Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Ακομα μια ερώτηση : από τους διαφορους 40-150 που βλέπω (Olympus-Panasonic) ποιος έχει αξιοπρεπή (κατά το δυνατόν) αποδοση σε χαμηλό κόστος ; Δεν ειμαι πολύ φαν του τελε αλλά κακά τα ψέματα αρκετές φορές το χρειαζόμαστε..
Τελικά μαλλον θα θυσιάσω το σκόπευτρο και θα παρω την Olympus EPL-5. Επαιξα λιγο μαζί της και μου άρεσε πολύ.
Ακούω καλά λόγια για τους Sigma 19mm f2.8 & 30mm f2.8 τι λένε ; Σκέπτομαι να αγοράσω έναν από αυτούς (μαλλον τον 19ρη) και πιθανότατα τον Olympus 45mm f1.8 για πορτραίτα..
Μια και είσαι ήδη με panasonic θα σου έλεγα τις εξής δυο: LF1 https://www.skroutz.gr/s/3895103/Pa...tml?from=most-popular&keyphrase=panasonic+lf1 και ΤΖ60 https://www.skroutz.gr/s/4596660/Panasonic-Lumix-DMC-TZ60.html
Και οι δύο έχουν σκόπευτρο και πολλές χειροκίνητες ρυθμίσεις, ενώ παράλληλα δουλεύουν άριστα στο αυτόματο. Η LF1 προσφέρει καλύτερη φωτογραφική ποιότητα λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα και φωτεινότερου φακού, ενώ η TZ60 μεγαλύτερο εύρος εστιακών αποστάσεων (zoom).
Ναι παίρνεις ένα πολύ καλό σετάκι, στο οποίο στην πορεία (αν θέλεις) προσθέτεις έναν φωτεινό prime και είσαι πλήρης! (μέχρι να σου μπεί το "σαράκι"...)
Η EPL5 ειναι εξαιρετική επιλογη και VFM , σου έρχεται φθηνοτερα απο την ΕΜ10 η αγορά της ως σωμα και η προσθήκη εξτρα σκοπευτρου που μπορεις να το βρεις στα 100-150 , (αν το χρειαστείς εχω ενα VF2 που καθεται), ο 40-150 της Oly αρκετα καλός επισης όπως είπαν και οι υπόλοιποι όπως και οι δυο Sigma, ο 45αρης σχετικα φθηνός και απο αποδοση σκίζει,
ενα να θυμάσαι αν προχωρήσεις σε αγορά της, έχεις τρομερή γκάμα επιλογών σε φακους και πλεον παρα πολλους απο αυτούς τους βρισκεις σε καλες τιμες μεταχειρισμενους.
Επειδή στην μηχανή πάνω παίζει πάντα θέμα όγκου και βάρους... Εγώ θα πρότεινα όσο πιο κόμπακτ γίνεται.
Premium compact or mirrorless μικρή.
Rx100, rx100 ii, rx100 iii,
Lx100, lx7,
Panasonic gm1,
Ricoh gr χωρίς ζουμ,
Νικον j4 οριακά.
Κτλ.
Sony a5100 αποκτά κάποιο μέγεθος με τους φακούς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.