Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη! Δύστυχος ενώ αρχικά είχα πει ταβάνι 500 τώρα έφτασα στα 600+(χωρίς θήκες-κάρτες).Οι ανάγκες μου είναι γενική χρήση(ταξίδια,βόλτες κτλπ) και οικογενειακες στιγμές (παιδί in/outdoor σε κίνηση)και όσο καλύτερο video .Θα ήθελα να ασχοληθώ με manual ρυθμίσεις αλλά προς το παρόν ενδιαφέρομαι μόνο για jpeg(οπότε όσο το δυνατό καλύτερο jpeg out of the box).
Με είχαν βοηθήσει οι συμφορουμητες μέχρι τα 500 ευρώ και καταλήξαμε στην rx100mk1 λόγο απόδοση/τιμής(290). Αν είναι να ανέβω όπως πρότεινε ο άνθρωπος στο κατάστημα θα δω διάφορες που να αξίζουν τα λεφτά που θα δώσω παραπάνω σύμφωνα με τις ανάγκες μου;
Νέο πόσο ~630(δόσεις μόνο δυστυχώς) , την είδα την LX100 όπως και την tz1000 ,είναι λίγο μεγαλύτερη και χρειάζεται και φλας αποτι βλέπω όπου αυξάνετε πολύ ο όγκος.
Επίσης μου άρεσε στις Pana το άριστο βίντεο +2 έτη εγγύηση.Η mk4 ξεφεύγει σε budget .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικα :)

Last edited:
Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Νομίζω τρέχει και σε αγγελία στα 450

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η Lx100 τραβάει για εμένα από τα καλύτερα 4Κ video μέχρι τα 1000 ευρώ σε κάμερα.
Από εξωτερικό την βρίσκεις κάτω από τα 500 ευρώ.
https://www.eglobalcentral.eu/panasonic-lumix-dmc-lx100-digital-camera-black-en.html
https://www.eglobalcentral.eu/panasonic-lumix-dmc-lx100-digital-camera-silver.html

Με την απαραίτητη υπενθύμιση πως πρόκειται για αγορά Grey Market με ότι αυτό συνεπάγεται.
Καλό είναι κάθε πρόταση για αγορά από τέτοιου είδους καταστήματα να συνοδεύεται από το παρακάτω link :

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ς-τιμές!-Διαβάστε-οπωσδήποτε-το-πρώτο-post!!!

Να ευχαριστήσω τους cacau, vamvakoulas και kbouk για τις απαντήσεις τους στο post μου «Αγορά νέας compact» που έκανα στις 9/5/17.

Με την απαραίτητη υπενθύμιση πως πρόκειται για αγορά Grey Market με ότι αυτό συνεπάγεται.
Καλό είναι κάθε πρόταση για αγορά από τέτοιου είδους καταστήματα να συνοδεύεται από το παρακάτω link :

http://avclub.gr/forum/showthread.p...ς-τιμές!-Διαβάστε-οπωσδήποτε-το-πρώτο-post!!!

Τα έχουμε πει αυτά 100 φορές αν και όταν ο άλλος δίνει αρκετά χρήματα χωρίς να το ψάξει και λίγο παραπάνω ίσως να προκαλεί και την τύχη του.

Ευχαριστώ πολύ Γιάννη! Δύστυχος ενώ αρχικά είχα πει ταβάνι 500 τώρα έφτασα στα 600+(χωρίς θήκες-κάρτες).Οι ανάγκες μου είναι γενική χρήση(ταξίδια,βόλτες κτλπ) και οικογενειακες στιγμές (παιδί in/outdoor σε κίνηση)και όσο καλύτερο video .Θα ήθελα να ασχοληθώ με manual ρυθμίσεις αλλά προς το παρόν ενδιαφέρομαι μόνο για jpeg(οπότε όσο το δυνατό καλύτερο jpeg out of the box).
Με είχαν βοηθήσει οι συμφορουμητες μέχρι τα 500 ευρώ και καταλήξαμε στην rx100mk1 λόγο απόδοση/τιμής(290). Αν είναι να ανέβω όπως πρότεινε ο άνθρωπος στο κατάστημα θα δω διάφορες που να αξίζουν τα λεφτά που θα δώσω παραπάνω σύμφωνα με τις ανάγκες μου;
Νέο πόσο ~630(δόσεις μόνο δυστυχώς) , την είδα την LX100 όπως και την tz1000 ,είναι λίγο μεγαλύτερη και χρειάζεται και φλας αποτι βλέπω όπου αυξάνετε πολύ ο όγκος.
Επίσης μου άρεσε στις Pana το άριστο βίντεο +2 έτη εγγύηση.Η mk4 ξεφεύγει σε budget .

