Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Quote Originally Posted by kuros View Post
Παρε για π.χ. την nikon D810 φχψ μοντελο αλλα να εισαι τοσο συνηδειτοποιημενος που και να την πουλησεις ακομη καποια στιγμη αργοτερα να θελεις να παρεις την καλητερη της.Αυτη ειναι η γνωμη μου...
3ο μοντέλο nikon που εμφανίζεται στο νήμα. Μάλλον διάλεξα λάθος μάρκα με την canon, ε;

Καλα ρε φιλε petasis,-μετα απο ολο αυτο το κατεβατο που καθισα και σου εγραψα,αυτο? καταλαβες??? Ελεος. 1ον.Αυτο που ειπα και το ειπα με τον πιο εμφατικο τροπο ηταν οτι εγω διαλεξα την χ μηχανη,και τραβα και δες αν θες για πιους λογους.2ον. Μην βιαστεις και αποφασισε στο τελος. 3ον. Τρεχα πηγαινε ψαξε κουνησου.Αλλο το φορουμ αλλο η διαπροσωπικη επαφη.4ον. Π.Χ. ,ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΟΣ ΧΑΡΙΝ ΑΝ παρεις nikon canon panasonic , οτι στην ευχη αποφασησεις τελος παντον, να εισαι πολυ ψαγμενος και συνηδειτοποημενος.Αν ηθελες canon, πες το εξαρχης,προτιμω ομως κυριως για canon να μου προτεινεται. Η canon ειναι αν οχι η 1η αλλα σηγουρα η 2η πιο δυνατη εταιρια στον πλανητη αυτην την στιγμη, και κυριως αυτη με την nikon κανονιζουν σχεδον τα παντα γυρω απο τις τεχνολογικες εξελιξεις. Αλλα αυτο δεν ειναι πανακεια,
το νεοφερτο συστημα τις sony που σου προτεινα εχει 1ον. Φουλ φρειμ μποντι σε cοmbact σωμα.[που ειναι και το δυνατο τις σημειο,με αξιοπρεπης μαλιστα αδιαβροχοποιηση] 2ον.Πολυ δυνατους, αισθητηρες.3ον Η a7s που σου προτεινα τραβαει σε σχεδον απολυτο σκοταδι [δεν υπαρχει αλλη μηχανη με τετεια δυνατοτητα εκει εξω] 4ον.Η μηχανη εχει την δυνατοτητα με ανταπτορες να φορεσει ολους τους φακους ολων των εταιριων απο αρχης φωτογραφιας, και αυτο ειναι το δευτερο πιο δυνατο της οπλο,χωρια οτι εχει η ιδια πλεον εναν σκασμο φακους, χωρια οτι τους φακους τους τις φταχνει η cαrl zeiss,χωρια οτι του βρησκεις σε πληστηριασμους πλεον σε πολυ καλες τιμες,χωρια οτι μπορεις να τις φορεσεις τους φακους που ηδη εχεις. 5ον.Η a7ii εχει το συστημα σταθεροποιησης 5 αξονων της olympus εξελιγμενο, με 24mp αισθητηρα?. ΚΑΙ 5ον ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΤΙΟΤΕΡΟ, ΤΙΣ ΒΡΗΣΚΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ 700-1300 ΕΥΡΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΗΣ. ΝΑΙ συνφωνο εχουν και μειονεκτιματα, αλλα εγω σου λεω τα συν,και τα συν αυτα ουτε λιγα ειναι ουτε αμελητεα. Αλλα και οι γνωμες των αλλων παιδιων προς Θεου ειναι ολες σωστες και με σωστα επιχειρηματα επισης...

Απάντηση: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Α7s για εντελώς ερασιτέχνη του auto με οροφή τα 1500 ευρώ (σύνολο για όλο το σύστημα) είναι εντελώς εκτός, προφανώς.

Εάν δεν πειράζει ο όγκος μιας κλασικής μικρής slr με έναν all around ζουμ φακό, ένα σετάκι Nikon 5300 + Nikkor 18-140 VR ή αλλιώς της νέας Canon 750D με τον πολύ καλό EF-S 18-135 IS STM είναι άριστες επιλογές, και αρκετά κάτω από τα 1500 ευρώ ασφαλώς (που δεν βλέπω λόγο να τα αγγίξει κανείς). Σε Canon μπορεί να φτιάξει πλήρες σύστημα 3 φακών (υπερευρυγώνιο, στάνταρ + τελε ζουμ) και να μείνει κάτω από τα 1500, πάντως.

