Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

αν κάνω την υπέρβαση και πάω σε D3200 αντη σε A58 θα αξίζει?

Η A58, έχει καλύτερο βίντεο και πολύ καλύτερη αυτόματη εστίαση στο βίντεο
Η D3200, έχει λίγο καλύτερο iso, δηλαδή σε συνθήκες με λιγοστό φως θα έχεις πιο λίγο θόρυβο

Κατά τα άλλα δεν νομίζω να δεις διαφορές

Edit : η Α58 έχει ηλεκτρονικό σκόπευτρο Ενώ η D3200 έχει οπτικό. Δεν ξέρω για σένα, για μένα θέλει λίγο να το συνηθίσει κανείς Η A58 έχει και περισσότερα κουμπιά άμεσης ρύθμισης, αν δεν κάνω λάθος

Καλά είναι πριν αποφασίσεις να τις δεις από κοντά. Να τις πιάσεις στα χέρια σου, και να παίξεις λίγο μαζί τους

Last edited:

ευχαριστώ πολύ xroni

Καλησπέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία από χρήση nikon d7000 και d7100.Έχω διαβάσει σε site τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά θα ήθελα να ακούσω αν έχει κάποιος εμπειρία και έχει προσέξει διαφορές στην χρήση των δύο μοντέλων στην πράξη..Δεν φωτογραφίζω αθλητικά γεγονότα κ γενικά ταχέως κινούμενα αντικείμενα.Με ενδιαφέρει όμως η ακρίβεια και ευκολία της εστίασης σε μακρινές αποστάσεις κ σε ώρες με περιορισμένο ή καθόλου φως..( τοπία και νυχτερινές λήψεις με τρίποδο).Προς το παρόν εχω μία νίκον d40x που πλέον με εχει κουράσει με το μικρό οφθαλμοσκόπιο,την έλλειψη σπαστής οθόνης κ την έλλειψη άμεσης πρόσβασης σε διαφορες ρυθμίσεις.Έχω δει φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στα μάτια μου αυτές της d7000 είναι καλύτερες.Είχα σκεφτεί να αγοράσω κ παλαιότερα mirrorless sony αλλά έχω αρκετούς φακούς κ ένα φλας nikon οπότε δεν με συμφέρει η αλλαγή.Αν είχα άνεση θα έπαιρνα την νέα a77 ή την a7 αν με βόλευε εργονομικά..Βρίσκω την d7000 στα 660και την d7100 στα 900..Κάθε πρόταση κ κατάθεση εμπειρίας θα είναι ευπρόσδεκτη.
Δημήτρης

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

την έλλειψη σπαστής οθόνης

Καλημέρα Δημήτρη , την παραπάνω έλλειψη δυστυχώς έχουν και οι δύο που αναφέρεις .

Παρόλα ταύτα και εγώ θέλω να μάθω μεταξύ των δύο τις κυριότερες διαφορές .

επειδή αυτά που αναφέρεις ότι σε κούρασαν έχουν να κάνουν με εργονομία, νομίζω ότι είναι ασφαλέστερο να πας να τις πιάσεις στα χέρια σου.
Εγώ που έψαχνα κάποτε τις αντίστοιχες, δεν είχα δει τρελές διαφορές στην ποιότητα. Αλλά έλεγξε μήπως στα σκοτεινά η d7000 παρουσιάζει το φαινόμενο banding.

Για την D7000 βάζω το χέρι στη φωτιά. Την είχα και την ξεζούμισα. Τέτοια κόλπα δεν έκανε. Το AF της 7100 είναι πάντως άλλη κλάση. Το buffer της βέβαια ίδιο και χειρότερο ίσως. Τα 24 mpx θέλουν ΠΟΛΎ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΓΥΑΛΊ από τα 16mpx . Αυτό το έζησα με την μετάβαση από την 7000 στην 610... Τα άλλαξα όλα για τα 24mpx σε φακούς που ήταν άκρως ικανοποιητικοι στα 16mpx...

Γνώμη μου: save the money for glass ! Πάρε την 7000 και δώσε τη διαφορά για φακό. Δες τις φωτό του νεοφερμένου costas στα διάφορα νηματα φωτογραφίας και θα καταλάβεις.

Έτσι είναι, "άλλα κόλπα" τα 24mp...

..........Τα 24 mpx θέλουν ΠΟΛΎ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΓΥΑΛΊ από τα 16mpx . Αυτό το έζησα με την μετάβαση από την 7000 στην 610... Τα άλλαξα όλα για τα 24mpx σε φακούς που ήταν άκρως ικανοποιητικοι στα 16mpx...

