Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλημερα σας,

θελω την πολυτιμη βοηθεια σας. Σε ενα μηνα απο τωρα ειμαι αποφασισμενος να παρω μια φωτογραφικη μηχανη πολυ καλη. Εχω ηδη την 6D που ειμαι ευχαριστημενος, δεν λεω αλλα.....

Ειμαι αναμεσα στην 5D MarkIII και την Sony A7R, or A7II. (επισης σκεφτομουν και την RX1RII αλλα παμε ακριβα εκει, βεβαια δεν θα χρειαστω φακο μιας και εχει τον 35αρι πανω που ειναι ολα τα λεφτα. Και με τετοιο φακο ειμαι καλυμμενος και για landscape αλλα και για καθημερινες).

Επειδη με ενδιαφερει μονο και μονο η φωτογραφια και οχι το βιντεο δεν με απασχολουν καθολου τα στατιστικα τους για το βιντεο.

επισης εχω φακους την canon 50 F1.4 και 85 1.2 L II, αλλα αν χρειαστει να παω στην Sony, θα παρω φακο οπως και δηποτε.

Περιμενω με ανυπομονησια την βοηθεια σας.

Τώρα ειλικρινά περιμένεις να πάρεις γνώμες αντικειμενικές και νηφάλιες ή "αντικειμενικές" και "νηφάλιες"; Πολύ απλά ο καθένας θα σου προτείνει το σύστημα που υποστηρίζει και χρησιμοποιεί. Εδώ κατά το παρελθόν σε ακριβώς το ίδιο ερώτημα πήρε αυτός που ρωτούσε την απάντηση ότι η τάδε είναι ΚΑΙ καλύτερη στο βίντεο και μπορεί να χρειαστείς το βίντεο στο μέλλον.

Θέλεις να πάς σε σύστημα SONY; Πάρε την Α7 RII και τους καλύτερους κατά το δυνατόν φακούς, δηλαδή τον SONY 85 1.4 και κάποιον από τους ZEISS και στις πιο κοντινές αποστάσεις. Θέλεις να μείνεις στο σύστημα της CANON ; Πάρε την 5DS κρατάς τον 85άρη, δίνεις τον 50άρη και αγοράζεις τον SIGMA ART 50 1.4 ή τον αντίστοιχο 35 1.4. Θέλεις να πάς σε ΝΙΚΟΝ; Το βλέπω ανούσιο... αλλά σε αυτή την περίπτωση η λύση είναι D810 και οι ίδιοι φακοί σε SIGMA.

Φωτογραφικά πάντα....

υστ. Η σειρά RX1 II είχε κάποια πολύ σοβαρά θέματα ποιότητας και κάποια στιγμή διεκόπη η παραγωγή της. Το γνωρίζεις;

Καλημερα σας,

θελω την πολυτιμη βοηθεια σας. Σε ενα μηνα απο τωρα ειμαι αποφασισμενος να παρω μια φωτογραφικη μηχανη πολυ καλη. Εχω ηδη την 6D που ειμαι ευχαριστημενος, δεν λεω αλλα.....

Ειμαι αναμεσα στην 5D MarkIII και την Sony A7R, or A7II. (επισης σκεφτομουν και την RX1RII αλλα παμε ακριβα εκει, βεβαια δεν θα χρειαστω φακο μιας και εχει τον 35αρι πανω που ειναι ολα τα λεφτα. Και με τετοιο φακο ειμαι καλυμμενος και για landscape αλλα και για καθημερινες).

Επειδη με ενδιαφερει μονο και μονο η φωτογραφια και οχι το βιντεο δεν με απασχολουν καθολου τα στατιστικα τους για το βιντεο.

επισης εχω φακους την canon 50 F1.4 και 85 1.2 L II, αλλα αν χρειαστει να παω στην Sony, θα παρω φακο οπως και δηποτε.

Περιμενω με ανυπομονησια την βοηθεια σας.

