Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά αν ασχολείσαι κάπως σοβαρά και ειδικά αν επεξεργάζεσαι λίγο τις φωτογραφίες σου.

Καλησπέρα σύντροφοι . Φίλος ψάχνει να πάρει μηχανή στα 200 με 250 γιούρια και με έπιασε αδιάβαστο μια και από κομπακτ δεν σκαμπάζω . Το μόνο που του πρότεινα είναι να προτιμήσει κάποια με φωτεινό φακό παρα με υπερβολικό ζουμ . Αν κάποιος παρακολουθεί την αγορά ας γράψει 3-4 προτάσεις . Μιλάμε για καινούρια από Ελλάδα . Ευχαριστώ . Πληροφοριακά θα είναι η πρώτη καλουτσική μηχανή του και είναι παντελώς ασχετος με όρεξη να μάθει τουλάχιστον τα βασικά .
Ευχαριστώ

Νομίζω σε αυτά τα λεφτά κυκλοφορεί η Nikon P340, η οικονομικότερη με "μεγάλο" αισθητήρα και φωτεινό φακό. Ακούγονται αρκετά καλά λόγια...

Καλησπέρα.
Φίλος ψάχνει να βρει καινούρια μηχανή mirrorless γύρω στα 300-350 .
Από skroutz που βλέπω στα λεφτά αυτά είναι μεταξύ Olympus E-Pl6, Panasonic Lumix DMC-GF5 & Sony α5000 Kit (16-50 PZ OSS).
Προς Olympus του λέω να πάει, αφού είμαι ευχαριστημένος και τις άλλες δεν τις ξέρω καθόλου, αλλά αν έχει κανείς καμιά άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.

Για compact υπάρχει κάτι καλύτερο από RX100 σε αυτό το budget; (γύρω στα 380-390 τη βρίσκω). Είναι μηχανή που μπορεί να δουλέψει κάποιος άσχετος στο auto χωρίς προβλήματα; Δε με ενδιαφέρει κάτι μεγαλύτερο σε μέγεθος, απλά να είναι μικρή και να βγάζει καλές φώτο και βίντεο στο auto.

Racer δες ακομη τις Νikon p7800, Canon g16, Panasonic lx7 και Canon PowerShot G7.

Δε ξέρω βεβαια αν έχει κανένας εδώ μέσα κάποια από τις παραπάνω για να σου πει γνώμη από πρώτο χέρι.

Θεωρώ είναι κρίμα τόσα λεφτά για πιο μικρό αισθητήρα. Αφού προέκυψε πως το μέγεθος δεν είναι θέμα, μάλλον για J4 με τον 10-30 πάω. Εύκολη στη χρήση, αρκετά μικρή, με αισθητήρα που ξεφεύγει από τις compact και στα + βέβαια και οι άτοκες του Κωτσόβολου.

βρήκα την em10 εκθεσιακη απο mediamarkt στα 400 με 14-42 r καλά είναι?

Μια χαρά τιμή είναι. Απλά όταν πρόκειται τόσο μεγάλο κατάστημα υπολόγιζε ότι υπάρχουν εκατοντάδες που την έχουν πιάσει στα χέρια τους μερικοί όχι με τις καλύτερες προθέσεις. Τσέκαρε τα κλικ της. Προσωπικά δεν θα έπαιρνα από mediamarkt. Παρόλα αυτά η τιμή είναι πολύ καλή

λοιπον η λογικη επικρατησε . την αγορασα απο το πλαισιο σφραγισμενο κομματι σε παρα πολυ καλη τιμη. τουλαχιστον ειναι καινουργια. και την βρηκα σε ασημι που ηθελα.
αν και καθε φορα που αγοραζα μια μηχανη η κιν αμεσω επαιρνα και μια μπαταρια απο ebay.... τωρα δεν εχει τετοια....
πειτε μου και μια προταση για ΦΘΗΝΟ φωτεινο φακο pancake ....? περιπου σε 30 35 Mm σε ff μιας και δεν εμαθα ακομα τις αντιστοιχιες.....

νομίζω υπάρχει νήμα ξεχωριστό για φακούς m4/3. Για ρίξε ένα διάβασμα εκεί και κάνε μία ερώτηση, θα σε βοηθήσουν πιο πολύ.

