Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Γιώργο τον 19αρι τον έχω και για τα χρήματα που ζητάει ,είναι κάτι παραπάνω από καλός.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Ακομα μια ερώτηση : από τους διαφορους 40-150 που βλέπω (Olympus-Panasonic) ποιος έχει αξιοπρεπή (κατά το δυνατόν) αποδοση σε χαμηλό κόστος ; Δεν ειμαι πολύ φαν του τελε αλλά κακά τα ψέματα αρκετές φορές το χρειαζόμαστε..

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

Ακομα μια ερώτηση : από τους διαφορους 40-150 που βλέπω (Olympus-Panasonic) ποιος έχει αξιοπρεπή (κατά το δυνατόν) αποδοση σε χαμηλό κόστος ; Δεν ειμαι πολύ φαν του τελε αλλά κακά τα ψέματα αρκετές φορές το χρειαζόμαστε..

σε πρώτη ευκαιρία θα χτυπήσω τον olympus, στην τιμή του δε νομίζω να μπορώ να βρω κάτι καλύτερο.

Ο oly είναι καλός φακός, και τα 120 ευρώ που ζητά είναι ελάχιστα για τις φώτο που θα πάρεις.
Για τον πανασονικ δεν έχω γνώμη, αλλά εδώ θα μιλήσει ο Δημήτρης που τους είχε και τους δυο.

Και οι δυο είναι πολύ καλοί φακοί, ο olympus είναι πολύ sharp στο κέντρο ειδικά έως τα 100-120mm με πτώση προς τα άκρα, ο panny 45-150 λίγο πιο ισορροπημένος - και περίπου 1 εκατοστό πιο κοντός σε μήκος, ενώ έχει και σταθεροποίηση. Είναι βέβαια και ~80 ακριβότερος, οπότε αν δεν σκοπεύεις να αγοράσεις σώμα panasonic, ο oly είναι πιο συμφέρουσα επιλογή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τελικά μαλλον θα θυσιάσω το σκόπευτρο και θα παρω την Olympus EPL-5. Επαιξα λιγο μαζί της και μου άρεσε πολύ.

Ακούω καλά λόγια για τους Sigma 19mm f2.8 & 30mm f2.8 τι λένε ; Σκέπτομαι να αγοράσω έναν από αυτούς (μαλλον τον 19ρη) και πιθανότατα τον Olympus 45mm f1.8 για πορτραίτα..

Η EPL5 ειναι εξαιρετική επιλογη και VFM , σου έρχεται φθηνοτερα απο την ΕΜ10 η αγορά της ως σωμα και η προσθήκη εξτρα σκοπευτρου που μπορεις να το βρεις στα 100-150 , (αν το χρειαστείς εχω ενα VF2 που καθεται), ο 40-150 της Oly αρκετα καλός επισης όπως είπαν και οι υπόλοιποι όπως και οι δυο Sigma, ο 45αρης σχετικα φθηνός και απο αποδοση σκίζει,

ενα να θυμάσαι αν προχωρήσεις σε αγορά της, έχεις τρομερή γκάμα επιλογών σε φακους και πλεον παρα πολλους απο αυτούς τους βρισκεις σε καλες τιμες μεταχειρισμενους.

Ναι παίρνεις ένα πολύ καλό σετάκι, στο οποίο στην πορεία (αν θέλεις) προσθέτεις έναν φωτεινό prime και είσαι πλήρης! (μέχρι να σου μπεί το "σαράκι"... :flipout:)

Μια και είσαι ήδη με panasonic θα σου έλεγα τις εξής δυο: LF1 https://www.skroutz.gr/s/3895103/Pa...tml?from=most-popular&keyphrase=panasonic+lf1 και ΤΖ60 https://www.skroutz.gr/s/4596660/Panasonic-Lumix-DMC-TZ60.html

Και οι δύο έχουν σκόπευτρο και πολλές χειροκίνητες ρυθμίσεις, ενώ παράλληλα δουλεύουν άριστα στο αυτόματο. Η LF1 προσφέρει καλύτερη φωτογραφική ποιότητα λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα και φωτεινότερου φακού, ενώ η TZ60 μεγαλύτερο εύρος εστιακών αποστάσεων (zoom).

