Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

παναγιωτη, εχεις απολυτο δικιο...κ μ εχεις επηρεασει κι εσυ στην επιλογες μου....δεν θελω απλα να βγαζω φωτογραφιες την οικογενεια μου , αυτο το κανουν ολες οι μηχανες, αλλά θελω , χμ πως να το πω, να μπορω να αιχμαλωτιζω κ ν αποδιδω κ τα συναισθηματα που εγω εχω νοιωσει κ δει κ θελω ν αποτυπωσω κ στη φωτο-οπως αυτο που κρυβει το χαμογελο τους εκεινη τη στιγμη που σε κοιτουν και αισθανονται ασφαλεια, αυτοπεποιθηση κ ευτυχια επειδη εσυ εισαι διπλα τους!! αξια ανεκτιμητη!!!!!!!!

Εγώ απλά να προτείνω, αφού πάρεις την όποια μηχανή (όντως η x100s δεν έχει κανένα τρανταχτό αρνητικό - και ο σταθερός φακός δεν είναι τόσο αρνητικό, θέμα συνήθειας είναι), θα πρότεινα να διαβάσεις λίγο περί composition. Να βρεις βιβλία ή βίντεο-σεμινάρια και να ρίξεις ένα διάβασμα. Αυτό είναι ικανό να ανοίξει το μάτι σου και να μπορέσεις να πετύχεις αυτό που θέλεις.
Θα προτείνω εισαγωγικά σεμινάρια από lynda.com (foundation of photography - composition), και μετά λίγο πιο προχωρημένα βιβλία όπως το "The Photographer's Eye: Composition and Design" του Michael freeman, και πολλά άλλα...

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Όχι άμεσα όμως με την αγορά της μηχανής τα γενκά σεμινάρια, για να μην πελαγώσει κιόλας.

Προέχει καλή ανάγνωση του εγχειριδίου χρήσης και πολλές-πολλές δοκιμές/πειραματισμοί μέχρι να είναι σίγουρη για τς ρυθμίσεις και τον χειρισμό της μηχανής.

Θα πρότεινα και την αγορά ενός βοηθήματος e-book πάνω στην Χ100s, όπως του Phillips από Friedman Archives, 500 σελίδων, που εξηγεί αναλυτικά και με παραδείγματα εικόνων κάθε λειτουργία της μηχανής.

http://www.friedmanarchives.com/X100s/index.htm

Last edited:

Ρε παίδες, για να καταλάβω ... προτεινεται η Χ100s ως μοναδική μηχανή, για να καλύψει απο ευρυγώνιες (γενέθλια-παρέες) μέχρι πορτραίτα .. μέχρι εκδηλώσεις (που θέλεις μπόλικο ζοομ ..) ?? !!

Για δευτερο-τρίτη μηχανή να το καταλάβω ..

Fuji να'ναι και οτι να' ναι.

Δεν πειραζει, στη σχολικη γιορτη που θα'ναι το παιδι σου πανω στη σκηνη ενω θα καθεσαι στην 5η σειρα καθισματων, ε.... Δε θα βρεθει ενας χριστιανος με ζουμ η τηλεφακο να δωσει δυο φωτογραφιες;

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μαλλον δικες μας αναγκες και όνειρα λέμε σε άλλους να πάρουν ...:AFADF0:, άριστη μηχανη η Χ100S αλλά για πολυ συγκεκριμένη δουλεια ειδικα για πρωτη μηχανη δεν κανει οπως δεν κανει και η Richoh που βλεπω πολλες φορες να προτεινεται (ανεξαρτητως χρηματων το λεω). Νομίζω ότι θέλει λίγο προσοχή το τι γράφουμε, υποτιθεται ότι πρεπει να βοηθαμε όχι να σπρωχνουμε τον άλλο στον γκρεμό εκτός και αν θέλει να πέσει μόνος του.:flipout:

Άνετα έμενα μόνο με x100s ή Ricoh GR και καμία άλλη μηχανή.
Με την GR ακόμη πιο πολύ, χάρη στην εκπληκτική φορητότητά της (χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα εικόνας).

