Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Την A7r την είχα ένα χρόνο στη κατοχή μου και την άλλαξα με την A7s
Ήμουν ο πρώτος είχα πει ότι δεν είχα πρόβλημα shutterstock ... ίσως ο τρόπος που τη κρατούσα... μάλιστα όταν την έδωσα και ερωτήθηκα για το θέμα αυτό, τράβηξα φωτογραφίες επιτόπου και φάνηκε ότι δεν είχε πρόβλημα.

δεν λεω ειναι σουπερ ρε παιδια. Ισως δεν την δωσω γιατι ειναι και η πρωτη μου μηχανη και εχω συνδεθει μαζι της.

Με βλεπω μαλλον να παρω δευτερη, η να παρω φακους οπως τον 35L 1.4ii και τον 85L 1.2 ii η τον 70-200L 2.8 ii IS.

το πιο συνηθησμενο ζουμ δεν μου αρεσει το 24-70 που ομως καταλαβαινω οτι ειναι το πιο χρησιμο για ολους. Αλλα δεν ειναι το στυλ μου.

Μου αρεσουν παρα πολυ τα wide κατω απο 35 και πανω απο τα 70.

σορρυ ηθελα να πω τον 85 G 1.4 αν παρω την sony.

Η επιλογη θα γινει με βαση την μηχανη. Για την 6D ειμαι καλυμμενος εκτος του 35L 1.4 ii.

Οποτε εχουμε και λεμε για να καταληξω καπου και να μην σας κουραζω και περιφερομαι σαν τον σκυλι στο αμπελι.

1) Την 6D την κραταω. Δεν θα την δωσω ειναι η τελευταια μου λεξη.
2) Τωρα η αποφαση για καινουρια μηχανη εχει να κανει με την τιμη καθαρα. θα δωσω ενα σεβαστο ποσο που το εχω αναφερει, και θα προσπαθησω μεσα στο ποσο αυτο να ικανοποιησω και φωτογραφικη και φακο. Αν δεν μπορω να το ικανοποιησω αυτο τοτε θα παρω μονο φακους. Και αυτοι θα ειναι για την 6D. Οποτε θα παρω 1 που θα ειναι ο 35αρης και εναν που θα ειναι ο 70-200.

Μεχρι τοτε θα τα λεμε εδω και θα κανω και εγω την ερευνα μου, θα κανω και οσα τηλεφωνα μπορω για να δω αν υπαρχει περιθωριο εκπτωσης μεσα στον επομενο μηνα.

Μα τον 70-200/2.8 τον απέρριπτες ως γκουμούτσα μέχρι τώρα, και δικαιολογημένα.
Θα πρότεινα να κινηθείς στην τριάδα 35-85-135, παραμένοντας ενδεχομένως στην Canon που ήδη έχεις για περιορισμό κόστους.
Μια δεύτερη λύση είναι να παραμείνεις ως έχεις προσθέτοντας την RX1RII για τα 35mm.
H τρίτη λύση είναι να πουλήσεις ό,τι έχεις και να πάρεις α7rII+FE35/1.4+FE85/1.4+135/2 Samyang.
Υπόψιν ότι ο Samyang όλως παραδόξως πατάει σε όλους τους τομείς τον Canon 135/2.
Και στην α7rII θα έχεις και το μπόνους της σταθεροποίησης.

Μα τον 70-200/2.8 τον απέρριπτες ως γκουμούτσα μέχρι τώρα, και δικαιολογημένα.
Θα πρότεινα να κινηθείς στην τριάδα 35-85-135, παραμένοντας ενδεχομένως στην Canon που ήδη έχεις για περιορισμό κόστους.
Μια δεύτερη λύση είναι να παραμείνεις ως έχεις προσθέτοντας την RX1RII για τα 35mm.
H τρίτη λύση είναι να πουλήσεις ό,τι έχεις και να πάρεις α7rII+FE35/1.4+FE85/1.4+135/2 Samyang.
Υπόψιν ότι ο Samyang όλως παραδόξως πατάει σε όλους τους τομείς τον Canon 135/2.
Και στην α7rII θα έχεις και το μπόνους της σταθεροποίησης.

Ναι παρασυρθηκα, σου ειπα ειμαι αρρωστος :drool:, εχω θολωσει με τις μηχανες και τους φακους.....θελετε να με αποτελειωσετε....χεχεχε, που να βγω με τον 70-200 το τερας να παω που?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αρα παμε για μικροτερους, 35 και κατω και μονο 85 η 135 αν παω σε sony.

Και παλι με γυρισες πισω στην RX1R ii, που ηταν και το αρχικο μου σκεπτικο μιας και εχω φακους και DSRL μεγαλη μηχανη......και η compact sony φοραει τον φοβερο 35αρι.