Κατα αρχας, ευχαριστω για την απαντηση. Οσο αναφορα για τις απαντησεις θα ηθελα να δω επιλογες οπως εκανες και εσυ και σωστη ενημερωση οπως επισης εκανες με την RX1RII που δεν το γνωριζα.

Αμεσως...αμεσως, εψαξα στο google και ειδα οχι μονο προβλημα οπως ειπες με την ποιοητα σε καποια μοντελα, ελλατωματικα, αλλα και σε dust στο lens.

Παμε τωρα στην αγορα Α7RII η στην 5DS. ωραια ολα αυτα αλλα Ελλαδα νομιζω οτι εχουν και οι δυο 4.000 ευρω, εκτος και αν υπαρχει καποιο καταστημα Ελλαδα που να εχει καποια σοβαρη εκπτωση.

Αλλιως παλι παμε σε 5D MarkIII or A7R - A7II. Νομιζω οτι μεχρι 3.000 ευρω θα μπορεσω να δωσω αλλα και παλι αυτες που ειπα εχουν πολυ κατω απο 3.000.

Ετσι μου αφηνει ενα μεγαλο περιθωριο για αγορα πολυ καλου φακου.

Δηλαδη αν παω σε καποιο μαγαζι εδω στην Ελλαδα παντα, (γιατι απο εξωτερικο δεν ξερω αν εχω επιλογες με τα capital control και δεν θελω να ασχοληθω με ebay και με paypal,) θα ηθελα να παρω απο το ιδιο μαγαζι και φακο και camera για να εχω καλυτερη τιμη.

Θα κανω τα τηλεφωνα μου και θα δω ποιος θα μου δωσει την καλυτερη τιμη για την A7RII / 5DS που λες και εσυ και εναν φακο.

H A7 R έχει σοβαρό πρόβλημα με shutterstock. Διορθώθηκε στη ΙΙ. Όμως στη σειρά Ι παρουσιάστηκε σε ταχύτητες που χρησιμοποιούμε όλοι μας τις περισσότερες φορές (1/160-1/250 ή κάπου εκεί) και μάλλον οφείλεται στην έλλειψη μάζας ή στην έλλειψη μάζας και βάρους στο σώμα. Οι σοβαροί φωτογράφοι τοπίου, όσοι τουλάχιστον λάτρεψαν τα χρώματα της SONY τη χρησιμοποίησαν σε συνδυασμό με τριπόδι. Οχι μόνο στο χέρι ή τραβούν στο χέρι, αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η φωτο δεν θα έχει μικροκουνήματα από την κουρτίνα. Κι εδώ στο δικό μας φόρουμ κι αλλού, οι χρήστες αρνήθηκαν την ύπαρξη του προβλήματος, αλλά σχεδόν όλοι την έκαναν με μικρά πηδηματάκια. Δεν εννοώ ότι διαπίστωσαν το πρόβλημα και το φόρτωσαν στον επόμενο, αλλά ότι "καλού κακού ας το σμπρώξω...." και πάμε παραπέρα.

Τα προβλήματα με τις CANON/NIKON είναι γνωστά σε όλους και με απλό googling θα τα βρεις αναλυτικά στην οθόνη σου.

Αλήθεια τί κακό έχει ή τί δεν κάνει η CANON 6D και θέλεις να την αλλάξεις;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως τις τελευταίες 20 μέρες η VISA μου γίνεται δεκτή παντού κι εκτός Ελλάδος.

η 6D να σου πω την αληθεια δεν εχει κατι που να μην μου αρεσει. Το θεμα ειναι οτι επειδη με τρωει να δωσω για μια καλυτερη μηχανη τα λεφτα, θελω να την πουλησω για να βγαλω τουλαχιστον τον μισο καλο φακο που εχω βαλει στο ματι απο την επομενη.

Το σκεπτικο μου ειναι αληθινο και η επιλογες μου ειναι οι εξης.

