speed φλας...τρέχα γύρευε. Νορμάλ φωτογραφήσεις σπάνια πιάνουν τέτοια ταχύτητα.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά βοηθούν στην καλύτερη ποιοτητα εικονας? --> για εμένα όχι.

Εγώ θα έπαιρνα την nikon d3300 γιατί βρίσκεις πιο εύκολα μεταχειρισμένους φακούς.
Αν κοιτούσες την pentax k-50 που είναι weather sealed τανκ σκληροπυρηνικό, θα σου έλεγα την pentax ώστε να μην ανησυχείς μην τη τραυματίσεις.
Η d3300 είναι και μια γενιά πιο νέα από την k-500, αλλά οι pentax έχουν καλύτερη υλοποίηση από τη Nikon οπότε ισοφαρίζει. Απλά οι pentax δεν έχουν το όνομα.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

γειά σας κ από μενα,λοιπόν φίλος θέλει μια ''καλή '' μηχανή για να τραβά τον γιο του σε αγώνες Taekwondo ,να έχει συνεχόμενες λήψεις -για να πιάνει τις κινήσεις - κ καλούτσικο zoom
τι προτείνεται μέχρι 400 -450

Στην αρχή σκέφτηκα να σου προτείνω τη δική μου που πουλάω (panasonic fz-200 στις αγγελίες του φόρουμ). Έχει 12 λήψεις το δευτερόλεπτο σε AF-S (δεν χρειάζεσαι AF-C στο taekwondo καθώς οι αθλητές κινούνται πολύ λίγα μέτρα εντός του τατάμι).
Αλλά ενώ έχει φοβερό φακό σε όλο το ζουμ, δυστυχώς έχει μικρό αισθητήρα και δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι σε εσωτερικό χώρο θα έχει αρκετό φως ώστε να λειτουργήσει χωρίς να βγάλει θόρυβο στις φωτογραφίες.

Έχω τραβήξει και τέτοιο άθλημα αλλά με άλλη μηχανή (Nikon). Με τη panasonic έχω τραβήξει φοβερές φωτογραφίες (kitesurf, parkour) σε εξωτερικό χώρο όπου χρειάστηκα τη ριπή των 12 fps. Σε εσωτερικό ποτέ.
Αν τον ενδιέφερε βίντεο θα του πρότεινα τη δική μου (να φεύγει γιατί χρειάζομαι τα χρήματα!).

Έχει κανένα δείγμα να καταλάβουμε φωτισμό;
Χρειάζεται να κοιτάζει 3 μεγέθη:
ταχύτητα ριπής
μέγεθος αισθητήρα
καλος φακός

Τώρα που το σκέφτομαι...μήπως να κοιτάξει καμία DSLR nikon d3200 ή κάποια pentax σε αυτά τα λεφτά;
Οι DSLR έχουν πολύ γρήγορο φοκους. Oi Pentax επίσης έχουν καλή σταθερή ριπή. Για canon δε ξέρω.

o.k. σ'ευχαριστώ θα τον ενημερώσω. αν πάει σε nikon ή pentax φαντάζομαι ότι θα θέλει κ ένα καλό τηλεφακό έξτρα, κάτι σε 70 -300 mm κάνει;

ναι αν θελει ζουμ θα θελησει τηλεφακό που σημαίνει επιπλέον κόστος...χχμμμ...70-300 nikon ειναι καλός αλλα ανεβαίνει το κόστος τελικά.
Το να πηγαίνει δίπλα στο τεραίν που παίζει ώστε να φωτογραφίζει από κοντά δεν γίνεται;

μπα χλωμό το κόβω, συνήθως στους μικρούς έχει 3-4 τερέν μαζί, όπως κ να έχει σ ευχαριστώ η απόφαση δική του -κ τα χρήματα βεβαίως βεβαίως.

Καλησπέρα,

έχω την Lumix FZ200 και θέλω να πάω σε κάτι πιο portable με χαρακτηριστικά DSLR, μόνο για photo.

Είδα από κοντά την Oly XZ-2 και μου άρεσε πολύ, αλλά φοβάμαι ότι το άνω άκρο του zoom θα με περιορίσει λίγο, κυρίως στις παιδικές εκδηλώσεις (την FZ200 την έχει βολευτεί πολύ η γυναίκα μου για videο και την καπαρώνει εκείνη - επίσης δεν με βολεύει από πλευράς φορητότητας).

Τι θα προτείνατε μέχρι τα 500 ευρώ με σταθερό φακό με παραπάνω zoοm;

Αυτή βλέπω και εγώ σαν λύση - διάβασα και αρκετά reviews, αλλά είναι καινούρια και δεν υπάρχουν πολλά σχόλια χρηστών.

Θα κατέβω στο κέντρο της Αθήνας για να δω τι μπορώ να καταφέρω.

Αυτή βλέπω και εγώ σαν λύση - διάβασα και αρκετά reviews, αλλά είναι καινούρια και δεν υπάρχουν πολλά σχόλια χρηστών.

Αν σαρεσε η xz-2 πολύ, η stylus θα σαρεσει πααααρα πολυ! Εμφανισιακα μιλαω μόνο! :)

Σου βάζω και 2 σχόλια που εκανε o φιλος send στο topic της stylus, που ισως σε ενδιαφερουν:

a) Εντελώς άλλη κατηγορία από την XZ-2, η οποία παίζει στις premium compacts, ενώ η Stylus 1 στις superzoom. H XZ-2 έχει πολύ πιο φωτεινό φακό, που αρχίζει από f/1.8 (φ/2.5 στο τέλε), και μάλιστα φακό killer σε επιδόσεις, και κατά τι μικρότερο βάρος και διαστάσεις.

Γενικώς το κοινό δεν θέλει σώνει και καλά φακό που να φτάνει και να ξεπερνάει τα 200mm, οπότε μιλάμε για ειδική κατηγορία.

b) Ίδιο αισθητήρα προφανώς έχουν... θέμα είναι οι επιδόσεις του φακού, που στην xz-2 είναι εξαιρετικός (ειδικά στα άκρα).

Τώρα για το εάν ένας φακός 28-300 χαρακτηρίζεται σουπερζουμ ή όχι, το αφήνω ασχολίαστο... δλδ πόσο είναι οι σουπερζουμ κατά τη γνώμη σου? Και τι χρησιμότητα έχει ένας φακός πέραν των 300mm σε κόμπακτ? Μόνο γκάτζετ είναι, πρακτικώς όποιος θέλει αποτέλεσμα πάει σε πολλαπλάσια κοστολόγια

Καλύτερα να εκφέρουμε γνώμη όταν είμαστε σίγουροι για αυτά που γράφουμε αλλιώς παρασέρνουμε κόσμο σε λάθος αγορές και συμπεράσματα.
Νομίζω ότι η stylus 1 δεν είναι κάτι φοβερό, μην σας ξεγελάνε τα review και κάτι "ψεύτικες" φωτογραφίες που ανέβασαν για τη συγκεκριμένη μηχανή.
Αν θες κάτι ανώτερο από την Χ-Ζ2 με τους όρους που θέτεις να πας στην rx10 που έχει και εκπληκτικό βίντεο αν σε ενδιαφέρει.