Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αγορά από Media Markt για τον κουμπάρο μου που θέλει να πάρει φωτογραφική μηχανή.

Το ποσό που έχει να διαθέσει είναι γύρω στα 350 οπότε οι επιλογές του εκεί είναι οι:
Nikon 3200 kit 18-55vr,
Canon 1200D EOS 18-55 IS II,
Sony A3000 18-55,
Olympus E-PL6 14-42 &
Sony 5000 16-50.

Αν ξεχάσουμε το θέμα όγκος/βάρος και επικεντρωθούμε μόνο στην εικόνα (φώτο & βίντεο) ποια είναι κατά τη γνώμη σας η καλύτερη επιλογή;
Και αν τελικά κολλήσουμε στο μέγεθος από τις μικρές ποια να διαλέξει, Olympus ή Sony;
Ή υπάρχει καμιά compact καλή αντί των παραπάνω;

Κλασική φωτογραφία (παιδιά-διακοπές) + βίντεο, χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το άθλημα.
Επίσης μιλάμε για να αρχίσουμε με κιτ φακούς και ...να καταλήξουμε με αυτούς (από ότι φαντάζομαι). Τώρα αν αργότερα του μπει το μικρόβιο, βλέπουμε.
Απλά θέλει να πάρει κάτι καλό/καλύτερο(;) σε σχέση με το κινητό που χρησιμοποιεί για να τραβά τα δίδυμα...

Τον έριξες τον κουμπάρο :behead:, πριν λίγες μέρες έπαιξε η προσφορά για την α5000 στα media markt

Τι να κάνω, σήμερα μου το είπε.
Ήταν αυτή που έβγαινε το κιτ στα ~270 ;
Τέλος πάντων, τώρα τι γίνεται.
Τουλάχιστον να έχουμε 1-2 πράγματα στο μυαλό μας ώστε αν δεν βιάζεται να την πάρει αύριο-μεθαύριο και βρούμε καμιά προσφορά μέσα στις γιορτές να την χτυπήσουμε!

E, τώρα να μην βιαστεί, ας περιμένει λίγο, κάτι καλό θα μπει, ίσως και πάλι η α5000

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ερώτηση : olympus omd m10 mark ii με ez 14-42 στα 700 ευρώ ή προσφορά olympus epl6 με τον ίδιο φακό στα 350 ευρώ ;;

Ερώτηση : olympus omd m10 mark ii με ez 14-42 στα 700 ευρώ ή προσφορά olympus epl6 με τον ίδιο φακό στα 350 ευρώ ;;

ξεφτιλίστηκαν οι epl!

Πάντως είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ τους για ουσιαστικά την ίδια ποιότητα εικόνας.

Έχω την e-pl5 και 3 φακούς, προς το παρών είμαι κομπλέ, αλλά περιμένω νέα φουρνιά με καλύτερο αισθητήρα, πάλι olympus εννοείται (δε παίζονται τα jpg της).

σκοπευτρο, εργονομια, ενσωματωμενο φλας και πενταξονικη ειναι τα βασικα ατου της ΕΜ10ΙΙ σε σχεση με την EPL6, δες αν οι φακοι ειναι οι ιδιοι στα κιτ, απο εκει και περα αν το σκοπυτρο ειναι το ζητουμενο επιπλεον πας στην απλη ΕΜ10 που με λιγο ψαξιμο θα βρεις

H προσφορά της "μικρής" στα 350 είναι του τρέχοντος ΣΚ του mediamarkt. Πήγα κ την είδα τώρα από κοντά. Το κουτί την γράφει ως pl6 lite κ έχει τον φακό στο κουτί. Εννοείται ότι δεν ήταν ο ΕΖ αλλά ο ΙΙ, οπότε καμία σχέση. Εκτός αυτού, το grip απλά δεν υπάρχει, ενώ το ότι δεν έχει τελικά viewfinder με χάλασε πολύ οπότε και δεν την αγόρασα. Πιθανότατα να πάω στην "μεγάλη", θα δούμε. ;)

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πριν αποφασίσω μόνος μου καθότι και άσχετος, θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν για αγορά φ. μηχανής με κύρια απαίτηση να βγάζει γρήγορα και να οπλίζει γρήγορα, να βγάζει συνεχόμενες λήψεις με συνεχόμενο πάτημα, να έχει μεγαλούτσικο ζουμ και φυσικά όσο το δυνατό καλή ποιότητα εικόνας. Όλα αυτά για να προλαβαίνω τον μικρό στο ποδόσφαιρο σε καμιά καλή φάση.
Με ταβάνι τα 250 υπάρχει κάτι ή να το ξεχάσω ?

Έχω μία αναλογική nikon F50 με φακό TAMRON Φ62 28-105 που εστίαζε αυτόματα. Η ερώτηση είναι αν αυτός ο φακός μπορεί να συνεργαστεί και να δουλέψει με μια dslr NIKON σημερινή.
Λέω δηλαδή μπας και αξιοποιήσω τον φακό με κάποιο σώμα NIKON καινούργιο ή και μεταχειρισμένο.

Πριν αποφασίσω μόνος μου καθότι και άσχετος, θα ήθελα τη γνώμη όσων γνωρίζουν για αγορά φ. μηχανής με κύρια απαίτηση να βγάζει γρήγορα και να οπλίζει γρήγορα, να βγάζει συνεχόμενες λήψεις με συνεχόμενο πάτημα, να έχει μεγαλούτσικο ζουμ και φυσικά όσο το δυνατό καλή ποιότητα εικόνας. Όλα αυτά για να προλαβαίνω τον μικρό στο ποδόσφαιρο σε καμιά καλή φάση.

μονο μεταχειρισμενη σε αυτα τα ευρα- d80, d90, d200

Εχω την εντυπωση οτι στα 250Ε κυκλοφορουν μοντελα της σειρας 1 της νικον καινουργια με κιτ φακο (10-30). Εχουν σχετικα καλη και γρηγορη εστιαση με καλο φως ημερας και γρηγορη ριπη (με ηλεκτρονικο κλειστρο).

Για το ζουμ που λες, ειναι πολυ πιθανο να βρεις σε μεταχειρισμενο τον 30-110, σε τιμη καλη. Ειναι μικρος και εχει αντιστοιχια 300μμ σε ΦΦ. Ισως σε καλυπτει κατι τετοιο.

Με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι υπάρχουν μεταχειρισμένες d60, d80 απο 250 ως 300 με ή χωρίς φακό. Αναρωτιέμαι 1) αν ο TAMRON 28-105 που έχω θα δουλέψει σίγουρα και 2) αν αξίζει να δώσει κάποιος αυτά τα χρήματα για μηχανήματα 8ετίας περίπου.
Α και κάτι ακόμα τα 10.000 κλικ ας πούμε είναι πολλά ή όχι για μία τέτοια μηχανή?

d60 οχι πανω απο 100 ευρα, d80 μεχρι 180 ευρα και ειναι πολυ καλυτερη απο την d60
ο φακος σου θα δουλεψει...
τωρα αν αξιζει.... ολες η μηχανες αξιξουν κατι, και τα 10000 κλικ ειναι πολυ λιγα
τουλαχιστον- πιστευω- πως μια dslr θα σε βοηθηση να γινεις καλυτερος φωτογραφος