Ναι παίρνεις ένα πολύ καλό σετάκι, στο οποίο στην πορεία (αν θέλεις) προσθέτεις έναν φωτεινό prime και είσαι πλήρης! (μέχρι να σου μπεί το "σαράκι"... :flipout:)

Αυτό....το σαράκι έλεγα να αποφύγω,αλλά βλέπω πως χρηματικά είναι πολύ κοντά οι προτάσεις γιαυτό και είμαι ακόμα στην μελέτη :chinscratch:

Βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η χρήση που θα κάνεις. Οι compact είναι πιο εύκολες και πάντα μαζί σου, οι άλλες είναι για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την φωτογραφία, να "πάνε βόλτα για φωτογράφιση" ενδεχομένως μόνοι τους. Χωρίς να θεωρηθεί "θέσφατο", προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ κάτι άλλο από compact για περιστασιακή χρήση, δηλαδή τους φίλους και συγγενείς, εκδρομές κ.λ.π. Με τις άλλες πρέπει να ασχοληθείς λίγο για να πάρεις το παραπάνω που μπορούν να σου δώσουν, τουλάχιστον μέχρι να τις μάθεις.

Τώρα μου βάζεις ένα φρένο για την mirrorless.Σίγουρα η περιστασιακή χρήση θα είναι σε μεγαλύτερο ποσοστό,αλλά πηγαίνω συχνά εκδρομές με την μοτοσυκλέτα εντός και εκτός συνόρων και θα ήθελα την καλύτερη ποιότητα από την πανυ τζ8,καθώς και ορισμένες φορές και μεγαλύτερο ζουμ.Από θέμα βίντεο δεν με ενδιαφέρει γιατί έχω την action sony hdr-as200 επάνω στην μηχανή ή στο κράνος.
Από ότι διαβάζω αν δεν κάνω λάθος οι mirrorless είναι ποιο γρήγορες από τις compact και με μεγαλύτερο αισθητήρα,πράγμα που θα βοηθούσε αν τα λέω σωστά στις stop&shoot φωτο στα ταξίδια ή ακόμα και εν κινήσει από συνοδηγό βέβαια.
Επίσης τον Αύγουστο λέμε να πάμε Μπρνο για το motogp άρα κι εκεί θα θέλαμε και την "ταχύτητα" μιας mirrorless?

Χμμμ... αυτά δεν μας τα είπες! Στα κινούμενα θέματα έχουμε ζήτημα... Κοίτα προς Nikon σειρά 1 για κάτι μικρό, ή Sony 5100 για κάτι με μεγαλύτερο αισθητήρα. Αυτές είναι "αστραπόβολες" και σε μαζεμένα οικονομικά πλαίσια.

Επειδή στην μηχανή πάνω παίζει πάντα θέμα όγκου και βάρους... Εγώ θα πρότεινα όσο πιο κόμπακτ γίνεται.
Premium compact or mirrorless μικρή.
Rx100, rx100 ii, rx100 iii,
Lx100, lx7,
Panasonic gm1,
Ricoh gr χωρίς ζουμ,
Νικον j4 οριακά.
Κτλ.

Sony a5100 αποκτά κάποιο μέγεθος με τους φακούς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η EPL5 ειναι εξαιρετική επιλογη και VFM , σου έρχεται φθηνοτερα απο την ΕΜ10 η αγορά της ως σωμα και η προσθήκη εξτρα σκοπευτρου που μπορεις να το βρεις στα 100-150 , (αν το χρειαστείς εχω ενα VF2 που καθεται), ο 40-150 της Oly αρκετα καλός επισης όπως είπαν και οι υπόλοιποι όπως και οι δυο Sigma, ο 45αρης σχετικα φθηνός και απο αποδοση σκίζει,

ενα να θυμάσαι αν προχωρήσεις σε αγορά της, έχεις τρομερή γκάμα επιλογών σε φακους και πλεον παρα πολλους απο αυτούς τους βρισκεις σε καλες τιμες μεταχειρισμενους.

