Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν εξαιρεσουμε την τιμη, μιας κ ειναι πιο φρεσκο μοντελο, η Canon80D δεν ειναι στα επιπεδα της 5500 κ μαλιστα με καλυτερο focus σε video κ liveview;

δεν ξέρω, μάλλον θα είναι, αλλά ο φίλος μας ζητά φακούς NIKON F με μηχανή μεγέθους OLY. Γι αυτό και έγραψα το παραπάνω μήνυμα, όχι για να κάνω μια οποιαδήποτε πρόταση.

δεν ξέρω, μάλλον θα είναι, αλλά ο φίλος μας ζητά φακούς NIKON F με μηχανή μεγέθους OLY. Γι αυτό και έγραψα το παραπάνω μήνυμα, όχι για να κάνω μια οποιαδήποτε πρόταση.

Ναι δεν το εγραψα για τον φιλο παραπανω...Δικη μου απορια ειναι :D

το ότι εχω nikon και φακούς δεν με περιορίζει. Έτσι και αλλιώς η δεύτερη μηχανή θα την εχω μόνιμα με εναν 50 η 35 ( αν υπάρχει σε εκείνο το σύστημα σαν τον 35 της nikon)
σκέφτομαι για a7 με 50
αλλά και canon με 50. αλλά σε canon έχω μαύρα μεσάνυχτα. ...
την d5500 την χαζεύω οπως και την d3300 αφού είναι ίδια σε iq. και ποιο φθηνή. αλλά όσο σκέφτομαι το δρόμο d90 - d5100 - nx300 -omd e-m10 που ειχα για δεύτερο σώμα μου φαίνεται ότι παω προς τα πίσω.....

dskopa την επόμενη μηχανή σου είδη την έχεις προαποφασισει στο τελευταίο ποστ,τώρα δεν έχεις παρά να διαλέξεις μοντέλο με σταθεροποίηση ή χωρίς καί αφού έχεις την d7000 ότι και να πάρεις σε DX λίγο πολύ το ίδιο καλό αρχείο θα έχεις σε Nikon ή καί Canon πού είναι φρέσκια για κάτι καλύτερο με μεγάλη φορητοτητα και άριστο επεξεργαστή πας sony, βάσει απο τα γραφόμενά σου δίνεις την βαρύτητα όχι μόνο στο μικρότερο μέγεθος μιας και το είχες στις olympus samsung αλλά και στην ποιότητα του αρχειου άλλωστε γι αυτό το ψάχνεις και όλα αυτά χωρίς να γίνομαι μάντης.Καλές αγορές.Εννοείται ότι πρέπει να τις δεις από κοντά και να δείς πια σε βολεύει καλύτερα.Πάντως αν πας FFκαί μείνεις σε ένα φακό νομίζω πως είναι καλύτερα να βρεις άλλη επιλογή.

Last edited:

sony A7 + Zeiss 55 1.8 περίπου 2.300 ευρώ. Κορυφαία απόδοση.
nikon d5500 + sigma 50 1.4 art ή 35 1.4 art περίπου 1270 ευρώ. Όχι απόδοση σαν της Α7 αλλά και πάλι σε άλλο επίπεδο από αυτό που έχεις συνηθίσει. Και με το ίδιο χρωματικό προφίλ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το ότι εχω nikon και φακούς δεν με περιορίζει. Έτσι και αλλιώς η δεύτερη μηχανή θα την εχω μόνιμα με εναν 50 η 35 ( αν υπάρχει σε εκείνο το σύστημα σαν τον 35 της nikon)
σκέφτομαι για a7 με 50
αλλά και canon με 50. αλλά σε canon έχω μαύρα μεσάνυχτα. ...
την d5500 την χαζεύω οπως και την d3300 αφού είναι ίδια σε iq. και ποιο φθηνή. αλλά όσο σκέφτομαι το δρόμο d90 - d5100 - nx300 -omd e-m10 που ειχα για δεύτερο σώμα μου φαίνεται ότι παω προς τα πίσω.....

για canon ο καλύτερος φακός είναι, όπως και στις ΝΙΚΟΝ ο αντίστοιχος SIGMA ART 35 1.4 ή 50 1.4 περίπου 700 ευρώ. Απολύτως κορυφαία επίδοση και με χαρακτήρα πέρα από τα τυπικά (οξύτητα, μποκέ, εκτροπές, βινιέτα).