Καλα ρε φιλε petasis,-μετα απο ολο αυτο το κατεβατο που καθισα και σου εγραψα,αυτο? καταλαβες??? Ελεος.

Κακώς συγχύζεσαι. Την είδα την ανάρτηση, είδα τι προτείνεις (είναι πολύ ακριβή βέβαια), έμπλεξες και διάφορα άλλα θέματα, και επέλεξα κάτι να σχολιάσω για να μην αισθανθείς ότι προσπέρασα την ανάρτησή σου.
Δεν θα αγοράσω ποτέ από e-bay, και η τιμή ξεπερνά τις 2000 ευρώ χωρίς φακό.

Απάντηση: Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Με τις canon έχω καταλάβει ότι όσο μικραίνει το νούμερο, τόσο καλύτερη θεωρεί την μηχανή η canon. Π.χ. η 500 είναι καλύτερη από την 5000, χειρότερη από την 50 και ακόμα πιο χειρότερη από την 5. Με την nikon πως πάνε τα νούμερα;
Η nikon ποια θεωρεί καλύτερο μοντέλο, την 7100 ή την 3300;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια περίληψη δεν γίνεται; :smile:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

3ο μοντέλο nikon που εμφανίζεται στο νήμα. Μάλλον διάλεξα λάθος μάρκα με την canon, ε; :flipout:

Στις Canon έχει μπλέξει ελαφρώς το σύστημα αριθμοδότησης των μοντέλων από τότε που πήρες την 500D.

Σε γενικές γραμμές όσα λιγότερα ψηφία έχει ένα μοντέλο τόσο ψηλότερα στην κλίμακα είναι

Η Canon αυτή τη στιγμή έχει στις μικρού αισθητήρα (APS-C) ψηφιακές slr, ούτε λίγο ούτε πολύ ....6 παράλληλα μοντέλα:
- Την εντελώς εισαγωγική σειρά, που αντιπροσωπεύει σήμερα η 1200D (διάδοχος της αρχικής 1000D). Φτιάχτηκε για να ανταγωνιστεί τα εντελώς πλαστικά μοντέλα με τα οποία έχει κατακλύσει την αγορά ο ανταγωνισμός.
- Την λίγο ανώτερη, 100D (που έχει περίπου τα χαρακτηριστικά της επόμενης βαθμίδας αλλά σε φθηνότερο και ελαφρύτερο σώμα)
- Την αμέσως επόμενη βαθμίδα, την οποία αντιπροσωπεύει για λίγες μέρες ακόμη η 700D (διάδοχος της σειράς που περιλαμβάνει το δικό σου μοντέλο και φτάνει στις 350 και 300D!), της οποίας όμως έχουν εδώ και κανένα 2μηνο ανακοινωθεί οι πολυαναμενόμενοι δύο (!) αντικαταστάτες (καθώς αποτελούν σοβαρή αναβάθμιση του μοντέλου), 750 και 760D
- Την πιο σοβαρή 70D, διάδοχο της σειράς που ξεκινάει με τη 10D
- Τέλος την επαγγελματική 7D mk II.

Όσο για την επιλογή σου σε Canon, όταν είχε βγει το μοντέλο σου πριν 6 χρόνια ήταν ανώτερο του ανταγωνισμού. Το θέμα με την Canon είναι ότι ενώ ήταν στην αιχμή του δόρατος έμεινα για μερικά χρόνια με τον ίδιο πρακτικά αισθητήρα να χωνεύει τις δάφνες της, μόλις πρόσφατα εδέησε να βγάλει εντελώς νέο αισθητήρα στα μοντέλα της. Βέβαια στον τομέα των φακών έχει εν τω μεταξύ παρουσιάσει περίπου τόσα μοντέλα όσο όλοι οι άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές μαζί.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Συμφωνώ με τον Τάσο. Πρώτα Panasonic FZ 1000 και στη συνέχεια CANON 700D +18-135 STM ή NIKON 5300 + 18-140 VR

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Συμφωνώ με τον Τάσο. Πρώτα Panasonic FZ 1000 και στη συνέχεια CANON 700D +18-135 STM ή NIKON 5300 + 18-140 VR

Με αυτήν τη σειρά συμφωνώ κι εγώ.

Ο petasis συμφωνεί ?? .. (οχι λεω εγώ .. ) ή θα απαντήσει με κανένα -3 ;)

Ζήτησε

- ενα σετ που να βγάζει καλύτερες φωτο απο την 500D + 18-55/3.5-5.6 IS .. με έμφαση στα νυχτερινά
- να έχει πιο ευρυγώνιο άκρο
- το σετ να κοστίζει εως 1500 ευρώ
- (αν κατάλαβα καλά) αγορά απο Ελλάδα ..

