Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ο ένας είναι ο κανονικός και ο ΕΖ ο pancake , με ηλεκτρονικό ζουμ ιδανικός για βίντεο , ελάχιστα καλύτερος οπτικά αλλά με μικρότερο μέγεθος που κάνει την μηχανή τσέπης.

From m2 note with Tapatalk

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σε ευχαριστω, φωτογραφικα ηθελα να μαθω αν ειναι καλυτερος, αρα μαλλον αξιζει την διαφορα.

Περαν των ευκολιων θα δει μεγαλη διαφορά σε σχεση με τις pen ωστε να δικαιολογειται η χρηματικη διαφορά;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

οπως σου τα ειπε ο Κώστας (kosmous) είναι, o ΕΖ είναι λιγο καλυτερος οπτικά αλλά και πιο ακριβός, προσοχή γιατι μερικά πακετα τα διαφημίζουν με τον ΕΖ (pancake) και δινουν τον 14-42R τον απλό που είναι σημαντικά φθηνότερος περίπου 100ευρω. Υπηρξαν κάποια στιγμή και σπασμενα πακετα όπου το σώμα έβγαινε στα 550ευρω με γκριπ αλλά δεν ξερω ακομη αν υπάρχουν, αν βρεθεί μάλλον συμφερει γιατι με άλλα 250-300ευρω περνεις ξέχωρα τους 2 φακούς (ΕΖ pancake + 40-150) και ερχεται πιο φθηνα και έχεις και το γκριπ.

Ποια Πεν έχει ? αν δεν έχει η EPL7 εχει τον ιδιο αισθητήρα με την ΕΜ10ΙΙ , ειναι απλά χωρις EVF και φλας ενσωματωμενο και χειροτερη εργονομια ...

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καμια δεν εχει. Αρα αν δε τον ενοχλουν τα παραπανω, μπορει να παει και σε epl7 γλυτωνοντας κανα 200ε σωστα; Αυτα τα σπασμενα σε αγγελιες υπηρχαν ή σε καταστηματα; Γιατι επειδη δεν ασχολειται και πολυ δε θελω να τον μπλεξω, απλα να τον στειλω σε ενα καταστημα να την παρει. Εκτος απο αυτη που εβαλα και την epl7, υπαρχει κατι αλλο μεχρι περιπου 900ε (μονο olympus, ισως εχει επηρεαστει και απο φωτο που του δειχνω χαχαχ);

Θενξ Κωσταδες!

Για μαγαζι μιλούσα οχι αγγελίες ... δεν ξερω αν ισχυουν ακομη τετοιες προσφορές, σκρουτζαρέτο .. εγω που εψαξα πριν λιγο δεν τις βρήκα , με την pl7 θάναι σχετικά μεγαλη η διαφορά στα χρήματα αλλά και αρκετες διαφορές σε επιπλεον χαρακτηριστικά που δεν αφορουν τόσο την εικόνα

η άλλη ενδιαμεση λύση αντι της pl7 ειναι να βρει την ΕΜ10 την πρωτη που έχει επίσης ενσωματωμενο EVF και φλας αλλά δεν ξερω αν υπάρχει καν σε στοκ http://www.skroutz.gr/s/4403055/Olympus-OM-D-E-M10-Body.html...

Ναι οντως, δε βλεπω κανα κιτ για την πρωτη. Οκ, θα του προτεινω τις αλλες 2, μια χαρα, και θα τεσταρω ο,τι παρει μηπως χτυπησω και γω καμια! ;)

Επειδή ξαναρώτησες για τους φακούς μετά την απάντησή μου, εάν δεν τον ενδιαφέρει το μέγεθος (με κλειστή την μηχανή διότι με ανοικτή επεκτείνεται ο φακός και είναι το ίδιο) και το ηλεκτρικό ζουμ για το βίντεο, τότε δεν αξίζει η χρηματική διαφορά καθώς το αποτέλεσμα φωτογραφικά είναι παραπλήσιο. Μην ξεχνάμε και τα δύο αρνητικά, το ρεύμα που καταναλώνει όταν ζουμάρει και το ότι δεν έχεις ακρίβεια στο ζουμ , καθώς δεν είναι προοδευτικό αλλά από τις ρυθμίσεις επιλέγεις μία από τις τρεις ταχύτητες που θα κινείται.
Προσωπικά το τελευταίο δεν με βόλεψε καθόλου.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Επειδή ξαναρώτησες για τους φακούς μετά την απάντησή μου, εάν δεν τον ενδιαφέρει το μέγεθος (με κλειστή την μηχανή διότι με ανοικτή επεκτείνεται ο φακός και είναι το ίδιο) και το ηλεκτρικό ζουμ για το βίντεο, τότε δεν αξίζει η χρηματική διαφορά καθώς το αποτέλεσμα φωτογραφικά είναι παραπλήσιο. Μην ξεχνάμε και τα δύο αρνητικά, το ρεύμα που καταναλώνει όταν ζουμάρει και το ότι δεν έχεις ακρίβεια στο ζουμ , καθώς δεν είναι προοδευτικό αλλά από τις ρυθμίσεις επιλέγεις μία από τις τρεις ταχύτητες που θα κινείται.
Προσωπικά το τελευταίο δεν με βόλεψε καθόλου.