Αλλα λιγο που εψαξα στο google, εχει πολλα προβληματα που δεν τα ηξερα και ετσι την απορριψαμε αν κοιταξεις μερικα ποστ πισω.

Προσωπικά δεν θα απέρριπτα την RX1RII τόσο εύκολα. Τα αρχικά κομμάτια με διαρροή φωτός από το EVF αντικαταστάθηκαν.

Προσωπικά δεν θα απέρριπτα την RX1RII τόσο εύκολα. Τα αρχικά κομμάτια με διαρροή φωτός από το EVF αντικαταστάθηκαν.

Ναι δεν ειναι κακη περιπρωση. πρεπει να το σκεφτω παρα πολυ καλα. Με ενδιαφερει που ειναι μικρη και FF και με φακο που ειναι στα δικα μου θελω. (35αρης + 85αρης για μενα ειναι οτι καλυτερο μπορω εγω να χρησιμοποιησω)

Εβγαλα μια φωτο με τον απλο 50αρη 1.4, σημερα για να κανω λιγο calibration στον φακο, γιατι κατι δεν μου πηγαινε καλα. Handheld παντα, και με την μικροτερη εστιακη αποσταση στο max. εχω τραβηξει με ISO 100 στα 1.8 και με ISO500 στα 2.8.

Στο 1.8 ειδα οτι πασχει απο purple fringing (ειναι η δευτερη φωτο), σε ενα μονο σημειο που φαινεται καθαρα. Στα 2.8 δεν ειδα καποιο προβλημα (στην πρωτη φωτο, βεβαια παντα με το ματι του πρωταρη).

Και στις δυο εχει γινει ενα σεβαστο crop. Δεν κανω macro photography σε καμια περιπτωση. Απλα ηθελα να δω τα Limitation του 50αρη και της μηχανης.

Ξεχασα να πω το πολυ κακο bokeh που εχει, εσεις οι επαγγελματιες το βλεπετε αμεσως, βεβαια ειναι ολοκαθαρο.

strange flower 2.jpgstrange flower 1.jpg

Δεν είναι κατι εξαιρετικό ο 35αρης της RX1M2 ..

http://www.dpreview.com/reviews/ima...1&x=-0.3693316388423546&y=-0.6647506972713432

Eχει απότι φαίνεται προβλήματα σε κοντινές αποστασεις και οχι μονο.
http://jinju32.tistory.com/10
22240C49519B8D3B15FE5E

Βλεποντας και το διάγραμμα είναι φανερό οτι είναι δύσκολο να βελτιστοποιηθεί για κοντινα-μακρινα με τόσο μεγάλη διαδρομη των AF στοιχείων. Χωρια οι ανομοιογενείς διορθώσεις τόσο γεωμετρικές οσο και CA

πολυ καλο συγκρητικο.

Εβαλα και την 6D, 5D iii, A7Rii, 5DSr, και ειδα οτι η 6D + 5D, δεν εχουν μεγαλες διαφορες, οπως και η 5DSr με την A7Rii.

Αλλα η διαφορα μεταξυ των 2 πρωτων και πιο παλιων με τις δυο τελευταιες και πιο καινουριες ειναι η μερα με την νυχτα.

astanapane απολαυσε αυτη την αναζητηση. Παρε γνωμες απο δω (υπαρχουν καποιοι που γνωριζουν πολυ καλα το αντικειμενο) και απο αλλου. Και μη κανεις βιαστικη κινηση χωρις να εισαι σιγουρος. Καλη αγορα!

το απολαμβανω και φυσικα δεν θα γινει τιποτα βιαστικα. Μεγαλο ρολο θα παιξει η τιμη οταν ζητησω να μου κανουν μια καλη προσφορα απο τα μαγαζια που θα ρωτησω.

αν μου επιτρέπεις να προτείνω κάτι;

Αν σε ελκύει κυρίως το τηλέ άκρο τότε θα πρότεινα να δεις και να δουλέψεις λίγο τον CANON 100-400 II.Στοιχίζει 2000 ευρώ αλλά τα αξίζει.
Αν θέλεις να επενδύσεις σε primes θα πρότεινα κάτι διαφορετικό. Αντί για τον CANON 35 1.4 II που στοιχίζει 2.000 ευρώ, θα πρότεινα το σετ SIGMA 35 1.4 ART/SIGMA 50 1.4 ART/SAMYANG 135 2.2. VDSL . Στοιχίζουν 750+750+550 ευρώ, άρα με τα ίδια χρήματα αποκτάς 3 εξαιρετικούς φακούς, αν όχι τους καλύτερους στην κατηγορία τους, ίσως δευτεροτρίτους (με πρώτους τους ZEISS OTUS). Και οι τρεις μπορούν να υποστηρίξουν αγορά μιας 5ds με άνεση.