Αν παω τελικα στο μοντελο 5DS / Α7Rii θα παρω μαζι και ενα πολυ καλο φακο πανω. Δηλαδη εχω μεχρι 4.500 με 5.000 να δωσω. Αλλα αν πουλησω την 6D 1200ευρω μαζι με τον 50mm 1.4 θα ειμαι πιο ανετα για ενα καλο combo.

Την 6D την εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα γιατι δεν ειμαι επαγγελματιας φωτογραφος και την βγαζω μονο για καμια φωτογραφια για τοπια η για τα παιδια μεσα στο σπιτι.

Θα μου πεις αφου δεν ειμαι φωτογραφος τοτε τι το θελω το αλλο μηχανημα για να το εχω και αυτο στο ραφι? Ειναι καλη ερωτηση. Αλλα και εκεινο καπως ετσι θα γινει. Ξεχναμε ομως την ερωτηση αυτη!!! χεχεχε.

Η 6D οπως και η 5D markIII δεν εχουν την αναλυση που θελω εγω. (παρε τελε φακο θα μου πεις για να πηγαινεις πιο κοντα στο σημειο που θελεις μετα να κανεις crop) Δεκτο!!! Και ισως αυτο να ειναι και η καλυτερη λυση και ετσι να κρατησω την 6D να παρω εναν 70-200 F2.8 L II και να τελειωνω. Αλλα δεν μου αρεσει ο φακος αυτος γιατι ειναι τοσο μεγαλος που δεν θα μπορεσω εγω σαν απλος χρηστης να τον κανω τιποτα. Δεν παω σε γαμους σαν επαγγελματιας ουτε σε αγωνες ποδοσφαιρου η μπασκετ με την γκουμουτσα μαζι.

Γιαυτο εχω τον 85 1.2 L ii που ειναι πιο μαζεμενος. Και γιαυτο εχω σαν σκεπτικο και επιλογη να παρω την sony που ειναι πιο μαζεμενη και να παρω και γιαυτη τον 85αρη.

εχω αρρωστησει :drool:

ξερω ειμαι υπερβολικος. Αλλα εχω αρρωστησει με την sony και προσπαθω με νυχια και με δοντια να κρατηθω στην Canon.

Eίχα τον 85 1.2L παλιά όταν είχα Canon.
O FE85/1.4GM ανήκει σε σαφώς ανώτερη κατηγορία. Αποκλείεται να μη σε ικανοποιήσει ο συνδυασμός 85GM+α7rII τόσο από άποψη ποιότητας εικόνας όσο και ευχρηστίας.

[/COLOR]ξερω ειμαι υπερβολικος. Αλλα εχω αρρωστησει με την sony και προσπαθω με νυχια και με δοντια να κρατηθω στην Canon.

εισαι φωτοπορτραιτας???
αν οχι , ψαχνεσαι σε λαθος δρομο

O FE85/1.4GM ανήκει σε σαφώς ανώτερη κατηγορία. Αποκλείεται να μη σε ικανοποιήσει ο συνδυασμός 85GM+α7rII τόσο από άποψη ποιότητας εικόνας όσο και ευχρηστίας.

Γιατι λες οτι ο 85 της Sony ειναι καλυτερος φακος απο τον 85 της Canon? Λογω των 11blades?

εισαι φωτοπορτραιτας???
αν οχι , ψαχνεσαι σε λαθος δρομο
Ti εννοεις φωτοπορτραιτας? Αν λες οτι μου αρεσουν περισσοτερο τα portrait ναι νομιζω οτι ολοι αν οχι ολοι οι περισσοτεροι θελουμε και μη βγαζουμε περισσοτερα Πορτραιτα απο οτι δηποτε αλλο.

Λες οτι ειμαι σε λαθος δρομο. Γιατι το λες αυτο? Για ποια μηχανη? Υπαρχει μηχανη που δεν κανει για πορτραιτο? Νομιζω οτι οι περισσοτερες μηχανες μπορουν να σου εξασφαλησουν πανω απο το οριο καλης ποιοτητας, με ενα καλο φακο βεβαια, και η δυσκολια οπως και η διαφορα ειναι στα τοπια που θελει μεγαλη αναλυση και αντιθεση, αλλα και σε αθλητικες δραστηριοτητες.

