Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Συμφωνώ για το ebay.. Συγκεκριμένα από Ιταλία δεν υπάρχει το αντικείμενο πιά και από Γαλλία είναι αυτή: http://www.ebay.com/itm/Nuevo-Canon...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2055119.m1438.l2649 Έχει καλό feedback. Λέει βέβαια ''based on hong kong'' αλλά η g7x στην προκειμένη βρίσκεται στη Γαλλία.

Πάνω που είχα κλείσει στο μυαλό μου για την rx100m3 διάβασα στο θέμα των rx100 εδώ στο forum το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον χρήστη tiniakos και ψιλοαγχώθηκα μιας και κάποιος του έγραψε ότι είναι κάτι που το έχουν πάθει κάποιες m3..

(οκ, για τον ένα χρόνο εγγύησης το ήξερα και σε άλλα πράγματα 1 χρόνο δείνει η sony ...και μιας και το έφερε η κουβέντα και η canon g7x με ένα χρόνο εγγύησης καλύπτεται).

Καλύτερα λοιπόν για ευρυγώνια η rx100 m3 λες... μάλιστα. Και η g7x από 24 ξεκινάει.
Από όλα βγάζω αλλά νομίζω πιο πολύ στα ευρυγώνια τραβάω.

Άρα μιλάμε για grey market μαγαζί στο eBay.
Παίρνεις ρίσκο με εγγύηση.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Συμφωνώ για το ebay.. Συγκεκριμένα από Ιταλία δεν υπάρχει το αντικείμενο πιά και από Γαλλία είναι αυτή: http://www.ebay.com/itm/Nuevo-Canon...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2055119.m1438.l2649 Έχει καλό feedback. Λέει βέβαια ''based on hong kong'' αλλά η g7x στην προκειμένη βρίσκεται στη Γαλλία.

Πάνω που είχα κλείσει στο μυαλό μου για την rx100m3 διάβασα στο θέμα των rx100 εδώ στο forum το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον χρήστη tiniakos και ψιλοαγχώθηκα μιας και κάποιος του έγραψε ότι είναι κάτι που το έχουν πάθει κάποιες m3..

(οκ, για τον ένα χρόνο εγγύησης το ήξερα και σε άλλα πράγματα 1 χρόνο δείνει η sony ...και μιας και το έφερε η κουβέντα και η canon g7x με ένα χρόνο εγγύησης καλύπτεται).

Καλύτερα λοιπόν για ευρυγώνια η rx100 m3 λες... μάλιστα. Και η g7x από 24 ξεκινάει.
Από όλα βγάζω αλλά νομίζω πιο πολύ στα ευρυγώνια τραβάω.

Από 24 ξεκινά, αλλά να έχεις υπόψη ότι σε αυτό το μήκος ο φακός καλύπτει λίγο τις γωνίες, έτσι στις φωτό γίνεται διόρθωση με "τράβηγμα" των άκρων ώστε να καλυφθεί το μαύρο στις γωνίες, cropping και enlargement στο μέγεθος της εικόνας που δίνει η μηχανή (5472x3648). Με αυτό τον τρόπο οι φωτό που τραβιούνται σε αυτή την εστιακή απόσταση έχουν λιγότερη ευκρίνεια - ιδιαίτερα στις γωνίες - από τις υπόλοιπες εστιακές αποστάσεις. Μπορείς να το αλλάξεις αυτό βέβαια αν το software επεξεργασίας επιτρέπει το κλείσιμο της αυτόματης διόρθωσης του φακού, κάνοντας απλά cropping τις μαύρες γωνίες, και σώζοντας σε λίγο μικρότερη διάσταση.

Ένα παράδειγμα τέτοιας φωτό, χωρίς καμία διόρθωση.

IMG2921_DxO1.jpg

Παρεμπιπτόντως, με αυτή την τιμή και μεταφορικά που έχει το μαγαζί από ebay δεν συμφέρει το μεγαλύτερο ρίσκο σε σχέση με το amazon. Η διαφορά με τα μεταφορικά είναι μόλις 6-7 ευρώ τελικά (περίπου στα 543 πάει από amazon με τα μεταφορικά η G7X II, και 536 από το συγκεκριμένο μαγαζί στο ebay).

Κατάλαβα. Οκ, αφήνω λίγο στην άκρη την άμεση αγορά κάποιας μέχρι αρχές Αυγούστου που θα πρέπει να κάνω αγορά ωστε να την εχω στις διακοπες. Ακόμα πρέπει να φύγει και η nx300 για να συμπληρώσω το ποσο της νεας..

