Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Panasonic G80 vs Sony a6000

https://www.dxomark.com/Cameras/Com...c-Lumix-DMC-GX80-versus-Sony-A6000___1087_942

1.jpg

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω Βασίλη, δεν έκανα σύγκριση μεταξύ των δυο - είπα ότι είναι παραπλήσιες σε μέγεθος και ότι για μένα είναι η μεγάλη μου μηχανή - όχι αυτή που έχω συνεχώς μαζί μου. Γι αυτή την δουλειά έχω την GM1, κι όταν κι αυτή μου πέφτει μεγάλη υπάρχει η TZ100. Αλλά αν έχει ήδη μια μεγαλούτσικη DSLR τότε η όποια mirrorless θα του φανεί "ψείρα"...

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. ο κυριως λογος που μου αρεσε η συγκεκριμενη μηχανη ειναι τα reviews που ειδα στο youtube. ειδα οτι δεν υστερει ουτε στο macro.και το διαφραγμα της ειναι 2.8 με 6.5 η χρηση της θα ειναι καθαρα ερασιτεχνικη. τοπια, πορτρετα, φυση δλδ . ξερω οτι για μακρινες ληψεις θα χρειαζομαι τριποδο. μιλησα με καποιον που την δουλεψε και μου ειπε μονο καλα λογια.εσεις τι θα μου προτεινατε?

Αν θες τόσο 'τρελλο' ζουμ δες και τη fz82 , έχει και 4Κ , από 335

Καλήμερα σας,

Χρήστης μόνο mobile cameras(τωρα sony Z5) και καθόλου σχετικός, θα ήθελα τη βοήθειά σας για να επιλέξω την καλύτερη φωτογραφική μηχανή που μπορώ με βάση τους παρακάτω περιορισμούς.Θα ήθελα να αναβαθμίσω την ποιότητα των φωτογραφιών λόγο παιδιού και ειδικότερα λήψεις σε δύσκολο φωτισμό και κίνηση όπου φαίνεται να υστερεί αρκετά το κινητό. Δεν θέλω να κάνω θαύματα ,απλά θέλω μια μηχανή να μπορώ να την έχω μαζί μου , να είναι καλή για αρχάριο και να κάνω αυτά που δεν μπορώ με το κινητό. Παρακάτω οι προδιαγραφές μου:
- κόστος έως 300-400 ευρώ
- μεταχειρισμένη ή καινούργια
- βολική σε μέγεθος (δεν ξέρω αν πρέπει να είναι mirrorless ή απλή)
- απαραίτητο wifi
- σταθεροποίηση
- καλή απόδοση σε indoor καταστάσεις
- zoom για έναν μέσο χρήστη
-Video τουλάχιστον 1080/60 fps
- δεν θα ήθελα να μπλέξω με αλλαγές φακών και έξτρα κόστη - θα προτιμούσα ο 1 φακός να μου κάνει για τα περισσότερα που θα χρειαστώ για αρχή και μετά βλέπουμε , εάν πάω σε mirrorless.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Ετοιμάζομαι να πάρω την G9X που μου πρότεινε ο φίλος cacau. Αν στα παραπάνω κάνω πίσω στο μέγεθος , υπάρχει κάποια καλύτερη λύση για τις ανάγκες μου(Παιδι - Ταξιδια - Γενικη χρηση) μέχρι τα 400 που βρίσκω την συγκεκριμένη (εντος Ελλαδας);
Ευχαριστώ και παλι

Last edited:

Ευχαριστώ και πάλι φίλε μου. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ τι κάνουν καλύτερα απο την G9X γιατί είμαι λίγο άσχετος;
Μου άρεσε πολύ οτι θα βγάζει καλές έτοιμες φωτογραφίες η G9X και δεν θα χρειάζονται απο εμένα επεξεργασία , ισχύει το ίδιο; Είναι ιδανικές για πρωτάρη όπου χωρίς να πειράζω πολλές ρυθμίσεις να έχω καλά αποτελέσματα ,τουλάχιστον αρχικά μέχρι να μάθω;
Για την χρήση μου ποια από τις δυο θα πρότεινες , βλέποντας πως συνοδεύονται και με διαφορετικό φακό.

ΥΓ. Σκοπεύω να διαβάσω και να μάθω πάνω σε αυτές

Thanks & sorry για τις πολλες ερωτησεις.

Καλύτερα να πας στα νήματα των συγκεκριμένων μηχανών που έχουν αναλυθεί (υπέρ το δέον) τα υπέρ και τα κατά:

http://avclub.gr/forum/showthread.php/111578-Panasonic-GM1-GM5-GF7-8-GF9-GX800-%28baby-m4-3%29 είναι για όλες τις "μικρές" panasonic που διαφέρουν ελάχιστα αναμεταξύ τους. Η GF7 είναι απειροελάχιστα πιο μεγάλη από τις GM1/5 αλλά έχει το πλεονέκτημα της αναδιπλούμενης οθόνης.