Ο σταθερός φακός είναι αυτό που προκαλεί ανησυχία;
Όχι μόνο τις προτείνω για μία και μοναδική μηχανή, αν μπορούσα θα το βροντοφώναζα κιόλας. :flipout:

Χτες μιλαω με φιλο απο το φόρουμ που είναι στο διλλημα x100s ή x-t1 για κύρια μηχανή.
Η απάντηση μου ήταν x-t1,x-e2,x-m1 αλλά όχι x100s.
Οι λόγοι αρκετοί και τους ανέφεραν οι συναγωνιστές από πάνω.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλησπέρα σας! δηλ. απ ότι καταλαβα παω κατευθείαν για τον γκρεμο? μ εχει πιασει κ ενας πονος στην πλατη( γεράματα) και δεν είμαι κ στα καλυτερα μου....κυριοι, τις ανάγκες μου τις ειπαμε, το μπατζετ το ειπαμε , την θεληση για το παραπανω για την φωτογραφια το ειπαμε, ξεκαθαριστε λιγο το τοπιο....ορθολογιστικα κ εγω το ξερω ότι η Fuji δεν είναι η ιδανικη μηχανη για τις ανάγκες μου, γι αυτό εξαλλου ανεφερα τους προβληματισμούς μου για την μηχανη όχι όμως κ τις φωτογραφιες της που είναι εξαιρετικες κ δεν νομιζω να διαφωνει κανεις γι αυτό..επισης ανεφερα κ την omdem10 για άλλο λογο, δηλ. τις διευκολύνσεις της (wifi,evf,ενσωματωμενο φλας,φακους γενικων κ ειδικων καθηκόντων)...κ επειδή δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να τις χειριστω δοκιμαστικα η ιδια, αυτές ή άλλες αναλογες κ επειδή εχω κουραστεί να διαβαζω θεωριες, ρωτησα εσας που σας εχω εμπιστοσυνη να με βοηθήσετε στην τελικη επιλογή....τι αλλο να πω , δεν ξερω...ευχαριστω παντως για όλα γιατι2 χρονια σχεδόν που είμαι μελος κ σας διαβαζω , είναι σαν να σας γνωριζω κ ευτυχως τομονο που εχω να πω είναι ότι ειστε ολοι πολυκαλα παιδια!!!!!

..επισης ανεφερα κ την omdem10 για άλλο λογο, δηλ. τις διευκολύνσεις της (wifi,evf,ενσωματωμενο φλας,φακους γενικων κ ειδικων καθηκόντων)

Πάρε αυτήν και θα νιώσεις κάτοχος μικρής επαγγελματικής μηχανής , είναι πολύ καλή .
Αργότερα αγοράζεις και κανέναν ανώτερο φακό και νιώθεις καλύτερα ψυχολογικά λόγω shopping therapy .
Φυσικά θα νιώσεις ακόμη καλύτερα βλέποντας το αποτέλεσμα , πχ απέκτησα το Σάββατο τον lumix 12-32 με κόστος γύρω στα 200 ευρώ και είναι σαν να έχω άλλη μηχανή από θέμα ποιότητας φωτό .
Βέβαια ήδη είχα τα 180 από την πώληση του κιτ 14-42ΕΖ .
Εάν αργότερα βγει καλύτερος φακός , δίνω αυτόν που έχω (πάντα θα υπάρχει η αγορά/πώληση μεταχειρισμένων) και έχω πληρώνοντας μόνο την διαφορά ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα .
Μη σκέφτεσαι μόνο τα αρνητικά του ότι θα ξοδευτείς αργότερα , ναι θα το κάνεις , αλλά με ελάχιστα χρήματα σε σχέση με το να αλλάξεις μηχανή θα μπορείς να μεταμορφώσεις την υπάρχουσα .
Θέλεις το καλοκαίρι στην παραλία να βγάζεις τα παιδιά σου μέσα στο νερό ; Αγοράζεις τότε τον 40-150 με 130 περίπου ευρώ και έχεις μηχανή με τηλεφακό νιώθοντας σαν να αγόρασες καινούρια .
Και πάρε επιτέλους την απόφαση , σήμερα θα μπορούσες να βγάλεις φωτογραφία σαν τα κρύα τα νερά , αλλά δυστυχώς δεν έχεις μηχανή , το ίδιο θα συμβεί και αύριο . -bye-

Δεν συμφωνώ ότι πέφτει κανείς στον γκρεμό (με Χ100s ή GR).

Το πρώτο μέλημα για τον υποψήφιο αγοραστή σοβαρής μηχανής είναι να μη μένει η μηχανή του στο ντουλάπι και να βγαίνει μόνο στα γενέθλια και στις γιορτές. Η φορητότητα και ο γρήγορος φακός είναι καίριας σπουδαιότητας πλεονεκτήματα.

Εξυπακούεται ότι μια μηχανή με εναλλάξιμους φακούς και δυο-τρεις φακούς είναι πιο ολοκληρωμένη λύση, αλλά στο τέλος της ημέρας και ο κάτοχος της μηχανής με σταθερό φακό θα έχει να επιδείξει αρκετές ποιοτικές φωτό. Πολλές φωτό μάλιστα θα έχουν και το wow factor του συγχρονισμού φλας υψηλής ταχύτητας που προσφέρει το leaf shutter των μηχανών με fixed φακό.