Αλλα κρίμα για την rx100m3 για το πρόβλημα που είδα γιατί είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με τη μη σπαστη οθόνη και να γουστάρω το οτι εχει evf τουλάχιστον για τις δύσκολες με δυνατό ήλιο ωρες.

Αφης οθονη ηθελα να γράψω οτι δεν έχει η rx100m3 αλλά δε μπορώ να κανω edit στο από πάνω μήνυμα.

Καλησπέρα σε όλους.

Αυτή τη στιγμή έχω μια Α6000 και μια D7200. Για την δεύτερη εχω 3 φακούς (Sigma 17-50, 35mm Nikon και 11-16 Tokina. Η αλήθεια ειναι οτι από φακούς είμαι οκ. Μετα την αγορά της Sony, η αλήθεια ειναι οτι η Nikon εχει μείνει στο ράφι κυρίως λόγω φορητότητας. Σκεφτόμουν τωρα μήπως παω σε μια καλύτερη mirrorless και να δώσω τις άλλες 2. Πιστεύετε οτι αξίζει; Τραβάω αρκετά νυχτερινά και τοπία. (Πάντα υπάρχει η σκέψη της FF. Budget γύρω στα 2000

Η να κάτσω στα αυγά μου;

Last edited:

Να σημειώσω ότι άλλος ένας λόγος που το ψάχνω είναι μήπως πάω σε κάποια μηχανη με 4K Video.

Συγγνωμη για το διπλο ποστ αλλα δεν με αφηνε να κανω edit

Καλησπέρα σε όλους.

Αυτή τη στιγμή έχω μια Α6000 και μια D7200. Για την δεύτερη εχω 3 φακούς (Sigma 17-50, 35mm Nikon και 11-16 Tokina. Η αλήθεια ειναι οτι από φακούς είμαι οκ. Μετα την αγορά της Sony, η αλήθεια ειναι οτι η Nikon εχει μείνει στο ράφι κυρίως λόγω φορητότητας. Σκεφτόμουν τωρα μήπως παω σε μια καλύτερη mirrorless και να δώσω τις άλλες 2. Πιστεύετε οτι αξίζει; Τραβάω αρκετά νυχτερινά και τοπία. (Πάντα υπάρχει η σκέψη της FF. Budget γύρω στα 2000

Η να κάτσω στα αυγά μου;

Αν τραβάς νυχτερινά και τοπία γιατί δεν κοιτάς κάποια sony A7II...βασικά θα σου πρότεινα να δεις τι δεν σου αρέσει στην Α6000 και μετά να ψάξεις να βρεις ποια μηχανή σου ταιριάζει, πάντα υπάρχει η λύση να δώσεις την Nikon και απλά να επενδύσεις σε φακούς για την Α6000 και ίσως αργότερα να πάρεις καμιά Α6300 ή Α6500....
Πάντως να ξέρεις ότι οπτικά η Α6000 είναι πάρα πολύ καλή και σε ακριβότερο σώμα να πας ποιο πολύ καλούδια θα κερδίσεις παρά καλύτερη ποιότητα εικόνας..έχω τώρα την Sony A6000 και A6300 Και σε οπτική απόδοση ελάχιστα καλύτερη είναι η Α6300...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Άν θέλεις να πάς σε FF για τα νυκτερινά (καί δέν σε ενδιαφέρει το 4Κ) δες την Δ750 που έχει πέσει η τιμή τώρα, πολύ καλή στα στα σκοτεινά και θα δείς διαφορά σε σχέση με τους μικρότερους αισθητήρες. Αλλά θα θέλεις και FF φακούς...
Αλλιώς κάθεσαι στο APS-C και διαλέγεις ανάμεσα απο a6300, a6500 ή d7500 αφού έχεις φακούς για τα σώματα αυτά. Θα έχεις 4Κ, καλύτερο στις Σόνυ αλλά μη περιμένεις διαφορές σε ψηλά ISO.

Θα προτείνω τη Sony α6500 και θα είσαι full, βελτιωμένο Jpg, image profile για να φέρεις τα χρώματα όπως εσύ θέλεις, wb με προοπτικές, σταθεροποίηση x5, touch screen, από τις καλύτερες εστιάσεις, eye με εξαιρετική εστίαση,αυτόματα εστίαση με εντοπισμό φάσης 425 σημείων, 4k video και και και...
Θεριό!!

