Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
Παρακολούθησε τους Κώστηδες του φόρουμ, το Θοδωρή και αρκετούς άλλους (δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν και τον αδικήσω) τι εξοπλισμό έχουν και τι αριστουργήματα ανεβάζουν εδώ μέσα.
Άλλοι με μηχανές πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν μπορούν να πάρουν ούτε το 50% των μηχανών τους.
Υ.Γ. Έβλεπα πριν λίγες μέρες φωτογραφίες από την "αρχαία" X-Pro1 ενός χρήστη και μου έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα.
Φυσικα και εχει να κανει με τις γνωσεις που εχει ο καθε ενας που ειναι και ο βασικος παραγοντας για να παρεις ενα σωστο αποτελεσμα.
Μην επεξηγουμε, μονο με ενα παραδειγμα καταλαβαινουμε. Οταν καποιος δεν ειναι μηχανικος και θελει να φτιαξει εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη, καλλιστα μπορει να το κανει απλα θα χρειαστει το 5πλασιο διαβασμα απο καποιον που ειδη εχει την γνωση. Αρκει να θελεις να το κανεις.
το ιδιο συμβαινει και με μενα, εγω δεν ειμαι φωτογραφος, και χρειαζομαι το 5πλασιο διαβασμα σε ολους τους τομεις για να κανω κατι ομορφο στην φωτογραφια.
Απο την εμπειρια μου γενικως, οπως και καθε ενας απο εμας, γνωριζει οτι αν δεν το εχεις κιολας σε καθε επαγγελμα οσο διαβασμα και να ριξεις δεν θα κανεις τιποτα.
Αν περασεις Χημικος και δεν το εχεις απλα θα τελειωσεις χημικος και δεν θα εχεις καταλαβει πως να φτιαξεις μια πρωτεινη.
Αν δεν εισαι χημικος και διαβασεις παρα μα παρα πολυ και το εχεις κιολας το αθλημα, μπορεις να παρεις μπρος και να κανεις παπαδες.
Βεβαια χρειαζονται ολες οι συνθηκες για να κανεις παπαδες. Και καταληγουμε λοιπον στην αρχικη μας συζητηση που ειναι ο εξοπλισμος.
Παμε λοιπον απο την αρχη.
Εγω δεν ειμαι φωτογραφος. Αλλα διαβαζω και διαβαζω πολυ. Ισως δεν το εχω, αλλα θα το ειχα καταλαβει. Γιατι ψαχνομαι και βλεπω πολλα reviews οπως και πολλες φωτογραφιες απο επαγγελματιες που το εχουν. (Γιατι υπαρχουν και επαγγελματιες που δεν το εχουν).
Εχω καταληξει λοιπον μετα απο 2 χρονια που εχω την 6D και αρχικα με φακους 16-35 L 2.8 II και με εναν 135L F2.0, οτι αυτο που ηθελα να παρω δεν μου εφτανε. Για τον 135L δεν μπορω να πω τιποτα. Ενας φακος ονειρο. Ο καλυτερος φακος που εχει βγαλει ποτε η canon.
Τωρα για τον 85L 1.2 το γνωριζω οτι ειναι καθαρος πορτραιτος φακος. Ομως εγω ξερω τι θα τον κανω. Ο 50αρης για μενα αγοραζεται ξανα ευκολα αν τον πουλησω, (λεω για μενα μην παρεξηγηθουμε, γιατι ειναι δυσκολοι καιροι και το σεβομαι απιστευτα, ομως εχω δουλεψει παρα πολυ σκληρα και μακρυα απο την οικογενεια και πολλες ωρες nonstop επι 4 χρονια ουτε βραδυ δεν ειχα ουτε σκ. Βραδυ αεροδρομιο, δουλεια επιστροφη το επομενο βραδυ και ξανα αεροδρομιο την αλλη μερα) Γιαυτο νομιζω οτι αξιζω ενα καλο δωρο στον εαυτο μου!.
Πριν παρω κατι το αναλυω παρα πολυ, οπως και ολοι μας οταν προκειται να δωσουμε τοσα χρηματα ποσο αλλο οταν δεν ειναι δουλεια μου και το κανω μονο για την τρελα μου.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
οχι, λεω για τον φακο, μια χαρα μηχανη εχεις
απλα ο 85αρις ειναι φακος πορτραιτου, και δεν ξερω πως μπορεις να αξιοποιησεις μια μηχανη
με εναν τετοιο φακο
δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου, δλδ να δωσεις τον 50αρι που ειναι ενας all rοund φακος
και να παρεις τον 85αρι- τον καλυτερο/ακριβοτερο- ενω μπορεις και με εναν παλιο-helios-zeiss , να παρεις το καλυτερο πορτραιτο
απο εναν φακο που εχει χηνα και πανω.....
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
σορυ, τωρα διαβασα τις τελευταιες σειρες σου
μιας εισαι λιγο πολυ κοντα στα πραγματα *μηχανικος
διαβασε μερικα πραγματα για τους φακους - κατασκευη/ποιοτητα κρυσταλλων κ.α
Ειμαι διατεθημενος μεχρι να αποφασισω τον επομενο μηνα προς το τελος να παρω ειτε φακο ειτε μηχανη να το ψαξω παρα πολυ. Και εχω πολυ διαβασμα μπροστα μου αλλα και πολυ χρονο μεχρι την αγορα. γιαυτο μπηκα νωρις να ρωτησω και εσας εδω που εχετε πολυ περισσοτερες γνωσεις και σεβομαι καθε ενας σας για τις πολυτιμες συμβουλες.