Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής
αν μου επιτρέπεις να προτείνω κάτι;
Αν σε ελκύει κυρίως το τηλέ άκρο τότε θα πρότεινα να δεις και να δουλέψεις λίγο τον CANON 100-400 II.Στοιχίζει 2000 ευρώ αλλά τα αξίζει.
Αν θέλεις να επενδύσεις σε primes θα πρότεινα κάτι διαφορετικό. Αντί για τον CANON 35 1.4 II που στοιχίζει 2.000 ευρώ, θα πρότεινα το σετ SIGMA 35 1.4 ART/SIGMA 50 1.4 ART/SAMYANG 135 2.2. VDSL . Στοιχίζουν 750+750+550 ευρώ, άρα με τα ίδια χρήματα αποκτάς 3 εξαιρετικούς φακούς, αν όχι τους καλύτερους στην κατηγορία τους, ίσως δευτεροτρίτους (με πρώτους τους ZEISS OTUS). Και οι τρεις μπορούν να υποστηρίξουν αγορά μιας 5ds με άνεση.
Εχω ενα budget που θελω να το σκεφτω παρα πολυ πριν το δαπανισω.
Αρχικα ειχα αρρωστησει με τις μηχανες, αλλα βλεπω οτι δεν αξιζει γιατι συνεχως ειδικα αυτη την χρονικη σταθμο στιγμη, εχουμε πεσει στην αλλαγη τεχνολογιας και οι τιμες βαρανε απο ολες τις πλευρες. Οταν θα σταθεροποιηθει μετα απο 2-3 χρονια η τεχνολογια και θα ειναι ολες mirrorless τοτε θα το ξαναβαλω στο τραπεζι.
Ειχα δωσε ενα σεβαστο ποσο για την 6D και μου αρεσει πολυ σαν μηχανη. Μπορω να ζησω και χωρις τα 50mp.
Τα εβαλα κατω και θα επενδυσω σε φακους. Οι φακοι μενουν και δεν χανουν και την αξια τους. Αυτη η προταση που κανεις με τους Sigma ART ειναι καλη.
Απο την στιγμη που θα επενδυσω σε φακους, παντα ηθελα εναν MACRO, και αυτος θα ειναι ο 100mm 2.8 L Macro IS που ειναι ενας φακος για ολες τις δουλειες.
Απο την αλλη εχω πει οτι μεγαλος φακος δεν μου αρεσει γιατι απλουστατα δεν μπορω να παω πουθενα με εναν επαγγελματικο φακο σαν τον 70-200 2.8L IS ii.
Το θεμα ειναι οτι γνωριζω καλα πως ενας τετοιος φακος ειναι και αυτο φακος για ολες τις δουλειες. Δεν χρειαζεται να τον παιρνω μαζι οταν θα βγαινω εξω για κανω μοστρα. (γιατι μονο για μοστρα για μενα θα ειναι οταν θα βγαινω εξω)
Το λεω αυτο οχι για να χλευασω τον εαυτο μου, αλλα εγω δεν ειμαι επαγγελματιας και αν τον βγαλω εξω θα ειναι σε ειδικες περιπτωσεις. Αλλιως θα ηταν μοστρα.
Ο φακος αυτος καλλιστα μπορει να γινει ο σουπερ φακος για την δικη μου προσωπικη ευχαριστηση για μεσα στο σπιτι, αργοτερα για τα παιδια μου σε αθλητικες δραστηριοτητες.
Εχω που ψαχνω και κανω συνδιασμους απο μηχανες και φακους πολυ καιρο.
Ακυρωνω τις μηχανες και παω για φακους. Αρχιζω και σοβαρευω τις σκεψεις μου, και την συζητηση γιατι μεχρι τωρα παλινδρομουσα αναμεσα σε 1000 πραγματα.