Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Κατ' αρχή η Βαρκελώνη δεν είναι Ισπανία, μην μπερδεύεσαι... :BDGBGDB55: ... . :BDGBGDB55: ...

Από εκεί και πέρα έχω μια Lowepro topload zoom 1 που βάζω μέσα οριακά την nikon d700 + tamron 24-70 2.8, συνδυασμός σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με εκείνον της d70000+sigma 17-50 2.8. Φορώ μια χοντρή ζώνη δερμάτινη κι έχω περασμένη τη θήκη δεξιά στο πλάι. Το λουρί το έχω αφήσει σπίτι. Δεν πέφτει, δεν κινδυνεύει. Κανείς δεν θα σου την πάρει κάτω από το δεξί σου χέρι.

Αν είσαι Θεσσαλονίκη, έλα να σου τη δώσω. δες και http://cambags.com/shoulder-bags/lowepro-topload-zoom-1 και τη φωτογραφία με τη μηχανή φορεμένη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

2300 χλμ σε Μαδρίτη, Σαλαμάνκα, Τολέδο, Κόρδοβα, Σεβίλλη, Γρανάδα και πίσω στη Μαδρίτη.

για strap δες http://optechusa.com/pro-strap.html
Δεν είπα οτι είναι Ισπανία... Μη μου βάζεις λόγια, θα πέσει αυτονομιστική φωτιά να με κάψει! :flipout:

Δεν είμαι Θεσσαλονίκη, αλλά εκτιμώ βαθύτατα την προσφορά σου. Είναι σαν να μου την έδωσες. Σ' ευχαριστώ θερμά!
Θα μελετήσω σίγουρα και αυτή τη λύση που φαίνεται να συνδυάζει ευκολία με ένεση.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα στην παρέα!

Σκέφτομαι προς το τέλος του χρόνου να μεταβώ απο mirrorless σε dslr καθώς αρχίζει να μην με καλύπτει...σε low light ειδικά!

Budget 1000 max και θα προτιμήσω nikon λόγο ευκολίας εύρεσης φακών.
Γνωστός μου έχοντας την d7100 και κατόπιν ζημιάς στον αισθητήρα και αλλαγής της με την d300s μου είπε οτι είδε μεγάλη διαφορα σε χρώμα και τονικοτητα,σαν σώμα επίσης εννοείται!

Και ρωτώ εγώ τωρα,αξίζει όντως να κινηθώ προς μια κάμερα που εχει χρόνια στην πλάτη της με οτι αυτο συνεπάγεται ή να παω σε d7000-7100 μεριά;

Γενικα εσείς σε αυτά τα χρήματα τι προτείνεται σε σώμα-φακο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ποιος είναι ο εξοπλισμός σου σήμερα, και σε ποιες συνθήκες βρίσκεις πως ζορίζεται;

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εχω την nx1000 με τον kit 20-50mm και τον 50-200mm και επειδή εχω ξεκινήσει να βγαζω αρκετές νυχτερινές και αστροφωτογραφια εκεί δεν την παλεύει με το ISO...

Στα υπόλοιπα δεν εχω ιδιαίτερα προβλήματα.

@Ntinos P
27 ειμαι,δεν τρολαρω :p

Εχω την nx1000 με τον kit 20-50mm και τον 50-200mm και επειδή εχω ξεκινήσει να βγαζω αρκετές νυχτερινές και αστροφωτογραφια εκεί δεν την παλεύει με το ISO...

@Ntinos P

Δεν ρωτησα για αυτο βρε :grinning-smiley-043

Μικρος ειναι, αντεχεις. Παρε μια dslr ;-)

Α δεν υπάρχει θεμα μεγέθους-βάρους,δεν ηταν αυτος ο λόγος που πηρα την σαμυ!

@Ntinos P

Χρησιμοποιείς τρίποδο; Φωτογραφίζεις σε raw ή jpeg;

Για νυχτερινές, οι φακοί σου είναι σκοτεινοί, και χωρίς σταθεροποίηση. Σε κανένα σύστημα δεν θα έκανες δουλειά με τέτοιους φακούς ή πάντως δίχως σταθεροποίηση. Από αισθητήρα σε τέτοιο μέγεθος, το πολύ να κερδίσεις 2/3 στοπ. Δεν θα σου κάνει τη διαφορά δίχως καλύτερους φακούς.

