Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πάντα τα λέει σωστά ο Βλάσσης.
Αλλά περιγράφει τον τέλειο επαγγελματία.
Και τις ικανότητες να είχα, δεν έχω τα λεφτά γιά τα απαιτούμενα.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

δεν περιγράφω τον τέλειο επαγγελματία. Περιγράφω τον επαγγελματία. Αυτόν που αναλαμβάνει υπεύθυνα να εκτελέσει μια δουλειά βάσει συμβολαίου ή ιδιωτικού συμφωνητικού έχει τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία και παραδίδει το έργο του σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια που ορίζονται βάσει του συμβολαίου. Όλα τα υπόλοιπα είναι τα ελάχιστα, ώστε να μη βρεθεί ο επαγγελματίας εκτεθειμένος απέναντι στον πελάτη του. Αυτό κάνουν τόσοι και τόσοι επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα. Μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι άνθρωποι για να πιούμε μαζί ένα κρασί, αλλά τους έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα εκτελέσουν σωστά αυτό που έχουν αναλάβει.

Φυσικά και μπορεί κάποιος να καλύψει ένα γάμο ή μια βάφτιση και να δώσει εξαιρετικές φωτογραφίες. Μπορεί και να πληρωθεί γι αυτό και μάλιστα καλά. Αλλά δεν γίνεται αυτομάτως επαγγελματίας. Επαγγελματίας θα γίνει όταν μπορεί να το επαναλάβει πολλές φορές με καλό αποτέλεσμα.

Πάντως για να ξεκινήσει κάποιος να καλύπτει μυστήρια σοβαρά, χρειάζεται περίπου 4.000 ευρώ. Όχι πολλά χρήματα. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να κάνει απόσβεση.

υστ. Αλήθεια θέλετε να δείτε δικές μου φωτογραφίες από ένα γάμο , όπου είχα την ευθύνη να καλύψω την κουμπάρα; Μπορώ να σηκώσω αύριο τις φωτο σε ένα λογαριασμό flickr και να τις δείτε.

Πάντως για να ξεκινήσει κάποιος να καλύπτει μυστήρια σοβαρά, χρειάζεται περίπου 4.000 ευρώ. Όχι πολλά χρήματα.

σορυ Βλαση, αλλα ουτε για τα βασικα φτανουν τα 4000 χιλιαρικα

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

ok αύριο

δείτε μερικές φωτογραφίες που τράβηξα ως φωτογράφος της κουμπάρας (φαίνεται ποιά είναι η κουμπάρα) σε ένα γάμο συγγενή μου https://www.flickr.com/photos/72422941@N05/albums/72157667336913540 . Όπως μπορείτε να δείτε οι περισσότερες φωτογραφίες προσπαθούν να πιάσουν τη στιγμή ή την έκφραση κι όχι να δείξουν άριστες τεχνικά.

υστ. θα το κρατήσω ανοιχτό για 3 ημέρες και μετά θα τις κατεβάσω, διότι δεν έχω την άδεια για δημόσια θέα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καταλαβαίνω ακριβώς τί εννοείς, αλλά προσπαθώ να ορίσω το ελάχιστο σκαλοπάτι για αυτόν που θέλει να μπει στο επάγγελμα της φωτογράφισης μυστηρίων. Ένα σώμα, ένας φακός, ένα φλας, κλπ.

:SFGSFGSF:πολυ καλες Βλαση,
χρωματα, εκφρασεις,
με τον 80-200mm??

Βλάση πολύ αυθόρμητες και ωραίες.
Αυτό ακριβώς θα κάνω αν είμαστε καλά το Σάββατο,θα πάω για φωτογράφος της ξαδέλφης της γυναίκας μου που είναι κουμπάρα σε γάμο.
Αλλά άλλο αυτές οι φωτογραφίες και άλλο οι "επαγγελματικές" που πρέπει να τηρούν όρους και κανόνες.

Ξεχώρησα την φωτογραφία με το παρανυφάκι που ξαπόστασε.
Με τι κάμερα- φακό είναι τραβηγμένες;

Το "αγγελούδι" παρανυφάκι και τα μυστικά της κουμπάρας με την (υποθέτω) κόρη της είναι όλα τα λεφτά!

Ευχαριστώ . Χρησιμοποίησα την NIKON D700 και τον NIKKOR AFS 80-200 2.8. Οι εντολές - συστάσεις ήταν να κυνηγώ τη μικρή κουμπάρα κι όχι το ζευγάρι. Χωρίς φλας. Ο ναός ήταν ο καθεδρικός του Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Λόγω εργασιών (μπορείτε να δείτε μια σκαλωσιά) ο φωτισμός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Δηλαδή ο πολυέλαιος δεν ήταν αναμμένος μόνο τα δυο βοηθητικά, και ο φωτογράφος που είχε τα δικά του φώτα κατευθυντικά στο ζευγάρι. Τολμώ να πω ότι οι λήψεις θα ήταν καλύτερες τεχνικά, αν ο φακός είχε σταθεροποίηση. Από την άλλη οι σκαλωσιές μέσα στο ναό ήταν μεγάλο αισθητικό πρόβλημα. Κι εδώ η απόσταση από το θέμα και το εντελώς ανοιχτό διάφραγμα περιόρισαν το πρόβλημα. Αν ο φακός ήταν 5.6 η σκαλωσιά θα φαινόταν πεντακάθαρα. Και φυσικά η μόνη λύση για να λάβουμε φωτογραφίες θα ήταν το φλας.