Ευχαριστώ. Την αγόρασα σήμερα, το διπλό κιτ σε πολύ καλή τιμή!
Τώρα διάβασμα και εξάσκηση.

Καλορίζικη και να την χαρείς , αν θελεις βοήθεια σε απορίες ρυθμισεις μην διστάσεις να το κανεις στο σχετικο νημα της μηχανης.

Σιγουρα .. (Αλλά σε πρώτη φάση θα χρειαστώ .. τσαντα μεταφοράς οπότε ξεσκονιζω το σχετικό θέμα..)

Επειδή στην μηχανή πάνω παίζει πάντα θέμα όγκου και βάρους... Εγώ θα πρότεινα όσο πιο κόμπακτ γίνεται.
Premium compact or mirrorless μικρή.
Rx100, rx100 ii, rx100 iii,
Lx100, lx7,
Panasonic gm1,
Ricoh gr χωρίς ζουμ,
Νικον j4 οριακά.
Κτλ.

Sony a5100 αποκτά κάποιο μέγεθος με τους φακούς.

Σίγουρα οι premium θα είναι εξαιρετικές αλλά οικονομικά είναι απαγορευτικές δυστυχώς.
Το θέμα όγκου και βάρους δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί υπάρχει bagster στο ντεπόζιτο για τα γκάτζετ μου,οπότε θα χωράει άνετα και θα είναι έτοιμη για δράση.
Καλοβλέπω την J4 που από ότι διαβάζω είναι ότι πρέπει για τα θέλω μου όπως ανέφερε και ο Δημήτρης,καθώς επίσης και εντός μπάτζετ.
Οπότε αφού αναφέρθηκε πως σε λίγο καιρό θα βγει στα μαγαζιά η J5,θα είμαι σε stand by για τυχόν προσφορά στην 4 αφού υπάρχουν χρονικά περιθώρια.
Μέχρι τότε,εύρεση του μάνιουαλ και μελέτη γενικότερα τις mirrorless :cool4:

Αγορα dslr για μετάβαση από bridge

Καλημέρα σε όλους!θα ήθελα την βοήθεια σας για να βρω ποια φωτογραφική να πάρω σε μετάβαση από την lumix dmc fz-18 πού εχω.απλά θα με ξενίσει το γεγονός ότι θα πρέπει να βρω κατάλληλους φακούς για να προσαρμοστεί η φωτογράφιση πού θέλω να κάνω....πχ με την τωρινή πού εχω κατά μέσω όρο με καλύπτει (τοπία -πόλη -βραδυνές). εχω στο μυαλό μου την nikon d5200 και d7100,αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για την d7100 η είναι καλύτερο να πάρω την d5200 και ένα φακό ακόμα με την διαφορά πού προκύπτει.....και εδώ είναι πού προβληματίζομαι πάλι,πως δεν ξέρω τι φακό πρέπει να διαλέξω εκτός από αυτόν πού φέρουν ως κιτ (νομίζω 18-55).ελπίζω να μην σας κούρασα -μπέρδεψα αλλά ειλικρινά είμαι μπερδεμένος εγώ και επειδή τα χρήματα δεν μπορώ να τα διαθέσω για λάθος επιλογή σας ζητάω τις συμβουλές σας!ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Re: Αγορα dslr για μετάβαση από bridge

Μπορείς να πας πάλι σε bridge και να πάρεις την κατα πολύ καλύτερη fz1000.
Δεν θα ψάχνεις για φακούς όπως σε ξενιζει, έχει κορυφαίο φακό η ίδια.
Έχει βίντεο 4k που σημαίνει θα σε καλύπτει χρόνια.
Φωτογραφικά κατώτερη της νικον dslr εφόσον αγοράσεις καλό φακό για την νικον. Οπότε η νικον θα σου έρθει ακριβότερα αλλά χωρίς βίντεο τέτοιας ανάλυσης, χωρίς την ίδια ευκολία, αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος αν θελήσεις να πάρεις φακό με μεγάλο μέγεθος, κτλ.
Πήγαινε στο αντίστοιχο θέμα όπου υπάρχουν πολλά δείγματα. Με ευχάριστεις αργότερα :-)