Αν λεω κατι που ειναι λαθος, διορθωστε με.

Γιατι λες οτι ο 85 της Sony ειναι καλυτερος φακος απο τον 85 της Canon? Λογω των 11blades?

Από όλες τις απόψεις, οξύτητα, CA, microcontrast, bokeh, ταχύτητα AF, αίσθηση MF κ.ά.

Από κει και πέρα με το Eye AF της α7rII ο συνδυασμός σκοτώνει.

Φίλε εγώ έχω καταλάβει ότι έχεις μια χαρά μηχανή και χρήματα να χαλάσεις.
Επειδή όμως πιο πολύ σε ενδιαφέρει καταναλωτικά να πάρεις κάτι καινούργιο
και όχι να βελτιωθείς φωτογραφικά θα σου πρότεινα να πάρεις τη Sony που θες
από το amazon και σε 30 μέρες να την στείλεις πίσω (το έχουν κάνει αρκετοί εδώ μέσα)
και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω.
Αν πάλι αυτά σου περισσεύουν και θέλεις κάπου να τα δώσεις μπορώ να σου στείλω
πληροφορίες για 2-3 οικογένειες που δεν έχουν ούτε το ρεύμα να πληρώσουν
να τους βοηθήσεις και να κερδίσεις ψυχικά πιο πολλά από την αγορά μιας νέας μηχανής.
Αυτά που γράφω τα πιστεύω ούτε με ειρωνεία στα γράφω ούτε για να κάνω τον έξυπνο.
Αν τα βρεις χρήσιμα καλώς αλλιώς προσπέρασε τα.

η 6D να σου πω την αληθεια δεν εχει κατι που να μην μου αρεσει. Το θεμα ειναι οτι επειδη με τρωει να δωσω για μια καλυτερη μηχανη τα λεφτα, θελω να την πουλησω για να βγαλω τουλαχιστον τον μισο καλο φακο που εχω βαλει στο ματι απο την επομενη.

Αν παω τελικα στο μοντελο 5DS / Α7Rii θα παρω μαζι και ενα πολυ καλο φακο πανω. Δηλαδη εχω μεχρι 4.500 με 5.000 να δωσω. Αλλα αν πουλησω την 6D 1200ευρω μαζι με τον 50mm 1.4 θα ειμαι πιο ανετα για ενα καλο combo.

Την 6D την εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα γιατι δεν ειμαι επαγγελματιας φωτογραφος και την βγαζω μονο για καμια φωτογραφια για τοπια η για τα παιδια μεσα στο σπιτι.

Θα μου πεις αφου δεν ειμαι φωτογραφος τοτε τι το θελω το αλλο μηχανημα για να το εχω και αυτο στο ραφι? Ειναι καλη ερωτηση. Αλλα και εκεινο καπως ετσι θα γινει. Ξεχναμε ομως την ερωτηση αυτη!!! χεχεχε.

Η 6D οπως και η 5D markIII δεν εχουν την αναλυση που θελω εγω. (παρε τελε φακο θα μου πεις για να πηγαινεις πιο κοντα στο σημειο που θελεις μετα να κανεις crop) Δεκτο!!! Και ισως αυτο να ειναι και η καλυτερη λυση και ετσι να κρατησω την 6D να παρω εναν 70-200 F2.8 L II και να τελειωνω. Αλλα δεν μου αρεσει ο φακος αυτος γιατι ειναι τοσο μεγαλος που δεν θα μπορεσω εγω σαν απλος χρηστης να τον κανω τιποτα. Δεν παω σε γαμους σαν επαγγελματιας ουτε σε αγωνες ποδοσφαιρου η μπασκετ με την γκουμουτσα μαζι.