Δε νομιζω να τον χαλασει αν ειναι πιο συμμαζεμένο το συνολο. Αν υποθετικα βρει στα πιο φθηνα που βλεπω στο skroutz, η διαφορά είναι 40ε. Γιαυτη την διαφορα λες οτι δεν αξιζει ε;

Τεσπα σας ευχαριστω πολύ, θα τον ενημερωσω και ας παρει την τελικη αποφαση μονος του. :)

Προσωπικά πάντα , δεν θα επέλεγα τον ΕΖ ακόμη και στην ίδια τιμή.
Επειδή όμως ήθελα το ηλεκτρικό ζουμ αλλά με προοδευτική κίνηση (όσο πιέζω το δαχτυλίδι να επιταχύνει) για βίντεο, να μην καταναλώνει μπαταρία κατά την φωτογράφιση άρα χειροκίνητο ζουμ , επέλεξα τον ΕΖ 12-50 ο οποίος έχει επιπλέον και macro.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Προσωπικά πάντα , δεν θα επέλεγα τον ΕΖ ακόμη και στην ίδια τιμή.
Επειδή όμως ήθελα το ηλεκτρικό ζουμ αλλά με προοδευτική κίνηση (όσο πιέζω το δαχτυλίδι να επιταχύνει) για βίντεο, να μην καταναλώνει μπαταρία κατά την φωτογράφιση άρα χειροκίνητο ζουμ , επέλεξα τον ΕΖ 12-50 ο οποίος έχει επιπλέον και macro.

Ευχαριστω και παλι Κώστα. Θα του τα μεταφερω.

Καλησπέρα!

Στα γρήγορα.
Συγγενής ηλικίας ~65 με λίγη επαφή με τη τεχνολογία έχει μέχρι τώρα τη Nikon Coolpix S3300 που ήταν δώρο.
Τη δουλεύει μόνο στο auto και μόνο για φωτογραφία.

Μετά απο ένα τελευταίο ταξίδι, απηύδησε γιατί "όλες είναι θολές" οπότε και λέμε να πάρουμε μία φωτογραφική μηχανή.

Εγώ έχω Nikon dslr αλλά δεν ασχολούμαι με την αγορά οπότε και δεν έχω ιδέα τί γίνεται στις compact/mirrorless.

Τιμή δεν βάζω ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι δε θέλουμε να ξεπεράσουμε τα 500 ευρώ (και αυτά υπερβολή είναι) γιατί στο τέλος θα φοβάται να την παίρνει μαζί!

Στα γρήγορα που κοίταξα μέσω skroutz για σύγκριση έβαλα μία compact και μία mirrorless και στο DXO μου φαίνονται ίδιες.
https://www.dxomark.com/Cameras/Com...-PowerShot-G9-X-versus-Nikon-1-J5___1051_1025
440 η μία 380 η άλλη (χονδρικά τιμές skroutz) αλλά θα περίμενα μία mirrorless να έχει καλύτερη επίδοση σε υψηλά ISO

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

"Ανακάλυψα" και την
Canon M10 που φαίνεται πολύ καλύτερη σε υψηλά ISO στα ~ 375
https://www.dxomark.com/Cameras/Com...on-EOS-M10-versus-Nikon-1-J5___1051_1048_1025

Πάμε από το... τέλος πρός την αρχή: η Μ10 είναι σε άλλο επίπεδο φωτογραφικά μιά και έχει αισθητήρα APS-C ενώ οι άλλες δυο ίδιο μιάς ίντσας. Είναι όμως και σχεδόν διπλάσια σε όγκο-βάρος, οπότε δεν μπαίνει σε τσέπη - άρα κινδυνεύει να μένει σπίτι. Μεταξύ των δυο άλλων, η canon δεν αλλάζει φακούς αλλά αυτός που έχει είναι σαφώς πιο φωτεινός από της nikon, άρα το iso θα μένει πιο χαμηλά σε ίδιες συνθήκες. Η nikon προσφέρει βέβαια δυνατότητα αλλαγής φακών και περισσότερα χειριστήρια, αν σκοπεύει να ασχοληθεί περισσότερο κανείς.

Κατά 99% ο φίλος σου δεν θα ασχοληθεί να αλλάζει φακούς.
Άρα άφησε τις mirrorless κατά μέρος, κι επικεντρώσου σε μια καλή compact με αισθητήρα 1" όπως η Canon G9X που παρεθεσες.
Δες και την G7Xii

