Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Παιδια, εως τωρα, ποια μηχανη compact/bridge, η fixed lense, θεωρειτε οτι βγαζει τις καλυτεες φωτο χωρις καμια επεξεργασια,και σε (οσο γινεται) high iso, και να εχει και αξιoπιστο βιντεο 1080p? εκτος την sony RX1...

Last edited:
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ειναι πολλες φιλε μου και τα γουστα πολλες φορες ειναι υποκειμενικα. Επισης ειναι κι ο παραγοντας κοστος στη μεση.
Ξεκιναμε λοιπον απο fuji x100s, rikoh gr, με σταθερους φακους και apsc, παμε μετα σε panasonic lx100 με φακο ζοομ και m43 και μετα περναμε σε rx100 mk1-4 παλι με zoom φακους και μικροτερους αισθητηρες 1". Επισης υπαρχουν και οι bridge rx10 και fz1000 με τηλεφακους. Πολυ καλες λυσεις με μικροτερους αισθητηρες αλλα και οικονομικες επισης ειναι οι olympus xz2 και panasonic lx7.

Ξεχασα να αναφερω και τις canon g7x με 1" και g1xii με 1,5" αλλα δε ξερω ποσο εμπορικες ειναι.

Για βιντεο θα ελεγα πως οι sony ειναι πιο εξειδικευμενες απο ολες τις παραπανω και ειδικα η rx10.

Πανω κατω αυτες ειναι ισως να ξεχασα και καποιες, απο κει και περα εξαρταται για τι χρηση την θελεις, αν σε ενοχλει το μεγεθος-βαρος, αν θελεις μεγαλο ή και καθολου ζουμ, ποιο ειναι το budget βεβαια και πολλες ακομα παραμετροι.

Ελπιζω να βοηθησα

Last edited:

Να ρωτήσω. Πήρε ένας φίλος μια D5300. Σε LV με μεγέθυνση 2x και πάνω το refresh rate πέφτει και η μηχανή είναι ουσιαστικά unusable. Αυτό το έχουν όλες οι D5300; Το έχει και η D7100; Η D90 που είχε πριν λέει δεν το έκανε. Απαράδεκτο..

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ειναι πολλες φιλε μου και τα γουστα πολλες φορες ειναι υποκειμενικα. Επισης ειναι κι ο παραγοντας κοστος στη μεση.
Ξεκιναμε λοιπον απο fuji x100s, rikoh gr, με σταθερους φακους και apsc, παμε μετα σε panasonic lx100 με φακο ζοομ και m43 και μετα περναμε σε rx100 mk1-4 παλι με zoom φακους και μικροτερους αισθητηρες 1". Επισης υπαρχουν και οι bridge rx10 και fz1000 με τηλεφακους. Πολυ καλες λυσεις με μικροτερους αισθητηρες αλλα και οικονομικες επισης ειναι οι olympus xz2 και panasonic lx7.

Ξεχασα να αναφερω και τις canon g7x με 1" και g1xii με 1,5" αλλα δε ξερω ποσο εμπορικες ειναι.

Για βιντεο θα ελεγα πως οι sony ειναι πιο εξειδικευμενες απο ολες τις παραπανω και ειδικα η rx10.

Πανω κατω αυτες ειναι ισως να ξεχασα και καποιες, απο κει και περα εξαρταται για τι χρηση την θελεις, αν σε ενοχλει το μεγεθος-βαρος, αν θελεις μεγαλο ή και καθολου ζουμ, ποιο ειναι το budget βεβαια και πολλες ακομα παραμετροι.

Ελπιζω να βοηθησα

Ευχαριστω για την απαντηση. Εχω διαβαση ολες τις σελιδες των νηματων εδω, απο sony RX100 III, Sony RX10,panasonic FZ100,Fuji X100T, κ.τ.λ...

θα ηθελα μια μηχανη, με αισθητηρα 1'', σπαστη οθονη, οφθαλμοσκοπιο,να εχει καλη ποιοτητα φακου, και καλο video..
μου αρεσαν και οι sony RX10/panasonic FZ1000 που εχουν και καλο zoom, αλλα τις θεωρω μεγαλες σε μεγεθος...μου αρεσει πολυ η sony RX100 III,η richon GR II δν εχει καλο video νομιζω, ενω η panasonic LX100, δεν εχει( απο οτι διαβασα απο το νημα τους) καλη ποιοτητα jpeg... η fuji X100T, αλλα για την fuji εχω διαβασει οτι δεν εχει και πολυ καλο...video...θα περιμενω μεχρι την ανοιξη, μηπως πεσουν οι τιμες των παραπανω, και ισως βγει και κανενα κανουργιο μοντελο στην...πιατσα:cool4:
ποσο αγορας, μεχρι 1000/1100 ευρω

Last edited:

καλημερα, ξερω οτι ολα δεν μπορεις να τα εχεις....ισως τα περισσοτερα....δινω mαximum 1000/11000 ευρω..θα προτιμησω αγορα απο καταστημα ελλαδος με δοσεις ατοκες...