Γιαυτο εχω τον 85 1.2 L ii που ειναι πιο μαζεμενος. Και γιαυτο εχω σαν σκεπτικο και επιλογη να παρω την sony που ειναι πιο μαζεμενη και να παρω και γιαυτη τον 85αρη.

ξερω ειμαι υπερβολικος. Αλλα εχω αρρωστησει με την sony και προσπαθω με νυχια και με δοντια να κρατηθω στην Canon.

Ti εννοεις φωτοπορτραιτας? Αν λες οτι μου αρεσουν περισσοτερο τα portrait ναι νομιζω οτι ολοι αν οχι ολοι οι περισσοτεροι θελουμε και μη βγαζουμε περισσοτερα Πορτραιτα απο οτι δηποτε αλλο.

Λες οτι ειμαι σε λαθος δρομο. Γιατι το λες αυτο? Για ποια μηχανη? Υπαρχει μηχανη που δεν κανει για πορτραιτο? Νομιζω οτι οι περισσοτερες μηχανες μπορουν να σου εξασφαλησουν πανω απο το οριο καλης ποιοτητας, με ενα καλο φακο βεβαια, και η δυσκολια οπως και η διαφορα ειναι στα τοπια που θελει μεγαλη αναλυση και αντιθεση, αλλα και σε αθλητικες δραστηριοτητες.

Αν λεω κατι που ειναι λαθος, διορθωστε με.

Μια χαρα μου ακουγονται. Το θεμα ειναι οτι ο συνδιασμος αυτος παει πανω απο 6.000 και εγω δεν θελω να δωσω πανω απο 5.000 που ειναι maximum. Αν βρω αυτον τον συνδιασμο με 5.000 που δεν νομιζω θα το παρω.

Γενικως νομιζω οτι τις εχουν λιγο υπερκτιμησει τις μηχανες. Δεν λεω ειναι σουπερ εργαλειο και επειδη τεχνολογικα ειναι στο υψηλοτερο σημειο των εποχων, το δικαιουνται.

Αλλα οταν καθε χρονο βγαινει και κατι καλυτερο τοτε επρεπε η τιμη να ειναι πολυ χαμηλοτερη.

Φίλε εγώ έχω καταλάβει ότι έχεις μια χαρά μηχανή και χρήματα να χαλάσεις.
Επειδή όμως πιο πολύ σε ενδιαφέρει καταναλωτικά να πάρεις κάτι καινούργιο
και όχι να βελτιωθείς φωτογραφικά θα σου πρότεινα να πάρεις τη Sony που θες
από το amazon και σε 30 μέρες να την στείλεις πίσω (το έχουν κάνει αρκετοί εδώ μέσα)
και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω.
Αν πάλι αυτά σου περισσεύουν και θέλεις κάπου να τα δώσεις μπορώ να σου στείλω
πληροφορίες για 2-3 οικογένειες που δεν έχουν ούτε το ρεύμα να πληρώσουν
να τους βοηθήσεις και να κερδίσεις ψυχικά πιο πολλά από την αγορά μιας νέας μηχανής.
Αυτά που γράφω τα πιστεύω ούτε με ειρωνεία στα γράφω ούτε για να κάνω τον έξυπνο.
Αν τα βρεις χρήσιμα καλώς αλλιώς προσπέρασε τα.

Ναι ισως και να εχεις δικιο σε οσα λες. Στο θεμα βοηθειας των οικογενειων, νομιζω πως πολλες φορες εχω βοηθησει, δεν χρειαζεται να μπαινουμε σε λεπτομεριες. Ολοι μας βοηθαμε.

Οσο αναφορα στην αγορα ενος καινουριου δεν εχει να κανει με τον αν θελω εγω προσωπικα να εξελιχτω στην φωτογραφια η οχι. (ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο συζητησης, που εμπλεκει την τεχνολογια με την παραδοση) Φυσικα αυτο γινεται με σε ολους τους τομεις.