1) μου αρέσει η ιδέα της φθηνης d3300
2) αν βρω a6000 σώμα με 50 φακό προσφορά θα την έπαιρνα σαν ύστατη δοκιμή.
η τελευταία δοκιμη στην olympus μου βγήκε χιλιάρικο. ..
Οπότε αν γνωρίζετε κατι για προσφορά σε a6000 μου λέτε . ισως ο αισθητήρα της Sony στην d7000 να με φέρει στα χέρια της Sony ώστε αργότερα να τα πουλήσω ολα και να παω σε ff sony.
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας και τις γνώμες σας

Είχα την d7000 καί μετάνιωσα πού την πούλησα,δεν ήξερα ότι η 7100 φοράει αισθητήρα της TOSHIBA που δεν μου άρεσε πολύ αφού την δοκίμασα δεν είναι isoless και δεν κάνει ανάκτηση σκιών το ίδιο καλά,βλέπω τις φωτογραφίες του μέλους costas_ με μια d7000 καί τον 11-16 tokina και δεν το πιστεύω το αποτέλεσμα πού δίνουν,θα μου πεις ότι ο Κώστας είναι πολύ καλός φωτογράφος πρωτίστως καί επεξεργαζεται τις φωτογραφίες με μοναδικό τρόπο,έχουν προβλήματα οι μικρες DSLR χωρίς micro adjustment d3300 d5500 αλλά η δική σου δίνει το πλεονέκτημα να ρυθμίσεις τον κάθε φακό ξεχωριστά,εγώ είχα πρόβλημα με διάφορους φακούς,στις mirrorless δεν υφίσταται καί όλα λειτουργούν καλά,αλλά έχουν και τα κατά δεν είναι τόσο καλές για σπορ και άγριας φύσης φωτογραφία με καλό focus γαμοικτλ καί με μεγάλους τηλεφακους εκεί κερδίζουν οι dslr ακόμη τουςεπαγγελματιες προς το παρόν,η Sony 6000 είναι πολύ καλή μηχανή αλλά αν παρακολουθησης το νήμα της στο φόρουμ θα βρεις πολλά τιπς από τα μέλη πού την έχουν- ειχαν...με μόνο τον 50αρη δεν θα την ευχαριστηθεις γιατί είναι κροπ μηχανή,οπότε θα πρέπει να προσέξεις τούς φακούς πού θα διαλέξεις ανάλογα με την χρήση οπότε δεν το γλυτώνεις το χιλιάρικο λίαν επιεικώς δες το νήμα καί θα καταλάβεις πολλά.Με τα ίδια λεφτά από έξω σε προσφορά περίπου στο 1000αρικο βγαίνει με τον φακό κιτ η A7.Kαλή περίπτωση είναι και η j5 στα 299e που την πήραν ωρισμενα μελη μας αλλά και ο Ηλίας Etsap πού έχει τηνD750 σαν συμπληρωματικη ελπίζω να μας γράψει τις εντυπώσεις του.

Last edited:

Ακόμη δεν έχω παραλάβει την J5.
Μάλλον Πέμπτη θα την έχω στα χέρια μου.
Δεν περιμένω θαύματα από αισθητήρα 1", αλλά η ταχύτητα εστίασης και ριπής μου έκαναν "κλικ".
Με ρεαλιστικο ταβάνι το ISO 800 είναι μηχανή "πρωινής βόλτας".
Σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερη από το κινητό που χρησιμοποιώ κατά κόρον αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Όταν παραλάβω, και βρω χρόνο θα γράψω ότι μπορώ.

Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Σκέπτομαι να αποκτήσω μιά μηχανή γιά:
-οικογενειακές στιγμές
- γάμους, βαπτήσεις, γενέθλια (σε κάποιες περιπτώσεις, επί πληρωμής)

Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει καλή δουλειά με mirrorless ή μιά DSLR είναι μονόδρομος (ξέρω ήδη τι θα πει ο Βλάσης);
Γιά mirrorless καλύτερα X-T1 με prime (35mm 2.0 π.χ.) ή Χ100Τ;

Re: Απάντηση: Το Φωτογραφικό chat

Σκέπτομαι να αποκτήσω μιά μηχανή γιά:
-οικογενειακές στιγμές
- γάμους, βαπτήσεις, γενέθλια (σε κάποιες περιπτώσεις, επί πληρωμής)

Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει καλή δουλειά με mirrorless ή μιά DSLR είναι μονόδρομος (ξέρω ήδη τι θα πει ο Βλάσης);
Γιά mirrorless καλύτερα X-T1 με prime (35mm 2.0 π.χ.) ή Χ100Τ;