Τούτων λεχθέντων, η πρόταση της X100s έγινε επειδή ανέφερε η Άσπα ότι είχε ξετρελλαθεί με τη μηχανή. Το σκεπτικό της πρότασής μου βασιζόταν ακριβώς σε αυτό τον παράγοντα.

Για τον φίλο που αμφιταλαντεύεται μεταξύ X100s και X-T1 δεν υπάρχει δίλημμα, X-T1 (+18-55).
Μεταξύ Χ100s και X-M1 (+16-50 + 50-230), χμμ, μάλλον X100s θα πρότεινα, αλλά εξαρτάται και ποιος ρωτάει.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

[/COLOR]Και συγνώμη αν γίνομαι κουραστική, αλλά επειδή πάντα τρέχουν υποχρεώσεις κ τα χρήματα δυστυχώς κάπου θα ξοδευτούν, ίσως κ γι αυτό αγχώνομαι να αγοράσω επιτέλους την φωτογραφική που χρειάζομαι αλλά κ θα χαίρομαι να τραβώ φωτό τον γιο μου...ευχαριστώ κ παλι

Κουραστικη δεν γινεσαι, περισσοτερο εσυ κουραζεσαι... και χωρις ιδιαιτερο λογο νομιζω...

Συμφωνα με τα παραπανω που γραφεις, τι δεν σου κανει στην canon 1200D πακετο με τον 18-135 για τη χρηση που θελεις?

Υπαρχει πιο σιγουρη, πιο απλη, πιο επεκτασιμη, πιο οικονομικη, πιο δημιουργικη, πιο βολικη κτλ κτλ λυση απο τις dslr ? Δοκιμασμενες χρονια και προσφερουν τα παντα συνολικα και χωρις εκπτωσεις... μεχρι και σε μεγεθος/βαρος δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα το αξιο λογου...

Μην μπερδευεσαι με τα φορα... υπαρχουν δυο ειδων... αυτα που ξεψειριζουν και τα άλλα... δεν χρειαζεσαι γνωμες απο τα πρωτα, στη δεδομενη στιγμη νομιζω... γραφεις για τις 50 αποχρωσεις του γκρι στις ολυμπους και δεν μας λες σε τι οθονη θα τις βλεπεις πχ. αυτες τις διαφορες... :BDBDG54:

Γνωμη μου παρε μια απο τις εισαγωγικες dslr νικον ή κανον (κατα προτιμηση κανον γιατι εχει φτηνοτερα αξεσουαρ και φακους) και ενα βασικο φακο και μετα... πες τι χρειαζεσαι και αν δεν το βρεις (σε φτηνη, μεσαια, ακριβη τιμη)... στο πληρωνω εγω... :2thumb22sup:

Αντε ρε συνονόματε. .. Που ήσουν τόσο καιρό να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους ; Στην μάρκα δε θα τα χαλάσουμε. ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοώ ότι υπάρχει και το combo Nikon 3300+18-55 ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοώ ότι υπάρχει και το combo Nikon 3300+18-55 ...

Δεν συμφωνώ ότι πέφτει κανείς στον γκρεμό (με Χ100s ή GR).

Το πρώτο μέλημα για τον υποψήφιο αγοραστή σοβαρής μηχανής είναι να μη μένει η μηχανή του στο ντουλάπι και να βγαίνει μόνο στα γενέθλια και στις γιορτές. Η φορητότητα και ο γρήγορος φακός είναι καίριας σπουδαιότητας πλεονεκτήματα.

Εξυπακούεται ότι μια μηχανή με εναλλάξιμους φακούς και δυο-τρεις φακούς είναι πιο ολοκληρωμένη λύση, αλλά στο τέλος της ημέρας και ο κάτοχος της μηχανής με σταθερό φακό θα έχει να επιδείξει αρκετές ποιοτικές φωτό. Πολλές φωτό μάλιστα θα έχουν και το wow factor του συγχρονισμού φλας υψηλής ταχύτητας που προσφέρει το leaf shutter των μηχανών με fixed φακό.

Τούτων λεχθέντων, η πρόταση της X100s έγινε επειδή ανέφερε η Άσπα ότι είχε ξετρελλαθεί με τη μηχανή. Το σκεπτικό της πρότασής μου βασιζόταν ακριβώς σε αυτό τον παράγοντα.

Για τον φίλο που αμφιταλαντεύεται μεταξύ X100s και X-T1 δεν υπάρχει δίλημμα, X-T1 (+18-55).
Μεταξύ Χ100s και X-M1 (+16-50 + 50-230), χμμ, μάλλον X100s θα πρότεινα, αλλά εξαρτάται και ποιος ρωτάει.