Αν δεν εχεις το σωστο εργαλειο δεν μπορεις να χειρουργησεις οπως εσυ θελεις. Αν δεν εχεις το σωστο μαχητικο αεροσκαφος δεν μπορεις να πιλοταρεις οπως εσυ θες. Και αν δεν εχεις την καταλληλη φωτογραφικη μηχανη και τον φακο ποτε δεν θα βγαλεις την φωτογραφια που εσυ εχεις στο μυαλο σου.

Ειμαι μηχανικος με πολλες εκπαιδευσεις και μεταπτυχιακα. Αυτο ομως δεν με εκανε να ακολουθησω αυτο που σπουδασα. Ειχα ευφεση στο τρισδιαστατο σχεδιο και αυτο που ειχα στο μυαλο μου μεσα επρεπε καπως, με καποιο εργαλειο να το βγαλω.

Ετσι και εγινε. Το ιδιο μου συμβαινει και με την φωτογραφια. Μπορει να τραβαω 5 φωτογραφιες το χρονο αλλα θελω να ειναι οπως την βλεπω εγω καταχωνιασμενη μεσα στο τελευταιο batch cord του εγκαιφαλου μου. Τοσο απλα.

Με την 6D ειμαι ευχαριστημενος αλλα οχι τοσο ωστε να πω ουαου για μενα, η αναλυση που θελω ειναι ενα στεπ back απο αυτη που εχω μεσα στο μυαλο μου. Η τεχνολογια μας βοηθαει, και βοηθαει ολους που ξερουν πως να την χειριστουν.

Ουτε εγω ειρωνευομαι. Ειπα απο την αρχη δεν ειμαι επαγγελματιας, ουτε θα γινω. Ομως αυτο που θελω να κανω θελω να ειναι τελειο. Και για μενα, για να ειναι τελειο πρεπει να με βοηθησει το σωστο εργαλειο.

Παρακολούθησε τους Κώστηδες του φόρουμ, το Θοδωρή και αρκετούς άλλους (δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν και τον αδικήσω) τι εξοπλισμό έχουν και τι αριστουργήματα ανεβάζουν εδώ μέσα.
Άλλοι με μηχανές πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν μπορούν να πάρουν ούτε το 50% των μηχανών τους.
Υ.Γ. Έβλεπα πριν λίγες μέρες φωτογραφίες από την "αρχαία" X-Pro1 ενός χρήστη και μου έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα.

Λες οτι ειμαι σε λαθος δρομο. Γιατι το λες αυτο? Για ποια μηχανη? Υπαρχει μηχανη που δεν κανει για πορτραιτο? .

οχι, λεω για τον φακο, μια χαρα μηχανη εχεις
απλα ο 85αρις ειναι φακος πορτραιτου, και δεν ξερω πως μπορεις να αξιοποιησεις μια μηχανη
με εναν τετοιο φακο
δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου, δλδ να δωσεις τον 50αρι που ειναι ενας all rοund φακος
και να παρεις τον 85αρι- τον καλυτερο/ακριβοτερο- ενω μπορεις και με εναν παλιο-helios-zeiss , να παρεις το καλυτερο πορτραιτο
απο εναν φακο που εχει χηνα και πανω.....

σορυ, τωρα διαβασα τις τελευταιες σειρες σου
μιας εισαι λιγο πολυ κοντα στα πραγματα *μηχανικος
διαβασε μερικα πραγματα για τους φακους - κατασκευη/ποιοτητα κρυσταλλων κ.α

Παρακολούθησε τους Κώστηδες του φόρουμ, το Θοδωρή και αρκετούς άλλους (δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν και τον αδικήσω) τι εξοπλισμό έχουν και τι αριστουργήματα ανεβάζουν εδώ μέσα.
Άλλοι με μηχανές πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν μπορούν να πάρουν ούτε το 50% των μηχανών τους.
Υ.Γ. Έβλεπα πριν λίγες μέρες φωτογραφίες από την "αρχαία" X-Pro1 ενός χρήστη και μου έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα.