Όχι ο Βλάσης δεν είναι αρνητικός για τις ακάθρεφτες. Απλώς θα πρέπει να γίνει μια καλή εκτίμηση των απαιτήσεων και των δυνατοτήτων των μηχανών σε συνάρτηση με το χρηματικό ποσό που έχει προυπολογιστεί. Αν π.χ. θέλεις να κάνεις το φωτογράφο ή το βιντεογράφο σε μυστήρια από αλλού θα ξεκινήσεις σε σχέση με την κάλυψη των οικογενειακών εκδηλώσεων. Π.χ. θα κοιτάξεις να πάρεις ένα σύστημα που να έχει καλό και αξιόπιστο σύστημα φλας και φυσικά να είναι διαδεδομένο, έτσι ώστε όταν θα σου τύχει μια στραβή να μπορεί κάποιος άλλος (φίλος ή συνάδελφος ) να σε καλύψει. Επίσης θα πρέπει να έχει παραπάνω από αρκετή αυτονομία και καλό σύστημα εστίασης (π.χ. είτε γρήγορο, είτε αξιόπιστο ή καλύτερα και τα δυο). Έτσι ξεκινάς. Επομένως αν θέλεις ακάθρεφτη, η πρόταση επιλογή θα ήταν μια SAMSUNG NX1 με τους φακούς της (και θα σε κάλυπτε σε ανάγκη ο tzo) αλλά δυστυχώς το σύστημα αυτό έπαψε να παράγεται. Μια άλλη σοβαρή λύση είναι η SONY A7 MKII με έναν 24-70 2.8 (θα πονέσεις οικονομικά) + φλας, + μια δεύτερη μηχανή και πρόταση για SONY RX10 MKIII ή για SONY RX 10 MKI ή MKII.

Για την κάλυψη οικογενειακών εκδηλώσεων μια FUJI XT1 + 18-135 θα ήταν μια ικανοποιητική επιλογή, αν και θα δυσκολευτείς στο φλας.

Για τις dslr ορίζεις το πάνω όριο ποσού και διαλέγεις αν θέλεις σε κοκκινάκι ή σε κιτρινάκι.

Βοηθεια για αγορα DSLR

Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με αγορα DSLR Διαθεσιμα ειναι κοντα στα 500 euro και ειμαι αναμεσα σε αυτες τις μηχανες...
http://NIKON D5200 Kit Black (18-55mm VR II) DSLR Cameras | Media Markt

http://NIKON D3300 + 18-55 VR II + 55-200 VR+ ?????? ????????? Memento Compact DSLR Holster - (MDH-101-BLACK) DSLR Cameras | Media Markt

http://Canon EOS1200D Kit USM - DSLR ??????????? ?????? - ?????? ???????? - Kotsovolos.gr

Re: Βοηθεια για αγορα DSLR

εχω την πρωτη.αξιοπρεπεστατη μηχανη!!εχω μεινει ευχαριστημενος!

To κοκκινάκι και κτρινάκι στις dsl τι είναι;

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Canon, Nikon, αντίστοιχα (το χρώμα των λογότυπων τους)...

Να πω την αλήθεια, πήγε προς τα κει το μυαλό μου, αλλά επειδή οι νίκον έχουν κόκκινο στο σώμα τους, έψαχνα αν οι κάνον έχουν κίτρινο. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό το χρώμα των λογοτύπων εκτός μηχανών...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βλάση, το TTL είναι τόσο απαραίτητο ώστε να θεωρείς ότι η Fuji δεν έχει κάποιο αξιόπιστο φλας;
Επίσης, η εστίαση της X-T1 δεν είναι επαρκής γιά γαμοβαπτήσεις; Διαβάζω σε ξένα μπλογκ ότι υπάρχουν φωτογράφοι που δουλεύουν με Fuji. Να υποθέσω ότι είναι διαφήμιση;
Δεν θα είμαι πρώτος φωτογράφος σε γάμο η βάπτηση, και δεν μπορώ να πάρω ένα σύστημα γιά την "δουλειά" και μία καλή φωτογραφική γιά προσωπική χρήση.
Ο 18-135 που προτείνεις δεν είναι από τους καλύτερους φακούς της Fuji. Θα ήθελα τον 23mm αλλά είναι ακριβός. Οπότε σκέπτομαι τον 35mm.
Παραδέχομαι ότι έχω ένα κόλλημα με τις mirrorless και ειδικά με την Fuji.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημέρα,