σωθηκες....:drool:
δεν κοιτας καλυτερα αγορα απο εξω....
με τα λεφτα που θα γλιτωσεις περνεις και 2ο φακο:flipout:

Last edited by a moderator:

αν μου επιτρέπεις να προτείνω κάτι;

Αν σε ελκύει κυρίως το τηλέ άκρο τότε θα πρότεινα να δεις και να δουλέψεις λίγο τον CANON 100-400 II.Στοιχίζει 2000 ευρώ αλλά τα αξίζει.
Αν θέλεις να επενδύσεις σε primes θα πρότεινα κάτι διαφορετικό. Αντί για τον CANON 35 1.4 II που στοιχίζει 2.000 ευρώ, θα πρότεινα το σετ SIGMA 35 1.4 ART/SIGMA 50 1.4 ART/SAMYANG 135 2.2. VDSL . Στοιχίζουν 750+750+550 ευρώ, άρα με τα ίδια χρήματα αποκτάς 3 εξαιρετικούς φακούς, αν όχι τους καλύτερους στην κατηγορία τους, ίσως δευτεροτρίτους (με πρώτους τους ZEISS OTUS). Και οι τρεις μπορούν να υποστηρίξουν αγορά μιας 5ds με άνεση.

Εχω ενα budget που θελω να το σκεφτω παρα πολυ πριν το δαπανισω. Αρχικα ειχα αρρωστησει με τις μηχανες, αλλα βλεπω οτι δεν αξιζει γιατι συνεχως ειδικα αυτη την χρονικη σταθμο στιγμη, εχουμε πεσει στην αλλαγη τεχνολογιας και οι τιμες βαρανε απο ολες τις πλευρες. Οταν θα σταθεροποιηθει μετα απο 2-3 χρονια η τεχνολογια και θα ειναι ολες mirrorless τοτε θα το ξαναβαλω στο τραπεζι.

Ειχα δωσε ενα σεβαστο ποσο για την 6D και μου αρεσει πολυ σαν μηχανη. Μπορω να ζησω και χωρις τα 50mp.

Τα εβαλα κατω και θα επενδυσω σε φακους. Οι φακοι μενουν και δεν χανουν και την αξια τους. Αυτη η προταση που κανεις με τους Sigma ART ειναι καλη.

Απο την στιγμη που θα επενδυσω σε φακους, παντα ηθελα εναν MACRO, και αυτος θα ειναι ο 100mm 2.8 L Macro IS που ειναι ενας φακος για ολες τις δουλειες.

Απο την αλλη εχω πει οτι μεγαλος φακος δεν μου αρεσει γιατι απλουστατα δεν μπορω να παω πουθενα με εναν επαγγελματικο φακο σαν τον 70-200 2.8L IS ii.

Το θεμα ειναι οτι γνωριζω καλα πως ενας τετοιος φακος ειναι και αυτο φακος για ολες τις δουλειες. Δεν χρειαζεται να τον παιρνω μαζι οταν θα βγαινω εξω για κανω μοστρα. (γιατι μονο για μοστρα για μενα θα ειναι οταν θα βγαινω εξω)

Το λεω αυτο οχι για να χλευασω τον εαυτο μου, αλλα εγω δεν ειμαι επαγγελματιας και αν τον βγαλω εξω θα ειναι σε ειδικες περιπτωσεις. Αλλιως θα ηταν μοστρα.

Ο φακος αυτος καλλιστα μπορει να γινει ο σουπερ φακος για την δικη μου προσωπικη ευχαριστηση για μεσα στο σπιτι, αργοτερα για τα παιδια μου σε αθλητικες δραστηριοτητες.

Εχω που ψαχνω και κανω συνδιασμους απο μηχανες και φακους πολυ καιρο.

Ακυρωνω τις μηχανες και παω για φακους. Αρχιζω και σοβαρευω τις σκεψεις μου, και την συζητηση γιατι μεχρι τωρα παλινδρομουσα αναμεσα σε 1000 πραγματα.