Φυσικα και εχει να κανει με τις γνωσεις που εχει ο καθε ενας που ειναι και ο βασικος παραγοντας για να παρεις ενα σωστο αποτελεσμα.

Μην επεξηγουμε, μονο με ενα παραδειγμα καταλαβαινουμε. Οταν καποιος δεν ειναι μηχανικος και θελει να φτιαξει εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη, καλλιστα μπορει να το κανει απλα θα χρειαστει το 5πλασιο διαβασμα απο καποιον που ειδη εχει την γνωση. Αρκει να θελεις να το κανεις.

το ιδιο συμβαινει και με μενα, εγω δεν ειμαι φωτογραφος, και χρειαζομαι το 5πλασιο διαβασμα σε ολους τους τομεις για να κανω κατι ομορφο στην φωτογραφια.

Απο την εμπειρια μου γενικως, οπως και καθε ενας απο εμας, γνωριζει οτι αν δεν το εχεις κιολας σε καθε επαγγελμα οσο διαβασμα και να ριξεις δεν θα κανεις τιποτα.

Αν περασεις Χημικος και δεν το εχεις απλα θα τελειωσεις χημικος και δεν θα εχεις καταλαβει πως να φτιαξεις μια πρωτεινη.

Αν δεν εισαι χημικος και διαβασεις παρα μα παρα πολυ και το εχεις κιολας το αθλημα, μπορεις να παρεις μπρος και να κανεις παπαδες.

Βεβαια χρειαζονται ολες οι συνθηκες για να κανεις παπαδες. Και καταληγουμε λοιπον στην αρχικη μας συζητηση που ειναι ο εξοπλισμος.

Παμε λοιπον απο την αρχη.

Εγω δεν ειμαι φωτογραφος. Αλλα διαβαζω και διαβαζω πολυ. Ισως δεν το εχω, αλλα θα το ειχα καταλαβει. Γιατι ψαχνομαι και βλεπω πολλα reviews οπως και πολλες φωτογραφιες απο επαγγελματιες που το εχουν. (Γιατι υπαρχουν και επαγγελματιες που δεν το εχουν).

Εχω καταληξει λοιπον μετα απο 2 χρονια που εχω την 6D και αρχικα με φακους 16-35 L 2.8 II και με εναν 135L F2.0, οτι αυτο που ηθελα να παρω δεν μου εφτανε. Για τον 135L δεν μπορω να πω τιποτα. Ενας φακος ονειρο. Ο καλυτερος φακος που εχει βγαλει ποτε η canon.

Τωρα για τον 85L 1.2 το γνωριζω οτι ειναι καθαρος πορτραιτος φακος. Ομως εγω ξερω τι θα τον κανω. Ο 50αρης για μενα αγοραζεται ξανα ευκολα αν τον πουλησω, (λεω για μενα μην παρεξηγηθουμε, γιατι ειναι δυσκολοι καιροι και το σεβομαι απιστευτα, ομως εχω δουλεψει παρα πολυ σκληρα και μακρυα απο την οικογενεια και πολλες ωρες nonstop επι 4 χρονια ουτε βραδυ δεν ειχα ουτε σκ. Βραδυ αεροδρομιο, δουλεια επιστροφη το επομενο βραδυ και ξανα αεροδρομιο την αλλη μερα) Γιαυτο νομιζω οτι αξιζω ενα καλο δωρο στον εαυτο μου!.

Πριν παρω κατι το αναλυω παρα πολυ, οπως και ολοι μας οταν προκειται να δωσουμε τοσα χρηματα ποσο αλλο οταν δεν ειναι δουλεια μου και το κανω μονο για την τρελα μου.