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικα :)

Το νου σου γιατι η lx100 δε φημιζεται για το jpeg της...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Πολύ καλή τιμή κ ευχαριστώ, αλλά το site έχει πάρα πολλές άσχημες κριτικές σε επίπεδο απάτης, οπότε δεν θα το ρισκάρω. Μτχ χωρίς εγγύηση δεν θα ήθελα, την έχω δει την αγγελία, μπήκε κ τώρα μια με 500. Από ότι καταλαβαίνω συμφωνούμε να κάνω την υπέρβαση από rx100mk1 στην lx100.:)

Το νου σου γιατι η lx100 δε φημιζεται για το jpeg της...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Το διάβασα πάλι σε αυτό το φόρουμ αλλά υπήρχαν διαφορετικές γνώμες....αν μπορέσει κάποιος κάτοχος να δώσει τα φώτα του.... Είδα μερικές συγκρίσεις με rx100mk3 σε φως ημέρας και μέχρι κ εγώ είδα μεγάλη διαφορά υπέρ της lx και είμαι τελείως αρχάριος.... Βέβαια δεν ξέρω αν ήταν jpeg η raw επεξεργασμενα.

Last edited:

Το jpeg είναι εν μέρει και θέμα προσωπικού γούστου. Όλες σχεδόν οι μηχανές μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να "έρθουν" κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εδώ http://www.amateurphotographer.co.uk/technique/expert_advice/how-to-master-your-jpegs-102964?utm_campaign=20170510-qap-x-nwl-tw-amateurphotographer-10-05-2017&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=20170510_QAP-X_NWL_TW_AmateurPhotographer&utm_medium=email&utm_source=Eloqua ένας οδηγός (κλεμένο από τον φίλο Κώστα).

...ή κάνε την καρδιά σου πέτρα και πήγαινε σε αλυσίδα ηλεκτρονικών να δώσεις 300 σε 6 άτοκες για την RX100...

Την εκανα την καρδια μου πετρα τελικα και την παραγγειλα...

Last edited by a moderator:

Ναι την rx100 .. αυτη η μηχανουλα παιρνει remote shutter η remote control?

Μεγειά, όχι δεν παίρνει - δεν έχει wi fi για να συνδέεται με smartphone κ.λ.π. Όταν την βάλεις σε τρίποδο ενεργοποιείς το self timer για να τραβάς χωρίς να κουνάει (και κλείνεις την σταθεροποίηση).

edit: είναι συμβατή με κάρτες eye fi όμως για μεταφορά αρχείων...

Στα 299 ευρώ η γριά rx100 νομίζω ότι αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά της.
Μεγειά.

Θενξ παιδες. Θα ποσταρω εντυπωσεις.. χμμ μ αρεσει παντα το ir remote..τελοσπαντων ειναι δευτερευων..
Γιατι να κλεινω την σταθεροποιηση;

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

?.... Γιατι να κλεινω την σταθεροποιηση;
γιατί η μηχανή θα προσπαθεί να σταθεροποιήσει κάτι που είναι ήδη σταθερό (απο το τριπόδι) και πολλές φορές λαθεύει στους υπολογισμούς της.

Ένα έτοιμο σετ ρυθμίσεων που έχω σε όλες τις μηχανές είναι για τρίποδο. Βασική παράμετρος το κλείσιμο της σταθεροποίησης και το iso 400 (στην TZ100) για να μην ανεβάζει υπερβολικά τους χρόνους έκθεσης.