θα πέσει στο γκρεμό για δυο λόγους:
1. Θέλει να φωτογραφίζει τα παιδιά από απόσταση. Με την χ100 δεν...
2. Θέλει μάκρο. Με την χ100 δεν...

Άσπα, και συγνώμη για τον ενικό, απόψεις σου είπαμε, εσύ δεν θέλεις να τις ακούσεις. Χωρίς να το καταλάβεις έχεις φύγει από τις πραγματικές σου ανάγκες, αυτές που περιέγραψες στα πρώτα μηνύματά σου, και ασχολείσαι με ιδεατές ή μελλοντικές σου ανάγκες.

Μια γνωμη λεω κι εγω Ηλια, δεν βαζω κατι στη θεση του, περα απο αυτο που τονιζει και ο Βλασσης παραπανω... οτι ευκολα ξεφευγουν και οι υποψηφιοι αγοραστες σε λεπτομερειες ανευ ουσιας και εμεις που προτεινουμε εξειδικευοντας ανευ λογου με το καλημερα...

Και φυσικα, οσο το τρεναρεις το θεμα, τεινεις να τετραγωνιζεις τον κυκλο, πραγμα... αδυνατο (κοινως ολα σε ενα δεν υπαρχει ακομη)...

Προσυπογραφω τα οσα ειπε ο Ηλιας. Κιτ Canon με τον πολυ καλο 18-135 is stm, ή Nikon με τον 18-140. Καλη μοδα οι ..."primes" και η σμικρυνση των σωμάτων, αλλά εγω ασπαζομαι το σοφοτερο αγγλοσαξωνικο, form follows function. Και σιγουρα οι δυο παραπανω προτασεις ειναι πολυ καταλληλοτερα εργαλεια γενικης χρησης.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Προσυπογραφω τα οσα ειπε ο Ηλιας. Κιτ Canon με τον πολυ καλο 18-135 is stm, ή Nikon με τον 18-140. Καλη μοδα οι ..."primes" και η σμικρυνση των σωμάτων, αλλά εγω ασπαζομαι το σοφοτερο αγγλοσαξωνικο, form follows function. Και σιγουρα οι δυο παραπανω προτασεις ειναι πολυ καταλληλοτερα εργαλεια γενικης χρησης.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::2thumb22sup::2thumb22sup:

Ρε παίδες, για να καταλάβω ... προτεινεται η Χ100s ως μοναδική μηχανή, για να καλύψει απο ευρυγώνιες (γενέθλια-παρέες) μέχρι πορτραίτα .. μέχρι εκδηλώσεις (που θέλεις μπόλικο ζοομ ..) ?? !!

Για δευτερο-τρίτη μηχανή να το καταλάβω ..

τι εννοεις ευρυγωνιες , τα 18 τις canon 18x1,6=......
για εξηγησε μου γιατι με την χ100 δεν βγαζει πορτρετα???

Fuji να'ναι και οτι να' ναι.

Δεν πειραζει, στη σχολικη γιορτη που θα'ναι το παιδι σου πανω στη σκηνη ενω θα καθεσαι στην 5η σειρα καθισματων, ε.... Δε θα βρεθει ενας χριστιανος με ζουμ η τηλεφακο να δωσει δυο φωτογραφιες;

οτι νανε.....:7SFGSFG:

Βλαση
1.εχεις δοκιμαση το af της χ100s??
2.και μακρο παρακαλω βγαζει η x100s

Ασπα, η καλυτερη φωτογραφικη ειναι αυτη που θα εχεις παντα μαζι σου!

Δεν κατάλαβα ότι τέθηκαν ως απαραίτητες προϋποθέσεις τα σφιχτά πορτρέτα από απόσταση και το μάκρο. Πάλι όμως δεν θα έλεγα ότι θα πέσει και στον γκρεμό.
Νόμισα μιλούσαμε για μηχανή γενικής χρήσης και περιβαλλοντικά πορτρέτα οικογενειακών στιγμών και close-up, όπου το leaf shutter λειτουργεί ευεργετικά.

Για close-up με τη Ricoh GR δύο παραδείγματα (με +5 Marumi Achromat macro lens), πολύ πρόχειρα στο χέρι (νύχτα):
Καθόλου άσχημα πιστεύω για σύστημα κατηγορίας φτερού 200 γραμμαρίων που έχεις πάντα μαζί σου.

sooc jpeg:
s6gOCP.jpg

100% crop:
FdOUTB.jpg

sooc jpeg:
gm6jQ9.jpg

100% crop:
HpqQ5J.jpg