Βγάζει η Fz1000 πιο καλές φωτό απο αυτό που έχει τώρα ?? αμφιβάλω .. καί οσον αφορά την ευκρίνεια σε καλό φως (ειδικά στα ευρυγώνια) και οσον αφορά τον θόρυβο στα σκοτεινά .. το μεγάλο ζούμ και το βιντεο που είναι τα ατού της FZ1000 δεν τα ανέφερε ως ζητούμενα ..

Μια καλή σύγχρονη APS-C (ισως και μ4/3) θα έλεγα του ταιριάζει + εναν φακό με (ισοδύναμη FF) κάλυψη 24-70 ή αν ξέχασε να πεί οτι θέλει και λιγο περισσότερο "ζουμ" 24-100 ή 120 και διάφραγμα πιο ανοιχτό απο των κιτ π.χ. 2,8-4,0 ..

Aρα με τέτοιο φακό δεν βγαίνει ο λογαριασμός με τα κορυφαία σώματα που πάνε πάνω απο χιλιάρικο .. μεσαίο σωμα + καλό φωτεινό φακό ψάχνουμε ..

Απο τις "ολα σε ένα" θα έλεγα οτι του ταιριάζει καλύτερα
- η RX10 .. και λόγω σταθερού f2.8 καί λόγω καλύτερου ευρυγώνιου σε σχέση με την FZ1000 αλλά και σε σχέση με όλες τις κομπακτ.
- η Panasonic LX100 .. αν δεν χρειάζεται το zoom πάνω απο τα 75mm

Είναι βασικό να αισθανθώ ότι κάνω αναβάθμιση, και το 1500 δεν είναι κανένα "απαράβατο" όριο (π.χ. και 1700 θα σκευτόμουν, δεν θα σκετόμουν όμως το 2300...).
Βασικά έγιναν πολλές προτάσεις, και κάποιες τις κοίταξα ήδη στο dpreview. Όταν κάνω την άσκηση, θα επανέλθω με συγκρίσεις προτάσεων μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, η canon 700D. Είναι ίδια "σειρά" με αυτή που έχω. Φαντάζομαι θα υπάρχει βελτίωση λόγω του πιο νέου αισθητήρα, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την αλλαγή. Θα είναι;

θα δεις διαφορά, τόσο μεγαλύτερη, όσο μεγαλύτερη θα γίνει και η δική σου εμπειρία, όσο και πιο δύσκολες οι συνθήκες λήψης.

Πάντως στη θέση σου δεν θα αύξανα το όριο. Γι αυτά που θέλεις, και δουλειά στο αυτόματο, τα 1000 ευρώ είναι μια χαρά. Π.χ. η NIKON D5300 με τον φακό 18-105 στοιχίζει παντού 750 ευρώ και με τον 18-140 VR στοιχίζει 950 ευρώ. Αυτές είναι τιμές μαρκέ και σε μετρητό και από το κατάστημα γίνεται ικανοποιητική έκπτωση. Αν θέλεις, μπορούμε να πούμε τί κάνουν αυτά τα νούμερα που βλέπεις πάνω στους φακούς και πόσο χρήσιμα θα σου είναι ή όχι.

φιλικά
Βλάσης

Οχι γιατην 700D, ναι για τις ολοκαινουργες750/760D. Εαν υπαρχει αναγκη για πιο ευρυγωνιο, μαζι με τον 15-85.

Τον ίδιο προβληματισμό είχα και εγώ. Έχω την 500d απο το 2010 με τον κιτ φακό 18-55 και τον 55-250.
Πριν λίγο καιρό πήρα τον Sigma 17-50 f2.8 σαν αναβάθμιση φακού και ειμαι ευχαριστημένος. Το σκεπτικό είναι να κρατήσω τον sigma και να αλλάξω το σώμα με την 750d. Συνολικά είναι σημαντική αναβάθμιση και με το κόστος στα επίπεδα που θέτεις.
Όποτε +1 για 750D/760D

Ο σιγκμα φακός σου έδωσε βελτίωση όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω; (Καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, λήψη ενώ βρίσκεσαι σε κίνηση; )
Αν τελικά κάνεις την αναβάθμιση, θα ήθελα να ακούσω τις βελτιώσεις.

(Άσχετο, αλλά κοίταζα στο dpreview την Olympus Ε-Μ5 ΙΙ. Μου κίνησε το ενδιαφέρον επειδή είναι φρέσκια, αλλά διάβασα και όλα με τις πολλαπλές λήψεις. Επίσης στο dpreview θεωρούν πολύ καλή την νικον σειρά 7000, αλλά είναι ήδη 2,5 χρόνια στην αγορά...)