Καλησπέρα παιδιά.
Ενδιαφερομαι για αγορα μιας dslr φωτογραφικης μηχανης.
Ειμαι αρχαριος με τη φωτογραφια, αλλα με την τεχνολογια τα παω περιφημα.. Και εχω ολη τη διαθεση να ασχοληθω με αυτο, οσο δυσκολο και αν μου φαινεται.
Ποιες ειναι οι καλυτερες φωτογραφικες για εναν πρωταρη; Με βοηθεια στις ρυθμισεις αλλα οσο το δυνατον περισσοτερο αξιολογη.
Ξερω οτι κυριαρχο ρολο, περαν του σωματος παιζει και ο φακος, αλλα δε θα ηθελα με το καλημερα σας να δωσω μια περιουσια.
Θετω ενα μπατζετ στα 400 Ευρω, αλλα αν κατι αξιζει πολυ, βαζω ταβανι τα 500. όχι παραπάνω..
Ειχα ρωτησει και σε αλλο φορουμ, οπου μου προτειναν τις d3300 και d5200 με προτιμηση στη δευτερη αν το επιτρεπει η τσεπη. ωστοσο θα ηθελα κι αλλες γνωμες.
το ειδος φωτογραφιας δε θελω να το περιορισω καπως.. νεος ειμαι οποτε βλεποντας και κανοντας. αλλα κανω ποδηλατο βουνο, οποτε θα ηθελα να συνδυαστει καπως και αυτο.

ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.

καταρχάς σας ευχαριστώ και τους δύο σας.
η g7 ξεφεύγει κατά πολυ
φακούς δεν θα αλλάξουν καθόλου

οπότε μένει η g9 με τη m10
που έχουν τεράστια διαφορά στο σκοτάδι και αρκετή στο κόστος και μέγεθος

υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα?

η m10 σαν point and shoot ειναι καλη επιλογή?
(ξεχάστε ότι χαραμιζεται)
είναι εύχρηστη?

Sent from my CW-Hi8-super using Tapatalk

Theodor ch κοιτάξτε και τη sony rx100 οποία έκδοση βγαίνει στην τιμή που θες. η καμία lx100 αν έχει πέσει εκεί. είναι κόμπακτ με μεγάλο αισθητήρα και αυτές, με λίγο ζουμ και με πολύ καλή ποιότητα.
Μην κοιτάς μόνο το dxo γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τη σταθεροποίηση που έχουν φακός και αισθητήρας που βοηθάει πολύ.

Theodor δεν θα συνιστούσα μηχανή με τόσο μεγάλο αισθητήρα για point & shoot. Ο λόγος είναι ότι αν την βάλουν στο program ή auto, όταν η μηχανή ανοίγει διάφραγμα και νετάρει όπου αυτή νομίζει, θα έχουν αρκετές περιπτώσεις "θολούρας" όπως λέει ο συγγενής σου - δηλαδή ανεστίαστες περιοχές λόγω μεγάλου βάθους πεδίου. Με τον αισθητήρα της 1" αυτό μειώνεται έως εξαλείπτεται.

Theodor ch κοιτάξτε και τη sony rx100 οποία έκδοση βγαίνει στην τιμή που θες. η καμία lx100 αν έχει πέσει εκεί. είναι κόμπακτ με μεγάλο αισθητήρα και αυτές, με λίγο ζουμ και με πολύ καλή ποιότητα.
Μην κοιτάς μόνο το dxo γιατί δεν λαμβάνει υπόψη τη σταθεροποίηση που έχουν φακός και αισθητήρας που βοηθάει πολύ.

Υπάρχει κάποιο site για αξιόπιστη σύγκριση παρόμοιο με το dxo?
Γιατί δεν υπάρχει ο χρόνος να ψάχνω για δείγματα και να τα συγκρίνω.

Theodor δεν θα συνιστούσα μηχανή με τόσο μεγάλο αισθητήρα για point & shoot. Ο λόγος είναι ότι αν την βάλουν στο program ή auto, όταν η μηχανή ανοίγει διάφραγμα και νετάρει όπου αυτή νομίζει, θα έχουν αρκετές περιπτώσεις "θολούρας" όπως λέει ο συγγενής σου - δηλαδή ανεστίαστες περιοχές λόγω μεγάλου βάθους πεδίου. Με τον αισθητήρα της 1" αυτό μειώνεται έως εξαλείπτεται.

απο ότι είδα οι περισσότερες φωτογραφίες είναι 80% landscape/street photography (χωρίς πρόσωπα) και 20% πορτρέτα
το πρόβλημα ήταν στο ότι λόγο χαμηλού φωτισμού και μάλλον λόγο απενεργοποίησης του φλας κατα λάθος (!!) ανέβαζε χρόνο και έβγαιναν κουνιστές

δε νομίζω πχ. η m10 που με τη μικρή μου έρευνα, αν εξαιρέσεις το βάρος/μέγεθος, υπερτερεί σε όλα τα άλλα σε σύγκριση τις υπόλοιπες compact, θα βγάλει ποτέ χειρότερες φωτογραφίες απο τη Coolpix S3300!
Ή τουλάχιστον, οι 90% θα είναι απείρως καλύτερες και οι 10% με λάθος φόκους.

Σωστά?
Δεν είναι η δουλειά της point&shoot το καταλαβαίνω.
Ψάχνω στα λιγότερα χρήματα την καλύτερη εικόνα σε χαμηλό φωτισμό.

από την μικρή εμπειρία μου, έχω την εντύπωση ότι σε full auto modes, οι compact τα καταφέρνουν γενικά καλύτερα από dslr ή mirrorless (πάντα σε auto)