Η x100 και η ricoh εχουν φακο με σταθερο εστιακο μηκος και δεν ξερω αν σε βολεψει οποτε μαλλον θα τις αποκλεισεις εξαρχης. Απο κει και περα το budget σου ειναι μεγαλο σχετικα οποτε μπορεις να πας προς rx10 αν σε βολευει το μεγεθος ( ή εναλλακτικα fz1000 που ειναι πιο οικονομικη) αλλιως σε βλεπω προς rx100iii. Βεβαια αν βλεπεις οτι μπορεις να ασχοληθεις περισσοτερο κοιτα και προς mirrorless ειναι μικρες σε μεγεθος. Πχ a6000, nx500, omdem10 με κιτ και καποιον αλλο/ους φακους

Επισης μην αποκλειεις μεταχειρισμενα

Μεταχειρισμενα μονο απο μαγαζι, η απο ατομο απο εδω μεσα που να εχει ακομα εγγυηση η μηχανη....
Βασικα εχω καταληξει σε τρεις μηχανες: 1)Sony RX10 III, αλλα βρε απιδι μου, ειμαι 2μετρα, πως θα...φενομαι με αυτην την μικρουλα? αχχαχα!!
2) Sony RX10, μου φενεται λιγο...κουμουτσα..? και 3) Panasonic FZ1000 και αυτη λιγο κουμουτσα....
Σιγουρα, μια mirroless, σε αυτα τα χρηματα, θα ηταν καλη λυση...ποιο καλη ποιοτητα φωτογραφιας, καλυτερες βραδυνες ληψεις , ΑΛΛΑ...καταρχην, ειμαι αχαριος προς mirroless/Dslr...μετά θα μπω, σε αλλα <λουκια> να προσπαθβ να παρω καλυτερους φακους, σκονη στον αισθητηρα των μηχανων,και καθαρισμα, αμετρητες λειτουργιες, και αναρωτιεμαι...ποσοι αραγε ξερουν αριστα την μηχανη τους? γι'αυτο κλεινω ως compact/bridge/fixed lense( εστω και χωρις zoom, αλλα με καλη ποιοτητα φωτο) εστω και σε μεταχειρισμενη, αλλα με τις προηποθεσεις που ανεφερα παραπανω. Μια καλη σε μεγεθος αλλα απο οτι διαβασα απαραδεκτη σε ποιοτητα jpag ηταν η panasonic LX100...κριμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α, ξεχασα να πω, ειμαι απο Καβαλα, αρα θελω προσβαση σε καταστηματα με φωτογραφικα ειδη, μεχρι θεσσ/κη...
Εχω δει στο site του mediamarkt, την sony RX100 III στα 735 ευρω+μια καρτα 32 gb δωρο μεχρι 24 ατοκες...καλη τιμη...ισως πεσει κι'αλλο αφου βγηκε η RX100 IV..

ποια η γνώμη μας σας για την Olympus Stylus TG-3 στα 200 από την προσφορά του amazon.it
Για χρήση από ανιψάκι, 8 χρονών, σε καμιά εκδρομή και το καλοκαίρι στην θάλασσα, παραλία και μέσα σε αυτήν.

http://www.amazon.it/Olympus-TG-3-F...&s=electronics&ie=UTF8&qid=1449398299&sr=1-35

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

την περνεις με κλειστα ματια, πολυ καλη τιμη

πολυ καλη αγορα, εγω εχω την tg1, και ειμαι απολυτα ικονοποιημενος για tough camera

.. Μια καλη σε μεγεθος αλλα απο οτι διαβασα απαραδεκτη σε ποιοτητα jpag ηταν η panasonic LX100...κριμα...

..

Για βοήθα να καταλάβω απο που βγαίνει οτι το jpeg της LX-100 είναι απαράδεκτο .. !!

Των τριών που κατέληξες είναι καλύτερο ?.

Την ίδια απορία με τον Ηλία έχω και εγώ.
Πρόσφατα κολλητός φίλος πήρε την lx100 και από μια πρώτη επαφή που είχα μαζί της μου φάνηκε παρά πολύ καλή μηχανή και πολύ δυνατή φωτογραφικά.

Μαλλον κυριως απο το feedback του Σπυρου εχει μεινει στους περισσοτερους η αισθηση για κακο jpeg (και γω μεσα σαυτους).

Παναγιωτη αν μπορεσεις ανεβασε καποια στιγμη jpeg να δουμε, γιατι ο λογος που την ειχα απορριψει ηταν αυτος.

Ναι τις επόμενες μέρες αν μπορέσω να την έχω θα ανεβάσω φωτογραφίες και εντυπώσεις.
Τώρα με έχει αιχμαλωτίσει η Χ100Τ.:HTEHEH56:

Δλδ η xz2 μετα απο dslr/mirrorless/rx100 series killer παταει και την lx100?

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δλδ η xz2 μετα απο dslr/mirrorless/rx100 series killer παταει και την lx100?

Για μενα που ψαχνω jpeg, δεν αξιζει να δωσω 800ε για τοσο μικρη βελτιωση στο jpeg συγκριτικα με xz2, συμφωνα με το link που παρεθεσα. Αν εχεις αλλη γνωμη για συγκριση jpeg lx100 και xz2 θα με ενδιεφερε να την ακουσω, μιας και ψηνομαι για lx100 και αν δω μεγαλη διαφορα θα την αγορασω. Ελπιζω να γινομαι σαφης.