Φίλε μου, για τη δουλειά που τα θέλεις, θεωρώ πως και αυτή που έχεις επαρκεί. Επίσης βρίσκω τα 1500 ευρώ για κάποιον που παραμένει στη χρήση auto προγραμμάτων (και, υποθέτω, δεν επεξεργάζεται τις φωτογραφίες αργότερα αλλά μένει στο jpeg της μηχανής) κάπως υπερβολικά. Θα μπορούσες να έχεις καλύτερα αποτελέσματα ενδεχομένως και με απλή βελτίωση της τεχνικής σου, εάν με το "λήψη σε κίνηση" εννοείς λήψεις μέσα από όχημα (πχ με τη χρήση προεστίασης ή υπερεστιακής απόστασης εάν μιλάμε για τοπία). Υπάρχουν πάντως συστήματα πολύ φθηνότερα με ταχύτατο af, όπως η μικρή σειρά 1 της Νίκον (χωρίς καθρέπτη). Για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό θα μπορούσες να δοκιμάσεις έναν σταθερού εστιακού μήκους φακό με μεγάλο διάφραγμα ή έναν φακό με τα νέα συστήματα σταθεροποίησης (δεν διευκρίνισες τι φακό έχεις και εάν είναι με σταθεροποίηση ή χωρίς). Θα μπορούσες σε πρώτη φάση να ξεκινήσεις με την αλλαγή του φακού, και να προσθέσεις το νέο σώμα αργότερα. Πάντως και το καλύτερο aps σώμα να πάρεις (Nikon 7200?), θα σου δώσει μέχρι 1 στοπ βελτίωση στα ψηλά iso, δλδ εκεί που χρησιμοποιούσες 1600 iso θα χρησιμοποιείς 3200. Μην νομίζεις πως θα είναι και η μέρα με τη νύχτα, αυτό εννοώ (πάντα για κάποιον που μένει στο jpeg της μηχανής). Αντίθετα με έναν καλύτερο/ταχύτερο φακό μπορεί να δεις μεγαλύτερη διαφορά -χώρια που είναι εξοπλισμός που μένει, όχι όπως έχουν γίνει πλέον τα σώματα.

@petasis θα συμφωνήσω με το ποστ του send. Με το προγραμμα Av και τραβώντας RAW έχω αρκετα καλα αποτελεσματα και με τον κιτ φακό. Με το Auto δεν πέρνεις σχεδόν τίποτα από τις οποιες δυνατότητες της μηχανής. Θα ανεβάσω το απόγευμα καποιες φωτογραφίες νυχτερινές, να κρίνεις το αποτελεσμα σε σχεση με τις απαιτήσεις σου. Αρχάριος ειμαι και εγώ.:2thumb22sup:

μεινε με το σωμα που εχεις και παρε κανενα καλο φακο, εγω θα κοιταγα τον 18-35/1.8 σιγμα, η κανενα ταμπρον 17-50/2.8 με ΙΣ

Εξαιρετική επιλογή ο Sigma, αλλά μάλλον εκτός χαρακτηριστικών που ζητάει ο φίλος μας, ο οποίος θέλει 1) κάτι all around καθώς δεν θέλει να αλλάζει φακούς, και το εύρος του 18-35 είναι πολύ περιοριστικό (~ 29-56mm σε Canon), 2) κατι πιο ευρυγώνιο από τον 18-55 που έχει. Οι απαιτήσεις του έναν φακό φωτογραφίζουν (σε σύστημα Canon μιλάμε)

141.jpg

δίνει εύρος 24-135 αντίστοιχο, έχει σύγχρονο σύστημα σταθεροποίησης (4 στοπ), ultrasonic μοτέρ και καλή ποιότητα εικόνας (με 3 ασφαιρικά και ένα UD στοιχείο).

Eναλλακτικά βλέπω και τον Sigma 17-70, μειωμένο ευρος τόσο σε wide οσο και σε tele αλλά 0,5-1,0 στοπ πιο φωτεινός και ενα κλικ καλύτερος σε απόδοση συμφωνα με DxO. Δεν ξέρω πως τα πάει σε Auto Focus ..

Oι δυο + ο (υποτιθέμενος) κιτ που ήδη έχει ο Γιώργος για σύγκριση.
http://www.dxomark.com/Lenses/Compa...S-on-Canon-EOS-70D___1053_895_239_895_158_895