Χαίρομαι πού πήρες τήν απόφαση πού είναι συνετή τό ότι θά επενδύσεις σε καλούς φακούςΠροτείνω γιά άριστο αποτέλεσμα σε πορτραίτα 85-1,2Lll τόν 50-1,2LII καί τόν 135-L2,0 γιά τά υπόλειπα αυτοί γιά αρχή καί στήν συνέχεια βλέπεις,να λάβης υπόψιν ότι μελλοντικά δέν θα κουμπώνουν εάν αποφασίσεις να πάς σε mirrorless παρά μόνο με αντάπτορα,επίσης επειδή κατάλαβα ότι θέλεις ότι καλύτερο πού να μπορεί νά πάρεις από τήν μηχανή σου προτείνω μόνο Canon φακούς χωρίς να κάνεις εκπτώσεις σε φθηνότερους,αυτοί κοστίζουν κάτω από το όριο πού έθεσες γιαυτό καί οι προτάσεις για δείγματα ακριβώς με αυτούς ακριβώς τούς συγκεκριμένους δες εδώ καί μελέτησε με προσοχή τα αρχεία καί ειδικά τα εξαιρετικά χρώματα στο δέρμα στα πορτραίτα,υπάρχουν και καλύτερα εάν ψάξεις αλλά αυτά πού προτείνω νομίζω ότι επαρκούν...Καλή επιτυχία στίς όποιες αγορές σου καί να σκεφτείς υπάρχουν φακοί prime πού ένας κάνει όσο όλοι που προτείνω χωρίς να είναι κατ'ανάγκη καλύτεροι ειδικά εάν κουμπωσουν με αντάπτορες...Δες τες όλες με τι φακούς μηχανές είναι τραβηγμένες http://avclub.gr/forum/editpost.php?p=1057688865&do=editpost και να σκεφτείς ότι η μηχανή σου δίνει καλύτερο αρχείο σαν πιο σύγχρονη πού είναι σε χαμηλό φωτισμό.Έχω δει τυπωμένες από φίλο φωτογράφο καί θαύμασα το αποτέλεσμα.

Last edited:

Ευχαριστω!.....θελω να πω οτι τον 85αρη τον εχω. Τον 50αρη δεν θα τον παρω γιατι εχω τον 1.4 και νομιζω οτι ο 1.2 δεν θα μου δωσει καλυτερα αποτελεσματα. Ο 135 ειναι σουπερ φακος τον ειχα και τον εδωσα με τον σκεπτικο οτι εχω τον 85αρη.

βεβαια καμια σχεση ο ενας με τον αλλο φακο.

Γιαυτο εβαλα τωρα στο παιχνιδι τον 70-200 που ισως αντικαταστησει για μενα για αυτα που θελω τον 85αρη.

Και αργοτερα να τον συνδιασω και με εναν 35αρη που εβγαλε τωρα η canon.

Macro δεν εχω και η καλυτερη για μενα λυση ειναι ο 100αρης.

Υ.Γ. προσπαθησα να μπω στο λινκ αλλα δεν μου επιτρεπει γιατι μαλλον δεν εχω permission.

Την ίδια απόφαση πήρα κι εγώ πριν λίγο καιρό, έδωσα μάλιστα και 2-3 κομμάτια που καθόντουσαν στο ράφι. Πήρα έναν φακό και θα συνεχίσω με 1-2 ακόμα.

ναι γιατι δεν εχει νοημα τελικα να εχεις 5 φακους ενω δεν εισαι επαγγελματιας.

για μενα οπως με βλεπω, τελικως.....θα καταληξω με τον 100αρη macro και με τον 70-200. (και θα δωσω τον 85αρη, εκτος και να τον κρατησω μονο και μονο σαν συλλεκτικο)

Δυο πολυ καλοι φακοι της canon. Και θα εχω και τον 50αρη που θα ειναι all around.

Στο μελλον θα παρω και τον 35αρη, που εχω δει καποια reviews μεχρι τωρα που λενε οτι ειναι πολυ καλυτερος απο τον προηγουμενο,για περισσοτερο landscape αντικαθιστοντας τελειως τον 50αρη.

Ευτυχως που εδωσα παρα πολυ καιρο στον εαυτο μου μπροστα για να αποφασισω, γιατι παντα οταν εχεις τα χρηματα, σε πιανει τρελα και αμοκ να αγορασεις οτι μπορεις.

Μου κανει καλο επισης που εχω δωσει ακομα 1 μηνα μπροστα ωστε να κανω την καλυτερη επιλογη.

Οπως ειπα ο 70-200 για μενα ειναι μεγαλος φακος. Αλλα δυστυχως οπως και να το κανουμε, ειναι ο Must have φακος. Sharp enough και IS που μεχρι στιγμης η canon δεν το εχει κανει σε κανεναν αλλο πολυ καλο φακο της.

Ο καλύτερος δρόμος κατά την προσωπική μου άποψη είναι να έχεις 2-3 ζουμ αξιοπρεπούς ποιότητας, και από εκεί και πέρα παίρνεις prime κατά το δοκούν, δηλαδή στα εστιακά μήκη που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.