οχι, λεω για τον φακο, μια χαρα μηχανη εχεις
απλα ο 85αρις ειναι φακος πορτραιτου, και δεν ξερω πως μπορεις να αξιοποιησεις μια μηχανη
με εναν τετοιο φακο
δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου, δλδ να δωσεις τον 50αρι που ειναι ενας all rοund φακος
και να παρεις τον 85αρι- τον καλυτερο/ακριβοτερο- ενω μπορεις και με εναν παλιο-helios-zeiss , να παρεις το καλυτερο πορτραιτο
απο εναν φακο που εχει χηνα και πανω.....

σορυ, τωρα διαβασα τις τελευταιες σειρες σου
μιας εισαι λιγο πολυ κοντα στα πραγματα *μηχανικος
διαβασε μερικα πραγματα για τους φακους - κατασκευη/ποιοτητα κρυσταλλων κ.α

Ειμαι διατεθημενος μεχρι να αποφασισω τον επομενο μηνα προς το τελος να παρω ειτε φακο ειτε μηχανη να το ψαξω παρα πολυ. Και εχω πολυ διαβασμα μπροστα μου αλλα και πολυ χρονο μεχρι την αγορα. γιαυτο μπηκα νωρις να ρωτησω και εσας εδω που εχετε πολυ περισσοτερες γνωσεις και σεβομαι καθε ενας σας για τις πολυτιμες συμβουλες.

οι συμβουλές των άλλων είναι υπερ-πολύτιμες, ειδικά αν πρόκειται για μέλη αυτού του φόρουμ, όπου έχουμε πολλούς γνώστες του "αθλήματος" με όρεξη να μοιραστούν τη γνώση τους

παρολα αυτά όσες γνώμες και αν ακούσεις, όσο διάβασμα και αν ρίξεις, αν δε δοκιμάσεις προσωπικά κάτι.... δεν......

αν ήθελα να κάνω αλλαγή/προσθήκη εξοπλισμού, αυτό που θα με ενδιέφερε περισσότερο πλέον θα ήταν να βρω τρόπο να το δοκιμάσω πριν το αγοράσω

ειδικά κάποιος που ξέρει 5 πράγματα μπορεί να καταλάβει σχετικά εύκολα αν αυτό που έχει στα χέρια του τον καλύπτει ή όχι

και με την ευκαιρία να πω ότι είναι κρίμα που στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθόλου η έννοια της ενοικίασης εξοπλισμου - και προφανώς δε μιλάω για επαγγελματικό επίπεδο όπου εκεί δεν έχω ιδέα τι παίζει. Εκτός αν κάνω λάθος και υπάρχει κάτι και μπορεί να μας ενημερώσει άλλο μέλος....

μαϊ 2 σεντς....

Εχω βγαλει τωρα την 6D και την εκανα και update firmware γιατι ηταν στο 1.4 version.

Ειναι σουπερ η μηχανη και με μια προσθηκη σωστων φακων θα ηταν ενα σοβαρο εργαλειο.

Μου αρεσει πολυ και γιαυτο την ειχα επιλεξει πριν 2 χρονια μεταξυ της 5D Mark III. Γιατι μου ηταν αρκετη σε σχεση με την 5D.

Τωρα ομως η τεχνολογια προχωραει, και ποσο περισσοτερο με τις mirrorless και την μεγαλυτερη αναλυση.

Γιαυτο τον λογο θελω να μεταπηδησω αλλα θα το κανω οπως ειπατε αφου παω καπου να την τεσταρω και να να δω αν μου κανει.

Το μονο που ειναι σιγουρο ειναι ενας καλος φακος αν δεν πουλησω την 6D.

Και για να την πουλησω πρωτα θα πρεπει να εχω καταληξει σε καποια καλυτερη.

H μηχανή είναι σούπερ και με τους 16-35, 24-70, 70-200 4.0 που είναι η φθηνή σειρά συμπεριφέρεται πολύ αξιοπρεπώς. Από εκεί και πέρα αν τη συνδυάσεις με τους SIGMA ART 20/24/35/50 τότε απογειώνεται.

Με τα 24 μέγα και καλή τεχνική μπορείς να τυπώσεις 100Χ70 εκ.