Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Οι μικρές πάντα θα είναι αναλογικά ακριβότερες, λογω μεγέθους. Αν σκεφτει κανέις οτι η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που έχεις πάνω σου πάντα, καταλαβαίνειςοτιηπρακτικότητα κοστίζει.
Επιλέγεις λοιπόν πρώτα τη χρήση και τις ανάγκεςςε προτεραιότητες. Φορητότητα, δυνατότητες, κλπ
Οι μηχανές που αναφέρεις πάνω έιναι τα πάντα όλα. Είναι πολύ διαφορετικό να βγάινεις και να κουβαλάς μια Lx100, RX10 απο μια D7100. Πιστεύω με τα δεδομένα που αναφέρεις οτι μια μέση λύση σε μεγεθος, τιμή αλλα και με δυνατοτητα επέκτασης και πειραματισμού με διαφορετικούς φακούς βρισκςται προς την A6000.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

οταν λετε σειρα Nikon 1 τι τιμη παιζει?
Όπως ειπα βασικα γιορτες γενέθλια φωτος και βιντεο,αν δεν εχει δυνατότητα για να τραβας βιντεο και φωτο ταυτόχρονα δεν πειράζει,θα αποφασιζει η φωτο η βίντεο και βίντεο απο κινητο

απο Ελλάδα τι παιζει?
η απο Ευρώπη αλλα να στέλνει Ελλάδα απευθιας οχι μεσω mailbox

επειδη την πηρε γνωστος μου απο Public 249 και τωρα δεν την εχει και απο οτι ειδα στο σκουτζ αλλα μαγαζια την ξεκινανε απο 315, παιζει τιποτα αλλο στα 250ευρω απο ελλαδα?

Με το Cashback που έχει η Panasonic G7 στo Amazon βγαίνει 300 λίρες με τον κίτ φακό.
Η χρήση που την θέλω για να βγάζω τους αεικίνητους μπόμπιρες μου που όλο out-of-focus μου βγαίνουν με την NX1000 (έχει αργό focus με τον 30mm)

Σε αυτά τα λεφτά υπάρχει κάτι καλύτερο?
Σκοτώνουν βλέπω της OMD10 πρώτης γενιάς αλλα στα Review βλέπω οτί της G7 το autofocus λένε είναι καλύτερο? (!!) + οτι έχει το καλύτερο 4k video σε αυτα τα χρήματα.
Μήπως A6000?

Ξέρω DSLR είναι καλύτερες αλλα το μέγεθος τους απαγορεύτικό για τώρα..

Εγω πάλι είχα την nx300 με τον 18-55 και τώρα έχω την omd e-m10 με τον κιτ αλλά και τον 25mm 1.8. Μπορώ να σου πω ότι τις κόρες μου σε κίνηση δεν τις έχω πάλι... Με την nikon d7000 δεν τις χάνω σχεδον πότε.
Αν και δεν εχω δοκιμάσει αλλά ισως η α600 να εναι καλύτερη. Και φυσικά μιλάω για saf γιατί caf δεν την παλεύει η em10 .
Βέβαια ψάχνω κάποιον κοντοχωριανο για να δοκιμάσω και εγω την a6000

Υπάρχει και η επιλογή της α5100 στα 375 ευρώ μόνο για σήμερα σε προσφορά ημέρας.

http://www.amazon.it/Sony-Fotocamera-Obiettivo-Intercambiabile-Megapixel/dp/B00MTZI376/

Thanks αλλά θέλω να έχει Viewfinder, έχω ήδη μια Mirrorless χωρίς :)

Οπότε και στις m4/3 το Autofocus δεν είναι ακόμη καλό λές Dskopa?
Το κακό με τις Sony είναι θέλεις ένα Prime Φακουδάκι και πρέπει να δώσεις a leg and a hand !

H G7 σε σχέση με την OMD10 μήπως έχει καλύτερο AF?

To DFD ΑF της G7 είναι εντυπωσιακά γρήγορο στη φωτογράφιση. Στο βίντεο όχι τόσο.

Ποια καλη κομπακτ κυκλοφορει αυτη την περιοδο στα max 250 ευρω?

Προτεραιοτητα σε πολυ γρηγορο φοκους (Υπαρχει τιποτε σε 1/4000 ?)

Η Fuji XQ1 που είχα για ένα μήνα, ήταν αστραπόβολη και με καλή συμπεριφορά. Λίγο αδύναμα άκρα καρέ, όπως όλες οι μικρές και λίγο παραπάνω χρήματα στα 290 από Ελλάδα - ίσως παίρνει λίγο παζάρι...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μου κανει εντυπωση που κανενας δεν ειπε για την προσφορα που εβγαλε (προχτες νομιζω) του media markt της α5000 με 16-50pz στα 269 ευρω. Πολυ vfm επιλογη για καποιον που ξεκιναει και οχι μονο. Αν και νομιζω εξαντληθηκε.

Edit τωρα ειδα το post του tiniakos στο αναλογο topic #848

Last edited:

To DFD ΑF της G7 είναι εντυπωσιακά γρήγορο στη φωτογράφιση. Στο βίντεο όχι τόσο.

Με έπεισες, Panasonic take my money please :) πάω να ρίξω παραγγελιά! Δηλαδή μόνο με φακούς Panasonic θα έχω το γρήγορο φόκους?

εχω πάντως θετικότατες εντυπώσεις απο την Panny με αυτά που διαβάζω, ελπίζω να μην μου κακοφανεί ο μικρότερος σένσορας μ4/3 απο τον APS της Samsung..

Η Fuji XQ1 που είχα για ένα μήνα, ήταν αστραπόβολη και με καλή συμπεριφορά. Λίγο αδύναμα άκρα καρέ, όπως όλες οι μικρές και λίγο παραπάνω χρήματα στα 290 από Ελλάδα - ίσως παίρνει λίγο παζάρι...

Ευχαριστω & Ευχαριστω

Υπαρχει τριτη προταση ?

Νομιζω δεν εχει καλη φωτογραφικη ποιοτητα, την εχεις δοκιμασει;

δεν ζητησε κατι.. τετοιο, γρηγορο af και 1/4000 τ
αυτα τα εχει,
αν φωτογραφζεις σε τοσο μεγαλες ταχυτητες, η ποιοτητα ερχετε απο μονη της:flipout:

δεν ζητησε κατι.. τετοιο, γρηγορο af και 1/4000 τ
αυτα τα εχει,
αν φωτογραφζεις σε τοσο μεγαλες ταχυτητες, η ποιοτητα ερχετε απο μονη της:flipout:

Ετσι οπως το θετεις εχεις δικιο...

Αν κανουμε μια υποχωρηση στο 1/4000 τι υπαρχει?

το χαος.....

δεν μας τα λες ολοκληρωμενα Ντινο:smash:

panasonic zs50

sony rx100 μετα:flipout:

Ειχα την RX100 II και την πουλησα πριν μερικους μηνες

Δεν υπαρχει τιποτε σε "φτηνο & καλο" ? (και μικρο) :p