Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Να πάρεις τον 18-55 είναι καλύτερος ποιοτικά του 18-135.
Έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο;
Γιατί αλλού γράφει πως έχει και αλλού πως δεν έχει.

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τι εννοείς;
Η μηχανή έχει μικρόφωνο.
Αν εννοείς σταθεροποίηση έχουν και οι 2 φακοί.

Εννοω αν στο σωμα(μηχανή) επάνω έχει ενσωματωμένο μικρόφωνο. όχι αν παίρνει εξωτερικό

Έγινε η παραγγελία σήμερα.
Τώρα θα χρειαστώ μπαταρία , θήκη , μνήμη και ένα φακό ζούμ.

Η Nikon D610 εχει ιδιο αισθητηρα με την D750; Οι διαφορες τους ειναι κυριως η σπαστη οθονη κ το διαφορετικο συστημα εστιασης;

Η Nikon D610 εχει ιδιο αισθητηρα με την D750; Οι διαφορες τους ειναι κυριως η σπαστη οθονη κ το διαφορετικο συστημα εστιασης;

Ακριβώς!! + ότι η D750 έχει κάπως καλύτερο συνολικά σώμα όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και την εργονομία.

Ακριβώς!! + ότι η D750 έχει κάπως καλύτερο συνολικά σώμα όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και την εργονομία.

οκ σε ευχαριστω πολυ :2thumb22sup:

Έγινε η παραγγελία σήμερα.
Τώρα θα χρειαστώ μπαταρία , θήκη , μνήμη και ένα φακό ζούμ.
Ήρθε σήμερα με DHL από Αγγλία. Από ένα γρήγορο έλεγχο που έκανα δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα.
Φακό είχε τον κιτ XF 18-55mm f/2.8- 4 R LM OIS.
Για ζούμ ποιον προτείνεται;
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR
Fujifilm XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS

Ήρθε σήμερα με DHL από Αγγλία. Από ένα γρήγορο έλεγχο που έκανα δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα.
Φακό είχε τον κιτ XF 18-55mm f/2.8- 4 R LM OIS.
Για ζούμ ποιον προτείνεται;
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR
Fujifilm XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS
Καμμιά γνώμη;

Η κάρτα καλή είναι, αλλά δεν θα ψώνιζα από ebay - εκτός κι αν ήταν επώνυμο κατάστημα.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Σήμερα ήρθε και ο φακός Fujifilm XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM
Έχω διαπιστώσει ότι αν κουνάς τον φακό οριζόντια πέρα-δώθε ακούγεται ένα τακ-τακ εσωτερικά.
Το ίδιο όμως κάνει και ο κίτ φακός που ήρθε με την μηχανή. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Η LowePro Nova 160 AW χωράει την μηχανή και τους δυο φακούς;

Είναι το σύστημα σταθεροποίησης όταν είναι ανενεργό, το κάνουν οι περισσότεροι φακοί όταν δεν είναι πάνω στην μηχανή αναμμένη.

Είναι το σύστημα σταθεροποίησης όταν είναι ανενεργό, το κάνουν οι περισσότεροι φακοί όταν δεν είναι πάνω στην μηχανή αναμμένη.
Ναι το κάνει όταν δεν είναι πάνω στην μηχανή.
Βλέπω για αγορά το MHG-XT10 αλλά είναι λίγο ακριβό.

Ενδιαφέρομαι για την αγορά φωτογραφικής μηχανής για χρήση λήψη φωτογραφίας + video οικογενειακών στιγμών.
Η μόνη μου σχέση με φωτογραφική μέχρι τώρα είναι η φωτογραφική των κινητών και μία φθηνή canon compact χωρίς να εμβαθύνω σε ρυθμίσεις (πάντα στο auto).

Θα ήθελα λοιπόν μια αναβάθμιση για τη χρήση που προανέφερα ώστε να μείνουν ενθύμια καλής ποιότητας φωτογραφίες και video, χωρίς όμως να χρειάζεται να πολυασχολούμαστε με τις ρυθμίσεις για κάθε λήψη.
Δύο προτάσεις που μου έγιναν ήταν τα εξής μοντέλα:

Lumix tz (κάποιο από τα φθηνά μοντέλα, 57, 58, 70)
και λίγο ακριβότερα η Sony RX100 (1η γενιά). Αυτή βγαίνει λίγο πάνω από το budget που έχω σκεφτεί.

Τι θα προτείνατε μεταξύ αυτών (ή ενδεχομένως και κάποιο τρίτο μοντέλο) για την περίπτωσή μου;