Το χρωματικό προφίλ καθορίστηκε από τη μητέρα της κουμπάρας.

Και απο iso που έπαιξες;

From Outer Space - Tapatalk

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βλασση σε μια ειδα τον φωτογραφο με φλας στραμενο εμπρος χωρις difuser, αναρωτιεμαι αν το χρησιμοποιησε... επισης σε καποιες κοντινες πρεπει να δουλεψες και με αλλο φακο γιατι ειδα 50mm εστιακη.

Υ.Σ.
παιδια οι ληψεις εχουν Exif δεν ειναι δυσκολο να δειτε ISO,F κλπ.

Ναι εκείνος χρησιμοποιούσε κανονικά το φλάς και μάλιστα με πλήρη ισχύ. Εγώ τραβούσα όταν δεν τραβούσε εκείνος. Ναι χρησιμοποίησα κι άλλους φακούς.

Prime vs Zoom. Οξύτητα ή ευκολία/φυσικές εκφράσεις;
Έχω κόλλημα με prime φακούς. Πιστεύω αν Βλάσσης είχε έναν καλό σταθερό τηλεφακό (π.χ. 85mm), το αποτέλεσμα γιά τον πελάτη θα ήταν πιό εντυπωσιακό.
Ξέφυγα; Νομίζω, στο νήμα φωτογραφικό chat ταίριαζε καλύτερα η συζήτηση.

έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς για τον εξοπλισμό κάποιου που θέλει να ξεκινήσει να τραβά γάμους βαφτίσια σε επαγγελματικό επίπεδο. Χρησιμοποίησα το Μ4/3 επειδή το ξέρω πιο καλά και για να μην πεί κάποιος ότι σπρώχνω προς τη ΝΙΚΟΝ. Δείτε τί βρήκα

OLYMPUS EM5 MKII +12-40 2.8 1330
OLYMPUS EM1 630
PANASONIC 35-100 2.8 750
OLYMPUS FL600 R X2 600
SDXC x2 100
ENELOOP 16 80
ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ 4 80
GRIP HLD 7 250
SIGMA 60 2.8 200
ΣΥΝΟΛΟ 4020 ΕΥΡΩ

Έβαλα δυο σώματα ίδιας εταιρείας για να μην μπερδεύεται ο φωτογράφος, δυο φακούς ζουμ 2.8 με τους οποίους καλύπτει τα πάντα (μέχρι στιγμής όλα αγορά από το purnima) δυο φλας FL 600R αγορά από άλλο κατάστημα εξωτερικού, ένα κοντό τηλεφακό, γκριπ στη μια μηχανή, και μπαταρίες κάρτες διπλές.

Εχετε αντίρρηση; Δείτε το και πείτε αν κάνω λάθος να μην σπρώξουμε κάποιο μέλος τυχαία προς ατραπούς χωρίς διέξοδο.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σωστός εισαι πανω κάτω, εγω θα προτιμούσα δυο ιδια σωματα π.χ. 2 ΕΜ1 για να μην αλλαζω layout κουμπιων και για να εχω καλο γκριπ και στις δυο μηχανες ωςτε να μην θελει εξτρα γκριπ υποχρεωτικα παρα μονο για την 2 μπαταρια, αν τράβαγα και λιγο βιντεο ομως η δικη σου επιλογη της ΕΜ5ΙΙ με βρισκει σύμφωνο για τη σπαστη οθονη, το flat profile και τους περισσοτερους codec , η ΕΜ5 ΙΙ εχει εναλακτικά και φθηνο γκριπακι των 100 .
Δευτερη αλλαγη θα εκανα στο κυριως φλας, θα επελεγα ενα μεγαλυτερο FL50r που εχει περίσσεια δύναμης σε ISO100 η το καινουργιο Nissin η το Panasonic 580 που ειναι πιο δυνατο και απο το FL50(r).
Τελος ο Sigma δεν χρειαζεται αν εχεις τον Panasonic 35-100/2.8, ενας 45/1.8 ειναι προτιμότερος στα 200 και κατι (δεν βαζω τον 75/1.8 ειναι ακριβος) ή ενας φωτεινος normal π.χ. Panasonic 25/1.7 .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οι τιμες ειναι για καινουργια από Ελλάδα ?

Απο Ελλαδα απο Δευτερα που θα βγει ο καινουργιος τιμοκατάλογος θα αναστεναξουμε.... Purnima ειναι οι τιμες του Βλασση...