Hλία στην δικιά σου περίπτωση δεν επηρεάζει τόσο το οτι πήγες στα 24Μπ (άλλωστε τα 24 σε FF είναι πιο αραιά απο τα 16 APS-C) αλλά το οτι με το APS-C χρησιμοποιούσες το κροπαρισμένο κεντρικο μέρος του κάδρου όπου οι φακοί της σειράς είναι εμφανώς καλύτεροι αποτι στα άκρα.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δηλαδή με τους 18-105 , 18-135 , 35mm f/1.8G , που είναι από τους πιο προσιτούς και βασικούς φακούς , η D7000 θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα από την D7100 η D5300 ;

Αναμεσα στην Panasonic Lumix SZ3 στην Samsung ECWB32 και στην Olympus D785 ποια προτεινετε?

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δηλαδή με τους 18-105 , 18-135 , 35mm f/1.8G , που είναι από τους πιο προσιτούς και βασικούς φακούς , η D7000 θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα από την D7100 η D5300 ;

Η μόνη σύγκριση που μπορείς να κάνεις, είναι στο να κάνεις resize τα 24mp σε 16mp και εκεί να συγκρίνεις..

Στα 24mp 100% crop θα δείς περισσότερα προβλήματα από το 100% crop των 16..

Συμπέρασμα:
Aν σε ενδιαφέρει στο 100% των 24mp να έχεις ανάλογη ποιότητα με το 100% των 16, θες καλύτερα οπτικά.
Αν το μέγεθος παρουσίασης των φωτογραφιών σου είναι μικρότερο από 16mp (σε Full HD οθόνη είναι περίπου 2mp) τότε μάλλον θα προτιμήσεις την μηχανή που θα ξεζουμίσει το φακό μιας και στο downsizing πολλά προβλήματα θα εξαφανιστούν.

Βέβαια τα καλύτερα οπτικά συνήθως έχουν καλύτερο "γράψιμο" γενικότερα του οποίου η αίσθηση μένει ακόμα και μετά το resize.

+1 για το AF της D7100 -1 για το "πλαστικότερο" σώμα...

Kαλύτερο εννοείς σε θέμα ευκρίνειας ?. Οχι, θα χάνει ακόμη και σε σμικρύνσεις μικρότερες των 8Mp .. είναι που οι νέες δεν έχουν και αα φιλτρο ..

Προς riddik: σε αυτό το εντελώς entry level επίπεδο Panasonic λόγω ποιότητας κατασκευής και αξιοπιστίας. Η olympus στις βασικές της είναι μέτρια (για να το θέσω ευγενικά), ενώ η samsung μοιάζει με παιδικό πλαστικό παιχνίδι...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Kαλύτερο εννοείς σε θέμα ευκρίνειας ?. Οχι, θα χάνει ακόμη και σε σμικρύνσεις μικρότερες των 8Mp .. είναι που οι νέες δεν έχουν και αα φιλτρο ..

Άρα ο προβληματισμός είναι πλέον D7100 με τα καλά του στιβαρού σώματος - σκοπεύτρου - αδιαβροχοποίησης, η D5300 με σπαστή οθόνη - wifi - νέου επεξεργαστή .

Σαν να λέμε OM-D EM5 vs OM-D EM10 .

Άρα ο προβληματισμός είναι πλέον D7100 με τα καλά του στιβαρού σώματος - σκοπεύτρου - αδιαβροχοποίησης, η D5300 με σπαστή οθόνη - wifi - νέου επεξεργαστή .

Σαν να λέμε OM-D EM5 vs OM-D EM10 .

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αναδεικνύει πληροφορία απο τα πολύ σκοτεινα η D7100 Θα τον παιδέψει λόγω του banding που λέγαμε. Η D5300 δεν έχει τέτοιο πρόβλημα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!Ακόμα αναποφάσιστος...μάλλον θα περιμένω λίγο μήπως ανακοινωθεί αντικαταστάτης της d7100 όπως ανακοινώθηκαν οι d5300 και d3300...
Nα κάνω μια ηλίθια ερώτηση..Υπάρχει περίπτωση η έλλειψη αα φίλτρου να έχει εκτός από αυξημένη οξύτητα στις φώτο και αυξημένο θόρυβο?από τα δείγματα που είδα στο φλικρ μου φαίνεται πως οι φωτο από την d7000 είναι κάπως πιο καθαρές σε iso 400-800 σε σχέση με την d7100 ή δεν έχει βάση αυτό που λέω?

O κόσμος (ο δημοσιογραφικός κόσμος δηλαδή) περιμένει μια αντικαταστάτρια εντελώς διαφορετική από την υπάρχουσα. Κατά πάσα πιθανότητα ακάθρεφτη, ίσως με διαφορετική μοντούρα. Και με διαφορετική τιμή. Ψιθυρίζουν τα 1600 usd/1300 e.