Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σεβαστή η άποψή σου, αλλά ένας παράγοντας που (όχι μόνο εγώ) θεωρώ πολύ σημαντικό είναι η φορητότητα. Αν δεν έχεις την μηχανή μαζί σου "πέταξε το πουλάκι", οπότε πριν προχωρήσεις σε ακριβές αγορές, αλλαγές εξοπλισμού κ.λ.π. δοκίμασε να έχεις στην τσέπη (ή όπου σε βολεύει τέλος πάντων) μια κορυφαία compact, π.χ μια sony rx100 mkIII - IV ή μια ricoh GR. Αν έχεις αμφιβολίες γι αυτό που σου λέω, πάρτην από το amazon - αν δεν σου αρέσει έχεις ένα μήνα να την επιστρέψεις.

1 μήνας από την ημέρα παραγγελίας ή παράδοσης?
Πληρώνεις μόνο τα μεταφορικά της επιστροφής?
Η Sony rx1 φαντάζομαι την προτείνεται γιατί είναι ff και για τα πολλά mp γιατί φωτογραφικά είναι άψυχη.
Με λιγότερα από τα μισά χρήματα παίρνεις Fuji X100T και καταλαβαίνεις τι θα πει ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Συμπαθητικές και sharp και ωραία χρώματα αλλά με αυτή την άψυχη ψηφιακίλα.
Και για να είμαστε σωστοί ας βάλουμε και μερικές φωτογραφίες χρηστών Χ100Τ
https://www.flickr.com/groups/2714149@N23/pool/

Last edited by a moderator:

Δεν θα απαντησω σε καθε εναν ξεχωριστα απο εσας γιατι ολοι την ιδια ερωτηση και απορια εχετε και στο ιδιο αποτελεσμα προχωρατε. Δηλαδη μια compact μηχανη.

Ειμαι ο πρωτος που για τον εαυτο μου θελω μια πολυ καλη compact. Και διαβασα παρα πολλα για την Sony RX1Rii.

Ομως με περιοριζει παρα πολυ το focal lenght. Ειναι πολυ ομορφο το 35αρι, αλλα αν θελω να αλλαξω φακο θα εχω πεταξει τοσα χρηματα σε μια μηχανη που δεν θα μπορω να την κανω τιποτα αλλο εκτος απο 35mm.

Οπως ειπα δεν ειμαι τρελαμενος και με το Macro αλλα καποιες φορες το χρειαζομαι. Οπως αργοτερα μπορω να πω οτι θελω να χρησιμοποιησω και το 85αρη.

Δυστυχως η μικρη η sony ειναι για αυτους που δεν θελουν κατι αλλο εκτος απο το να τραβανε φωτογραφιες σε ενα εστιακο μηκος και δεν τους ενδιαφερει καποιο αλλο. Οπως επισης και για τους φωτογραφους που εχουν 10 μηχανες απο πισω και βγαζουν την μικρη για συγκεκριμενα πραγματα.

Δεν θα ελεγα οχι σε μια compact οπως ακριβως ειναι η sony με τα χαρακτηριστικα της που να εχει την δυνατοτητα να αλλαζει τον φακο. Βεβαια μπορει να εχει και την διπλασια τιμη μετα.

θελω να σας κανω μια ερωτηση γιατι ZEISS φακο εχω δει λιγες φορες και εχω πιασει παρα λιγο στα χερια μου.

Εχω διαβασει και εχω φαει τον τοπο για το filter coating που κανουν στους ZEISS τους φακους για αυτο το ομορφο και φοβερο 3D effect. Δηλαδη που απλα μπορεις να κανεις φωτογραφιση και μεσα απο τζαμι.

Θελω να ρωτησω αν γνωριζει καποιος, αν ο Sony 85mm 1.4 GM οχι ο ZEISS αν εχει αυτη την ποιοτητα του ZEISS και την ευεληξια του filter.

Με ενδιαφερει παρα πολυ γιατι αν καταληξω στην Sony τοτε ο πρωτος φακος θα ειναι ZEISS μονο και μονο γιατι γνωριζω καλα την ποιοτητα του.

Αν ομως ο 85αρης Sony GM εχει την ιδια τεχνογνωσια οπτικων με την ZEISS τοτε θα παω για τον GM.

Aφού θες μηχανή με εναλλάξιμους φακούς με κόμπακτ μέγεθος, πας σε α7rII.

Για 3D pop καλύτερα να προτιμήσεις τον Zeiss Batis 85/1.8. Yπερέχει σε αυτό το σημείο κατά ένα κλικ έναντι του 85/1.4GM.
Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της εικόνας υπερέχει βέβαια ο GM.