κατ´αρχήν θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν είμαι ειδικός στα φλας ούτε εχω μεγάλη εμπειρία. Επομένως καλύτερα να μην μιλήσω. Ο Billy the kid κι όσοι άλλοι δουλεύουν με φλας θα μπορέσουν να πουν πολλά περισσότερα από μένα και σαφώς τα λεγόμενά τους θα έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Τώρα.... η υπόθεση γάμος βάφτιση δεν συνεπάγεται την καλύτερη δυνατή φωτογραφία από τη χρήση του καλύτερου εξοπλισμού. Πρέπει να καλύψεις όλο το μυστήριο, να μη χάσεις καμιά κύρια λήψη, να μην πάθει τίποτε ο εξοπλισμός σου και να μη μείνεις ρέστος από ενέργεια. Επομένως βασικά χρειάζεσαι δυο σώματα (αν πάθει κάτι το ένα να έχεις το δεύτερο) , δυο φακούς, ένα μεσαίο ζουμ (ιδανικά 24-80) κι έναν τηλεφακό ζουμ (70-200) ή έναν φακό που να συνδυάζει όλα τα εστιακά μήκη. Ο φακός σταθερής εστιακής απόστασης δεν είναι η καλύτερη επιλογή διότι στο μυστήριο δεν θα έχεις τη δυνατότητα να βρεθείς ούτε τόσο κοντά όσο θέλεις, ούτε τόσο μακριά. Αλλού η κατάσταση θα είναι στριμωγμένη, αλλού γήπεδο. Κι ο παπάς μπορεί αν είναι αυστηρός, άρα κοντινά πλανα γιοκ. Εναλλακτικά μπορείς να έχεις ένα σώμα, αλλά θέλεις ένα φακό που θα καλύψει όλες τις κύριες εστιακές αποστάσεις. Ακόμα καλύτερα θα ήταν η μηχανή σου να έχει διπλές κάρτες, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι σε μια κάρτα (π.χ. τη βάλεις στο τσεπάκι και εκείνη εξαφανίστηκε να έχεις τις φωτο στη δεύτερη κάρτα). Χρειάζεσαι άνεση στο πιάσιμο της μηχανής. Δεν είναι ώρα για γλυστρήματα κι άλλα παρόμοια. Χρειάζεσαι σύστημα εστίασης αν όχι ταχύτατο , τουλάχιστον ακριβές. Να μην κάνει μπρος πίσω για να εστιάσει ο φακός. Κάηκες αν περιμένεις .

Θα χρειαστείς ενέργεια, πολλή ενέργεια. Τουλάχιστον δυο μπαταρίες για τη μηχανή αν είσαι με mirrorless. Επίσης διπλά σετ μπαταριών για το φλας (ιδανικά μπαταρίες eneloop). Επίσης το φλας θα πρέπει να επαναφορτίζει ταχύτατα.

Σε μυστήρια μπορείς να δεις τον βαρετό συνδυασμό canon-nikon αλλά και ό,τι απίθανο μπορείς να φανταστείς. Η πιο ακραία κατάσταση στην οποία παραβρέθηκα ήταν γάμος πολιτικομουσουλμανικός (άσε μην το ψάχνεις...) στην Πρίστινα όπου δυο φωτογράφοι με LEICA M4/M6 (φιλμ) τραβούσαν στιγμιαίες λήψεις με χορευτικές κινήσεις περίπου στα βήματα των σαλάφι χορευτών αλλά με τινάγματα του δεξιού ποδιού προς τα πάνω. Θα κάνεις το ίδιο; Εγώ προσωπικά όχι. Κι εγώ είδα πρόσφατα γνωστό φωτογράφο να τραβά με fuji , αλλά όπως μου είπε είχε μάθει καλά τον εξοπλισμό του, ενώ στην τσάντα του υπήρχε ένα δεύτερο σύστημα (σε dslr) ανά πάσα στιγμή, αν συνέβαινε κάτι με τη μηχανή που τραβούσε.

Επίσης στους ναούς θα χρειαστείς κάποιον να προσέχει τον εξοπλισμό σου. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο πλέον οι ελαφροχέρηδες. Και δεν το λέω για πλάκα. Υπάρχει θέμα...

Για το τέλος να πούμε ότι άλλο το χόμπι κι άλλο το επάγγελμα. Μπορεί να είμαι εξαιρετικός οδηγός αυτοκινήτου με τεράστια πείρα (870.000 χλμ.) αλλά είναι άλλο πράγμα να οδηγείς επαγγελματικά (πρέπει να φθάνεις στην ώρα σου ταξιδεύοντας με κάθε καιρό, να προκαλείς φθορές, κλπ) κι άλλο για την πλάκα μας. Το ίδιο και στη φωτογράφιση. Άλλες οι απαιτήσεις της επαγγελματικής φωτογράφισης. Μπορεί εσύ να τράβηξες την τέλεια λήψη (π.χ. το βλέμμα αγάπης του συζύγου) και η νύφη να σου κάνει μανούρα γιατί δεν έχει φωτογραφία με τη θεία της γιαγιάς της. Ή επίσης μπορεί να σε κλέψουν ... η νύφη αν έχει συμβόλαιο μαζί σου, θα σε πάει στο δικαστήριο. Πρέπει να παραδώσεις δουλειά με κάθε τρόπο. Ακόμη κι αν το μυστήριο γίνεται μια φορά. Λάθη δεν συγχωρούνται.