Nαι αν έχεις τα χρήματα (1.600 ευρώ το σώμα η Α6500) συμφωνώ με τον Βασίλη, παίρνεις την Α6500 και τα έχεις όλα, δεν θα σου λείπει τίποτα. Είναι μηχανή που δύσκολα θα ξεπεραστεί και μετά από χρόνια πάλι θα είναι κορυφαία, εδώ ακόμα και η 3ετίας Α6000 στέκεται επάξια ακόμα και σήμερα...

Υ.Γ. Πάντως προσωπικά θεωρώ ότι αν δεν καίγεσαι για 4k και super σφαίρα caf ίσως είναι καλύτερα να επενδύσεις σε καλούς φακούς για την Α6000 και ύστερα όταν πέσει η τιμή της Α6500 την χτυπάς....επειδή αυτή την στιγμή έχω και την Α6000 και την Α6300, μπορώ να πω ότι μάλλον θα ήταν καλύτερα τα χρήματα της Α6300 να τα έδινα σε κανένα φακό... φυσικά αυτό είναι προσωπική μου άποψη.

Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Κάποιες στιγμές και εγώ σκέφτομαι ότι μάλλον είναι υπερκαταναλωτισμός αυτό που σκέφτομαι. Απλά με ενδιαφέρει το βίντεο και είπα να ασχοληθώ. Μάλλον θα μείνω έτσι. Από θέμα φακών τι προτεινεις;

Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Κάποιες στιγμές και εγώ σκέφτομαι ότι μάλλον είναι υπερκαταναλωτισμός αυτό που σκέφτομαι. Απλά με ενδιαφέρει το βίντεο και είπα να ασχοληθώ. Μάλλον θα μείνω έτσι. Από θέμα φακών τι προτεινεις;

Αν την θες κυρίως για βίντεο θα πρότεινα τον 18-105f4 και τον 35mmf1,8 για αρχή...και για φώτος είναι τρομεροί και οι 2 απλά σε βίντεο δείχνουν τα δόντια τους....
Υπάρχει και ο 10-18f4 άλλα πολύ ακριβός.....αυτοί οι φακοί όλοι έχουν σταθεροποίηση και σφαίρα AF καθώς και ηλεκτρικό ζουμ για ομαλό ζουμ στο βίντεο....
Νομίζω πάντως ότι αν ξεκινήσεις με τον 18-105f4 αρχικά θα είσαι οκ....

Αν δεν σε ενδιαφέρει το σφαίρα AF και η σταθεροποίηση κοίτα και τον sigma 30mmf1,4 που είναι εξαιρετικός και πολύ φωτεινός σε σχετικά καλή τιμή.

Ο 18-105 δεν βρισκεται πουθενά ρε γμτ.

Εντωμεταξύ όλο αυτό το σκεφτόμουν μήπως και έδινα την 7200 από τη στιγμή που δεν τη πολυχρησιμοποιουσα αλλά σκέφτομαι ποια επιλογή θα μου σώσει εφάμιλλη ποιότητα

Ο 18-105 δεν βρισκεται πουθενά ρε γμτ.

Εντωμεταξύ όλο αυτό το σκεφτόμουν μήπως και έδινα την 7200 από τη στιγμή που δεν τη πολυχρησιμοποιουσα αλλά σκέφτομαι ποια επιλογή θα μου σώσει εφάμιλλη ποιότητα

Θέλει υπομονή, που και που εμφανίζονται μεταχειρισμένοι 18-105, και εγώ έτσι τον πήρα από Ελλάδα.
Η Α6000 έχει εφάμιλλη ποιότητα με την D7200 σε φώτο ενώ σε βίντεο την ισοπεδώνει, είχα και εγώ την D7100 Και μου άρεσε πολύ άλλα λόγω όγκου και βάρους δεν την χρησιμοποιούσα όπως έκανες και εσύ.
Από την στιγμή που δεν την χρησιμοποιείς την D7200 θα έλεγα να την δώσεις. Στην θέση σου ίσως να τα έδινα όλα και να έπαιρνα αρχικά μια Α6500 ή έστω μια Α6300 με τον 18-105 και τον 35f1,8. Σκέψου και την λύση της Fuji χτ2...έχει πολύ καλό αισθητήρα, 4κ και πολύ καλή εστίαση, απλά δεν έχει έναν εξεδεικευμένο φακό για βίντεο όπως ο Sony 18-105. Απλά δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να κρατάς την D7200 και να κάθεται στο ντουλάπι.