Επίσης, να έχεις πάντα κατά νου ότι η φωτογραφία είναι πρωτίστως φως. Δεν θα επιλέξουμε σύστημα κρίνοντας από την έλλειψη του φωτός.
Για αστροφωτογράφιση δεν θα αναφερθώ καν, είναι πολύ εξειδικευμένος τομέας. Και θέλεις οπωσδήποτε ακριβό εξοπλισμό, επενδύοντας σοβαρά και σε στήριξη, όχι μόνο σώμα και φακό.

Last edited:

Εχω τρίποδο και βγαζω πάντα raw. Καλά ο 50-200 και που εχει σταθεροποίηση δεν κανει για αστρο..

Το γνωρίζω πως δεν εχω φωτεινό φακο αλλα και παλι με f/3.5 για την κάμερα αυτη παίρνω ενα λογικό δείγμα γαλαξία ας πουμε,απλα αν ανεβάσω πανω απο 800 το ISO δεν την παλεύει,ενώ σε άλλη μηχανη θα ήμουν οκ. Επίσης πιστεύω πως αν ειναι να κανω την αλλαγή δεν αξίζει να επενδύσω σε περισσότερους φακούς και μετα να πρεπει να τα σκοτώσω...

Θα μπορούσες, εάν το θέμα σου είναι ειδικά η αστροφωτογραφία (οπότε δεν έχεις θέμα αυτόματης εστίασης), να προσαρμόσεις με αντάπτορα έναν παλιό 50 1.8. Ήδη έχεις κερδίσει 2 στοπ έτσι (αλλά με πιο κλειστό κάδρο). Δηλαδή η 7100 με έκθεση 30 δευτερολέπτων, έχεις δοκιμάσει πόσο θα πήγαινε με αντίστοιχα αποτελέσματα; Στα 1600 iso; Να περιμένεις ούτως ή άλλως κάποιο θόρυβο στην αστροφωτογράφηση. Εάν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με την τελευταία, έχει καλώς, ούτως ή άλλως θέλεις ακριβό εξοπλισμό και καλύτερα να εγκαταλείψεις το υπάρχον σύστημα. Αλλά εάν το κάνεις από ανακάλυψη και ενθουσιασμό, θα έλεγα να μην καθορίσεις έτσι τις απαιτήσεις σου σε σύστημα.

Οχι δεν κινούμαι βάση της αστροφωτογραφιας,απλα επειδή μου αρέσει θα ήθελα να εχω καλύτερα αποτελέσματα. Εχω δοκιμάσει τον Helios 50-f/2 που εχω απο την zenit αλλα το κάδρο ειναι πολυ σφιχτό για το είδος αυτο!

Γενικα όμως τους φακούς που ξερω οτι θέλω να εχω όπως ο tokina 11-16 δεν μπορω να εχω το αντίστοιχο με την σαμυ!

Σίγουρα οι slr έχουν το πλεονέκτημα σε οπλοστάσιο φακών, και δη φακών με ψηλή σχέση απόδοσης/τιμής. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιες αξιόλογες προτάσεις σε συστήματα m4/3.... που ίσως θα έπρεπε να εξετάσεις.

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εχω παρει στην κοπέλια μου την lumix g1 με τον κιτ 14-45 για να μαθει τα βασικά,για δωσε προτάσεις!!!!!

Ο,τι πιο νεο σε αισθητηρα για Νικον, χαμηλη τιμη κλπ. Νομθζω εχει και την κορυφαια επιδοση στο dxo. Εναλλακτικα για παιχνιδι με χειροκινητους φακους, σονυ Α7, απο καμια προσφιρα, για να ανεβεις σε αλλη κατηγορια.

Ακομα και σε σχέση με την d7000 δηλαδή θα πρότεινες αυτη;