Καλησπέρα.

Φίλος θελει να αγοράσει kit mirrorless που να τραβάει καλές φωτογραφίες (αν η μηχανή τραβαει καλές φωτογραφίες και στο auto , ας το λαβουμε υπ'οψιν) και βίντεο (προαιρετικά ) .

Δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα με κόστος , λογικά μπορεί να φτάσει και στα 600-700 .

Τι έχετε να προτείνετε ? Θα πρτιμούσε πιο παραδοσιακες μαρκες (canon, nikon , olympus και οχι πχ samsung)

Edit: Ανοιξα εξω νημα απο βιασύνη , παρακαλώ σβηστε το.

Aφού θες μηχανή με εναλλάξιμους φακούς με κόμπακτ μέγεθος, πας σε α7rII.

Για 3D pop καλύτερα να προτιμήσεις τον Zeiss Batis 85/1.8. Yπερέχει σε αυτό το σημείο κατά ένα κλικ έναντι του 85/1.4GM.
Σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της εικόνας υπερέχει βέβαια ο GM.

Σε περιπτωση PLAN B. και σε περιπτωση που δεν παω σε Canon, τοτε ναι θα κοιταξω πολυ καλα την Sony A7Rii.

Απο θεμα φακου με ενδιαφερει ο Zeiss γιατι ειναι και πιο φθηνος και ειναι στα μετρα μου σε αυτο που εγω θελω να κανω.

Ισως καταληξω στον 35αρη που για αρχη ειναι all around και μετα παω και στον Sony 90mm Macro. Γιατι 85αρη εχω απο Canon. Αν δωσω τον Canon τοτε θα παρω και τον Sony 85mm GM.

Παντως ειναι ωραιο το ψαξιμο. Και οπως ειπα ειναι ωραιο οταν δεν εχεις την πιεση του χρονου. Γιατι σημερα αν ειχα την πιεση θα επαιρνα για να τελειωνω οτι εβρισκα στο μαγαζι.

Τωρα ειμαι χαλαρος, παω βλεπω, τεσταρω, παντα με ηρεμια και παντα με το σκεπτικο οτι εχω χρονο να αποφασισω.

Σε περιπτωση PLAN B. και σε περιπτωση που δεν παω σε Canon, τοτε ναι θα κοιταξω πολυ καλα την Sony A7Rii.
Απο θεμα φακου με ενδιαφερει ο Zeiss γιατι ειναι και πιο φθηνος και ειναι στα μετρα μου σε αυτο που εγω θελω να κανω.
Ισως καταληξω στον 35αρη που για αρχη ειναι all around και μετα παω και στον Sony 90mm Macro. Γιατι 85αρη εχω απο Canon. Αν δωσω τον Canon τοτε θα παρω και τον Sony 85mm GM.
Παντως ειναι ωραιο το ψαξιμο. Και οπως ειπα ειναι ωραιο οταν δεν εχεις την πιεση του χρονου. Γιατι σημερα αν ειχα την πιεση θα επαιρνα για να τελειωνω οτι εβρισκα στο μαγαζι.
Τωρα ειμαι χαλαρος, παω βλεπω, τεσταρω, παντα με ηρεμια και παντα με το σκεπτικο οτι εχω χρονο να αποφασισω.

Εφόσον κρατήσεις 6D + 85/1.2ΙΙ, τότε ως πρώτο βήμα πάρε α7rII + FE35/1.4.
Και αφού υπάρχει σκέψη για μάκρο παίρνεις και τον FE90/2.8 και τέλος.

Αργότερα, ανάλογα με τη χρήση, θα κρίνεις αν πρέπει να πουλήσεις την 6D+50/1.4+85/1.2ΙΙ.

Αν πονταρα καπου αρχικα για ποια μηχανη θα παρει τελικα ο astanapane θα εβαζα τα χρηματα μου στη sony. Δηλωνω ασχετος με τα τεχνικα χαρακτηριστικα που αναφερονται, αλλα απο την αρχη διακρινω πως θελει να περασει στην αλλη "οχθη"...

νομιζω οτι εισαι 100% μεσα
απλα ο ανθρωπος νιωθει τυψεις που θα πουλησει την αγαπημενη του , και το γυροφέρνει:flipout:

ο 70-200 F4 ειναι μια λυση που ειχα σκεφτει, 1000 ευρω πιο κατω απο τον F2.8 και για ανθωπους σαν εμενα που δεν ειναι επαγγελματιες.

Επειδη ομως αφου παρω εναν 70-200 και εχω ψαξει ολες τις παραμετρους, σκεφτηκα οτι πρεπει να παρω εναν καλο για να μην χτυπαω το κεφαλι μου αργοτερα.