Ευχαριστώ. Θα το σκεφτώ λίγο και θα αποφασίσω

Η a6000 έχει ελαφρώς καλύτερο video σε HD από την a6500. Παράδοξο, αλλά αληθινό. Βέβαια της λείπει το IBIS και το 4Κ το οποίο είναι πολύ καλό στην a6500. Για τους φακούς επιβεβαιώνω ότι ο 18-105 είναι ότι καλύτερο σε low budget υπάρχει για βίντεο (και όχι μονο) στην sony e-mount. Κυρίως για βίντεο. Οσο αφορά τον sony 35mm f 1.8 είναι σε μεγάλη έλλειψη και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε διαθέσιμος άμεσα σε κανένα μαγαζί (τον έψαξα σε 4 διαφορετικά μαγαζιά).

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πιστεύετε ότι ο Canon 70-200 f2.8 IS II αξίζει τα 700 ευρώ παραπάνω από τον Tamron 70-200 g2;
Για επαγγελματική χρήση (γαμοβαπτίσεις).

Η a6000 έχει ελαφρώς καλύτερο video σε HD από την a6500. Παράδοξο, αλλά αληθινό. Βέβαια της λείπει το IBIS και το 4Κ το οποίο είναι πολύ καλό στην a6500. Για τους φακούς επιβεβαιώνω ότι ο 18-105 είναι ότι καλύτερο σε low budget υπάρχει για βίντεο (και όχι μονο) στην sony e-mount. Κυρίως για βίντεο. Οσο αφορά τον sony 35mm f 1.8 είναι σε μεγάλη έλλειψη και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή που μιλάμε διαθέσιμος άμεσα σε κανένα μαγαζί (τον έψαξα σε 4 διαφορετικά μαγαζιά).

Ναι είναι πολύ καλός ο 18-105, σταθερό f4, σφαίρα εστίαση, πολύ καλή κατασκευή, δεν μεγαλώνει όταν κάνεις ζουμ, αρκετά καλή ποιότητα εικόνας σε όλο το εύρος του ζουμ και έχει και καλή σταθεροποίηση...για 500 ευρώ είναι μια χαρά πρόταση. Ο sony 35mm πράγματι δεν τον βρίσκεις εύκολα, αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για βίντεο και σταθεροποίηση υπάρχει και ο Sigma 30mmf1,4 που είναι ποιο φωτεινός και με καλύτερη ποιότητα εικόνας άλλα και ποιο φτηνός!!!

Και τώρα τι κάνουμε?

Κάτοχος μιας Sony a6000 ούτε σχεδόν χρόνο μπήκα στον κόσμο της φωτογραφίας πιο ενεργά σε σχέση με άλλοτε. Σήμερα μου παραδόθηκε κληρονομιά απο έναν θείο μου μια nikon d810. δυστυχώς ήρθε μόνο το σώμα και το λουρί λαιμού. Με το που πέθανε ο θείος έγινε πλιάτσικο στο σπίτι του και του έφαγαν ότι είχε. Την κάμερα κατάφερα να σώσω μόνο με βοήθεια δικηγόρου απο τοπικό κατάστημα της πόλης που έμενε. Τι την κάνω τώρα είναι το θέμα μου μιας και εκτός που δεν είναι καν για μένα (ερασιτέχνης), προφανώς θέλει αρκετά λεφτά για φακό ικανό για την μηχανή (δεν τα έχω ούτε βλέπω ποτέ να βρίσκω τόσα). Μια σκέψη που έκανα είναι να πουλήσω την sony αλλά πάλι με τα 500-600ε δεν νομίζω να αξίζει αγορά φακού. Δεύτερη σκέψη να πουλήσω την nikon και αυτό ήταν, όμως υπάρχει και η συναισθηματική αξία ,καθώς και η ντροπή αυτής της κίνησης. Τρίτη επιλογή δεν βλέπω πέρα του να την έχω να κάθετε το οποίο το θεωρώ άδικο για τέτοια μηχανή. Έχετε να προτείνετε κάτι που να μην σκέφτηκα? Επίσης η πρώτη μου επιλογή να πουλήσω την sony που τεχνολογικά είναι καλύτερη (θεωρώ, δεν γνωρίζω) για να κρατήσω αυτό το θηριο αξίζει?