astanapane_10
AVClub Addicted Member
- 4 May 2010
- 1,654
Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Οι καλοι φακοι μενουν και δεν χανουν ποτε την αξια τους.
Οι καλοι φακοι μενουν και δεν χανουν ποτε την αξια τους.
ναι γιατι δεν εχει νοημα τελικα να εχεις 5 φακους ενω δεν εισαι επαγγελματιας.
για μενα οπως με βλεπω, τελικως.....θα καταληξω με τον 100αρη macro και με τον 70-200. (και θα δωσω τον 85αρη, εκτος και να τον κρατησω μονο και μονο σαν συλλεκτικο)
Δυο πολυ καλοι φακοι της canon. Και θα εχω και τον 50αρη που θα ειναι all around.
Στο μελλον θα παρω και τον 35αρη, που εχω δει καποια reviews μεχρι τωρα που λενε οτι ειναι πολυ καλυτερος απο τον προηγουμενο,για περισσοτερο landscape αντικαθιστοντας τελειως τον 50αρη.
Ευτυχως που εδωσα παρα πολυ καιρο στον εαυτο μου μπροστα για να αποφασισω, γιατι παντα οταν εχεις τα χρηματα, σε πιανει τρελα και αμοκ να αγορασεις οτι μπορεις.
Μου κανει καλο επισης που εχω δωσει ακομα 1 μηνα μπροστα ωστε να κανω την καλυτερη επιλογη.
Οπως ειπα ο 70-200 για μενα ειναι μεγαλος φακος. Αλλα δυστυχως οπως και να το κανουμε, ειναι ο Must have φακος. Sharp enough και IS που μεχρι στιγμης η canon δεν το εχει κανει σε κανεναν αλλο πολυ καλο φακο της.
ναι γιατι δεν εχει νοημα τελικα να εχεις 5 φακους ενω δεν εισαι επαγγελματιας.
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω λίγο σε αυτό ή μάλλον να στο αλλάξω κάπως . "δεν εχει νοημα τελικα να εχεις 5 ακριβούς/πολύ ακριβούς/τοπ φακους ενώ δεν είσαι επαγγελματιας.
Εγώ με την μικρή μου εμπειρία έχω για crop σώμα 18-135 , 10 -18 , 24 ολοι STM . Καλοβλέπω την αγορά και του 55-250 stm και ίσως να δοκίμαζα και ενα μτχ 50 1.8 που κυκλοφορουν σε τιμές χώμα . 5 φακοί μαζευόνται και όμως ο καθένας είναι κάπου αρκετά καλός χωρίς να έχω δώσει ένα νεφρό . Μακροοικονομικά ίσως , επειδή ειναι EF-S δεν θα τους ξεφορτωθώ εύκολα αργότερα . Σύμφωνοι . Αλλά δεν φαντάζομαι και η μαμά Κάνον να εγκαταλείψει σύντομα το APS-C . Οπότε θεωρητικά θα κάνω απόσβεση στα χρήματα μου μεσω της χρήσης . Αλλά η αλήθεια είναι ότι ένα 70-200, έστω και F4 , έστω και χωρίς is τον ζηλευω και εγώ και ας μου είναι αχρείαστος ουσιαστικά ...
..
Απο οσα μεχρι στιγμης εχω διαβασει και απο την μικρη μου εμπειρια, δεν θα πηγαινα για αυτα που θελω σε crop ποτε. Και ετσι δεν εχω ασχοληθει.
....
Φίλε ασταναπανε_10 αφού έχεις την δυνατότητα να πας σε 5D Mark III , που είναι μηχανάρα με επαγγελματικες δυνατότητες (και με έτη φωτός διαφορά από τις άλλες που ατυχώς γίνεται σύγκριση) γιατί κουράζεσαι ?
Αναφέρεσαι στην "ανάλυση" και και σε άλλα πολλά. Έχεις γνώση τα νούμερα που δίνει η κάθε εταιρεία ότι δεν είναι "γνήσια" ? . Άλλο το τι γράφει ο καθένας και άλλο η στιγμή που θα δεις μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ φωτογραφία στα χέρια σου. Ένα άλλο πλεονέκτημα που θα έχεις είναι ότι θα ταιριάζουν οι φακοί που έχεις απ την 6D.
Δεν το "παίζω" αλλά έχω στο χώρο της Φωτογραφίας από το 1978 και γιαυτό έχω κάποια μικρή γνώση......
Στάλθηκε με το LG G-Flex2 μου, με "tapa"
Και ακόμη καλύτερα μια RX1RII και καλύπτεται έτσι ταυτόχρονα και στα 35mm, και αποκτά και highMP μηχανή που θέλει, χωρίς να χρειάζεται απρόθυμα να πουλήσει 6D+85/1.2.
Σοβαρό πλεονέκτημα ότι θα έχει τη δεύτερη μηχανή "πάντα" μαζί και θα γίνεται και πιο συχνή χρήση αντί μόνο σε γιορτές/εκδρομές.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.