Και μιας και τον θελω περισσοτερο για μεσα το F2.8 με βοηθαει παρα πολυ. Και πραγματικα ειναι πολυ καθαρος που τον εχω δει στο 2.8.

Οσο για τον τιτανοτεραστιο 100-400 αν εκανα wildshooting τοτε μαλλον θα τον χρειαζομουν. Προς το παρον καθομαι σταθερα απο εδω και περα σε αυτο που εμενα θα με κανει χαρουμενο και δεν θα το μετανιωσω.

Θα παρω φακους που θα ειναι πολυ καλοι για αυτο που θελω.

Ποσο ποιο καλος ειναι ο 2.8 εναντι του 4.0 ?

Βαλε στην ζυγαρια, οτι ο f4 ειναι μακραν ποιο ευελικτος (ολη μερα πανω στην μηχανη χωρις να σου κοπει ο ωμος, πιο διακριτικος, κλπ)
Για μεσα στο σπιτι, ο 85αρης (ή ο 135) καλυτερος ειναι απο τον 70-200 2,8. 2-3 βηματα μπρος πισω.

Τσαμπα καθυστερεις παντως την οποια αποφαση. Εφοσον εχεις το κονδυλι ετοιμο, αυτο που θα παρεις, ειναι ουτως ή αλλιως το καλυτερο για εσενα :-)

ΕΚΤΟΣ και αν δεν εισαι σιγουρος για φωτογραφικη επενδυση ακομα :-))

Βασικά εγώ είμαι κατά οποιουδήποτε 70-200.
Και ακόμη πιο κατά είμαι να πουληθεί ο 85/1.2II που ήδη υπάρχει για χάρη του 70-200/2.8II.
Νομίζω στον 70-200 καταλήγει ο φίλος επειδή δεν του φτάνει το crop των 20MP.

Mε α7rII + FE90/2.8 macro θα έχει 42MP σε ff mode στα 90mm και 18,6MP σε crop mode σε FOV 135mm.

θα παιξει τεραστιο ρολο το τι θα κανω με την 6D. Εχετε καταλαβει ποσο την αγαπω κοιμαμαι μαζι γιατι στεναχωριεμαι.

Αν φυγει υπαρχουν επιλογες. Αν αποφασισω να την κρατησω τοτε παω μονο για φακους. Και δεν φευγω απο την canon ποτε.

Αν την δωσω τοτε υπαρχει μεγαλη περιπτωση αναλογα με τις συνθηκες που θα βρισκομαι να παω σε sony.

Δεν κανω βεβιασμενες κινησεις, γιατι οσες φορες το εκανα πανω στην τρελα μου ενω ειχα τα χρηματα το μετανιωσα. Και μια εβδομαδα μετα χτυπαγα το κεφαλι μου.

Παω ηρεμα και χαλαρα. Εχω τα χρηματα και το μονο που μενει ειναι να απολαυσω οπως ειπε και ενας συμφοριτης την διαδικασια.

Βασικά εγώ είμαι κατά οποιουδήποτε 70-200.
Και ακόμη πιο κατά είμαι να πουληθεί ο 85/1.2II που ήδη υπάρχει για χάρη του 70-200/2.8II.
Νομίζω στον 70-200 καταλήγει ο φίλος επειδή δεν του φτάνει το crop των 20MP.

Mε α7rII + FE90/2.8 macro θα έχει 42MP σε ff mode στα 90mm και 18,6MP σε crop mode σε FOV 135mm.

Ισως αν παω σε sony αυτο θα ειναι και το πρωτο μου setup.

Sony A7Rii + Zeiss35mm 1.4 Distagon FE + Sony 90mm 1.8 GM. Και τα μυαλα στα καγκελα.

Με GM εννοείς 85/1.4, ναι, σίγουρα το σύστημα α7rII + 35/1.4 + 85/1.4GM είναι πολύ δυνατό.

Με παραξενεύει πάντως που ενώ "κοιμάσαι" με την 6D όπως λες, δεν σφιχταγκαλιάζεις τον 85/1.2ΙΙ που είναι φακός-στολίδι του συστήματος της Canon και είσαι έτοιμος να τον δώσεις ανταλλαγή με τον 70-200/2.8ΙΙ, παρόλο που σε προβληματίζει ο όγκος/βάρος του zoom.

Προσωπικά θεωρώ τον 85/1.2ΙΙ λόγο να παραμείνεις στο σύστημα της Canon, και όχι την 6D.

Αν θυμάμαι κάτι από τη δεκαετία που είχα Canon, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά αυτός ο φακός (στη mk1 έκδοσή του).