Pancake είναι οι Panasonic 14mm f2.5 και 20mm f1.7, αλλά ο πρώτος δεν είναι τόσο φωτεινός και ο δεύτερος δεν είναι φτηνός. Ο Olympus 17mm f2.8 δεν είναι άξιος λόγου. Δυστυχώς το m4/3 δεν έχει φτηνό και φωτεινό νορμάλ φακό σαν τον 35άρη της Nikon.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

την αγορασα απο το πλαισιο σφραγισμενο κομματι σε παρα πολυ καλη τιμη. τουλαχιστον ειναι καινουργια. και την βρηκα σε ασημι που ηθελα.

Σε τι τιμή, αν επιτρέπεται; Χαμηλότερα από 599 (-100 cashback, δηλ. 499);

λοιπον η λογικη επικρατησε . την αγορασα απο το πλαισιο σφραγισμενο κομματι σε παρα πολυ καλη τιμη. τουλαχιστον ειναι καινουργια. και την βρηκα σε ασημι που ηθελα.
αν και καθε φορα που αγοραζα μια μηχανη η κιν αμεσω επαιρνα και μια μπαταρια απο ebay.... τωρα δεν εχει τετοια....
πειτε μου και μια προταση για ΦΘΗΝΟ φωτεινο φακο pancake ....? περιπου σε 30 35 Mm σε ff μιας και δεν εμαθα ακομα τις αντιστοιχιες.....

μπαταρία σε σχεδόν τιμή Ebay ή και ίδια θα βρεις σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο και σε άλλα διαδικτυακά

Για πες γιατί είμαι Κοζάνη και δεν γνωρίζω..... Αν υπάρχει πρόβλημα σε π.μ.

ψάξε στο σκρουτζ ή bestprice και διάλεξε κάποιο από τα αξιόπιστα μαγαζιά,

οι τιμές που έβρισκα σε μπαταρίες ήταν πολύ κοντά στου ebay

δεν ξέρω πρόσφατα τι έχει γίνει λόγω capital controls

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από αρκετό καιρό ξαναγράφω στο forum (αν και συχνά τσεκάρω τα θέματα χωρίς να γράφω). Σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο βήμα και να αγοράσω την πρώτημου dslr μιας και η Sony WX1 μου έχει χαρίσει ωραίες στιγμές και φωτογραφίες αλλά πλέον δεν με καλύπτει...Γνώσεις πάνω στην φωτογραφία έχω αρκετές οπότε δεν με θεωρώ τελείως αρχάριο μιας και κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει dslr φίλων(ελάχιστα βέβαια).

Μου αρέσει να φωτογραφίζω σχεδόν τα πάντα (λίγο περισσότερο street+landscape photography) και αρκετά συχνά τραβάω φωτογραφίες σε μέρη με χαμηλό φωτισμό.
Το budget είναι αρκετά χαμηλό λόγω της σημερινής κατάστασης(350-400ε) και όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές είναι περιορισμένες.

Γνωστός μου, μου πρότεινε canon eos 1200d + κιτ φακό καθώς μου είπε ότι πολλοί αρχάριοι την επιλέγουν λόγω της χαμηλής τιμής. Ωστόσο θεωρώ πως δεν θα με καλύψει απόλυτα στις ανάγκες μου. Από όσο έψαξα κατέληξα στην Nikon D3200 ωστόσο δεν έχω καταλήξει ακόμα σε φακό. Σκεφτόμουν για Nikkor 35mm 1.8 αλλά ανεβαίνει αρκετά η τιμή. Ο κιτ πάλι (18-55mm VR II) από όσο διάβασα δεν έχει πολύ καλή απόδοση και σύντομα ίσως χρειαστεί να αγοράσω κάποιον prime φακό. Ο Nikkor AF 50mm 1.8D μου φάνηκε καλή επιλογή μιας και είναι πιο οικονομικός από τον 35αρη αλλά δεν βλέπω να τον προτιμούν πολλοί τον συγκεκριμένο..
Να σημειώσω επίσης ότι θα προτιμούσα κάποιο φακό με ζουμ αλλά πέραν του κιτ, οι άλλοι ανεβαίνουν αρκετά σε τιμή.

Τι έχετε να μου προτείνετε οι πιο έμπειροι; Να κινηθώ για τη Nikon με τον kit ώστε να κάνω το ξεκίνημα ή να πάω απευθείας σε prime φακό(με μικρή υπέρβαση στο budget);;

Ευχαριστώ πολύ, καλό φθινόπωρο!!!