...μόλις διαπίστωσα ότι δεν έχουμε σοβαρό νήμα για την α5000, οπότε δες αυτό: https://www.dpreview.com/products/sony/slrs/sony_a5000/amazon-customer-reviews

Προσωπικά θα έπαιρνα την panasonic λόγω καλύτερων μενού και φακού, αλλά είμαι "πανασονάκιας" οπότε...

Θα μελετήσω διάφορα reviews και θα αποφασίσω τοτε (+1 η άποψη σου φυσικά). Φωτογραφίες σε low light - indoor καταστάσεις είναι εφάμιλλες με την G9X(με τους φακούς που ερχοντε); Ρωτάω γιατί μια σύγκριση που είδα με G7X - a5000 έδειχνε οτι υστερεί η sony σε indoor/low light με την συγκεκριμένη - ξέρω είναι διαφορετικό budget ,αλλά δεν βρήκα καποιο συγκριτικό με την G9X.

Οι mirrorless έρχονται με "κιτ" φακό που είναι σκοτεινός, οπότε αν μείνεις με αυτόν στα σκοτεινά έχεις μειονέκτημα - το οποίο εν μέρει αντιμετωπίζεται λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα. Γενικά αν δεν σκοπεύεις να μπλέξεις με αλλάγές φακών και επεξεργασία εικόνας μείνε σε compact.

Δες κι αυτό https://www.bestprice.gr/item/2152939094/sony-dsc-rx100.html?qid=3aQYX6geZiJ_48bd2&seq=1 η RX100 mkI κάτω από 300 καινούρια, είναι πολύ καλή τιμή!

Είσαι φοβερός.....τα ζυγίζω και αποφασίζω.
Να σε καλά.

Μίλησα με κατάστημα και πάω σήμερα να πάρω την RX100mk1 τελικά - πολύ καλή η τιμή της. Το μόνο που με προβληματιζει είναι το stabilazation(σχεδόν ανύπαρκτο) ,επειδή θα τραβάω αρκετές φωτογραφίες indoor τον μικρο (γρήγορη κίνηση) ,δεν ξέρω μήπως βγαίνουν θολές . Το wifi/touch δεν με πειράζει τόσο ,για αυτή την τιμή.

η σταθεροποιηση δεν βοηθαει σ αυτα τα θεματα, μονο σε ακινητα και στο βιντεο.

Η σταθεροποιση, βοηθαει να παιρνει το τρεμουλο απο τα χερια σου, οχι απο το θεμα που κινειται.
Σε κινουμενα θεματα, αυτο που βοηθαει ειναι η μεγαλη ταχυτητα κλειστρου....

Ακριβώς, μην περιμένεις θαύματα. Βάλε κάποιο scene mode για αρχή και παρατήρησε τι ρυθμίσεις κάνει... Και διάβασε εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.php/56579-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82 τα βασικά για την φωτογραφία από τον φίλο Alex

Ευχαριστώ παιδιά. Ξεκίνησα να το διαβάζω. Γιάννη εννοούσα οτι λόγο παιδιού δεν θα έχω το χρόνο(λόγο κίνησης) να σταθεροποιησω το χέρι μου τόσο καλά :)

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ παιδιά. Ξεκίνησα να το διαβάζω. Γιάννη εννοούσα οτι λόγο παιδιού δεν θα έχω το χρόνο(λόγο κίνησης) να σταθεροποιησω το χέρι μου τόσο καλά :)
Φίλε μου μην μπερδεύεσαι ξαναδιάβασε τι σου λέει ο Γιάννης. Από τη στιγμή που θα έχεις μεγάλη ταχύτητα κλείστρου λόγω κινουμένου θέματος, ακόμα και το χέρι σου να μην είναι σταθερό, δεν θα παίξει κανένα απολυτως ρόλο το is (steadyshot στην sony).

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μετα το διαβασμα που θα κανεις λογικα θα μπορεις να καταλαβεις τι ακριβως σου ειπαν τα παιδια παραπανω. Αν παρολαυτα εξακολουθεις να εχεις αποριες μην διστασεις να ρωτησεις

Δεν πήγα ακόμα , το απόγευμα θα πάω. Είναι προσφορά είπαν για λίγες μέρες - την έχουν όλες οι αλυσίδες.
Πολυ αναλυτικό αυτό που διάβασα και μου λύθηκαν κάποιες απορίες.
Ναι Βαμβακουλα-Τεο τώρα κατάλαβα τι είπε ο φίλος Γιάννης.....Σας ευχαριστώ!!